اغلب درهای داخلی در خانه ها درهای لولایی هستند که از یک طرف توسط لولا به چهارچوب یا قاب متصل می شون و تنها از یک جهت روی لولا می چرخند. محور چرخش این درها عمود ی است.
جهت باز شدن در
برخی بر این باورند که در باید در باشد، دیگر چه فرقی میکند از کدام سو باز شود. ولی موضوع در خانه به این سادگی نیست. درها از نظر جهت باز شدن به دوگونه راست بازشو و چپ ازشو تقسیم می شوند. جهت باز شدن در به جای قرارگیری دستگیره و لولاهای آن بستگی دارد. زمانی که در به سمت شما باز می شود هر سمتی که دستگیره قرار بگیرد چپ یا راست بازشو بودن در را مشخص می کند. به طورکلی درب داخلی نباید به سمت راهرو یا هال ورودی باز شوند بنابراین در انتخاب جهت بازشدن به این نکته توجه کنید.
البته امروزه با روی کار آمدن انواع مختلف درب اتوماتیک، مشکل جهت باز شدن درب ها رو به کاهش می باشد. درب اتوماتیک به زودی به داخل خانه ها نیز راه می یابد.
سخت افزارهای درهای داخلی
در بدون سخت افزار تنها تخته ای چوب، فلز یا شیشه است اما سخت افزارها هویت و کاربری در را تشکیل می دهند. سخت افزارهای درهای داخلی شامل قفل، لولا، دستگیره، ضربه گیر و جک های آرام بند می شوند که در انتخاب هر یک علاوه بر زیبایی باید به عملکرد و کاربری آن نیز توجه کنید.
دستگیره
دستگیره ها در جنس و سبک های مختلفی وجود دارند. دستگیره ها از نظر شکل به دو نوع اهرمی و توپی تقسیم می شوند. اگر فضای شما جلوه ای مدرن دارد باید دستگیره هایی با خطوط ساده و بدون تزئینات از جنس استیل یا شیشه استفاده کنید و برای کسانی که سبک کلاسیک را ترجیح می دهند دستگیره های برنزی یا برنجی با تزئینات زیاد و پر آب و تاب مناسب است. در نهایت انتخاب شما باید تکمیل کننده سبک فضا باشد.
امروزه دستگیره ها تنوع زیادی پیدا کردند. دستگیره های پرسلین با طرح راه راه یا گلدار یا دستگیره های شیشه ای رنگی که برای در اتاق خواب یا سرویس بهداشتی در خانه ای معاصر انتخاب مناسبی هستند یا دستگیره های چرمی با رنگ های مختلف که جلوه ای مجلل و رسمی به درها می بخشند و می توانند به خوبی روی در اتاق کار بدرخشند.
قفل
به نوع قفلی که نیاز دارید نیز دقت کنید. قفل های در دو نوع فاق دار یا استوانه ای هستند. قفل های فاق دار از آن جا که درون یک شکاف داخل در قرار می گیرند نسبت به قفل های استوانه ای امن تر هستند. قفل های استوانه ای کمترین امنیت را دارند و امکان نصب چفت کلید خور روی آن ها وجود ندارد.
لولا
درها معمولا توسط دو ورق فلزی که لولا گفته می شوند از یک سمت روی چهارچوب متصل می شوند واین لولاها وظیفه حرکت دادن در را به عهده دارند گاهی برای درهای بزرگ از لولاهای محوری استفاده می کنند که میله ای است که در قسمت پایینی یا بالایی در نصب می شود و باعث حرکت در می شود. برای نصب درهای شیشه ای استپ ها نقش لولاها را ایفا می کنند و روی زمین و روی قاب بالایی درگاه در نصب می شود و ورقه شیشه داخل این استپ ها قرار می گیرد.
متریال های متداول در انواع درها
چوب طبیعی
برای ساخت درهایی با چوب طبیعی از چوب درختان مختلفی استفاده می شود که هریک قیمت متفاوتی دارد. چوب هایی که برای ساخت در استفاده می شوند معمولا راش، بلوط، ملچ، توسکا، افرا و... است. صفحه رویه درب های چوبی می تواند طرح های مختلفی داشته باشد و یک یا چندپانل روی انها کنده کاری شده باشد. درهایی با چوب طبیعی، در برابر تغییرات درجه حرارت و رطوبت منبسط و منقبض می شوند. بنابراین بهتر است از این درها برای در سرویس بهداشتی، سونا یا مکان های مرطوب دیگر استفاده نکنید. گره ها و طرح های طبیعی چوب روی این درها طبیعت را به فضای شما وارد می کند.
ام دی اف
ام دی اف مخفف تخته فیبر با چگالی متوسط است که امروزه برای ساخت درهای داخلی بسیار متداول است. ام دی اف یک محصول مهندسی شده است بنابراین بسیار پایدار است و در برابر تغییرات درجه حرارت و رطوبت تغییر شکل نمی دهد. ام دی اف را پس از تولید می توان با استفاده از روکش های اچ دی اف، پی وی سی یا روکش های ملامینه روکش نمود. این روکش های تزئینی علاوه بر زیبایی به دوام و کاربرد این درها در محیط هایی مانند آشپزخانه و سرویس بهداشتی کمک می کنند.
تخته سه لا
در ساخت درها با استفاده از تخته سه لا، قابی تو خالی تولید می شود که کلیت در را تشکیل می دهند. نوع دیگری از درهای ساخته شده از تخته سه لا نیز وجود دارد که فضای خالی مرکز در را با الیاف چوبی پر می کنند. درهای تخته سه لا توپر نسبت به انواع تو خالی عایق حرارت و صدای بهتری هستند اما همچنان نسبت به درهای چوب طبیعی قیمت بسیار پایینی دارد.
فلز وشیشه
این درها جلوه ای مدرن و ساده دارند و مانند درهای چوبی تاب خوردگی ندارند و سروصدای کمتری ایجاد می کنند. این نوع درب داخلی نسبت به درهایی با چوب مهندسی شده گران تر هستند اما از درهایی با چوب طبیعی ارزان تر تمام می شوند. از شیشه های شفاف، مات یا شیشه های رنگی می توان در ساخت درهای شیشه ای استفاده کرد. امروزه برای این که درهای شیشه ای، عایق صوتی و عایق حرارتی باشند از شیشه های دوجداره برای ساخت آنها استفاده می شود. برای فضاهای خصوصی نیز می توانید از شیشه های مات استفاده کنید.
برگرفته از مجله منزل