دسته بندی ها

نقاشی ساختمان - پتینه کاری ساختمان

فروشندگان و مجریان نقاشی ساختمان

آشنایی با نکات لازم و رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان

حتما برای شما هم پیش آمده که به فکر ایجاد تغییر و تحولی در منزل تان افتاده اید. به هر حال ما انسان ها زیبایی را دوست داریم و دل مان می خواهد در خانه ای زیبا زندگی کنیم. دکوراسیون خانه هر چقدر هم که جذاب و درجه یک باشد پس از گذشت چند سال برای مان تکراری می شود و آن زمان است که احتیاج داریم دکوراسیون را تغییر دهیم. تغییر دکوراسوین خانه می تواند خیلی عمده و در سطحی وسیع باشد ولی در چنین شرایطی مستلزم صرف هزینه خیلی زیادی است که هر کسی از عهده آن بر نمی آید. در مقابل تغییر دکوراسیون می تواند خیلی کوچک و در سطح پایینی اتفاق بیفتد. به طور مثال با تغییر دادن یک المان مشخص در خانه. مثلا تعویض مبلمان و پرده ها، کابینت های آشپزخانه، فرش های پذیرایی و هر چیز دیگری که حال تان را بهتر می کند. یکی از نمونه های تغییر دکوراسیون خانه ها نقاشی ساختمان است که تغییر و تحولی چشم گیر در منزل ایجاد می کند و هر کسی به خانه بیاید متوجه تغییرات و زیباتر شدن خانه خواهد شد. حالا که به فصل بهار نزدیک می شویم و بازار ایجاد تغییر و تحول ها هم حسابی داغ است به بررسی این موضوع پرداخته ایم.

ادامه مطلب

نقاشی ساختمان چیست

منظور از نقاشی ساختمان، رنگ آمیزی دیوار ها و اعمال پوششی رنگی بر روی دیوار است. این پوشش که دارای عمر بیش تری هم نسبت به کاغذ دیواری ها می باشد بسیار بر روی جلوه دیوار ها تاثیر دارد. رنگی که انتخاب می شود باید متناسب با وسایلی که قرار است آن جا قرار دهیم باشد تا هارمونی لازم ایجاد شود لذا لازم است که برخی نکات را هنگام اجرای این تغییر بدانیم.

برای نقاشی ساختمان چه نکاتی را باید در نظر گرفت

اولین مرحله نقاشی ساختمان این است که انتخاب کنید از چه نوع رنگی می خواهید برای این کار استفاده کنید. مسلما رنگ های مخصوص ساختمان هم بر اساس کیفیتی که دارند در دسته های مختلفی قرار می گیرند. به طور کلی رنگ های مخصوص نقاشی ساختمان یا رنگ های پلاستیکی هستند و یا روغنی که حتما شما هم اسم هر دو نوع را شنیده اید. رنگ های روغنی مزیتی که نسبت به رنگ های پلاستیکی دارند این است که قابل شست و شو می باشند. این رنگ ها را می توان با پارچه ای نم دار به آسانی تمیز کرد. پس نگرانی بابت کثیف شدن شان وجود ندارد. بعضی از قسمت های خانه به دلیل این که تردد زیاد است و یا در معرض آلودگی قرار دارند دیوار شان خیلی زود کثیف می شود، مثلا اگر به راهرو های خانه دقت کنید همیشه در زمانی کوتاه دیوار شان کثیف می شود. استفاده از رنگ های روغنی این مشکل را حل کرده است. رنگ های روغنی خود شان دو نوع متفاوت هستند. رنگ هایی که براق هستند و رنگ های مات. اصولا برای این که کارایی بهتری داشته باشیم دو نوع رنگ را با یکدیگر ترکیب می کنند. سرویس بهداشتی و حمام خانه در معرض آب و رطوبت قرار دارند. اگر قسمت هایی از این فضا ها به رنگ آمیزی احتیاج داشته باشد بایستی از رنگ های روغنی استفاده شود.

مزیت هایی که برای رنگ های روغنی ذکر شد به این معنا نیست که رنگ های پلاستیک کاربردی ندارند. بلکه برای پوشاندن عیب های دیوار ها و یا سطوح از رنگ های پلاستیک استفاده می شود و رنگ سقف را هم معمولا از نوع پلاستیک انتخاب می کنند.

انتخاب رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان

انتخاب رنگ ها تا اندازه زیادی به سلیقه و روحیه افراد بستگی دارد. مثلا گاهی رنگی که از نظر یک نفر زیبا است، مورد پسند دیگری نیست و علت این اختلاف نظر ها تفاوت سلیقه ها می باشد. اما فقط سلیقه و روحیه نمی تواند عوامل تاثیر گذار بر انتخاب رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان باشد. چون رنگ ها بر فضا تاثیر می گذارند. مثلا رنگ های روشن همیشه موجب بزرگ تر نشان دادن فضا می شوند و در مقابل رنگ های تیره، فضا را کوچک می کنند. پس هنگام نقاشی ساختمان باید متناسب با اندازه فضایی که می خواهیم آن را رنگ آمیزی کنیم، رنگ مناسب را انتخاب کنیم.

برطرف کردن عیوب دیوار ها و از بین بردن سطوح پیش از شروع نقاشی ساختمان

پیش از اعمال رنگ روی دیوار و هر سطح دیگری باید سطح را آماده کرد. منظور از آماده کردن این است که عیب های دیوار به طور کامل برطرف شوند. مثلا اگر ترکی وجود دارد آن را ترمیم کرد و یا آثار باد کردگی و رطوبت از روی دیوار به طور کامل پاک شود. سنباده زدن دیوار ها یک روش است که موجب می شود سطح مورد نظر به طور کامل صاف شود و در نتیجه رنگ به خوبی روی آن بنشیند. در صورتی که پیش از نقاشی، عیب های سطح برطرف نگردد پس از گذشت مدت زمان کوتاهی رنگ آسیب می بیند و آن وقت باید هزینه ای بیشتر برای اصلاح کردن آن صرف گردد. پس حتما باید به این نکته توجه ویژه داشت.

آشنایی با انواع رنگ های مناسب برای نقاشی ساختمان

همه ما تاثیر رنگ ها را در زندگی مان دیده ایم. نقاشی ساختمان یکی از تغییراتی است که تاثیر بسزایی در زیبایی خانه و حتی روحیه اعضای خانه خواهد داشت. هر رنگی حتی رنگ سفید زیبایی خاص خودش را دارد.

نقاشی ساختمان جزو مراحل نهایی ساخت یک ساختمان است، از این رو کم کم با رنگ کردن دیوار ها، ساختمان آماده خواهد شد. همین رنگ ها به دیوار های بی روح جان می بخشند. رنگ ها علاوه بر بهبود ظاهر، کاربرد هایی دیگری نیز دارند. این کاربرد ها عبارتند از:

  • محافظت از سطوح در برابر حشرات، باران، اشعه خورشید و سایر عوامل خارجی
  • نگهداری آسان: تمیز کردن یک دیوار رنگ شده به مراتب آسان تر است یک دیوار رنگ نشده و خام است. از این رو شما به راحتی می توانید همیشه دیوار هایی زیبا و تمیز داشته باشید.
  • ضد آب بودن: برخی از رنگ های ساختمانی ضد آب هستند که با استفاده از آن ها می توانید سطوحی ضد آب در خانه داشته باشید.
  • افزایش دوام: با توجه به اینکه رنگ ها لایه ای بر روی دیوار اضافه می کنند منجر به دوام بیشتر آن خواهد شد.
  • افزایش جذابیت بصری: با کمی خلاقیت و بازی با رنگ ها می توانید نقاشی ساختمان را به گونه ای کاملا جذاب و منحصر به فرد اجرا کنید.

رنگ های ساختمانی ترکیبی از رنگدانه ها و پیونده ها هستند که به صورت مایع یافت می شوند. رنگ ها انواع مختلفی دارند که هر یک از آن ها کاربرد متفاوتی دارند.

وقتی رنگ های مایع بر روی یک سطح قرار می گیرند، یک لایه جامد تشکیل می دهند. این لایه جامد از سطح در برابر خوردگی، هوازدگی و سایر عوامل مخرب دیگری محافظت می کند. از این رو برای افزایش طول عمر دیوار ها یا هر سطحی می توان از رنگ استفاده کرد.

انواع رنگ برای نقاشی ساختمان

رنگ های ساختمانی متنوعی برای رنگ کردن ساختمان ها وجود دارند. امروزه با توجه به پیشرفت صنعت ساختمان سازی، نقاشی ساختمان های مدرن نیز نسبت به گذشته کمی متفاوت است. این رنگ ها عبارتند از:

رنگ های روغنی

نقاشی ساختمان با استفاده از رنگ روغنی، یکی از گزینه های با دوام و مقرون به صرفه است. دیوار های روغنی می توانند نمای نهایی مات یا براقی داشته باشند. علاوه بر این دیوار های که با استفاده از این نوع رنگ نقاشی می شوند به نگهداری زیادی نیاز ندارند و به راحتی تمیز می شوند.

رنگ های لعابی

این نوع رنگ ها پوششی سخت و براق به سطح اضافه می کنند. ضد آب هستند و رنگشان را در طولانی مدت به خوبی حفظ می کنند. از این رو می توانند گزینه مناسبی برای نقاشی ساختمان در خانه های مرطوب باشند. معمولا از رنگ های لعابی در برای نقاشی دیوار های داخلی و خارجی پله ها و پنجره ها استفاده می شود.

رنگ های امولسیونی

این نوع رنگ بر پایه آب یا روغن است. خیلی زود خشک می شوند و به راحتی می توان آن ها را تمیز کرد. برای رنگ کردن دیوار های داخلی، سقف ها و سطوح چوبی می توانید از این نوع رنگ استفاده کنید.

رنگ سیمانی

رنگ های سیمانی به صورت پودری در بازار وجود دارند که باید آن ها را با آب مخلوط کرد. اگر به دنبال رنگی با دوام و ضد آب برای نقاشی ساختمان هستید این نوع رنگ گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. تنها عیبی که رنگ سیمانی دارند، طولانی مدت بودن فرآیند خشک شدن آن است که معمولا 24 ساعت طول می کشد.

رنگ آلومینیومی

رنگ های آلومینیومی در برابر خوردگی و رطوبت مقاوم خوبی دارند. از این نوع رنگ معمولا برای نقاشی سطوح فلزی یا چوبی ساختمان استفاده می شود.

رنگ پلاستیکی

یکی دیگر ار رنگ هایی که برای نقاشی ساختمان استفاده می شود، رنگ پلاستیکی است. این رنگ ها خیلی سریع خشک می شوند و پوشش بالایی را بر روی دیوار ها فراهم می آورند. از رنگ های پلاستیکی برای پوشش دیوار ها، سقف سالن، نمایشگاه ها و سایر قسمت های یک ساختمان استفاده می شود.

رنگ کازئین

این نوع رنگ برای پوشش دیوار ها، سقف ها و چوب ها استفاده می شود و به صورت پودر و خمیر در بازار موجود هستند.

همانطور که ذکر کردیم، رنگ هایی که برای نقاشی ساختمان استفاده می شوند انواع مختلفی دارند. کاربرد هر یک از این رنگ ها متفاوت است. انتخاب رنگ مناسب می تواند ضمن بهبود عملکرد، هزینه های پروژه را نیز کاهش دهد.

اجزا تشکیل دهنده رنگ ها

رنگ ها از سه ماده اصلی ساخته می شوند که عبارتند از:

  • رنگدانه: رنگدانه بافت، رنگ و خصوصیات پنهان یک رنگ را فراهم می آورد.
  • پیونده: پیونده ها به موادی گفته می شوند که تشکیل یک مخلوط یک نواخت می دهند. این مواد می توانند مبتنی بر آب یا مبتنی بر روغن باشند.
  • حلال: حلال موجود در رنگ های مبتنی بر آب، آب است و حلال موجود در رنگ های مبتنی بر روغن، تینر است. حلال ها رنگ دانه ها و پیونده ها را در خود محلول نگه می دارد.

هزینه نقاشی ساختمان

مانند هر فرآیند دیگری عوامل مختلفی در تعیین هزینه نقاشی ساختمان نقش دارد. که از بین آن ها تعدادی از عوامل را بررسی خواهیم کرد.

ارتفاع خانه

ارتفاع خانه یک عامل تاثیر گذار در قیمت نقاشی ساختمان است. هر چه ارتفاع یک ساختمان بیشتر باشد، نقاشی آن سخت تر خواهد بود. در نتیجه پیمانکاران برای نقاشی ساختمان به تجهیزات و مهارت های بهتری نیاز خواهند داشت. از این رو این به نوبه خود هزینه نقاشی ساختمان را بیشتر خواهد کرد.

دسترسی

برخی از قسمت های خانه ممکن است موانع زیادی داشته باشند از این رو رنگ آمیزی این قسمت ها نیز سخت تر خواهد بود. برای مثال نقاشی فضای بیرونی خانه به مراتب سخت تر از فضای درونی خانه است در نتیجه هزینه بیشتری را نیز به دنبال خواهد داشت.

نوع رنگ استفاده شده

گفتیم که رنگ های ساختمانی انواع مختلفی دارند. قیمت هر یک از این رنگ ها بسته به کاربردی که دارند متفاوت است. از این رو با انتخاب هر یک از رنگ ها قیمت نقاشی ساختمان شما متفاوت خواهد بود.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره نقاشی ساختمان