انواع دیوار پیش ساخته بتنی
- دیوار باربر: در برخی از موارد مهندسان از دیوارهای بتنی به عنوانی دیوار باربر استفاده می کنند. این دیوارها معمولا به راحتی قابل حذف نیستند و بارهای جانبی حاصل از سقف را تحمل می کنند.
- دیوارهای غیر باربر: دیوار پیش ساخته بتنی بیشتر به عنوان دیوار غیر باربر استفاده می شود. در واقع برای مقابله با نیروهای جانبی نظیر باد می توان از این نوع دیوار به عنوان عایق یا جدا کننده استفاده کرد.
- دیوار برشی: دیوار برشی معمولا در قسمت های خارجی سازه تعبیه می شود و از آن برای تحمل بارهای کوچک و مقاومت ساختمان در برابر زمین لرزه استفاده می کنند.
انواع اتصالات دیوار پیش ساخته بتنی
اتصال به کمک پیچ و مهره: اتصال با استفاده از پیچ و مهره یکی از راهکارهای سریع برای تراز و تنظیم دیوار بتنی است. در این روش، با استفاده از پیچ و مهره های خاصی دیوار بتنی را در ناحیه مدنظر نصب می کنند.
جوشکاری: یکی از روش های متداول برای نصب دیوار از پیش ساخته بتنی، جوشکاری است. این نوع اتصال از نظر ساختاری کارآمد است و به راحتی می توان با توجه به شرایط آن را تنظیم کرد.
ویژگی های دیوار پیش ساخته بتنی
- ایمنی در برابر آتش: سازه های بتنی معمولا در برابر آتش مقاومت بسیار خوبی دارند. از این رو استفاده از دیوارهای بتنی در ساختمان سازی منجر به مقاومت ساختمان در برابر آتش سوزی می شود. در نتیجه هنگام آتش سوزی، این دیوارها از گسترده شدن سریع آتش به دیگر قسمت های ساختمان جلوگیری می کنند. بنابراین خسارت وارده به ساختمان کمتر خواهد شد و ساکنین نیز فرصت بهتری برای فرار خواهند داشت.
- عایق صدا: پانل های بتنی معمولا ضخامت زیادی دارند. به همین دلیل از انتقال صدا ار خارج به داخل ساختمان و بالعکس جلوگیری می کنند. از این رو سازه های بتنی را می توان به عنوان عایق صدا نیز مورد استفاده قرار داد.
- عایق حرارتی: سازه های بتنی تاثیر زیادی بر روی جلوگیری از اتلاف حرارت نیز دارند و به عنوان یک عایق حرارتی می توانند در جلوگیری از تبادل هوای داخل و خارج از خانه پیشگیری کنند.
- دوام بالا: دیوار پیش ساخته بتنی دوام بسیار خوبی دارد و هر گونه آسیب سطح آن را می توان ترمیم کرد. بنابراین این نوع دیوارها گزینه مناسبی برای استفاده هستند. البته میزان دوام دیوارها به نوع اتصال آن نیز بستگی دارد.
- بدون نیاز به نگهداری زیاد: از آن جایی که پانل های بتنی دوام مقاومت و دوام خوبی دارند، نیازی نیست نگران نگهداری زیاد آن ها باشید. از این رو بدون نیاز به نگهداری زیاد شما می توانید دیوارهای مقاومی برای ساختمانهایتان داشته باشید.
- مقاومت در برابر رطوبت: استفاده از سازه بتنی از ورود رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری خواهد کرد.
مزایای استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی
- کاهش مصرف انرژی: از آن جایی که دیوارهای بتنی عایق خوبی هستند، می توانند در کاهش انرژی مصرفی ساختمان تاثیر داشته باشند. برای مثال این دیوارها با کاهش تبادل هوای داخل و خارج از ساختمان در فصل زمستان، منجر به صرفه جویی در کاهش مصرف انرژی برای سیستم های گرمایشی خواهند شد. در نتیجه سازگاری زیادی با محیط زیست نیز دارند.
- صرفه جویی در هزینه: هر دیواری که در ساختمان ها ساخته می شود، نیاز به متریال، نیروی کار، زمان و هزینه دارد. از آن جایی که این دیوارها از پیش ساخته هستند، به نیروی کار کمتری نیاز خواهید داشت. کاهش تعداد نیروی کار منجر به کاهش هزینه خواهد شد.
- صرفه جویی در زمان: دیوار پیش ساخته بتنی سرعت ساخت و ساز ساختمان ها را به وضوح بیشتر می کند. دیگر لازم نیست زمان زیادی را صرف ساخت و آماده شدن دیوار کنید، تنها کافیست از این پانل های بتنی آماده استفاده نمایید تا در سریع ترین زمان ممکن ساختمانی آماده داشته باشید.
- ماندگاری بالا: دیوار از پیش ساخته بتنی همان طور که در بخش های قبلی به آن اشاره کردیم، دوام بسیار بالایی دارد. در نتیجه در برابر شرایط اب و هوایی سخت نیز مناسب است.
عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت دیوار پیش ساخته بتنی
قیمت دیوار پیش ساخته بتنی به ازای متر مربع محاسبه می شود. در نتیجه یکی از اصلی ترین عواملی که بر روی قیمت نهایی تاثیر خواهد داشت، ابعاد مدنظر شماست. علاوه بر این، کیفیت متریال های به کار رفته در ساخت دیوارهای پیش ساخته بتنی نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر روی قیمت هستند. این دیوارها از متریال هایی نظیر سیمان، سنگدانه، آب و افزودنی های بتنی ساخته می شوند. به همین دلیل کیفیت این مواد می تواند قیمت نهایی دیوارها را تغییر دهد. در نهایت ضخامت دیوارها نیز نقشی بسیار موثر دارند. برای مثال دیوار پیش ساخته بتنی سبک به مراتب ارزان تر از دیوارهایی با ضخامت بیشتر است.