دسته بندی ها

تابلو برق

فروشندگان و مجریان تابلو برق

  • ساخت انواع تابلوهای برق صنعتی مسکونی تجاری از جمله ساخت تابلوهای کنتوری واحدی جدیدو قدیم
    آدرس: دامغان صنعتگران 1
  • فروش تابلو های برق کامپوزیت (صنعتی - ساختمان و ..) فروش دریچه های مربعی و قطری کامپوزیتی
    آدرس: وکیل آباد بلوار لادن
  • ارائه دهنده کلیه خدمات برق صنعتی
    آدرس: گلپایگان
  • شرکت سینی و نردبان کابل الوند تولید کننده سینی کابل و نردبان کابل
    آدرس: قلهک
  • طراحی ،ساخت و تولید انواع سیستم های الکترونیکی و صنعتی آسانسور تولید کننده تابلوفرمان آسانسور سانا تولید کننده یوپی اس آسانسور صانیک
    آدرس: مرزداران
  • طراحی و ساخت انواع تابلو برق صنعتی و ساختمانی دارای تاییدیه از شرکت توزیع برق ، ساخت انواع تابلو های برق پمپ ها ،خازن، زیر ترانس ، اتوماسیون خطوط تولید کارخانجات و تابلو PLC
    آدرس: شهرک صنعتی منطقه آزاد
  • تولید کننده انواع تابلو برق های صنعتی -تولید کننده انواع سینی کابل -لدر کابل-و اتصالات مربوط نمایندگی رسمی اینورتر های آیمستر -هایتک- ال اس
    آدرس: قلعه شور یهارستان

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های تابلو برق

تابلو برق عبارت است از جعبه‌ای که جنس آن فلزی یا غیر فلزی است. این ابزار شامل نقش‌های مختلفی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. همچنین در مورد مباحث مربوط به تابلو برق شامل قیمت، قطعات تشکیل دهنده و انواع تابلو برق خانگی، صنعتی و PDF موجود صحبت خواهد شد.

ادامه مطلب

انواع تابلو برق از نظر کارکرد

این محصول دارای انواع مختلفی از لحاظ نوع عملکرد دستگاه است. این انواع شامل تابلوهای اصلی، نیمه اصلی و فرعی می‌باشند. محل استقرار انواع اصلی در پست‌های برق است، که به طرف فشار ضعیف ترانسفورماتور وصل می‌شود. تابلوهای نیمه اصلی، برق بلوک ساختمانی یا قسمت مستقلی از مجموعه را توزیع و کنترل می‌کند. منبع تغذیه آنها نیز از تابلوی اصلی تغذیه می‌شود. تابلوهای فرعی برای توزیع جریان برق در موتوربرق‌ها، انواع وسایل تامین کننده روشنایی استفاده می‌شوند. ترتیب قرار گرفتن این تابلوها برای انواع اصلی و نیمه اصلی به شکل ایستاده، روی پایه محصول و قابل دسترسی از جلو یا پشت و یا هر دو طرف در تأسیسات برق صنعتی می‌باشند. تابلوهای فرعی نیز به صورت دیواری قرار می‌گیرند.

انواع تابلو برق بر اساس شکل قرار گرفتن آنها

انواع این محصولات از لحاظ طرز قرار گرفتن آنها، در اشکال فیکس، ایستاده، دیواری و رک تقسیم می‌شوند. محصولات فیکس که همان طور که از نامشان پیداست، در محل ثابتی فیکس می‌شوند. برای انواع ایستاده، پایه هایی در نظر گرفته شده است. انواع دیواری تابلو نیز هم به صورت توکار و هم به شکل روکار قابل نصب هستند. انتخاب هر کدام از این انواع دیواری به شرایط سایت مورد نظر و سلیقه مشتری بستگی دارد. انواع رک نیز ظاهری قفسه مانند دارند و انواع محفظه‌های مربوطه در هر کدام از این قفسه‌ها قرار می‌گیرند.

انواع تابلو برق بر بر اساس ولتاژ

بر اساس تفاوت ولتاژ، این محصول به سه دسته تقسیم می‌شوند. ولتاژ به کار رفته در تابلوهای فشار ضعیف یا LV تابلو فشار متوسط یا MV و تابلوی فشار قوی به ترتیب کمتر از 1000 ولت، 1000-36000 ولت و 36000-40000 ولت می‌باشد. این تابلوها همگی در انواع ثابت و کشویی قابل اجرا هستند.

انواع تابلو برق بر بر اساس شدت جریان

بر اساس تفاوت شدت جریان موجود، این محصول به دودسته تقسیم می‌شوند.

  • تابلو برق تک فاز
  • تابلو برق سه فاز

انواع تابلو برق بر بر اساس محل نصب

انواع تابلو بر حسب محل نصب در سازه مورد نظر به دو دسته تقسیم می‌شوند.

  • تابلو Indoor این نوع از تابلوها برای نصب در فضاهای سربسته و داخل ساختمان مناسب هستند.
  • تابلو Outdoor برعکس انواع قبلی، محل نصب این تابلوها در فضاهای آزاد و غیرمسقف در سایت مورد نظر می‌باشد.

اجزای مختلف تشکیل دهنده تابلو برق کدام هستند؟

هر تابلو برق از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است، که هر کدام وظایف خاص خود را دارند. این اجزا شامل تجهیزات، بدنه و سیم‌ها هستند که به ترتیب در بخش‌های درونی، بیرونی، ارتباطات قرار می‌گیرند. در این میان بخش درونی قطعات بیشتری را در خود جا داده است. کنتاکتور، ترانس، فیوز، انواع کلیدهای اتوماتیک و دستی، بی‌متال، رله، کلید نشت جریان، ترمینال، گلند، لامپ سیگنال، خازن، رگولاتور خازن و ... از جمله این بخش‌ها هستند. انواع سیم، شینه و کابل تحت عنوان بخش ارتباط شناخته می‌شود. در اینجا قصد داریم تا به بررسی بیشتر نقش اجزایی مانند داکت، ریل، فیوز، کیس و کنتاکتور بپردازیم.

داکت با هدف ایجاد نظم دهی بیشتر به سیم‌های موجود در تابلو و ایجاد مدارهای منظم و محافظت بیشتر برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سیم‌ها مورد استففاده قرار می‌گیرد. ریل و فیوز با پوششی از جنس نیکل کاور شده‌اند هدف از این کار برای فراهم آوردن ممانعت از خوردگی و زنگ زدن قطعات و ایجاد بستر مناسب برای نصب فیوزهای مینیاتوری در تابلوها می‌باشد. کیس و کنتاکتور جایگاهی برای قرار گرفتن مدارها و تجهیزات تابلو هستند. کنتاکتور برای قطع و وصل مدار فرمان، از کلید الکترومغناطیسی استفاده می‌شود.

نکات مهم در هنگام خرید تابلو برق

برای انتخاب یک تابلو برق مناسب با اهداف کاربری و کیفیت اجرایی لازم است تا به نکاتی در حین خرید توجه شود. انتخاب درست انواع پارامترهای مربوط به محصول شامل سایز مناسب از لحاظ طول عرض و ارتفاع محصول، نوع صحیح تابلو در میان انواع محصولات دیواری، جعبه‌ای، سلولی، جنس مناسب بدنه تابلو، ضخامت و قطر مناسب برای تابلو و در نهایت دقت در اجرای انواع استانداردهای IEC ، شرایط محیطی و بدنه محصول حائز اهمیت است.

انتخاب نوع تابلو برق در انتخاب اجزای متعلق به آن تاثیرگذار است، در تابلو برق صنعتی چون نوع کارایی برای اهداف صنعتی و در مقیاس بزرگتر تخصصی‌تر نسبت به انواع خانگی مد نظر است، طراحی و انتخاب اجزای این محصولات توسط کارشناس انتخاب می‌شود. تابلو برق خانگی بیشتر به شکل تک فاز و با اندازه متداول به کار رفته در ساختمان‌های مسکونی با محفظه فلزی اجرا می‌شوند. انواع تابلو با برق سه فاز نیز برای مصارف آسانسورها در ساختمان‌های بزرگ کاربرد دارد.

شروع قیمت تابلو برق برای انواع این محصولات، از 120000 تومان شروع می‌شود و بسته به نوع تابلو و کیفیت تجهیزات به کار رفته در آن، به این مبلغ افزوده می‌شود.

برای نصب این محصول، علی رغم وجود PDF های مربوط به نصب انواع تجهیزات خانگی و صنعتی توصیه می‌شود، از کارشناسان ماهر کمک گرفته شود.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون