یکی از ابتداییترین عنصرهای موجود در طبیعت که بشر از گذشته تا کنون از آن استفادههای متعددی کرده است، چوب است. چوب در ساخت خانه تا ساخت کوچکترین شیهای تزئیینی کاربرد دارد. امروزه از چوب در ساخت انواع المانهای دکوراسیون داخلی همانند کابینت، در، نرده و ... استفاده میشود. استفاده از چوب منجر به ایجاد یک محیط گرم و صمیمی در خانه میشود و در عین حال ظاهری مدرن به خانه میبخشد. زیبایی ظاهری، دوام و استحکام چوب باعث شده است که به یک عنصر محبوب در معماری تبدیل شود.
نرده چوبی یکی از المانهای کلاسیک معماری در طراحی داخلی است که هرگز از مد خارج نمیشود. استفاده از نردههای چوبی مزایای مختلفی در پی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. همین مزایا باعث شده است که اغلب صاحبان خانه به دنبال تعمیر و به روز رسانی نرده چوبی خانههای خود باشند. از مزایای نرده چوبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نصب آسان
- کنترل کردن تعداد نردهها، لکه گیری، روغن کاری و رنگ آمیزی دلخواه
- تنوع قیمت بسته به نوع چوب مورد استفاده
- دوام بالا به ویژه برای چوبهای سخت
- قابلیت ترکیب چوب با مواد دیگر همانند سنگ و شیشه و فلز
- قابلیت تولید در انواع طرح و استایل
انواع نرده چوبی
چوب کاج و چوب بلوط از جمله محبوبترین نردههای چوبی موجود در بازار هستند که با توجه به قیمت آن از دوام بسیار بالایی نیز برخوردارند. چوب بلوط بسیار سخت است به همین دلیل قیمت بالاتری دارد. چوب درخت کاج نرمتر است به همین دلیل در مقایسه با چوب بلوط قیمت کمتری دارد، اما هنوز هم دوام نسبتا خوبی دارد. خرید چوب کاج از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. شما با مطالعه بیشتر در مورد میزان سختی و دوام پذیری انواع چوب میتوانید بهترین گزینه را برای نردههای چوبی خود انتخاب کنید.
نرده چوبی از جنس چوب بلوط
استفاده از چوب بلوط در ساخت نرده های چوبی جلوه ای زیبا به راه پله خانه شما می بخشد. در عین حال با توجه به قیمت بالای بلوط استفاده از این نوع چوب هزینه بر است. به منظور صرفه جویی در هزینهها میتوان چوب بلوط را با سایر مصالح همانند شیشه و فلز ترکیب کنید. پایههای نرده چوبی از بلوط یا صنوبر نیز قابل تولید است.
نرده چوبی از جنس شوکران
شوکران نیز ساختاری مشابه با چوب کاج دارد اما این نوع چوب نرم دوام پذیری بیشتری دارند و ساختاری کاملا یکنواخت و بدون گره دارد.
نرده چوبی از جنس چوب گردو
نردههای چوبی ساخته شده از جنس چوب گردو رنگ تیرهای دارند و این رنگ غنی ظاهر لوکس و چشمگیر به راه پله خانه شما میبخشد. در صورتی که به دنبال یک ترکیب شادتر هستید میتوانید از ترکیب چوب گردو با دوکهای مخصوص سفید استفاده کنید تا هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد و هم تضاد رنگها ظاهری زیبا ایجاد کند. تضاد زیبای بین دو رنگ تیره و روشن بسیار چشم نواز است.
نرده چوبی از جنس درخت زبان گنجشک (ASH)
تختههای چوبی ساخته شده از جنس درخت زبان گنجشک نیز گزینه دیگری برای ساخت نردههای چوبی است. این نوع چوب ساختار بسیار محکمی دارد، در عین حال سبک وزن است، با توجه به رنگ آن باعث روشن شدن راهرو به خصوص در فضاهای تاریک میشود. ترکیب این چوب با شیشه بسیار شیک و لاکچری است.
امروزه در طراحی داخلی سعی میشود با ترکیب المانهای مختلف با یکدیگر طرحهای خلاقانه اجرا شود. یکی از همین گزینهها ترکیب نردههای چوبی با انواع شیشه است. این مدل از نردهها زاویه دار هستند و از پانلهای شیاردار شیشهای تشکیل میشود که در بین دو نرده چوبی قابل نصب است. هم چنین بنا به سلیقه خود میتوانید از ترکیب انواع چوبهای مختلف در ساخت نردههای چوبی استفاده کنید. ترکیب فلز با چوب نیز گزینهای جذاب است و میتواند یک سبک کلاسیک به خانه شما اضافه کند. از نردههای چوبی در راه پلههای باز به بر حسب نیاز خود باید استفاده کرد، بهتر است در این صورت نوع چوب انتخاب شده با سایر قطعات مورد نیاز برای ساخت نرده همخوانی داشته باشد.
یکی دیگر از استفادههای رایج نردههای چوبی، به کارگیری انواع نردههای چوبی در فضاهای سبز است به منظور مراقبت از انواع پوشش گیاهی. هم چنین در محیطهای اداری و تجاری نیز از نردههای چوبی استفاده میشود. با توجه به مقاومت بالای چوب و دوام پذیری آن نردههای چوبی گزینه مناسبی برای مکانهای عمومی پر تردد محسوب میشوند.
امروزه نرده چوبی ساده و طرح دار در طراحی داخلی به کار گرفته میشوند که معمولا کندهکاریها، منبت کاری به دو روش دستی و ماشینی بر روی چوب انجام می شود. به کمک دستگاههای CNC میتوانید انواع طرح را بر روی چوب اجرا کنید.
راه پله یکی از بخشهای در معرض دید در هر ساختمان است، به همین دلیل تمیزی و پاکیزگی نرده چوبی نقش مهمی در نظافت خانه دارد. معمولا نردههای چوبی به راحتی با کمک یک دستمال تمیز میشود. اما در صورتی که نردههای چسبناک باشند میتوانید با محلول سرکه و آب براحتی نردهها را پاک کنید. معمولا نرده چوبی طول عمر مفید بسیار بالایی دارد، اما در عین حال نیاز به مراقبت در برابر رشد قارچ و کپک نیز دارد. عموما چوب در برابر رطوبت و آب مقاومت بالایی دارد و در اثر نفوذ آب به نرده چوبی ممکن است متورم شود. به همین دلیل میتوان از انواع روکشهای چوبی به عنوان یک لایه محافظ خارجی استفاده کرد تا مقاومت آن در برابر عوامل محیطی نظیر رطوبت، بخار آب و ... افزایش یابد. چوب بدون روکش ممکن است به مرور زمان دچار آسیب شود.
نگهداری از نرده چوبی کار آسانی است به گونه ای که معمولا در صورت هر گونه خرابی نردههای چوبی با یک پولیش ساده به حالت اولیه بازگردانده میشود. در صورتی که تمایل به خرید نرده چوبی دارید، بهتر است بر اساس نوع کاربرد آن در محیط جنس چوب، طرح و مدل آن را انتخاب کنید. تنوع رنگ و مدل نردههای چوبی بسیار زیاد است به همین دلیل گزینههای زیادی در پیش روی شما قرار دارد که میتوانید بر حسب نیاز خود آن را انتخاب کنید.
آشنایی بیشتر با نرده چوبی و مزایای استفاده از آن
یکی از قدیمی ترین و سودمند ترین مواد خام موجود در طبیعت از زمان های بسیار دور تا کنون به خصوص در امر ساخت و ساز چوب بوده است. چوب یکی از مصالح تجزیه پذیر در طبیعت است که با وجود پیشرفت های صورت گرفته هنوز هم به عنوان یکی از مصالح پایدار ساختمانی از آن بهره گرفته می شود. از چوب در ساخت انواع مصنوعات چوبی، برای انجام کار های کمکی در ساخت و ساز همانند قالب سازی و نماسازی و تزئین داخلی ساختمان استفاده می شد. به منظور ایجاد فضایی مطبوع برای جسم و روان و استفاده از عناصر خالص طبیعی چوب یکی از بهترین و پرکاربرد ترین گزینه هاست. رنگ و زیبایی مطبوع چوب، آکوستیک بودن، ضریب سختی، ظرفیت حرارتی، قابلیت شکل پذیری و عایق بودن در برابر حرارت از ویژگی های مطلوب چوب است که نسبت به سایر مواد و مصالح ساختمان آن را ارحج کرده است. امروزه در ساخت انواع شلف، کمد، کابینت، درب و پنجره و سایر گزینه های دکوراتیو در خانه از چوب استفاده می شود. یکی از کاربرد های اصلی چوب در طراحی داخلی که هم جنبه کاربردی دارد و هم زیبایی استفاده از انواع نرده چوبی به منظور حفاظت از جان افراد است. به عبارت دیگر این نرده نوعی جان پناه ساخته شده از جنس انواع چوب است که می تواند حائلی بین انسان و راه پله ایجاد کند.
نرده چوبی چیست؟
در ساختمان های امروزی به منظور ایجاد مسیر ارتباطی بین طبقات از راه پله استفاده می شود. رفت و آمد بر روی راه پله های بدون حفاظ همواره امری ترسناک است و می تواند جان افراد را به خطر بیاندازد. به همین دلیل از انواع نرده های استیل، آلومینیومی، چوبی، سنگی و ... استفاده می شود. همان طور که قبلا اشاره شد، استفاده از چوب حس کلاسیک و لوکس بودن به فضا می دهد، بنابراین یکی از المان هایی که به منظور ایجاد امنیت برای افراد خانه و زیبایی بخشی به فضای خانه در دکوراسیون داخلی می توانید از آن بهره ببرید، نرده چوبی است. نرده چوبی در زمره محبوب ترین نرده ها قرار دارد و از آن به مراتب در خانه های مجلل به خصوص خانه های دوبلکس استفاده می شود.
با توجه به تنوع طرح، تنوع جنس چوب، تنوع رنگ و زیبایی منحصر به فرد چوب میتوانید جلوه ای بی نظیر به خانه خودتان ببخشید. به منظور افزایش زیبایی نرده های چوبی می توانید در کنار چوب از انواع مختلف فلزات، استیل یا حتی شیشه استفاده کنید و با ترکیب این مصالح با یکدیگر ظاهری جذاب و مدرن به خانه خود بدهید.
انواع نرده چوبی
نرده گرد ساده
در این مدل نرده، چوب هایی به قطر 25 تا 40 میلی متر به صورت استوانه ای به کمک دستگاه های خراطی برش داده می شود. طراحی ساده، راحتی نصب و نگه داری آسان از مهم ترین ویژگی های این مدل نرده است. معمولا در ساخت نرده گرد ساده از چوب راش یا روسی استفاده می شود.
نرده تخت
در این مدل نرده چوب ها به صورت کاملا تخت و مربعی برش به کمک دستگاه های خراطی برش داده می شود. طراحی ساده، قابلیت رنگ آمیزی، نگه داری آسان از ویژگی های اصلی این مدل است. معمولا از چوب راش یا گردو برای ساخت نرده تخت استفاده می شود. از نرده های تخت به عنوان نرده چوبی تراس نیز می توان استفاده کرد.
نرده CNC
در زمان های گذشته از منبت کاری به منظور ایجاد طرح و نقوش مختلف بر روی چوب استفاده می شد که معمولا هزینه انجام این کار بسیار بالا بود. امروزه با پیشرفت دستگاه های خراطی و منبت کاری از فناوری جدید به نام CNC برای طرح دادن و نقش انداختن بر روی چوب استفاده می شود. به این ترتیب می توانید از انواع چوب با طرح و نقش دلخواه و قیمت مناسب به عنوان نرده چوبی استفاده کنید.
نرده طرح چوب
مهم ترین عامل در انتخاب چوب، خشک بودن آن است. در صورتی که چوب به هر علتی مرطوب شود پس از مدتی دچار تاب خوردگی و ترک می شود. بنابراین استفاده از چوب در مکان های مرطوب چندان توصیه نمی شود. به همین منظور می توان از انواع نرده های طرح چوب استفاده کرد که با وجود قیمت مناسب هم چنان از لحاظ بصری زیبایی به اندازه خود چوب دارند. فرآیند نصب و اجرای این نوع نرده ها به سرعت انجام پذیر است. از این محصول می توانید به عنوان نرده چوبی تراس یا نرده چوبی باغچه استفاده کرد.
انتخاب نوع چوب بسیار مهم است. معمولا در ساخت نرده و راه پله چوبی از انواع درخت های روسی، راش، چنار و بلوط استفاده می شود. چون علاوه بر زیبایی و تنوع در طرح و رنگ از استحکام کافی برای تردد افراد نیز برخوردار هستند. قبل از انتخاب نرده چوبی بهتر است به کاربری آن، محل مورد استفاده برای مصارف خانگی یا تجاری، میزان هزینه و شرایط نصب آن توجه ویژه داشته باشید. به طور خاص استفاده از نرده چوبی برای راه پله های داخل ساختمان توصیه شده است. با توجه به هزینه نگهداری بالا نرده های چوبی و امکان حمله انواع حشرات از جمله موریانه و جلوگیری از نم کشیدن چوب از انواع نرده های طرح چوب به عنوان نرده چوبی تراس یا نرده چوبی باغچه استفاده کنید.
قیمت نرده چوبی
معمولا لیست قیمت نرده چوبی تحت تاثیر عوامل مختلفی هم چون متراژ مساحت، ارتفاع نرده، کاربرد نرده در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان، جنس چوب به کار برده شده، نحوه ساخت، نقوش ایجاد شده بر روی آن و ... قرار دارد. قیمت نرده چوبی خراطی شده نیز به مراتب از نرده های ساده بیشتر است. کیفیت، زیبایی و ظرافت بر روی قیمت هر متر نرده چوبی تاثیر بسزایی دارد. قیمت چوب نیز یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت این محصول است، برخی از چوب ها گران تر و برخی دیگر نیز ارزان تر هستند. قیمت نرده چوبی تراس یا باغچه نیز بسته به استفاده از چوب یا مواد طرح چوب می تواند متفاوت باشد.
هزینه و قیمت نصب نرده چوبی و اجرای آن بستگی به کاربری آن در فضای داخل یا خارج ساختمان دارد. معمولا بسته به متراژ کار، طرح نرده و مواد مصرفی قیمت نصب هر متر نرده چوبی متغیر است. بهتر است برای نصب نرده چوبی از تیم متخصص و ماهر کمک بگیرید.