دسته بندی ها

چسب کاشی (چسب سرامیک)

فروشندگان و مجریان چسب کاشی و سرامیک

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های چسب کاشی

چسب کاشی یکی از ابزارهای نوین است که برای نصب انواع کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. در گذشته به جای این محصول از ترکیب شن، ماسه و سیمان استفاده می‌گردند. کاشی از جمله مصالحی است که برای نصب آن باید مرحله زیرسازی برای کار فراهم شود. برای همین بسته به محل نصب کاشی، از چسب کاشی و یا ترکیب شن، ماسه و سیمان استفاده می‌شود. اهمیت مرحله زیرسازی و استفاده از یک ماده چسبنده مناسب در زیبایی کار و اجرای استاندارد و صحیح آن موثر و تعیین کننده است. زیرا در غیر این صورت زمان و هزینه زیادی برای رفع نقص در مرحله نصب باید صرف شود.

ادامه مطلب

مشکلات چسباندن کاشی‌ها با سیمان و ماسه

استفاده از ترکیب قدیمی شن، ماسه و سیمان با مشکلات متعددی همراه بود. در ادامه به بررسی این مشکلات خواهیم پرداخت.

سختی کار با سیمان: نیاز به ذخیره‌ سازی سیمان و ماسه به عنوان مواد اولیه آن هم در مقیاس زیاد در محل پروژه، علاوه بر آلودگی موجب اشغال فضای مورد نظر می‌شود.

زمان‌بر بودن: اگر ترکیبی از سیمان و ماسه مورد استفاده قرار گیرد، لازم است تا به مدت 24 ساعت کاشی‌ها برای اتصال بهتر به این مواد در آب خیسانده شوند. در مرحله اجرا نیز کاشی‌ها باید به صورت یکی یکی روی سطح مورد نظر چسبانده شوند و این هر دو باعث اتلاف وقت پروژه می‌شود.

اتلاف مواد: در روش سنتی برای چسباندن کاشی‌ها در قسمت‌های کف و دیوار لازم است تا ملات ضخیمی تهیه شود تا قدرت بهینه چسبندگی و اتصال را داشته باشد، کاربرد مواد در حجم زیاد سبب اتلاف و هدر رفت آن‌ها می‌شود.

محدودیت کاربردی: به دلیل پتانسیل محدود در چسبندگی این مواد به کاشی، نمی‌توان در همه موارد از ترکیب شن، ماسه و سیمان استفاده کرد.

چسب کاشی فاقد همه این مشکلات است. این محصول از مواد پایه‌ای مانند ترکیب مشخصی از شن، ماسه و سیمان، مواد افزودنی و شیمیایی دیگری که متناسب با نوع این محصول متغیرند، تشکیل شده است. سطوح مختلفی که این محصول روی آن‌‌ها قابل اجرا است شامل سطوح در نظر گرفته شده برای کاشی، سطوح سیمانی، صیقل خورده و سطوح چوبی حاوی پرایمر هستند.

مزایای استفاده از چسب کاشی

دلیل استقبال گسترده از چسب کاشی در بین مشتریان موارد متعددی است که در ادامه به برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

سرعت اجرای کار در صورت استفاده از این محصول در مقایسه با روش قدیمی‌تر، روند تندتری دارد و به کاهش مدت زمان تحویل پروژه کمک می‌کند. سهولت تهیه محصول که برای کاربرد آن، در یک مرحله فقط لازم است با آب ترکیب شود و فوری برای استفاده حاضر است. توان ایجاد خاصیت چسبنده توسط این محصول در مقایسه با ترکیب شن، ماسه و سیمان بسیار بیشتر است. امکان نفوذ رطوبت یا آب و کنده شدن کاشی در این روش نسبت به روش قدیمی‌تر، کمتر است. برای مراحل بعدی تکمیلی کار از جمله ریختن دوغاب نیاز به گذشت زمان زیادی نیست. استفاده موردی گسترده‌تری از روش جدید نسبت به شیوه قدیمی، می‌توان به کار گرفت. روش قدیمی در مواردی با محدودیت‌هایی همراه است. از جمله اینکه در موردی که مشتری به هر دلیلی تمایل به تخریب و کندن کاشی قدیمی ندارد، یا جنس کاشی قدرت جذب زیادی ندارد، فقط از روش جدید می‌توان کمک گرفت. وزن سبک چسب کاشی و استفاده از لایه‌های نازکتر در مقایسه با شیوه قدیمی باعث می‌شود تا از وارد شدن فشار زیاد بر اسکلت سازه ممانعت شود.

در مراحل نصب کاشی برای عملکرد مطلوب‌تر و نتیجه‌ای بی‌نقص، از ابزارهای کمکی مانند صفحات سیمانی و اسپیسرها استفاده می‌شود. صفحات سیمانی برای رفع ناهمواری‌های سطوح مورد نظربه کار می‌رود. اسپیسرها که در پشت کاشی نصب می‌شوند، تا تقارن سازی بین فضای کاشی‌ها ارتقا یابد.

امروزه با پیشرفت در زمینه تکنولوژی مرتبط با تولید مصالح و مواد ساختمانی، انواع مختلفی از چسب کاشی به بازار عرضه شده است. قبل از انتخاب هر کدام از این انواع متفاوت، باید نسبت به پروژه اطلاعات و آگاهی کافی داشت. از جمله اطلاعات موثر در انتخاب نوع و روش چسباندن کاشی، محل نصب آن‌ها است. مثلا بسته به این که محل اجرا دیوار یا کف ساختمان باشد، انتخاب محصول را دستخوش تغییراتی می‌کند.

انواع مدل‌های چسب کاشی

از انواع محصولاتی که تا کنون به بازار عرضه شده است به انواع ماستیک، لاتکس و اکریلیک ترکیبی، ملات نازک و اپوکسی می‌توان اشاره کرد.

ماستیک

(Mastic) یکی از انواع چسب کاشی مورد استفاده در ساختمان سازی، در دسته‌بندی ارگانیک، است. از ویژگی‌های اختصاصی این محصول، خشک شدن سریع آن است. ماستیک برای کاشی‌هایی که در قسمت‌های داخلی سازه نصب شده‌اند، هم برای دیوار و هم برای کف مناسب است. در مورد کاشی‌های نصب شده در قسمت‌های خارجی و نقاطی که در معرض رطوبت قرار دارند، لازم است تا انواع دیگری از این محصولات به کار روند.

لاتکس و اکریلیک

(Latex and Acrylic) در صورتی که نیاز به چسباندن کاشی روی دیوارهای داخلی باشد، این گزینه کاملا مناسب است. استفاده توام لاتکس و آکریلیک موجب افزایش قابل توجه قدرت چسبندگی آن نسبت به انواع ماستیک شده است.

ملات نازک

(Thin Set) به شکل پودری به رنگ‌های خاکستری تیره و سفید در بازار موجود است. این پودر باید در حلالی از جنس آب یا آکریلیک حل شود. متریال تشکیل دهنده پودر سیمان پرتلند است. سیمان پرتلند، نوعی سیمان هیدرولیک است که شامل ترکیبات اکسیدهای سه گانه آهن، آلومینیوم و سیلیس است. برای مناطق مرطوب ساختمان و حتی مناطقی که در معرض گرما هستند، قابل استفاده است. ملات نازک بهترین و کارآمدترین چسب کاشی است. این نوع محصول جز دسته چسب کاشی انعطاف پذیر نیز شمرده می‌شود. برای مناطقی که کاشی‌های آن تحت ارتعاش اندک قرار دارند، از نوع ملات نازک استفاده می‌شود. استفاده از انواع دیگر سبب ترک خوردن کاشی‌ها و تحمیل هزینه‌های اضافی می‌شود. علاوه بر این، برای چسباندن کاشی‌ در قسمت‌هایی که در معرض حرارت بیش از 400 درجه فارنهایت معادل بیش از 204 درجه سیلسیوس نیز از ملات نازک استفاده می‌شود. همچنین خاصیت ضد آب نیز در این محصول وجود دارد.

اپوکسی

(Epoxy) علاوه بر موادی که برای انواع دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد، در ترکیب تشکیل دهنده آن از رزین و مواد شیمیایی ویژه نیز استفاده می‌شود. به دلیل حضور این مواد وقتی خشک می‌شود، استحکام قابل قبولی دارد. برای همین قیمت تمام شده آن نسبت به سایر انواع چسب کاشی گران‌تر است. این محصول از حداکثر چسبندگی و مقاومت در برابر شرایط نامطلوب محیطی برخوردار است.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره چسب کاشی