سازه فضاکار
سازه فضاکاریا سازه فضایی، هرم هایی است با سقف تخت که با استفاده از میله های آلومینیومی و یا فولادی ساخته شده است. این سازه های فضایی در ساختمان های مدرن کاربرد بسیاری دارد، این سازه فضایی در سقف هایی با دهانه بزرگ برای ساختمان های صنعتی و تجاری به کار برده میشود. طراحی این سیستم و اجرای ان بسیار زیبا بوده و حتی در بسیاری از پروژه ها برای نماسازی استفاده میشود. فضای موجودی که بین لایه های سازه فضایی موجود است برای تاسیسات مکانیکی و برقی مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان قطعاتی مانند تابلوها، نورافکن و ... به تمام سطح سازه فضایی اتصال داد.
اجزای تشکیل دهنده سازه فضا کار، پیش ساخته بوده و در داخل کارخانه ساخته میشود و به وسیله پیچ و مهره به هم وصل میشود و کلیه این اتصالات بدون هیچ جوشکاری مونتاژ میشود و لذا این قابلیت را دارد که بصورت کامل باز شود و به محل دیگری انتقال داده شود. سازه فضاکاری، بسیار سبک میباشد و برای سیستم اضافه اشکوب و زمین هایی با مقاومت خاک پایین، به راحتی قابل استفاده است. استحکام بالا، ایمنی بسیار و سبکی استثنایی سازه فضا کار از مزیت های مهم آن میباشد. سازه فضا کارا را برای تمامی مکان هایی که در اجرای ستون و تکیه گاه میانی محدودیت دارند، میتوان استفاده کرد و به بیانی ساده تر سالن های بدون ستون میباشد. شبکه سازه فضاکار، نمونه کامل از سازه سه بعدی است، به طوری که تمام المان های سازه در توزیع و تقسیم بار دخیل هستند، که این یک مزیت منحصر به فرد آن میباشد.
مزایای سازه فضا کار:
زیبا
عدم استفاده ازعملیات جوشکاری درهنگام نصب
امکان باز و بسته کردن مجدد
سبک بودن
ایمنی بالا و استحکام بالا
امکان اجرای همزمان سازه فضاکار با عملیات ساختمانی
عبور تاسیسات از از داخل سازه
نداشتن محدودیت دهانه
درجه هایپر استاتیکی بالا ( نداشتن فروپاشی ناگهانی)
ارزان بودن این سیستم در مقایسه سایر سیستم های سازه ایی
ضریب ایمنی بالا
روش اقتصادی در بکارگیری مصالح
مقاومت بالا در هنگام حوادث غیر مترقبه ایی مانند طوفان، آتش سوزی، زلزله و ...
کاربرد های سازه های فضا کار:
استودیم ورزشی، پارکینگ طبقاتی، سالن های کارخانه، آشیانه هواپیما ها، سینماها، مراکز خرید، سالن اجتماعات، باشگاه های ورزشی، ترمینال ها، ایستگاه های راه آهن، آمفی تئاتر ها، تالارها و .... مورد استفاده است. همچنین دیگر کاربرد های سازه های فضاکار استفاده در دکل انتقال نیرو، برج های ذخیره آب، بشقاب های رادیویی و مخابراتی و برج های مخابراتی میباشد.