محصولات ساختمانی بسته به نیاز مصرف کنندگان وارد بازار می شوند. هر چه که توجه مردم به زیبایی حمام بیش تر شد محصولات متناسب برای برآورده کردن این هدف هم به بازار ارایه شدند. یکی از این محصولات کابین دوش می باشد. البته استفاده از کابین دوش تنها برای زیبایی حمام نمی باشد و ویژگی های دیگری هم دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
کابین دوش چیست؟
منظور از کابین دوش یک اتاقک کوچک شیشه ای است که دور دوش قرار می گیرد و باعث می شود که فضای استفاده از دوش را از فضای حمام جدا کند. برای ساختن کابین های دوش از شیشه هایی باید استفاده شود که مقاومت خیلی بالایی در برابر شکستن و ضربه داشته باشند. مثلا شیشه سکوریت گزینه مناسبی برای ساختن کابین دوش می باشد. ساده ترین انواع کابین دوش همان محفظه شیشه ای می باشد که در اطراف دوش قرار می گیرد اما خب از آن جایی که بشر مدام در حال ارتقا و بهتر کردن محصولات است، نمونه های جدید تری هم از این محصول به بازار عرضه شده است که دارای ویژگی های دیگری مانند سیستم کنترل دما، رادیو، ماساژور و... می باشند. اگر فضای کافی در حمام برای ساختن کابین وجود نداشته باشد می توان از کابین هایی استفاده کرد که دارای درب های کشویی می باشند و در نتیجه فضایی برای باز و بسته شدن در هم اشغال نخواهد شد. نکته ای که در هنگام انتخاب کابین دوش مناسب وجود دارد این است که علاوه بر این که باید به جنس شیشه کابین توجه داشته باشید حتما جنس آلومینیوم قاب دور کابین را هم از بهترین نوع انتخاب کنید. گاهی از متریال هایی به جای آلومینیوم مرغوب استفاده می شود که درجه کیفی پایینی دارند و برای شما دردسر ساز خواهند شد.
استفاده از کابین دوش چه مزیت هایی دارد؟
استفاده از کابین دوش موجب می شود که اتلاف انرژی کم تری داشته باشیم. علت این ویژگی این است که کابین ها دور دوش را احاطه می کنند و در نتیجه از خروج بی رویه هوای گرم داخل جلوگیری به عمل می آورند.
استفاده از مواد شوینده برای شستن سر و بدن در زیر دوش انجام می گیرد. در نتیجه مواد شوینده به سایر قسمت های حمام منتقل نمی شود. خیلی از این مواد شوینده موجب لیز شدن سطح کف حمام می شوند. اما در صورت وجود کابین دوش احتمال بروز این مشکلات به طور قابل توجهی کم خواهد شد.
در خانه های متراژ پایین امروزی امکان ساختن حمام و سرویس بهداشتی به صورت مجزا و در فضایی مشخص کم تر از قبل شده است. حتما دیده اید نمونه هایی از سرویس های بهداشتی که یک دوش هم در قسمتی از آن به عنوان حمام خانه قرار گرفته است. این کار برای استفاده بهینه از فضا انجام می شود اما خب به لحاظ بهداشتی چندان کار درستی نمی باشد. پس بهتر است که فضای حمام و حداقل دوش آن اختصاصی باشد. در چنین شرایطی اگر فضای کافی برای ساختن کابین دوش وجود داشته باشد بهتر است که این کار انجام پذیرد. هم به زیبایی فضا کمک خواهد کرد و هم این که نظافت و پاکیزگی رعایت می شود.
علاوه بر این که کابین دوش مشکل حمام و سرویس بهداشتی های کوچک را حل می کند برای حمام های خیلی بزرگ هم قابل استفاده است. زیرا در صورتی که فضای حمام خیلی بزرگ باشد مشکل گرم کردن حمام وجود خواهد داشت. یعنی باید مدت زمان زیادی بگذرد تا فضای حمام گرم شود. اما استفاده از کابین دوش موجب می شود که فضای مورد نظر به سرعت گرم شود.
کابین های دوش تا اندازه زیادی از انتقال رطوبت جلوگیری می کنند. همان طور که می دانید رطوبت حمام از نظر مشکلاتی که به دنبال دارد برای تجهیزات داخلی حمام، آسیب بیش تری به نسبت رطوبت معمولی خواهد داشت و لذا اگر بتوان آن را کنترل کرد خوب است. کابین دوش ما را به این هدف خواهد رساند.
با توجه به مزیت هایی که ذکر شد می توان به کابین دوش به عنوان المانی کلیدی و البته زیبایی آفرین نگاه کرد. در صورتی که قصد استفاده از کابین دوش را داشتید حتما نصب آن را به کارشناسان و افراد خبره بسپارید. کابین دوش و سینی دوش باید به درستی نصب شوند تا بهترین عملکرد را داشته باشند.
کابین دوش گزینه ای ایده آل و کاربردی برای جدا سازی فضای حمام ها
کابین دوش یک محفظه حمام کامل با پانل های پشتی و سینی است که تمام سطوح داخلی آن کاملا آب بندی شده است. به این معنی که بدون نیاز به کاشی کاری دیوار های کناری آن می توانید برای حمام کردن از آن استفاده کنید. این کابین شامل سیستم های کامل دوش است. در صورتی که با محدودیت فضا به خصوص در خانه های کوچک مواجه هستید، استفاده از کابین راه حل مناسبی برای شماست. معمولا کابین از آکریلیک با دوام با ظاهری کاملا مدرن ساخته می شود، در های شیشه ای و قاب های روکش شده جلوه ای مدرن به خانه اضافه می کند. امروزه اغلب مردم ترجیح می دهند وان های حمام خود را با کابین دوش جایگزین کنند. با توجه به محدویت فضا در دو نوع باز و بسته کابین دوش قابل تولید است.
انواع کابین دوش
استفاده از کابین ممکن است گزینه خوبی برای انواع حمام ها باشد. اما اصلی ترین عامل در انتخاب این محصول، در نظر گرفتن فضاست. قبل از انتخاب باید فضای حمام خود را با اندازه کابین مطابقت دهید. کابین های دوشی که هیچ گونه سقفی ندارند و تنها از چهار طرف محدود شده اند، کابین دوش باز نامیده می شود. این نوع با دو یا سه ضلع دیوار محدود می شود و گاها به آن کابین های دوش گوشه ای نیز گفته می شود.
کابین دوش بسته نیز به دلیل داشتن سقف مخصوص به نام جعبه های دوش شناخته می شود، این کابین از طرفین توسط دیوار ها محصور می شود. از این نوع کابین می توان در هر مکانی با هر نوع ورودی استفاده کرد. در صورت داشتن یک حمام کوچک یا یک اتاق امن استفاده از کابین دوش بسته یک انتخاب ایده آل است. این نوع کابین را می توان به راحتی در یک گوشه قرار داد. در های شیشه ای منحنی برای طراحی فضا بسیار کارآمد است. در های کشویی این کابین ها نیاز به هیچ گونه فضای اضافی برای باز و بسته کردن در ندارد.
امکانات کابین دوش
هر کابین معمولا حاوی امکانات و تجهیزات ویژه ای است که برخی از آن عبارتند از :
- قاب آلومینیومی مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی
- شیشه با ضخامت 5 میلی متری که کاملا تست شده است
- دوش دستی با کیفیت بالا
- شیر های کروم قابل تنظیم
- قابلیت تنظیم دوش
- در های کشویی
- زیر دوشی یا سینی دوش با کیفیت
لزوم استفاده از کابین دوش
اغلب پوشش سرامیکی در کف حمام ممکن است منجر به لیز خوردن افراد شود. وجود رطوبت و لکه های ناشی از آب بعد از هر بار استحمام یکی از نکات آزاردهنده به خصوص در هتل ها یا سوئیت های آپارتمانی با سرویس های بهداشتی مشترک است. کابین با ممانعت از پاشیده شدن آب به فضای اطراف و جلوگیری از نفوذ رطوبت می تواند گزینه مناسبی برای استفاده باشد. چون رطوبت می تواند باعث خرابی مصالح یا کثیف شدن آن شود، حتی وجود رطوبت عاملی برای تجمیع قارچ یا جرم می شود. این محصول در ابعاد و اندازه های مختلف ساخته می شود.
کابین دوش طلقی
نوع دیگر از این محصول، کابین دوشی طلقی است که در ساخت آن به جای استفاده از شیشه سکوریت از پلکسی گلسی یا همان طلق استفاده می شود. شیشه سکوریت هر چقدر ضخامت بیشتری داشته باشد، از کیفیت بهتری برخوردار خواهد بود، هم چنین در برابر هر گونه ضربه مقاوم تر خواهد بود. کابین طلقی وزن نسبتا کمی دارد، میزان جذب رطوبت این مدل نسبت به مدل شیشه ای بیشتر است و ممکن است در طول گذشت زمان جلوه ای مات به خود بگیرد. اصولا قیمت نهایی کابین دوشی طلقی نسبت به کابین شیشه ای کمتر است.
کابین دوش فریم دار و بدون فریم
کابین در دو نوع فریم دار و بدون فریم موجود است. کابین دوش فریم لس از یراق آلات تمام استیل ساخته می شود. کابین فریم لس به صورت ریلی یا کشویی و بازشو در شکل های مربع و مستطیل قابل تولید است. در هنگام نصب کابین فریم لس حتما باید یک لبه یا سکو برای قرار دادن کابین تعبیه در نظر گرفته شود. معمولا کابین های بدون فریم از شیشه های نشکن سکوریت با ضخامت 6 میلی متری به بالا ساخته می شود. استیل یراق آلات مورد استفاده در این نوع کابین از جنس ضد آب است و شیرآلات آن نیز باید از مواد مرغوب انتخاب شود. کابین فریم لس را می توان به صورت زاویه دار به صورت 135 درجه اجرا کرد، به راحتی تمیز می شود اما نسبت به مدل های فریم دار آب بندی ضعیف تری دارد.
کابین دوش فریم دار انتخاب بسیار مناسبی برای حمام های کوچک است. معمولا در ساخت کابین فریم دار از درب های کشویی استفاده می شود تا کمترین فضای ممکن را اشغال کند. ماده اصلی برای ساخت سازه این نوع دوش ها پروفیل های آلومینیومی است چون خاصیت ضد زنگ دارند و در برابر خوردگی مقاوم هستند.
مزیت های استفاده از کابین دوش
استفاده از کابین دوش خانگی راه حل مناسبی برای جلوگیری از پاشیده شدن آب به محیط اطراف است. قیمت کابین بسته به نوع پروفیل، شیشه به کار برده شده و جنس زیر دوشی می تواند متغیر باشد. کابین ارزان قیمت را می توان به صورت سفارشی خریداری کرد. در این مدل از شیشه های ساده استفاده می شود تا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد. کابین دوش خارجی موجود در انواع طرح و رنگ در بازار موجود است.
قیمت کابین دوش
ابعاد کابین، نوع متریال به کار برده شده در هنگام ساخت، جنس ابزار و یراق آلات همانند دستگیره و لولا، جنس شیرآلات، نوع برند و شرکت های سازنده داخلی یا خارجی، تعداد سیستم های نصب شده در کابین مانند سونا یا جکوزی و استفاده از گزینه هایی همانند تلفن، صفحه نمایشگر، سیستم های پخش و غیره در تعیین قیمت کابین دوش تاثیر گذار است. یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار طراحی و زیبایی کابین است.