توجه داشته باشید که علاوه بر رعایت الزامات فنی مانند دوام و خراب نشدن جنس، زیبایی سینک های ظرفشویی نیز نباید فراموش شود. چرا که با توجه به اپن بودن آشپزخانه های امروزی چشمگیر بودن اجزای آن تأثیر زیادی در زیبایی و نمای داخلی خانه ها خواهد داشت.
انواع سینک های ظرفشویی موجود در بازار
سینک های ظرفشویی دارای انواع تک لگنه، دو لگنه و سه لگنه یا به اصطلاح دو قلو و سه قلو هستند. هر سه نوع دارای تنوع رنگی سفید، سیاه و نقره ای میباشند. هرچه عمق لگن ها بیشتر باشد برای سینک مزیت به حساب می آید. در هر صورت، اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ظرف شستن با دست را به شستشوی آن ها توسط ماشین ظرفشویی ترجیح می دهید، توصیه می کنیم به سراغ سینک های تک لگنه نروید. این سینک ها آزادی عمل شما را محدود می کنند. در مقابل سینک های دو لگنه و سه لگنه دارای این مزیت هستند که می توانید ظرف های کثیف و آماده آبکشی را از هم تفکیک کنید. به علاوه در صورت شستشوی دو نفره ظرف ها این مدل سینک در مقایسه با نوع تک لگنه مناسب تر است.
طرح های ظاهری سینک ظرفشویی
علاوه بر سینک های ظرفشویی مربعی که بسیار کاربرد دارند به تازگی طرح دایره ای آن نیز به بازار عرضه شده است. که شما می توانید بسته به دکوراسیون داخلی آشپزخانه تان این طرح را انتخاب کنید. انتخاب شکل سینک تا حد زیادی سلیقه ای است، با این حال سینک های گرد بیشتر مناسب آشپزخانه هایی است که دکوراسیون مدرن دارند.
جنس سینک های ظرفشویی
از آن جایی که تمیزی سینک در زیبایی آن تأثیر زیادی دارد، سعی کنید جنسی انتخاب کنید که تمیز کردن آن موجب ایجاد خراش نشود و یا اثر لکه روی آن ها ماندگار نباشد. به عنوان مثال سینک هایی با روکش آیینه ای با اینکه زیبایی زیادی دارند، معمولا دارای مشکل ایجاد خراش بر روی سطحشان هستند. سینک های ظرفشویی از حیث جنس به سه دسته کلی، سینک های استیل، سینک های شیشه ای و سینک های گرانیتی تقسیم می شوند.
- سینک ظرفشویی استیل
این نوع سینک ها بر اساس جنسی که دارند دارای قیمتهای مختلف می باشند. مسلما جنس های نازک و انعطاف پذیر آن ها که با قیمت پایین تری در بازار عرضه می شود، کیفیت قابل قبولی ندارند. درست است که قیمت، گزینه مهمی در انتخاب می باشد اما باید به خاطر داشته باشید که انتخاب یک سینک ظرفشویی ارزان قیمت و با کیفیت پایین در صورت خراب شدن شما را به دردسر خواهد انداخت و در نهایت مجبور به تعویض آن خواهید شد.
- سینک ظرفشویی شیشه ای
این سینک ها از جنس شیشه سکوریت نشکن می باشند. البته تنها سینی سینک از جنس شیشه است به این معنی که لگن ها از همان جنس استیل اند که ایمنی و دوام لازم برای قرار دادن ظروف را داشته باشند. با وجود نشکن بودن شیشه به کار رفته در این نوع سینک، بازهم باید مراقب ایجاد خش بر روی سطوح آن باشید. با وجود مزایای سینک شیشه ای از جمله تمیزی آسان آن، به هر حال این نوع سینک در مقایسه با جنس استیل نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
- سینک ظرفشویی گرانیتی
این سینک ها یا از مواد پلیمری ساخته شده اند یا ترکیبی از مواد پلیمری با سنگ هستند. که نوع دوم، دارای دوام بالاتری است. ویژگی مهم این سینک ها تنوع رنگی بالای آن هاست. اگر ظاهر سینک به نظرتان اهمیت زیادی دارد می توانید بسته به سلیقه تان انتخاب خوبی در بین سینک های گرانیتی داشته باشید.
بعد از انتخاب شکل ظاهری، رنگ و جنس سینک، نوبت به نصب آن می رسد. مانند نصب هریک از اجزای کاربردی آشپزخانه، نصب سینک را نیز به افراد کاردان بسپارید. با این حال بهتر است بدانید برای نصب سینک دو روش توکار و روکار وجود دارد. سینک تو کار به سینکی گفته می شود که پس از نصب، کاملا با صفحه کابینت هم تراز است ولی سینک روکار بالاتر از صفحه کابیت قرار میگیرد. اگر چه از نظر زیبایی سینک های توکار نمای بهتری دارند، اما به دلیل نشت آب از صفحه سینک به سطح کابینت، ممکن است مشکل بادکردن سطح کابینت و خراب شدن آن را به همراه داشته باشند. در نهایت پیشنهاد می کنیم با در نظر گرفتن مطالب مطرح شده و البته بودجه مدنظر خود، بهترین انتخاب را بین سینک های موجود در بازار و عرضه کنندگان معتبر داشته باشید.
سینک ظرفشویی مهمترین و پرکاربردترین بخش هر آشپزخانه
هنر معماری در طول زمان به طور مداوم در حال پیشرفت و به روز شدن است. قسمتی از این پیشرفت به دلیل نیاز به آسایش و رفاه است که احساس می شود و معماران و ساختمان سازان را به سمت ارایه ایده های بهتر راهنمایی می کند. قسمتی دیگر از آن هم به دلیل پیشرفت تکنولوژی و تغییراتی است که در جهان اتفاق می افتد و به الطبع شامل حال ما هم می شود. مثلا در گذشته که سبک و سیاق خانه ها و آشپزخانه های شان هم به این صورت نبود حوض های کوچکی در خانه ها بود برای شستن ظرف ها و یا وسایل دیگر. رفته رفته خانه ها دارای آشپزخانه های مدرن شدند و برای شستن ظرف و انجام امور مربوط به آشپزی فضایی خاص اختصاص داده شد. سینک های ظرف شویی از همان ابتدا در خانه ها زیر شیر ظرف شویی قرار گرفتند اما نمونه های اولیه تنها لگنی ساده بود برای قرار دادن ظرف ها که گاهی بی شباهت به روشویی های معمولی نبود. اما حالا سینک ظرف شویی در اندازه ها و ابعاد و البته مدل های خیلی متفاوت ومتنوع به بازار عرضه می شود و هر کسی می تواند مطابق با نیاز و سلیقه خود از بین آن ها انتخاب کند. در ادامه به معرفی انواع گوناگون سینک ظرف شویی می پردازیم.
سینک ظرف شویی از جمله وسایلی است که کم پیش می آید در طول زمان به فکر تعویض آن بیفتیم. البته نباید فراموش کرد که تعویض آن هم دردسر های خاص خودش را دارد و به همین دلیل تا جایی که امکان دارد از این کار پرهیز می شود. پس در چنین شرایطی باید از همان ابتدا به فکر یک سینک ظرف شویی مناسب و باکیفیت باشید که در طول زمان شما را به دردسر نیندازد. شاید فکر کنید که کیفیت سینک چندان اهمیتی ندارد اما یک سینک ظرف شویی نامناسب و بی کیفیت موجب ایجاد بیماری های گوارشی خواهد شد و یا اگر جنس سینک ظرف شویی درجه یک نباشد در اثر سرما و گرما آسیب می بیند. پس بهتر است از همان ابتدا با شناخت و آگاهی سینک مناسب را انتخاب کنید.
انواع سینک های ظرف شویی از نظر جنس
- سینک ظرف شویی استیل
- سینک ظرف شویی از جنس شیشه
- سینک ظرف شویی گرانیتی
- سینک ظرف شویی سرامیکی
در ادامه به توضیح هر کدام به اختصار می پردازیم.
سینک های ظرف شویی استیل
این سینک ها از فولاد های زنگ نزن ساخته می شوند. جز پر کاربردترین انواع سینک های ظرف شویی به شمار می آیند که تمیز کاری کردن آن ها هم آسان است و می توان به آسانی آن ها را برق انداخت. ویژگی مهم دیگر سینک های استیل عمر بالای آن ها است و می توانید روی دوام شان حساب کنید. در نتیجه هزینه ای که برای خریدن شان صرف می شود مقرون به صرفه خواهد بود.
سینک های ظرف شویی از جنس شیشه
این سینک ها نسبت به انواع فلزی کاربرد کمتری دارند و معمولا برای دکوراسیون های خاص مورد استفاده قرار می گیرند. همان طور که می دانید به آسانی می توان شیشه را تمیز و عاری از هر آلودگی کرد. سینک های شیشه ای زیبایی خاصی به آشپزخانه ها می بخشند.
سینک های ظرف شویی گرانیتی
این نوع سینک ها از آن جایی که قابل بازیافت می باشند با عنوان سینک سبز هم شناخته می شوند. سنگ هایی که برای ساختن این گونه از سینک ها مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از آهک، تراورتن، مرمر و گرانیت. زیبایی این سینک ها هم فوق العاده است و اگر زیبایی آشپزخانه تان برای شما اهمیت ویژه دارد پیشنهاد می شود که از بین نمونه های سینک های گرانیتی یک مدل را انتخاب کنید. این سینک ها مقاومت خیلی خوبی در برابر ضربه دارند و در نتیجه دوام بالایی دارند. مشکلی که در مورد سینک های گرانیتی وجود دارد این است که سینک های گرانیتی ممکن است شکسته شوند و این احتمال به نسبت بالا است.
سینک های ظرف شویی سرامیکی
این سینک ها از جنس سرامیک ساخته شده اند. رنگ سفید این سینک ها به آسانی با سایر وسایل آشپزخانه هماهنگ می شود و می توانید در دکوراسیون های مختلف آن را استفاده کنید. سینک های سرامیکی علاوه بر مقاومتی که در برابر ضربه دارند، در مقابل ایجاد خط و خش هم مقاوم هستند.
سینک های ظرف شویی تک لگنه و دو لگنه
حتما شما هم نمونه هایی از اندازه های مختلف سینک های ظرف شویی را دیده اید. برخی از سینک ها تنها دارای یک لگن می باشند. اگرچه این نوع سینک جای کمتری می گیرد ولی در واقع شستن ظرف ها در آن آسان نخواهد بود. سینک های دو لگنه دارای دو لگن مجزا می باشند که می توان ظرف های تمیز و کثیف را در دو طرف و جدا از یکدیگر قرار داد. پس اگر فضای کافی در آشپزخانه تان دارید بهتر است که از سینک های دو لگنه استفاده کنید.