دزدگیر چیست؟
به طور کلی یک سیستم آلارم دهنده است که به منظور حفاظت از یک فضای سربسته مانند از فروشگاه گرفته تا خانه قابل نصب است. این سیستم هشدار دهنده از طریق سنسورهای چشمی نصب شده در محیط مورد نظر به تعداد مد نظر مشتری اطلاعات گردآوری شده را به سیستم مرکزی منتقل میکند و در صورت بروز خطر هشدار میدهد. البته شیوه متفاوت اعلام این هشدار موجب تفاوت در انواع این محصولات میشود.
معرفی قسمتهای مختلف دزدگیر در حالت کلی
به طور کلی یک سیستم آلارم دهنده است که به منظور حفاظت از یک فضای سربسته مانند از فروشگاه گرفته تا خانه قابل نصب است. این سیستم هشداردهنده از طریق سنسورهای چشمی نصب شده در محیط مورد نظر به تعداد مد نظر مشتری اطلاعات گردآوری شده را به سیستم مرکزی منتقل میکند و در صورت بروز خطر هشدار میدهد. البته شیوه متفاوت اعلام این هشدار موجب تفاوت در انواع این محصولات میشود.
چشمیها که شامل انواع مختلفی مانند سنسور تشخیص حرکت، سنسور لرزشی، سنسور حساس در برابر ضربات و مگنتهای ویژه موجود در بازار هستند.
سنسورهای دزدگیر این قسمتها مسئول تشخیص هر گونه حرکت غیرمجاز در محیط مورد نظر و انتقال آن به قسمت سانترال هستند.
سانترال مرکزی محصول یا پنل مرکزی دزدگیر که در اصل مرکز کنترل دادههاست و تمام اجزای دیگر به این قسمت متصل هستند.
باطری دستگاه برای مواقع اضطراری
قسمتهای آلارم و هشدار دهنده
تجهیزات تماس گیرنده دستگاه و اعلام خطر
انواع مختلف دزدگیر
برای فضاهای سربسته مختلفی که نیازمند حفاظت و مراقبت هستند انواعی از این محصول به بازار عرضه شده است. از انواع متفاوت این محصول به مواردی از قبیل دزدگیرهای بیسیم، تحت شبکه، دزدگیر با استفاده از تلفن ثابت و دزدگیر با استفاده از تلفن ثابت میتوان اشاره کرد.
علاوه بر انواعی که نام برده شد، بیشتر محصولات با نام برند شرکت تولید کننده آنها شناخته میشوند. در میان بهترین محصولات عرضه شده به بازار میتوان به دزدگیر فایروال، پارادوکس، کلاسیک و GMK، فایواستار، آنیک، سایلکس، گپ و مستر را نام برد.
عوامل مختلفی در قیمت تمام شده برای مشتری موثر هستند. در این میان به عواملی چون انتخاب گزینه خارجی یا محصولات داخلی، تعداد و نوع تجهیزات به کار رفته با توجه به مساحت فضای انتخابی، تکنولوژی به کار رفته در این محصولات و نوسانات ارزی میتوان اشاره کرد.
فاکتورهای لازم و ضروری در ایمنی دزدگیر
- محصول انتخابی باید از نظر کارکرد دارای ضریب پایین خطای تشخیصی باشد. چنانچه این مهم محقق نشود، دستگاه به صورت کاذب اعلام هشدار میکند و چه بسا با اعلام خطای حقیقی این موضوع در موارد لازم نادیده گرفته شود.
- قابلیت بالای زون بندی یا منطقه بندی در دستگاه هر چقدر بیشتر باشد به ضریب ایمنی و سهولت رفع نقص دستگاه در موارد لازم کمک میکند.
- قابلیت اجرای انواع سنسور بیسیم، در برخی موارد بنا به موقعیت و شرایط فضای مورد نظر برای نصب دزدگیر امکان سیم کشی فضا وجود ندارد یا مشتری بنا به دلایل خاص خود مایل به انجام این کار نیست.
- وجود سیستم هشدار دهنده به وسیله پیامک و تلفن، در صورت فقدان ریموت کنترل از طریق اطلاعات تماس تلفنی و ارسال پیامک امکان تردد افراد امکان پذیر میشود.
- وجود سیستم هشدار دهنده به وسیله سیم کارت، امکان فوق از طریق اضافه کردن سیم کارت به دستگاه مرکزی و کنترل دادهها از طریق نرم افزار موبایل هم وجود دارد.
- عدم کپی پذیری ریموت، این امکان به صورت طبیعی در یک سیستم کارآمد و استاندارد بسیار ضعیف است. با این وجود برای حداکثر ایمنی ممکن استفاده از ریموت کنترلهای گیگاکد توصیه میشود که امکان کپی ریموت کنترل در آنها وجود ندارد.
معایب دزدگیر
امکان بروز خطا در سیستم و اعلام خطر در موارد کاذب، بروز اشکال در باطری پنل مرکزی، هزینه بر بودن از جهت صرف هزینه برای تعویض یا شارژ مجدد آن و خظای چشمیها بر اثر تابش نور خورشید را میتوان نام برد.
به منظور جلوگیری از بروزخطا در چشمیها بر اثر خطای ناشی از تابش نور یا هر عاملی که منجر به اعلام هشدار کاذب گردد، لازم است تا راهکار مناسبی مانند انتخاب محل صحیح برای چشمیها اعمال گردد. علاوه بر این انتخاب سنسور با حساسیت به اندازه و مناسب سبب میشود تا سنسور به حرکات جزیی حساسیت نشان ندهد و تعداد هشدار کاذب بر اثر چنین خطاهایی و بروز خطای دزدگیر به صورت کلی کاهش پیدا کند.
مزایای و معایب دزدگیر
از جمله مزایای محصول به مواردی مانند بالا رفتن ضریب ایمنی فضای انتخابی، با کاهش احتمال خطر سرقت، امکان کنترل مکان مورد نظر از راه دور و استفاده از تخفیفهای مربوط به بیمه ساختمان به علت ضریب بالای ایمنی اشاره کرد. معایب دستگاه نیز شامل مواردی مثل امکان بروز خطا در سیستم و اعلام خطر در موارد کاذب، بروز اشکال در باطری پنل مرکزی، هزینه بر بودن از جهت صرف هزینه برای تعویض یا شارژ مجدد آن و خظای چشمیها بر اثر تابش نور خورشید را میتوان نام برد.
به منظور جلوگیری از بروزخطا در چشمیها بر اثر خطای ناشی از تابش نور یا هر عاملی که منجر به اعلام هشدار کاذب گردد، لازم است تا راهکار مناسبی مانند انتخاب محل صحیح برای چشمیها اعمال گردد. علاوه بر این انتخاب سنسور با حساسیت به اندازه و مناسب سبب میشود تا سنسور به حرکات جزیی حساسیت نشان ندهد و تعداد هشدار کاذب بر اثر چنین خطاهایی و بروز خطای دزدگیر به صورت کلی کاهش پیدا کند.
صدای آژیر دستگاه و نحوه از کار انداختن آن
از نکات قابل توجه و چالش برانگیز در زمان نصب دزدگیر صدای آزیر دستگاه است. این صدا باید به گونه ای تنظیم شود که ضمن این که واضح و رسا بوده و در صورت بروز خطر و موقع آلارم دیگران را مطلع کند، در عین حال هم، برای اطرافیان آزار دهنده نباشند. این کار به درستی توسط نصاب ماهر در موقع نصب دزدگیر انجام میشود. نحوه قطع کردن صدا توسط ریموت کنترل دستگاه انجام میشود. این کار توسط یک کلید که به همین منظور روی ریموت تعبیه شده، انجام میشود.