دسته بندی ها

خرید با کیفیت ترین درب های ضد صدا و آکوستیک با قیمت مناسب

فروشندگان و مجریان

  • ساخت . سفارش. تولید. تبدیل درب قبل به درب اکوستیک. ساخت درب های چوبی ملامینه در تعداد فقط با شماره تماس بگیرید 09120475319 گرگان.جرجان.ابتدای اوزینه
    آدرس: جرجان.اوزینه
  • چرم کوبی و عایق صدای انواع درب ها‌ اداری. تجاری. مسکونی پزشکی. نصب قفل برقی ریموتی
    آدرس: بلوار جرجان

راهنمای خرید, بررسی و انتخاب انواع مدل درب آکوستیک

درب آکوستیک یکی از مدرنترین محصولات ساختمان است که به منظور جلوگیری از انتقال صدا، جلوگیری از انتقال آلودگی صوتی و فراهم آوردن محیطی آرام با حذف صداهای اضافی و مزاحم با تکنولوژی خاص خود در بخش‌های مختلف ساختمان‌های مختلف اعم از سازه‌های مسکونی، ادارات، استودیو ضبط صدا، فضاهای آموزشی، سالن‌های همایش، سینماها، اتاق‌های کنفرانس و ... به کار گرفته می‌شود. این محصولات همچنین با نام‌های درب ضد صدا یا درب عایق صدا نیز شناخته می‌شوند.

ادامه مطلب

جنس خارجی یا رویه درب آکوستیک معمولا در نوع مرغوب این محصولات، از جنس چرم است. دلیل برتری چرم این است که نظافت و شستشوی درب به راحتی انجام پذیر است. در قسمت داخلی درب آکوستیک نیز از فوم‌هایی با جنس‌های مختلف استفاده می‌شود. هر کدام از این فوم‌ها بر حسب محل نصب درب و هدف کار گذاشتن آن نوع متفاوتی است. انواع این فوم‌ها به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند. این دسته‌ها شامل دیفیوزرها، جاذب‌ها و بیس تریپ‌ها هستند. در ادامه به بررسی هر یک از این محصولات به اختصار می‌پردازیم.

دیفیوزرها: این نوع از عایق‌های صوتی از جنس یونولیت یا پلی استایرن و چوب هستند. نحوه عملکرد آن‌ها به این صورت است که با برخورد امواج صوتی به این مواد صداها را پراکنده می‌کند. ابعاد این پنل‌ها اغلب در سایز 60 در 60 سانتی‌متر است. این فوم‌ها بیشتر برای درب آکوستیک اجرا شده در استودیوها به کار می‌روند.

جاذب‌ها: جنس این فوم‌ها از پلی یورتان است. از نظر ساختار نیز شبیه شانه تخم مرغ هستند. به دلیل مقرون به صرفه بودن این نوع از عایق صدا درب آکوستیک تولید شده با این محصول پرکاربرد است. در استودیو ضبط صدا، آمفی تاترها و آموزشگاه‌های موسیقی مورد استفاده قرار می‌گیرند. نکته منفی این محصول این است که عایق حرارتی نیست و در صورت بروز خطر آتش سوزی قابل اشتعال بوده و از بین می‌رود.

بیس تریپ: انواعی از فوم‌های عایق صدا هستند که در گوشه‌های اتاق قرار داده می‌شوند. کار آن‌ها جذب فرکانس‌های پایین صدا است، از جمله صدای صحبت کردن افراد است. جنس این نوع فوم از پلی یورتان با زوایای باز است. دلیل اینکه در کنج از این محصولات استفاده می‌شود این است که فرکانس‌های پایین صوت در کنج اتاق جمع شده و مانع وضوح صدا در صورت نیاز به ضبط صدا می‌شود. تعداد لازم برای این نوع از عایق صدا در اتاق بین 4 تا 8 عدد است.

در مبحث درب آکوستیک نکته بسیار مهم در فراهم کردن نوع استاندارد درب آکوستیک توجه به درزگیری Sealing درب در محل اتصال با چارچوب آن است. جنس و متریال درزگیر به کار رفته در این درب‌ها و اتصال صحیح آن با چارچوب درب به شکل صحیح و دقیق عامل تعیین کننده در شاخص آکوستیک بودن درب است. دلیل این نکته این است که قرارگیری درزگیر در محل صحیح آن از انتقال صوت از محیط خارجی به فضای داخلی جلوگیری می‌کند. به طور کلی سه ناحیه‌ای که در درب آکوستیک باید به دقت درزگیری شوند عبارتند از: فضای بین درب و چهارچوب، چهارچوب و دیوار و آستانه چهارچوب درب. درزگیری مطلوب و استاندارد با استفاده از پلی یورتان برای پر کردن کامل درزها انجام می‌شود.

درب آکوستیک علاوه بر جلوگیری در انتقال صدا باید در جهت حذف صدا نیز کارایی داشته باشد. در قسمت میانی در از فوم‌های عایق استفاده می‌شود. اما نکته اساسی این است که با وجود به کار بردن این عایق‌های صوتی در وسط درب باید به این نکته توجه کرد که درب فاقد منفذ ولو منفذی ریز باشد. در قسمت رویی درب برای پوشاندن این فوم‌های عایق صدا، از رویه مخملی یا چرمی که با پنس یا گل میخ، قسمت میانی درب را می‌پوشاند استفاده می‌شود. به این کار لمسه دوزی می‌گویند. لمسه دوزی باعث زیبا شدن درب آکوستیک می‌شود. از دیگر عایق‌های به کار رفته در تولید این محصولات به پشم شیشه و پشم سنگ Stone Wool می‌توان اشاره کرد. این دو عایق‌ها از نمونه‌های قابل بازیافت در طبیعت بوده و کاملا در جذب و حذف صدا در درب آکوستیک با عملکرد حداکثری عمل می‌کنند. به علاوه هر دو این عایق‌ها از نمونه‌های عایق حرارتی هستند. در صورت وقوع آتش سوزی به درب آکوستیک آسیبی نمی‌رسد. میزان جذب و حذف صدا توسط پشم سنگ و پشم شیشه به ضخامت یا دانسیته حجمی آن‌ها بستگی دارد. هر چه مقدار این دانسیته یا ضخامت بیشتر باشد، امواج صوتی در برخورد با آن‌ها بیشتر دچار اختلال شده و عملکرد مطلوبتر و استانداردی به دست می‌آید. نوع متفاوت عایق صوتی در این محصولات کاربرد سرب Lead Sheet به شکل نوارهای باریک برای قسمت‌های مخصوصی از درب است. سرب به جذب اصوات کمک می‌کند. اما تفاوت آن با عایق‌های دیگر این است که بر خلاف انواع دیگر به صورت حجمی قابلیت کاربرد ندارد و منحصرا به شکل محدود به کار می‌رود.

آیا امکان تبدیل درب معمولی به درب آکوستیک وجود دارد؟ بله با کاربرد تمهیدات و ابزارهای خاص این امکان فراهم شده است تا درب‌های معمولی به درب‌های آکوستیک تبدیل شوند. برای این کار کافی است تا روی این درب‌ها تخته‌های فیبری عایق صدا که ضخامتی به اندازه 3 تا 4 اینچ دارند، نصب شود. این اتصال از طریق پیچ چوب یا واشر انجام می‌شود. در مرحله بعدی لازم است تا درزگیری درب انجام شود. با تکمیل این مرحله، درب آکوستیک آماده است.

آرامش و سکون در فضاهای گوناگون با نصب درب آکوستیک

با صنعتی شدن دنیای امروزی و افزایش انواع سر و صدا، داشتن فضایی آرام و به دور از دغدغه دنیای درهم و برهم امروزی امری مهم است. اغلب به منظور کاهش صوت و مقابله با انواع آلودگی صوتی از عایق‌های صوتی استفاده می‌شود. این عایق‌ها نقش چشمگیری در انتقال اصوات از محیطی به محیط دیگر دارند. یکی از محصولات کارآمد برای کاهش آلودگی صوتی در محیط استفاده از درب آکوستیک است. در آکوستیک نوعی درب سنگین و کاملا محکم است که اغلب دارای مهر و موم‌هایی در اطراف لبه‌های خود است. اصلی‌ترین هدف ساخت درب آکوستیک، عایق بندی کردن محیط در برابر انواع نویز و لرزش‌های ناشی از عبور بر روی سطح است. بسته به نوع کاربرد و طرح یک درب آکوستیک دارای نرخ انتقال صدای خاص یا STC است که ارزش واحد آن را تشکیل می‌دهد. انواع بسیار متنوعی از درب‌های آکوستیک برای محیط‌های مختلف با کاربری‌های متفاوت در بازار موجود است.

در صنعت ضبط صدا، در آکوستیک با هدف خاص ضبط کردن صدا بدون حضور کوچکترین نویزی و صدا طراحی شده است. یک استدیو ضبط ممکن است چندین اتاق یا غرفه داشته باشد که هر کدام برای یک کار خاص کاربری داشته باشد. اتاق کنترل استدیو دارای درب آکوستیک است تا سایر اعضا از قسمت استدیو به دور بمانند و به افراد دیگر امکان رفت و آمد راحت در فضا داده شود. برخی اوقات این درها حاوی چندین پانل شیشه‌ای چند لایه با یک مرکز شفاف هستند تا افراد قابلیت دید داشته باشند.

اغلب درهای آکوستیک دارای دو لایه فولادی یا چوبی می‌باشند که در بین آن‌ها یک لایه هسته عایق قرار داده شده است تا میزان انتقال صوت را به حداقل برسانند. اغلب از درب آکوستیک در اتاق معاینه پزشک نیز استفاده می‌شود تا مکالمه بین بیمار و پزشک محرمانه باقی بماند و به حریم شخصی بیمار احترام گذاشته شود.

یکی دیگر از کاربردهای منطقی استفاده از درب آکوستیک به کارگیری آن در یک اتاق کنفرانس در شرکت یا مراکز اداری است تا اطلاعات مربوط به توسعه محصول، منابع انسانی یا استراتژی تجاری به صورت محرمانه باقی بماند. مراکز مشاوره، اتاق بازجویی پلیس، مراکز آزمایشگاهی یا هر گونه مکان دیگری که در آن حریم خصوصی و محرمانه بودن مسائل حائز اهمیت باشد، می‌توانند از در آکوستیک استفاده کنند. نوع درب باید با توجه به کاربری آن انتخاب شود.

واحدهای تولیدی یا تجهیزاتی که حاوی ماشین آلات سنگین، ابزار یا فعالیت‌های حرکتی با صدای زیاد می باشند نیز اغلب از درب آکوستیک استفاده می‌کنند تا سطح صدای بالا را کاهش دهند و برای سایر ساکنان در آن محل ایجاد مزاحمت نکنند. یک کارخانه بزرگ تولیدی نیز می‌تواند از درب آکوستیک برای حفظ حریم شخصی و محافظت از مدیران مورد نیاز به منظور نظارت بر بهره‌وری در طبقه اصلی استفاده کنند. چاپ‌خانه‌ها و ناشران نیز از درب و پانل‌های آکوستیک برای خنثی کردن صدای زیاد دستگاه‌های چاپ استفاده می‌کنند.

از نظر منطقی هر گونه امکانات و تجهیزاتی که در آن صدا باید از افراد، مکان یا اشیا به دور بماند تا امنیت، حریم خصوصی و بهره‌وری آن حفظ شود، لازم است از در آکوستیک استفاده کنند. امکانات مدرن اغلب به دنبال استفاده از درب آکوستیک هستند تا نیازهای مربوط به رفع یک نویز خاص را برآورده کنند و در عین حال یک روش عملی است که هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و هم از نظر زیباشناختی ساختمان یک عنصر دکوراتیو محسوب می‌شود.

محیط‌های اداری اغلب از ترکیب چندین فضای کار تشکیل شده است که سر و صدا محیط با یکدیگر ادغام می‌شود و فضایی کاملا شلوغ ایجاد می‌شود. سر و صدا ناشی از انواع مکالمات تلفنی، سخنرانی در جلسات و تجهیزات اداری متغیر است. استفاده از در آکوستیک در فضاهای اداری و سالن‌های کنفرانس باعث می‌شود که محیط کار سازنده‌تری در اختیار افراد قرار گیرد. کاهش یا مسدود کردن سر و صدا اغلب برای محیط‌های کاری با تمرکز پایدار ضروری است، به این ترتیب میزان بهره وری کارمندان نیز بیشتر می‌شود.

حفظ حریم خصوصی یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های افراد در محیط‌های کاری همانند محیط‌های پزشکی، اداره منابع انسانی و موسسات مالی است. با توجه به دستورالعمل بسیاری از صنایع، حفظ حریم خصوصی و محرمانه بودن ملاقات‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. درب آکوستیک نه تنها مانعی برای نشت نویز به فضای داخل خانه است بلکه باعث می‌شود تا حد امکان صدا مسدود شود. دفاتر پزشکی، موسسات مالی، ادارات منابع انسانی و سایر محیط‌های مربوطه به راحتی می‌توانند از درب آکوستیک در محل کار خود استفاده کنند تا فضای کار ایمن برای خود ایجاد نمایند.

درب آکوستیک در انواع طرح و رنگ با انواع متریال ساخته می‌شوند که هم می‌تواند از نظر زیبایی شناسی به محیط‌های خشک اداری جان تازه‌ای ببخشد و هم کیفیت استفاده از فضا را افزایش دهد. در سبک‌های مدرن درهای کشویی آکوستیک با ظاهر براق به راحتی با معماری خانه ادغام می‌شود. اگر چه درهای کشویی معمولا به عنوان مانع صوتی دیده نمی‌شوند اما سیستم‌های مهر و موم اکوستیک ویژه‌ای که در لبه‌های در طراحی می‌شود امکان جداسازی فضا را فراهم می‌کند. درهای تولید شده از جنس مواد مختلف نظیر چوب، فلز یا شیشه هر کدام دارای نرخ انتقال صدای متفاوت هستند. لحاظ کردن اندازه فضا، مقدا و منبع صدا، موقعیت مکانی و عملکرد درب با توجه به محیط مشخص خواهد کرد که کدام متریال مانع صوتی بهتری برای محیط است. هر درب آکوستیک را می‌توان کاملا بر حسب نیاز و سلیقه مشتری سفارشی سازی کرد تا هم نیاز مصرف کننده برآورده شود و هم از نظر بصری با محیط هماهنگی داشته باشد. مواد، رنگ، جنس و سبک کار فرصت انتخاب یک کار منحصر به فرد برای محیط با تاکید بر نام تجاری برند سازنده را فراهم می‌کند.

درب آکوستیک برای کاهش نویز و تضمین حریم خصوصی در محیط های حساس ضروری است. اغلب به عنوان یک گزینه مدرن به یک درب آکوستیک نگاه می‌کنند که با رفع نویز به زیبایی شناسی کمک می‌کند. به منظور صرفه جویی در فضا، درب آکوستیک می‌تواند یک راه حل عملی و اقتصادی برای بسیاری از مشاغل به ویژه محیط‌های پزشکی باشد.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره درب آکوستیک