دسته بندی ها

آبگرمکن خورشیدی

فروشندگان و مجریان آبگرمکن خورشیدی

  • ال اس اف پنل خورشیدی گرین وال بازسازی
    آدرس: ملاصدرا
  • نماینده فروش و نصب اولین کارخانه تولید آبگرمکن خورشیدی در ایران با ۱۰ سال گارانتی و ۱۵ سال خدمات پس از فروش در ۳ مدل ۱۵۰ و ۲۰۰ و ۲۵۰ لیتری
    آدرس: خیابان امام
  • فروشگاه تجهیزات انرژی خورشیدی هورایش
    آدرس: گلشهر
  • فروش ویژه انواع آبگرمکن خورشیدی سان ماکس متناسب با نیاز و شرایط محل نصب شرکت آذر سولار سازه solarsazeh.com برای مشاهده نمونه های نصب به وب سایت ما مراجعه فرمایید.
    آدرس: اول خیابان بارون آواک
  • ما در زمینه تولید , فروش و نصب و راه اندازی انواع باسکول جاده ای ۵۰ تن و ۶۰ تن ، باسکول های کفه ای ۱ الی ۱۰ تن ، تهیه و تامین لودسل و نمایشگر وزن , باسکول خاورکش ، لودسل زمیک ، باسکول نفرکش
    آدرس: میدان ونک

راهنمای خرید, بررسی و انتخاب انواع مدل آبگرمکن خورشیدی

آبگرمن خورشیدی وسیله ای است که با استفاده انرژی خورشید، آب را گرم می کند. انرژی خورشیدی یک  منبع انرژی تمام نشدنی و رایگان می باشد و استفاده از آن از لحاظ مادی بسیار به صرفه می باشد. همچنین انرژی خورشیدی به راحتی در همه جا قابل استفاده است و به علت اینکه این انرژی پاک بوده و هیچ گونه آلودگی برای محیط زیست ندارد، بسیار مورد تأیید است. از سوی دیگر، با استفاده از این انرژی می توان در استفاده از سایر انرژی ها (که منابع محدودی دارند) صرفه جویی کرد. آبگرمکن های خورشیدی دارای صفحاتی هستند که نور خورشید را جذب می کنند، به این صفحات جاذب، انرژی کلکتور می گویند. کلکتور ها دارای انواع مختلفی هستند که بر اساس نوع کلکتور، راندمان گرمایی آبگرمکن تغییر می کند. آبگرمکن های خورشیدی از لحاظ ساختار به سه دسته ترموسیفون، برگشت ثقلی و پمپ دار تحت فشار تقسیم می شوند. نگه داری این سیستم ها بسیار ساده است و نیازمند صرف هزینه زیادی نیست. همچنین این سیستم ها امن بوده و خطری ندارند. آبگرمکن ها از اجزای مختلفی مثل کلکتورها، مبدل های حرارت، مخزن، کنترل کننده های اتوماتیکی، اتصالات و ... تشکیل می شوند. از این آبگرمکن ها می توان در خانه ، مدرسه، استخر، بیمارستان، کارخانه و دیگر ساختمان ها استفاده کرد.


انوع ساختار آبگرمکن های خورشیدی


در ادامه به معرفی انواع ساختار آبگرمکن‌های خورشیدی پرداخته شده است؛


- ترموسیفون آبگرمکن خورشیدی


مدل ترمو سیفون فاقد پمپ است و فقط با گرمای خورشید کار می کند. بزرگترین ایراد مدل ترمو سیفون مقاوم نبودن در برابر سرماست و همین ایراد باعث یخ زدگی در فصل های سرد با برودت دما می شود. همچنین علت اینکه این سیستم در برابر سرما مقاوم نیست این است که مخزن دوجداره آب در سطح بالاتری از کلکتور و بیرون از ساختمان نصب می شود.
- برگشت ثقلی
در مدل برگشت ثقلی، آب در یک چرخه بسته، حرارت خورشید را از صفحات جاذب گرفته و توسط وسیله مخصوص مبدل حرارت آبی، که درون مخزن وجود دارد، گرم می‌شود. همچنین این مدل از روش های غیر مستقیم گرم کردن آب می باشند. به علاوه این مدل تا هنگامی که حرارت خورشید به میزان کافی وجود داشته باشد کار می کند پس از اینکه حرارت خورشید افت پیدا کند ماده سیال داخل صفحات جاذب توسط نیروی گرانش زمین به درون مخزن برگشت داده می شود. سیستم برگشت ثقلی برای مناطق جغرافیایی که اختلاف دمای زیادی دارند مناسب بوده و در سیستم برگشت ثقلی برعکس سیستم ترمو سیفون یخ زدگی صورت نمی گیرد که این موضوع خود یک برتری چشم گیر در مقایسه با مدل ترموسیفون به حساب می آید.
- پمپ دار تحت فشار
این سیستم همان طور که از اسمش مشخص است دارای پمپ می باشد و به وسیله پمپ، ماده سیال را جا به جا می کند. این سیستم نیز مانند سیستم ترموسیفون دچار یخ زدگی می شود و استفاده از این سیستم در مناطق جغرافیایی که اختلاف دمای بالایی را تجربه می کنند توصیه نمی شود. اما برتری این سیستم نسبت به سیستم ترموسیفون این است که می توان مخزن آب را درون ساختمان نصب کرد.

پس از معرفی ساختار آبگرمکن‌های خورشیدی در این قسمت به معرفی انواع کلکتورها (صفحات جاذب انرژی خورشید)، که قسمت اصلی یک آبگرمکن خورشیدی هستند، می‌پردازیم.
انواع کلکتور ها
قسمت عمده و اصلی آبگرمکن های خورشیدی کلتور آن است. همانطور که قبلا گفته شده کلکتور ها دارای انواع مختلفی هستند که ارتباط مستقیمی با راندمان آبگرمکن ها دارند. ما در این جا چند نوع از این کلکتورها که مصرف بیشتری در ابگرمکن های خورشیدی دارند، را معرفی می کنیم.
- کلکتور های تحت خلا
کلکتور های تحت خلا نوعی از کلکتور ها هستند که از لوله های موازی تشکیل می شوند. جنس این لوله ها شفاف بوده و داخل آن ها تیوب هایی قرار دارد که با یک ماده جذاب پوشانده شده است. هم چنین با خارج کردن هوای بین لوله ها و تیوب های کلکتور، این کلکتور به یک کلکتور تحت خلا تبدیل شده و از هدر رفتن حرارت و انرژی جلوگیری می کند. این کلکتور برای آبگرمکن هایی با حرارت بالا بسیار مناسب هستند.


- کلکتور های تخت
این نوع کلکتور به شکل جعبه مستطیلی بوده و رنگ آن تیره می باشد. کلکتور های تخت، ساده ترین نوع کلتکور و از پر استفاده ترین کلکتور ها محسوب می شوند. داخل این جعبه ها از صفحه های مختلفی با جنس های آلومینیوم، مس، فایبر گلاس و موارد دیگر تشکیل شده است. سطح این نوع کلکتور، صاف و دارای رنگ تیره می باشد دلیل این امر این است که انرژی خورشید را بهتر جذب کند. از این کلکتور ها در آبگرمن های ترمو سیفونی و پمپ دار می توان استفاده کرد.
شاید فکر کنید چون در زمستان نور خورشید انژری فصل های گرم تر را ندارد، این ابگرمکن ها به خوبی کار نکنند. پس بهتر است بدانید، در زمستان ها و فصل های سرد هم می توان از انواع آبگرمکن خورشیدی استفاده کرد. فقط در بعضی مدل ها به علت مشکل یخ زدگی، باید از ضد یخ استفاده کرد. در زمستان نور خورشید به صورت عمودی بر روی آبگرمکن ها تابیده می شود، که این امر موجب می شود که عملکرد آبگرمکن ها نسبت به فصل های تابستان و بهار نیز بهتر باشد. به علاوه در شرایطی که هوا ابری باشد، آبگرمکن ها می توانند با جذب اشعه های موجود در هوا آب را به راحتی گرم کنند.


آبگرمکن خورشیدی


انرژی خورشیدی بهترین منبع طبیعی تامین انرژی رایگان ، پاک بوده و عاری از اثرات تخریب کننده زیست محیطی می باشد که از گذشته به شیوه های مختلفی مورد توجه انسان قرار گرفته است. بحران انرژی در سالهای اخیر در کشورهای پیشرفته و صنعتی، جهان را وادار داشت که با موارد مرتبط با مصرف انرژی برخوردی متفاوتی داشته باشند، که در این صورت جایگزین کردن انرژی های فسیلی با انرژی های خورشیدی در جهت صرفه جویی و کاهش مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای مضر و آلاینده با استقبال زیادی از طرف جامعه جهانی روبرو شده است.
برای آب گرم مصرفی ساختمان، بهترین و اقتصادی ترین روش استفاده از انرژی پاک و ارزان خورشیدی است که می توان از انرژی حرارتی خورشید جهت تهیه آب گرم کاملاً بهداشتی در منازل مسکونی و اماکن عمومی به خصوص در مکانهایی که برای سوخت رسانی مشکل وجود دارد استفاده کرد. اگر از ظرفیت این آبگرمکن ها افزایش یابد، می توان از آنها جهت استفاده در حمامهای بهره برداری نمود. با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران اکنون تعداد بسیار زیادی آب گرمکن خورشیدی و چندین دستگاه حمام خورشیدی در اقسا نقاط مختلف کشور از جمله استان های خراسان رضوی , سیستان و بلوچستان و یزد نصب و راه اندازی شده است .

کارکرد آبگرمکن خورشیدی
اصلی ترین بخش ساختار آبگرمکن خورشیدی مجموعه استوانه هایی شیشه ای با روکشی به نام کلکتور می باشد که وظیفه جذب انرژی خورشید را دارد که تابش خورشید آن را داغ می کند. در کنار این استوانه ها لوله هایی وجود دارد که آب داخل آنها در گردش است که با جذب حرارت استوانه گرم می شود. برای جلوگیری از هدر رفت حرارت جذب شده استوانه می بایست با رنگ تیره و با داشتن یک لایه از خلأ، استوانه را در استوانه ای شیشه ای و حجیم تر قرار دهند. 
نوع کارکرد آبگرمکن های خورشیدی تفاوتی چندانی با نمونه های برقی آن ندارد ولی در مقایسه با آبگرمکن های گازی، آبگرمکن گازی زودتر آب را گرم می کند.


آبگرمکن خورشیدی نوعی آبگرمکن است که انرژی مورد نیاز جهت گرم کردن آب را از نور خورشید تامین می کند. بنابراین از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. این نوع آبگرمکن ها بسیار ایمن و بی خطر بوده و آلودگی محیط زیستی ندارند. این روزها که کاهش مصرف سوخت های فسیلی همواره مورد تاکید است استفاده از انرژی خورشید جایگزین مناسبی به شمار می آید.این آبگرمکن ها دارای سه نوع  ترموسیفونی، پمپ دار تحت فشار و برگشتی ثقلی می باشند. در نوع ترموسیفونی برای حرکت آب در کلکتورها ( جاذب نور خورشید) پمپی وجود ندارد و این چرخش با یک سیکل طبیعی اتفاق می افتد. عیب بزرگ این نوع آبگرمکن هامشکل یخ زدگی در فصل های سرد سال است. نوع دوم که پمپ دار تحت فشار است برای گردش آب از پمپ استفاده می‌کند و مشکل یخ زدگی هم ندارد اما برای مناطقی که در طول ساعات شبانه روز اختلاف دمای زیادی را تجربه می کنند کاربرد ندارد. در مورد آبگرمکن های برگشتی ثقلی این مشکل نیز برطرف شده است. 
نکاتی که در استفاده از آبگرمکن خورشیدی باید بدانیم
توجه داشته باشید نصب آبگرمکن های خورشیدی روی پشت بام به مساحت زیادی نیاز خواهند داشت اما هزینه نگهداری آن ها بسیار کم است و طول عمر بالایی دارند. برای داشتن راندمان خوب، این آبگرمکن ها به نور خورشید احتیاج دارند در غیر اینصورت باید به فکر سیستم های پشتیبانی بود.برای یک خانواده چهار نفره کلکتوری با مساحت 2 متر مربع جوابگوست. به ازای هر نفر اضافی، مساحت بین 7/. تا 3/1 متر مربع بسته به تابش آفتاب در آن محل به مساحت ذکر شده باید اضافه شود.ظرفیت آبگرمکن را هم مصرف آن تعیین خواهد کرد.آبگرمکنی با ظرفیت 160 تا 220 لیتر برای خانواده ای با 1 تا 4 نفر عضو مناسب است. آبگرمکن های آلمانی موجود در بازار قیمت بالایی دارند. اما پس از آن ها آبگرمکن هایچینی و ایرانی در رده قیمتی پایین تری قرار می گیرند که با توجه به بودجه اختصاص داده شده می توانید انتخاب کنید.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره آبگرمکن خورشیدی

  • آشنایی با آبگرمکن خورشیدی

    آشنایی با آبگرمکن خورشیدی

    دستگاهی با قابلیت گرمایش آب از طریق جذب انرژی خورشیدی که به دلیل رایگان بودن منبع عظیم انرژی، از نظر اقتصاد...