دستگاه تصفیه آب از اجزای مختلفی تشکیل شده است که می توان از اجزای آن به فیلترهای گوناگون، لامپهای فرابنفش، مخزنهای متفاوت، شیرهای ورودی و خروجی، آداپتور، محدود کننده جریان فاضلاب، شلنگ، فشارسنج، پمپ آب و موارد دیگر اشاره نمود. البته شایان ذکر است که اجزای هر دستگاه به مدل دستگاه بستگی دارد و قطعات هر نوع دستگاه تصفیه آب با نمونه دیگر تفاوتهایی دارد. تصفیه کردن آب توسط دستگاههای تصفیه طی مراحل مختلفی صورت می پذیرد که در طی هر مرحله فرآیندی خاص بر روی آب انجام میشود. دستگاه تصفیه آب دارای مدلهای گوناگونی است که برخی از مدلها ساده و برخی دیگر پیشرفته میباشند. به طور مثال می توان از انواع مدلهای این محصول به دستگاه تصفیه ای با صرفا یک فیلتر، مدلهایی با ابعاد کوچک مثل دستگاه تصفیه آب خانگی و یا با ابعاد بزرگتر همچون دستگاه تصفیه آب صنعتی و نمونههای دیگر اشاره نمود که هر کدام از آنها کاربری خاص خود را دارند.
استفاده از دستگاه تصفیه صرفا به زمانی که آب آشامیدنی سالم در دسترس نیست منتهی نمیشود بلکه در شرایطی هم که مقدار کلر آب تصفیه شده شهری بالا باشد یا به دلیل عبور کردن آب از لوله های طولانی رسوب و فلزات سنگین به آن وارد شده، نیز می توان از مدلهای خانگی آن استفاده نمود تا آب شربی گواراتر در دسترس ما قرار بگیرد.
فیلترهای این دستگاه انواع مختلفی دارد که در زمان خرید باید به این موضوع دقت نمود تا مناسب با نوع آب و مشکلاتی که دارد فیلتر مناسب خریداری گردد. در خصوص خرید مناسب فیلتر میتوانید از کارشناسان و متخصصان این امر نیز کمک بگیرد. برای کارکرد بهتر دستگاه توصیه میشود در بازههای زمانی مناسب فیلترها را تعویض نمایید و برای انجام بهتر این امر نیز میتوانید از نصابها و کارشناسان کمک بگیرید. بازه زمانی تعویض فیلتر دستگاه را نوع آب و میزان حجم عبور آب از فیلتر تعیین می کند، به طور مثال اگر آب مصرفی شما دارای سختی بالایی باشد بهتر است در بازههای کوتاه مدت فیلتر دستگاه را تعویض نمایید. همچنین در مدلهای خانگی نیز از عواملی که بر بازه زمانی تعویض فیلترشان تاثیر گذار است میتوان به نوع تصفیه پیشین آب قبل از ورود به دستگاه اشاره نمود.
فیلترهای دستگاه تصفیه آب از دو روش فیلتراسیون فیزیکی و فیلتراسیون شیمیایی برای از بین بردن آلودگی استفاده مینمایند که فیلتراسیوین فیزیکی در واقع به معنای وارد کردن فشار به آب برای از بردن ناخالصیهایی بزرگ میباشد. همچنین فیلتراسیون شیمیایی به معنایی وارد کردن آب درون یک ماده شیمایی فعال شده و عبور دادن آب از آن ماده برای از بین بردن آلودگی ها میباشد.
آشنایی با انواع فیلترهای دستگاه تصفیه آب
همانطور که بیان کردیم فیلترهای دستگاه تصفیه آب دارای مدلهای گوناگونی میباشند که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
فیلتر کربن فعال: در این فیلتر از گرانولهای کربن فعال شده استفاده میگردد که بیشتر برای دستگاههای خانگی مناسب هستند. در این فیلترها بر اساس نوع کربنی که در آنها قرار دارد مقدار زیادی از ناخالصیها را از بین میبرد و این حجم بالا از ناخالصی که درون فیلتر جمع میشوند باعث میگردد که بتوان در بازه زمانی کوتاه مدتی از این فیلتر استفاده کرد. شایان ذکر است که تعویض مداوم فیلترهای کربنی هزینههای چشم گیری به دنبال دارد.
فیلتر یونی: این فیلترها بدین صورت عمل میکنند که یونهای بد آب را با یونهای خوب جایگزین میکنند و با این روش مواد آلاینده درون آب را جدا میسازند. فیلترهای مذکور برای آبهای سخت که دارای منیزیم، کلسیم و آهک هستند مناسب میباشند، بدین روش که ترکیبات بیان شده را به صورت یونهای کلیسیم و منیزیم تقسیم میکنند و از آب جدا میسازند و در نهایت سختی آب از بین رفته و آب طعم بهتری خواهد داشت.
فیلتر اسمز معکوس: عملکرد فیلتر اسمز معکوس به این صورت است که آب با فشار از فیلتر عبور داده میشود که این امر موجب میگردد مواد شیمیایی درون آب به وسیله فیلتر جدا شوند. این فیلتر کارآیی بسیار عالی و چشمگیری دارد و معمولا دستگاههای تصفیه آبی که دارای فیلتر بیان شده هستند کارکرد بهتری دارند.
در هنگام خرید دستگاه تصفیه آب باید به چه نکاتی توجه داشت؟
بهتر است قبل از خرید دستگاه تصفیه آب در مورد نوع دستگاه، روش و مراحل کارکردن آن اطلاعات کافی را جمع آوری نمایید. همچنین در مورد نوع و جنس فیلترهای دستگاه تصفیه آب و کارآیی مورد نظرتان نیز اطمینان کامل کسب کنید. نکته دیگری که باید در زمان خرید دستگاه تصفیه آب مدنظر داشته باشید متناسب بودن حجم مخزن این ستگاه با میزان آب مصرف شما میباشد. همچنین بهتر است در مورد نوع اتصالات دستگاه و اجزای آن نیز اطلاعاتی کسب کنید و حتما دقت نظر داشته باشید که دستگاه مذکور دارای ضمانت نامه و گارانتی نیز باشد. شما میتوانید برای داشتن خریدی بهتر با کارشناسان و متخصصان این امر نیز مشورت نمایید.