اجزای تشکیل دهنده سقف متحرک کدامند؟
سقف متحرک از قسمتهایی شامل قسمتهای فلزی سازه، پوشش انتخابی برای سقف و اجزای سیستم متحرک برای قابلیت باز و بسته شدن سقف تشکیل شده است. قسمتهای فلزی عمدتا از فلزات بادوامی مانند فولاد و آلومینیوم ساخته میشوند. پوشش سقف بر حسب سلیقه مشتری و نوع کاربری سقف میتواند از موادی مانند تایلهای شیشهای از جنس سکوریت، طلقهای پلی کربنات و یا پارچه پلیاستر ساخته شود. در صورتی که پوشش سقف از جنس پارچهای باشد، روی پارچه پلیاستر را با یک لایه پی وی سی کاور میکنند. این کار به منظور دوام بیشتر آن و همچنین ممانعت از نفوذ آب باران انجام میشود. اجزای متحرک سیستم نیز نقش تامین حرکت سقف روی ریلهای طراحی شده را بر عهده دارند که توسط یک ریموت کنترل هدایت میشوند. تحرک سقف معمولا توسط چرخهایی از جنس تفلون پلی آمید که مقاومت بالایی دارند، تامین میشود.
سقف برقی چگونه باز و بسته میشود؟
سقف برقی به روشهای مختلفی باز و بسته میشود. از جمله این روشها به روش دستی با کمک نیروی مکانیکی و از طریق ریموت کنترل یا به صورت اتوماتیک به کمک نیروی الکتریکی میتوان اشاره کرد. در انواع مدرنتر که به صورت اتوماتیک باز و بسته میشوند، برای تعیین زمان صحیح باز و بسته شدن سقف از انواع سنسورهای هوشمند، مانند سنسور باران استفاده میشود. در این نوع سنسور با برخورد اولین قطره باران به سقف، با تشخیص و عملکرد سنسور، سقف به صورت اتوماتیک بسته میشود.
سقف متحرک را کجا میتوان نصب کرد؟
کافی شاپ، رستوران، پارکینگ، استخرهای روباز، سقف تراس و بالکن، سقف پارکینگهای روباز و سردر ورودی ساختمان همگی کاندیداهای مناسبی برای نصب این محصولات هستند.
نحوه طراحی سقف متحرک چگونه است؟
سقف متحرک از قطعات مختلفی با طول متغیر 2 تا 4 متر طراحی میشوند. شکل هندسی قطعات ساختاری سقف اغلب به شکل مستطیل و مربع است. تعداد این قطعات نیز کاملا متاثر از مساحت سایت مورد نظر میباشد. هر چه تعداد قطعات بیشتر باشد، تعداد ریل در نظر گرفته شده برای حرکت ازای متحرک سقف نیز بیشتر میشود. بنابراین برای طراحی یک سقف متحرک ایدهآل، ابتدا کارشناس مربوطه محل را مورد بازدید قرار داده و با محاسبات دقیق تعداد قطعات لازم برای پوشش محل مورد نظر را بررسی میکند. سپس با توجه به وزن و نوع اجزای انتخابی در قسمتهای پایه سقف و ریل نوع چرخ و پوشش سقف نیز تعیین میشود.
مزایای سقف متحرک چیست؟
تنوع در متریال تشکیل دهنده سقف اعم از شیشه، کامپوزیت، فلز، پلیکربنات و … از مزایای این محصولات است، که ضمن تامین استحکام آن در برابر عوامل محیطی که معمولا سقف در معرض آنها قرار میگیرد، نیز بادوام و دارای عمر مفید قابل قبول هستند. از مزیتهای دیگر این محصول، متحرک بودن و قابلیت بازو بسته شدن آن بنا بر خواست مشتری در بازه زمانی مورد نظر است. این تحرک همچنین امکان بهرهبرداری از نور خورشید را در حداکثر مقدار، برای کاربر فراهم میکند. صرفه جویی در انرژی لازم برای سرمایش و گرمایش سازه، جلوگیری از انتقال آلودگی صوتی خارج ساختمان به فضای داخلی نیز از جمله مزایای دیگر کاربرد این محصول است. چنانچه از سقف متحرک برای استخر استفاده کنید، این محصول در تامین حریم خصوصی لازم، برای استفاده راحتتر از این فضا مفید است که این هم از مزایای دیگر این محصول به شمار میآید.
در هنگام خرید سقف متحرک به چه نکاتی توجه کنیم؟
در هنگام خرید این محصول، برای انتخاب یک محصول ایدهآل و استاندارد باید به نکاتی شامل موارد زیر دقت کرد. در ابتدا باید سایت در نظر گرفته شده برای نصب محصول، توسط کارشناس بررسی شود. کارشناس در این بازدید مواردی مانند متناسب بودن مساحت در نظر گرفته شده برای نصب سقف متحرک، همچنین مقدار و نوع تجهیزات مورد نیاز شامل تعداد ستونها و نوع موتور الکتریکی که به ترتیب برای نگهداشتن بنا و بازو بسته شدن سقف لازم است را مورد بررسی قرار میدهد.
فارغ از نکات اصولی ذکر شده، در میان انواع متریال به کار گرفته شده برای این نوع سقف، انواع فولادی دارای حداکثر دوام و طول عمر هستند. برای رنگ آمیزی این محصولات که در مواردی نقش سایبانهای متحرک را نیز بر عهده دارند، استفاده از رنگهای الکتروستاتیکی برای کاور کردن قسمتهای فلزی، به دلیل دوام و کیفیت عالی آنها توصیه میشود.
چه عواملی در تعیین قیمت سقف متحرک موثرند؟
برای تعیین قیمت این محصول، نوع مواد انتخابی اجزای تشکیل دهنده ساختاری سقف توسط مشتری، مساحت و وسعت پروژه مورد نظر موثرند. حداقل قیمت برای هر مترمربع از سقف متحرک از 400000 تومان شروع شده و بر حسب فاکتورهای موثر ذکر شده تا بیش از 1000000 تومان برای هر متر مربع متغیر است.