دسته بندی ها

راهبند

فروشندگان و مجریان راهبند

راهنمای خرید, بررسی و انتخاب انواع مدل راهبند

در مکان‌های پر تردد، کنترل وسایل نقلیه کار آسانی نیست، از این رو به موانعی برای کنترل ورود و خروج نیاز داریم، برای مثال در یک پارکینگ پر تردد چگونه می‌توان ماشین‌ها را کنترل کرد تا هر یک از آن‌ها قبل از خروج هزینه پارکینگ را پرداخت کنند؟ یا در بیمارستان که فضای محدودی برای پارک ماشین وجود دارد چگونه می‌توان ورود ماشین‌ها را کنترل کرد؟ برای چنین مکان‌هایی که باید نظارت موثری بر تردد ماشین‌ها داشته باشیم از راهبند استفاده می شود.

ادامه مطلب

راهبند یک مانع فیزیکی است که به کمک آن می‌توان تردد وسایل نقلیه در ساختمان‌های خصوصی و عمومی را مدیریت کرد. در مکان‌های مختلفی از این وسیله کاربردی استفاده می‌شود. پارکینگ‌های سرپوشیده، هتل‌ها، ساختمان‌های صنعتی، بیمارستان‌ها و حتی بزرگراه‌ها نیز می‌توانند برای کنترل ماشین‌ها از راه بند استفاده کنند. به کمک این مانع امنیت تا حد زیادی فراهم می‌شود و در صورت نیاز می‌توان لیستی از ورود و خروج ماشین‌ها را آماده کرد.

راه بندها در ورودی ساختمان‌ها نصب می‌شوند، معمولا یک نگهبان نیز کار کنترل و نظارت را انجام می‌دهد. هنگام تردد ماشین‌ها به دو صورت می‌توان راه‌بند را باز یا بسته کرد. در مدل دستی نگهبان باید با نیروی دست راهبند را باز یا بسته کند. در این حالت امکان اتلاف زمان وجود دارد و علاوه بر این باید همیشه فردی جلوی درب ورودی باشد تا بتواند راه‌بند را باز یا بسته کند.

ایجاد چنین مانعی در مکان‌های پر تردد علاوه بر ایجاد یک لایه امنیتی برای جلوگیری از ورود سارقین به ساختمان‌های مسکونی و تجاری، به کنترل جمعیت نیز کمک می‌کند.

اجزای تشکیل دهنده راهبند

  • بازوی متحرک: این بازو در واقع همان مانع است. بازوی متحرک یک میله آلومینیومی مقاوم است، که در عین مقاوم بودن وزن کمی نیز دارد. وقتی که افراد بخواهند از مانع رد شوند این بازو کنار زده می‌شود و بعد از رد شدن ماشین دوباره این بازوی متحرک در جای خود قرار می‌گیرد و مسیر را می‌بندد. البته در برخی از راه بندها ممکن است به جای میله از استوانه یا صفحه‌های متحرک دیگری استفاده شود که در ادامه مطلب آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.
  • مدار فرمان: مدار فرمان عملکرد کلی سیستم را بر عهده دارد. این مدار می‌تواند به کمک داده‌های دریافت شده از سنسورهایش کار کند و یا می‌توان به صورت دستی فرمان باز یا بسته کردن مانع را به مدار داد.
  • سیستم متحرک: این سیستم کار باز و بسته کردن مانع را بر عهده دارد. سیستم متحرک از فنر و موتور تشکیل شده است.
  • بدنه یا شاسی: این بدنه‌ها باید مقاومت خوبی داشته باشند و معمولا از استیل ساخته می‌شوند. این بدنه حاوی مدار فرمان، سیستم متحرک و اهرم است.

انواع موتور راهبند

  • هیدرولیکی: این نوع موتورها برای مکان‌های پر تردد گزینه بسیار مناسبی هستند. موتورهای هیدرولیکی مقاومت بسیار بالایی دارند از این رو استفاده از آن‌‌ها بسیار رایج است. موتورهای هیدرولیکی در صورت قطع شدن جریان برق به کمک باتری می‌توانند کار کنند.
  • الکترومکانیکی: موتورهای الکترومکانیکی نیز قدرت و سرعت بالایی دارند. این موتور نیز همانند هیدرولیکی به کمک باتری نیز کار می‌کند و مقاومت خوبی نیز دارد.

انواع راهبند

  • آکاردئونی: راهبند آکاردئونی یا تاشو سرعت بالایی دارد و به گونه ای طراحی شده است که برای فضاهای محدود قابل استفاده است. این نوع راه‌بند می‌تواند بسته به ترجیح مشتری دستی یا اتوماتیک باشد. در صورتی که مشکل فضای محدود دارید می‌توانید از این نوع مانع استفاده کنید.
  • بازویی: راهبند بازویی از یک میله متحرک ساخته شده است. برای عبور ماشین‌ها از مانع باید این میله به طرف بالا حرکت کند و بعد دوباره پایین بیاید تا مسیر را ببندد. در بسیاری از مکان‌های پر تردد از این نوع مانع استفاده می‌شود، برای مثال در ورودی بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و پارکینگ‌های عمومی اغلب از این نوع راه‌بند استفاده می‌شود. این مانع می‌تواند به صورت دستی یا اتوماتیک مورد استفاده قرار بگیرد. در مدل دستی از نیروی دست انسان‌ها استفاده می‌شود. در مدل اتوماتیک نیز به کمک سنسورهای خاصی عمل باز و بسته شدن انجام می‌شود.
  • ستونی: همانند سایر مدل‌ها راهبند ستونی نیز می‌تواند دستی یا اتوماتیک باشد. برای ایجاد مانع از چند ستون استفاده می‌شود. این ستون‌های مقاوم در مسیر تردد قرار می‌گیرند و مانع تردد ماشین‌ها می‌شوند. در مدل دستی از دو ستون استفاده می‌شود که بین این دو ستون یک زنجیر گذاشته می‌شود. در مدل اتوماتیک نیز ستون‌ها برای باز کردن مسیر زیر زمین می‌روند و برای بسته شدن مسیر دوباره از زیر زمین بالا می‌آیند و مسیر را مسدود می‌کنند. این نوع موانع امنیت بالایی را فراهم می‌آورند.
  • زرهی: از راهبند زرهی یا ضد تروریستی یا جاده بند، در مکان‌های نظامی استفاده می‌شود. از این گونه موانع در مکان‌هایی که به تدابیر امنیتی زیادی نیاز است نیز استفاده می‌شود. راه بندهای زرهی از فولاد سخت ساخته می‌شوند از این رو مقاومت بسیار بالایی دارند و نسبت به سایر مدل‌ها هزینه بیشتری نیز دارند. این نوع موانع می‌توانند به صورت صفحه‌های فلزی باشند که روی آن‌ها میخ‌هایی قرار می‌گیرند. میخ‌های بیان شده چرخ خودروها را پاره می کنند، از این رو اگر یکی از وسایل نقلیه قصد عبور از آن را داشته باشد با پاره شدن لاستیک‌هایش قادر به حرکت نخواهد بود.
تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون