دسته بندی ها

کابین آسانسور

فروشندگان و مجریان

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های کابین آسانسور

کابین آسانسور شامل فضایی که برای قرار گرفتن مسافر، بار، خودرو، تخت، ویلچر یا هر چیزی که با آسانسور جابه‌جا می‌شود، در نظر گرفته می‌شود. فضای کابین از قسمت‌های متعددی مانند کف، دیواره‌ها، سقف و در تشکیل شده است. کف محل قرار گرفتن افراد و اشیا، دیواره‌ها برای حفاظت از آنها تعبیه شده است. در برای ورود و خروج افراد و اشیا است که در تراز هر طبقه متوقف شده و در حالت استاندارد در همان تراز تا پایان تردد، باقی می‌ماند.

ادامه مطلب

ابعاد استاندارد کابین آسانسور چقدر است؟

برای ساخت یک محصول مطلوب و کارآمد استفاده از استانداردهای شناخته شده پیشنهاد می‌شود. این استانداردها بر حسب مقدار باری که توسط آسانسور جابه‌جا می‌شود بر حسب کیلوگرم حداقل و حداکثری برای فضای کابین تعریف می‌کنند. با در نظر گرفتن مقدار ترافیک و نوع کاربری آسانسور از این استاندارد می‌توان بهره برد. به عنوان مثال برای ظرفیت بیشتر از ۲۵۰۰ کیلوگرم در آسانسورهای باربری، به ازای هر ۱۰۰ کیلوگرم، 16/. متر مربع به حداکثر مساحت قابل دسترسی افزوده می‌شود. در آسانسورهای نفربر نیز، برای ظرفیت بالای ۲۰ نفر به ازای هر نفر 115/. متر مربع به فضای کابین اضافه می‌شود.

اجزای تشکیل دهنده کابین آسانسور کدامند؟

کابین آسانسور از اجزای مختلفی تشکیل شده است. جنس بدنه کابین از ورق‌های گالوانیزه سیاه تشکیل شده که حداقل مقدار ضخامت در قسمت بدنه 5/1 میلی‌متر و در کف وسقف حداقل ۲ میلی‌متر است. ورق به کار رفته در قسمت سقف یکپارچه نبوده و به شکل مدول‌هایی با ابعاد طول 200 سانتی‌متر و عرض 20 سانتی‌متر به هم پیچ می‌شوند. پیچی به کار رفته در مدول‌ها از نوع M6 یا M8 هستند. این اجزا شامل دکمه‌هایی برای راه‌اندازی، توقف، باز و بسته کردن در آسانسور و تعیین طبقات هستند. علاوه بر این دکمه‌ها، هواکش، دستگیره آسانسور، تجهیزات روشنایی و معمولا یک آینه را در ساده‌ترین تا پیشرفته‌ترین کابین‌ها می‌توان یافت. البته برای نصب هر یک از این اجزا نیز الزاماتی وجود دارد. برای مثال در مورد دکمه‌های اعلام خطر برای توقف اضطراری باید در ارتفاع ۸۹۰ میلی‌متری شوند. ارتفاع بالاترین دکمه معادل ۱۳۷۰ میلی‌متر است. برای روشنایی فضای داخلی کابین نیز از لامپ‌های معادل ۱۰۰ وات استفاده می‌کنند. هواکشی که در کابین نصب می‌شود در حالت استاندارد، برای هر شخص باید ۱۵ تا ۲۰ cfm باشد. ارتفاع لازم برای دستگیره کابین ۹۰ میلی‌متر و فاصله آن از دیوارهای کابین ۲۰ میلی‌متر است.

کابین آسانسور چطور ساخته می‌شود؟

در ساخت قسمت‌های مختلف کابین که قبلا به آنها اشاره شد از متریال مختلفی استفاده می‌شود. برای قسمت کف کابین از جنس فولاد به همراه مقداری چوب برای کاهش صدا استفاده می‌کنند. در قسمت کف می‌توان از پوشش‌هایی مانند سنگ، سرمیک یا پوشش ضد خش بدنه کابین نیز استفاده کرد. ورق گالوانیزه‌ای که در سقف و بدنه کابین آسانسور به کار می‌رود هر دو از جنس فولاد و به ترتیب به ضخامت حداقل ۲ میلی‌متر و برای بدنه کابین با ضخامت حداقل 1/5 میلی‌متر است. عرض لته‌های کابین ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر و حداقل ارتفاع آن ۲ متر می باشد. لبه لته به اندازه 3/5 تا ۴ سانتی‌متر به شکل برگشته کار می‌شود. شکل برگشته برای این است تا در هنگام نصب در کابین و پیچ و مهره کردن کار، تمام قطعات به راحتی قابل نصب باشند. فاصله مجاز بین دیوار کابین و دیوار آسانسور حداکثر ۵ سانتی متر است. لازم است برای پر کردن فضای موجود بین کابین و یوک از فنر و یا لاستیک استفاده شود. پر کردن این فضا بوسیله لاستیک و فنر سبب می‌شود مسافران در هنگام حرکت متوجه تکان‌ها نشوند.

انواع کابین آسانسور از لحاظ تفاوت در متریال ساختاری کدامند؟

کابین آسانسور از مواد مختلفی تولید شده است. این تفاوت در مواد تشکیل دهنده منجر به عرضه و تولید کابین‌های متنوعی می‌شود. از جمله مهمترین آنها از موارد زیر می‌توان نام برد.

  • کابین ام دی اف استیل
  • کابین فرمیکا استیل
  • کابین تمام استیل لوکس
  • کابین گالوانیزه با کف پارکت یا سنگ
  • کابین شیشه‌ای

در برخی موارد کابین آسانسور با نوع دربی که برای آن در نظر می‌گیرند، شناخته می‌شود. از این نظر انواعی از  آسانسور عناوین زیر نیز در بازار موجودند.

  • کابین آسانسور با درب نیمه اتومات تلسکوپی
  • کابین آسانسور با درب تمام اتومات تلسکوپی
  • کابین آسانسور با درب نیمه اتومات سانترال
  • کابین آسانسور با درب تمام اتومات سانترال

در تقسیم‌بندی دیگری کابین آسانسور در انواع نفربر، ظرفیت کابین بر حسب تعداد افرادی که جابه‌جا می‌کند، به انواع 4 نفره، 6 نفره، 8 نفره و ... انجام می‌شود.

اهمیت تعمیر و نگهداری آسانسور چیست؟

تعمیر و نگهداری این محصول، در افزایش طول عمر و بهبود کیفی آن نقش اساسی دارد. برای این منظور توجه به نکاتی مانند بررسی منظم آسانسور، توجه به مشکلات فنی در فواصل زمانی تعمیر، تعویض قطعات معیوب، توجه به وضعیت چاه در هنگام تعمیر کابین آسانسور، عدم استفاده بیش از ظرفیت معین کابین در انواع آسانسورها و رعایت نظافت آن مورد توجه قرار گیرد. همچنین توجه به اعمال تمهیدات ویژه برای مواقع آتش‌سوزی در کابین آسانسور و فرار از این موقعیت، به ایمنی هر چه بیشتر و رعایت استانداردهای لازم در استفاده از آسانسور کمک می‌کند.

چه عواملی در تعیین قیمت کابین آسانسور موثر هستند؟

همان طور که در تقسیم‌بندی‌های مختلف ذکر شد ویژگی‌های مختلف کابین، مانند مواد تشکیل دهنده آن، تعداد نفرات و یا ظرفیت موجود برای جابه‌جایی افراد و اشیا همچنین وجود تمهیدات اضافی در کابین نسبت به حالت استاندارد همگی در تعیین قیمت موثر هستند. در حال حاضر با توجه به نوسان قیمت‌ها برای آگاهی دقیق از قیمت و برآورد هزینه‌های مربوطه، استعلام قیمت از شرکت‌های مختلف تولیدکننده آسانسور توصیه می‌شود.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون