پروفیل آلومینیوم درب و پنجره چیست؟
پروفیل اکستروژن آلومینیوم به عنوان پرمصرف ترین بخش مصارف آلومینیوم میباشد. از نظر لغوی به معنای ثابت بودن مقطع در طول مشخصی است. برای تولید پروفیل آلومینیوم ابتدا ماده اولیه را که بیلت آلومینیومی نام دارد، تحت فشار بالا قرار میدهند سپس آن را از میان قالبهای مخصوص عبور میدهند. به این ترتیب ماده اولیه تغییر شکل پیدا میکند و به اشکال مختلف و مورد نظر در میآید. به خاطر فشار بالایی که وارد میشود، ماده اولیه تغییر شکل پیدا میکند و در نتیجه پروفیل آلومینیوم تولید میشود. از ویژگیهای مهم پروفیل آلومینیوم تبادل دما است که مهمترین تفاوتش با آهن همین بحث تبادل دما است، زیرا پنجره آهنی معمولا انرژی بیشتری هدر میدهد اما پنجره های آلومینیومی اینطور عمل نمیکند و این موضوع باعث صرفه جویی در مصرف انرژی میشود. پروفیل آلومینیوم به خاطر رنگ سفید و درخشانش باعث جلب نظر افراد زیادی شده و برای ساختمان مسکونی و اداری مناسب است. وزن پروفیل آلومینیوم سبک است و قابلیت بازیافت دارد. درب و پنجره هایی که با پروفیل آلومینیومی تولید میشوند به سه دسته تقسیم میشوند:
- پنجره آلومینیومی ساده
- پنجره آلومینیومی ترمال بریک
- پنجره چوب آلومینیومی
نوع اول در ایران شامل پروفیل پرکاربرد st و کرونت هستند که پنجره های آلومینیومی تولید میکنند و در سطح مقطع با هم تفاوت دارند.
نوع دوم یکی از بزرگترین اشکالات پنجره آلومینیومی که عایق ناپذیری است را رفع کرده است. این نوع پروفیل دارای تسمه ای از جنس پلی امید است که تحمل دمای 220 درجه سانتی گراد را دارد و همچنین میتواند برودت هوا را تا 50 درجه سانتی گراد تحمل کند. با پرس شدن تسمه ها بین جداره داخلی و بیرونی پروفیل پنجره عایق میشود و باعث جلوگیری از هدر رفتن انرژی میشود. درب و پنجره دو جداره ترمال بریک کاربرد بسیار بالاتری در صنعت دارد. نوع سوم که پنجره چوبی آلومینیومی است از یک پروفیل ترکیبی تولید میشود. این پنجره از دو لایه تشکیل شده که لایه داخلی آن چوب و لایه خارجی آن آلومینیوم است که این دو لایه به هم متصل میشوند و باعث زیبایی، ظرافت و استحکام شده و همچنین باعث ایجاد پنجره های لوکس و کاربردی میشوند. از کاربرد های آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پروفیل ساخت و ساز که در قاب پنلهای خورشیدی و سازه هایی برای پلت فورم های کاری کاربرد دارند.
- پروفیل معماری برای ساخت قاب، پنجره، درب و دیوارهای پرده ای استفاده میشود.
- پروفیل صنعتی برای ساخت سیستم کانال کابلی و تهویه مطبوع استفاده میشود.
مزایا و معایب پروفیل آلومینیوم در چیست؟
از مزایای پروفیل آلومینیوم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شکل پذیری
- وزن سبک آلومینیوم
- تبادل دما و جلوگیری از هدر رفتن انرژی
- زیبایی منحصر به فرد
- نصب آسان
- قابل بازیافت
- مقاومت بالا
- دارای طرح و رنگ مختلف
- غیر قابل اشتعال
از معایب پروفیل آلومینیومی میتوان به موارد زیر اشاره کرد
درب و پنجره های آلومینیومی در برابر رطوبت مقاوم هستند اما تیغه ای که در آنها نصب میشود با دوام نیست. پنجره آلومینیومی باعث هدر رفتن انرژی میشود اما ماده ای به نام ترمال بریک یکپارچگی فریم درب را از بین میبرد و باعث بالا بردن قیمت آن میشود. مورد آخری که باید به آن اشاره کرد به علت ظاهر سرد و یا مصنوعی که آلومینیوم دارد بسیاری از طراحان آن را نمیپسندند ولی میتوان با رنگ آمیزی، اندکی به آن گرما بخشید.
پروفیل آلومینیوم شیاردار چیست؟
پروفیل شیاردار جزو پروفیل های آلومنیومی بسیار پر طرفدار است. در محیط کارگاهی و صنعتی که نیاز به میز، قفسه و پایه است موجود می باشد. این پروفیل دارای طراحی ویژه سطحی است که در سایزهای مختلفی وجود دارد و با استفاده از یراق آلات اتصالات و برش پروفیلها امکان ساخت هر نوع فریم را دارند. در ساخت این پروفیل از آلیاژ 6063 استفاده میشود. این پروفیلها دارای استحکام هستند و قابلیت تحمل وزن بالایی دارند. این پروفیل ها دارای سایزهای مختلف سطح مقطع از سایز پایین 20*20 میلیمتر برای فریم کوچک و کم استحکام، تا سایز بزرگ 180*45 میلیمتر برای فریمهای بزرگ و با استحکام میباشند.
با استفاده از نوارهای طولی بین شیارها میتوان ظاهرشان را زیبا کرد و همچنین میتوان از ورق پلی کربنات برای پوشش صفحات استفاده کرد که اینکار باعث منعطف شدن ورقه های آلومینیومی میشود.
قیمت پروفیل آلومینیوم به چه عواملی وابسته است؟
همچون محصولات فولادی، ماده اولیه یکی از فاکتورهای اولیه قیمت گذاری حساب میشود. ماده اولیه پروفیل آلومینیوم بیلت نام دارد. دو نوع از این بیلتها وجود دارند نوع اول بیلتهای خالص هستند که قیمت بالاتری دارند و نوع دوم بیلتهای دست دوم که قیمتشان کمتر است. بستگی به بودجه ای که در نظر دارید میتوانید از این بیلتها استفاده کنید. علاوه بر ماده اولیه، آلیاژ سازنده و روش تولید محصول نیز روی قیمت نهایی تاثیر گذار هستند. قیمت هر کیلو گرم پروفیل آلومینیوم در بازار بستگی به مکان و فضای مورد کاربردی دارد که قرار است فلز در آنجا مورد استفاده قرار بگیرد. بدیهی است هرچه ابعاد و متراژ مکان مورد نظر زیادتر باشد به همان اندازه بر روی قیمت نهایی پروفیل تاثیر خواهد گذاشت.