دسته بندی ها

سیم (کابل - سیم مفتول)

فروشندگان و مجریان سیم و کابل

  • آدرس:
  • نصب وتعمیرآبگرمکن وپکیج..لوله کشی سرد و گرم.. کولر و پمپ آب...سیم کشی ساختمان..نصب و راه اندازی دوربین مداربسته
    آدرس: تهران
  • آدرس:
  • معماری-تاسیسات مکانیکال و الکتریکال و خانه هوشمند
    آدرس: تهران پارس
  • نمایندگی فروش و پخش عمده ی دستگاه های بیسیم واکی تاکی موتو (R۲-R۱) با فرکانس مجاز دارای مجوز و تائیدیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران
    آدرس: میدان توحید
  • تولید کننده برتر سیم و کابل در سال ۹۲ ، محصولاتی با کیفیت آخرین استانداردهای روز دنیا
    آدرس: خ لاله زار نو
  • شرکت مهندسی عمران تجارت تیوا ، دارای پروانه عرضه خدمات ورود ، خرید و فروش تجهیزات رادیویی و بیسیم (عرشه فولادی، روفیکس، کامپوزیت، فونداسیون، دیوار بتنی، طراحی و اجرای نما و محوطه سازی)
    آدرس: میدان جمهوری
  • مشاوره،طراحی،تهیه اقلام، تولید و نصب و راه اندازی سیستم های حفاظت الکترونیک ، حفاظت پیرامونی حصار الکتریکی کابلهای میکر فونی ماکروویو دوربینهای مدار بسته CCTV- و سیستمهای انرژی خورشیدی
    آدرس: شهرک غرب
  • آرکا بلوک تولید کننده برتر بلوک های سبک دیواری با تکنولوژی روز دنیا
    آدرس: چهار راه پارک وی
  • انواع الکترود وسیم های جوشکاری
    آدرس: فاطمی
  • نماینده انحصاری شرکت DATWYLER سوئیس،مشاوره و طراحی و اجرا پروژه های LAN و WAN گسترده،طراحی و اجرا دیتاسنتر،تامین تجهیزات پسیو شبکه
    آدرس: میرداماد
  • انجام کلیه امور تاسیسات برقی و مکانیکی ، تابلوبرق ، برق کشی بیمارستان ، برق کشی برج ، برق کشی تجاری ، سیستم اعلام حریق ،طراحی تابلو برق
    آدرس: عباس آباد
  • اکسیر فناوری هنگام با برخورداری از بیست سال سابقه درخشان در واردات ، مشاوره ، نصب و راه اندازی سیستمهای اعلام حریق و حفاظتی در ایران جزو پیشگامان این صنعت می باشد .
    آدرس: میدان آرژانتین-خ الوند
  • تهیه ، نصب و راه اندازی سیستم های برق اضطراری (UPS) ، سیستم های برق خورشیدی (SOLAR) ، سیستم های مدار بسته و امنیتی ، تابلوهای فشار متوسط و ضعیف و... تامین کلیه تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی
    آدرس: اندیشه - فاز ۴

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های سیم

سیم یکی از اجزای اصلی هر پروژه الکتریکی است و داشتن اطلاعات کافی برای شناخت هر نوع سیم در خانه ضروری است. برای مثال هنگامی که سیستم الکتریکی خانه خودتان را بررسی می کنید، با شناسایی سیم‌ها می توانید اطلاعات زیادی در مورد مدار خانه کسب کنید. وقتی که جعبه اتصال را باز می کنید باید تعیین کنید که هر یک از سیم‌ها به کجا می رسند. سیم کشی خانه های مدرن کاملا استاندارد است از این رو بیشتر خانه هایی که 60 سال گذشته ساخته شده اند سیم کشی مشابهی داشته اند.

ادامه مطلب

نصب هر سیستم الکتریکی جدیدی در خانه به سیم‌های جدید نیاز دارد از این رو باید سیم کشی جداگانه ای برای آن داشته باشیم.

همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم، برای سیم کشی یک خانه به سیم‌های مختلفی نیاز داریم که برخی از آن‌ها از جنس مس و برخی از جنس آلومینیوم هستند. علاوه بر این برخی از آن‌ها خارج از خانه کاربرد دارند و برخی دیگر داخل خانه مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو باید دانش کافی در مورد هر یک از آن‌ها داشته باشید. در ادامه مطلب انواع سیم را بررسی خواهیم کرد.

کابل‌های NM یا رومکس

کابل‌های رومکس با کابل‌های غیر فلزی رایج ترین کابل‌های مورد استفاده در خانه‌ها هستند. کابل NM معمولا از سه یا چند هادی مجزا ساخته می شوند. که این هادی ها در یک پوشش پلاستیکی انعطاف پذیر پیچیده می شوند. این کابل‌ها معمولا دارای یک سیم داغ، یک سیم زمین و یک سیم خنثی هستند. برای لوازم برقی خانه و روشن و خاموش کردن لامپ‌های خانه معمولا از این کابل استفاده می شود.

برای استفاده استفاده از این نوع کابل قوانینی وجود دارد که شما باید از آن‌ها آگاه باشید. یکی از قوانین این است که برای ساختمان‌هایی که بیشتر از سه طبقه هستند، نمی توان از این نوع کابل استفاده کرد. همچنین این نوع کابل گزینه مناسبی برای ساخت و سازهایی تجاری نیز نیستند.

کابل‌های رومکس را نیابد به عنوان جایگزین یا برای تعویض سیم کشی لوازم خانه استفاده کرد. در نهایت قانون آخر این است که هر چیزی که ممکن است به کابل آسیب برساند را باید با فاصله 130 متری از کابل قرار دهید.

کابل‌های آرمور دار یا زره دار

برای ساختمان‌هایی که نمی توان از کابل رومکس استفاده کرد، جایگزینی قوی و استاندارد وجود دارد. برای سیم کشی چنین ساختمان‌هایی از کابل آرمور دار استفاده می شود که سیم‌های آن روکش فلزی و انعطاف پذیر دارند. کابل‌های زره دار نیز مانند رومکس برای ساختمان‌های بیشتر از سه طبقه و ساخت و سازهای تجاری گزینه مناسبی نیستند.

کابل‌های زیر زمینی

کابل‌های زره دار یا رومکس برای موقعیت‌های مکانی خشک و داخل خانه طراحی شده اند و در صورتی که بخواهید از آن‌ها در فضای باز استفاده کنید با مشکلات متعددی مواجه خواهید شد. در چنین موقعیت‌هایی باید از سیم‌های زیر زمینی برای فضای باز استفاده کنید. کابل‌های زیر زمینی غیر فلزی هستند و می توان آن را در زیر زمین قرار داد. مرطوب شدن این کابل‌ها مشکلی ایجاد نخواهد کرد. پوشش داخلی این کابل‌ها پلاستیک جامد است از این رو کابل‌های زیر زمینی انعطاف پذیر نیستند.

کابل‌های فلزی

اگر برای سیم کشی برخی از مناطق مانند زیر زمین به سطح بیرونی قوی تری نیاز داشته باشید می توانید از کابل فلزی استفاده کنید. در مناطقی که کابل‌ها در معرض آسیب باشند از این نوع کابل استفاده می شود.

رنگ سیم‌ها چه چیزی را به ما می گویند؟

سیم‌های ساختمانی رنگ‌های متنوعی دارند که هر یک از آن‌ها اطلاعات خاصی را به ما می دهند. این رنگ‌ها عبارتند از:

  • رنگ سفید: رنگ سفید به ما نشان می دهد که این سیم خنثی است و مسئولیت تکمیل مدار را بر عهده دارد که این کار را با انتقال جریان به مدار انجام می دهد.
  • رنگ قرمز/سیاه: این سیم‌ها داغ هستند. این بدین معنیست که آن‌ها جریان الکتریکی را از پانل به دستگاه منتقل می کنند. این دستگاه ممکن است یک گیرنده، لامپ یا یکی از لوازم خانه باشد.
  • رنگ سبز: سبز مخصوص سیم‌های زیر زمینی است که مسیری برای بازگشت جربان برق به خانه هستند.

وقتی شما در مورد هر سیم برق اطلاعاتی کافی داشته باشید و قصد اجرای یک پروژه الکتریکی جدید را داشته باشید می توانید تشخیص دهید که از چه نوع کابلی استفاده کنید بهتر است.

علاوه بر این اگر به دنبال پیدا کردن مشکلات الکتریکی در خانه باشید، به راحتی می توانید آن را پیدا کنید چون شما اطلاعاتی کافی در مورد مدار الکتریکی ساختمان دارید. از این رو این دانش به شما در تعیین علت بروز مشکل کمک می کند.

از طرف دیگر شما می توانید مشکلات ساده ای که نیاز به متخصص ندارد را به راحتی حل کنید. البته توجه داشته باشید که هر گونه تعمیراتی را نمی توانید خودتان بدون داشتن تخصص انجام دهید. عدم رعایت نکات ایمنی ممکن است خطرات مالی و جانی جبران ناپذیری مانند آتش سوزی را به دنبال داشته باشد.

در برخی از موارد سیستم‌های الکتریکی خانگی پیچیده هستند که درک مولفه‌های آن به شما در تشخیص مشکلات کمک می کند اما شما قادر به رفع و تعمیر این مشکلات نیستید. از این رو سعی کنید برای حل مشکلات پیچیده از افراد متخصص و برق کارهای ماهر کمک بگیرید.

بررسی قیمت

همانطور که بررسی کردیم، دیدیم که کابل‌های مختلفی داریم که هر یک از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را داشتند. کارکرد کابل، محل مورد استفاده، انعطاف پذیری و عایقی که هر کابل دارد می تواند در قیمت آن تاثیر داشته باشد. علاوه بر این زمان لازم برای مونتاژ کابل نیز یکی دیگر از عواملی است که بر قیمت نهایی کار تاثیر دارد. در حالت کلی هر چه شرایط محیطی سخت تر باشد و کابل مقاومت بیشتری در برابر حرارت و فشار داشته باشد قیمت آن بیشتر خواهد شد.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره سیم