کفپوش ترمووود کفپوشی چوبی است که با حرارت دادن چوب در دمای بالا، ویژگیهای فنی چوب بهبود یافته است. برای ساخت ترمووود چوب را تحت دمای بالا قرار میدهند تا چوب کاملا آب و رطوبت خود را از دست بدهد. در مرحله بعد چوب را به دمای محیط رسانده و با این کار چوب را در برابر رطوبت و تغییرات آب و هوایی مقاوم میسازند. همچنین این محصول در برابر پوسیدگی و قارچ ها مقاوم تر شده، پایداریاش افزایش یافته و عایق بهتری میشود. ترمووود به دلیل همین خصوصیت ها هم در داخل و هم در بیرون ساختمان حتی در نماسازی، کاربرد دارد.
خواص کفپوش ترمووود
- مقاومت در برابر رطوبت
- دوام در برابر پوسیدگی
- کاهش هدایت حرارتی
- بدون رزین
- رنگ ثابت
- مواد غیر سمی
- مقاومت در برابر خمش و ترک خوردگی
طبقه بندی انواع ترمووود
ترمووود ها بسته به نوع چوبی که از آن تولید شدهاند دارای دو نوع سخت و نرم هستند.
ترمووود نرم
این نوع، مشتق از چوب درختان برگ سوزنی، مانند درخت کاج هستند. از ویژگیهای بارز آن ها وزن سبک شان است. به علت بافت زیبای گره های درخت در چوب، برای استفاده در نمای ساختمان بسیار زیبا هستند. در مقایسه با نوع سخت ترمووود ارزان تر هستند. مرغوب ترین نوع چوب نرم مربوط به درختان کاج فنلاند است که ترمووود حاصل از آن دارای کیفیت بالایی است.
چوب های سخت
این نوع، مشتق از چوب درختان برگ پهن هستند. در مقایسه با نوع سبک، گران تر و سنگین تر هستند اما در مقابل ظاهر زیبا تری دارند.
انواع ترمووود بر اساس روش ساخت
این چوب به دو طریق استاندارد ترمو اس و ترمو دی تولید می شود.
روش اول ترمو اس (thermo– s)، در این روش به چوب 180 درجه سانتی گراد حرارت داده و در نتیجه باعث بالارفتن ثبات چوب میشوند، با این حال چوب، دچار تغییرات زیادی نمیشود. البته محصولاتی که با این روش اصلاح می شوندٍ؛ اندکی تغییر را نسبت به رطوبت خواهند داشت و توصیه میشود در مکان های مرطوب استفاده نشوند. از این رو، این محصولات عموما برای مکان های خشک و داخل ساختمان استفاده می شوند.
روش دوم ترمو دی (thermo – d)، در این روش به چوب 220 درجه سانتی گراد حرارت می دهند، که مقاومت چوب در مقابل شرایط مختلف آب و هوایی (از جمله آب و هوای مرطوب) افزایش مییابد. دوام این نوع ترمووود بسیار بالا است و به همین دلیل، این نوع ترمووود قابل استفاده در فضای خارجی ساختمان است.
برخی از کاربرد های ترمووود در داخل و بیرون از خانه
ترمووود علاوه بر کاربرد به عنوان کفپوش داخلی و کفپوش فضای باز دارای کاربرد های متنوع دیگری نیز هست. در این بخش به معرفی انواع کاربرد های ترمووود در فضای داخلی و بیرون خانه پرداختهایم.
کاربرد بیرون از خانه
کابرد در داخل خانه
- مبلمان
- پانل های داخلی
- دکوراسیون آشپزخانه
- فضای دور جکوزی
- کفپوش
مزایای استفاده از ترمووود به عنوان کفپوش فضای باز
کفپوش های مورد استفاده در فضای باز، باید علاوه بر زیبایی دارای دوام قابل قبولی نیز باشند. کفپوش فضای باز باید در برابر ترک خوردن مقاوم باشد، باید قابلیت شستشو با آب و مواد شوینده را دارا باشد، دارای مقاومت سایشی بالایی باشد، حداقل هزینه نگهداری را داشته باشد، در برابر گسترش آتش مقاوم باشد و در نهایت در برابر گسترش قارچ ها و میکروب ها نیز مقاوم باشد.
بی شک کفپوش ترمووود با دارا بودن تمام خصوصیات مذکور بهترین گزینه به عنوان کفپوش فضای باز است. معمولا از نوع شیاردار کفپوش ترمووود برای جلوگیری از سر خوردن، در فضای باز استفاده میشود. استفاده از این کفپوش، حس خوب استفاده از عناصر طبیعی را برای شما به ارمغان میآورد.
مقایسه ترمووود و پلاست وود
یکی از رقیب های کفپوش ترمووود در بازار، محصولات چوب پلاستیک یا همان پلاست وود می باشد. با این حال این دو محصول تفاوتهای عمدهای با یکدیگر دارند. همانطور که گفته شد، کفپوش ترمووود از فرایند گرمادهی و رطوبت گیری چوب نرم یا سخت تولید می شود و در برابر عوامل محیطی، رطوبت، تابش خورشید و انواع قارچ ها مقاوم است. اما در مقابل محصولات چوب پلاست، که محصولاتی کامپوزیتی متشکل از چوب و پلاستیک هستند، در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید مقاوم نیستند و دچار تغییر رنگ و شکنندگی خواهند شد. این محصولات در مقایسه با ترمووود ها دارای زیبایی ظاهری کمتری هستند اما در مقابل قیمت کمتری دارند.
در نهایت وجه تمایز کفپوش ترمووود در مقایسه با پلاست وود و سایر کفپوشهای کامپوزیتی موجود در بازار به شرح زیر است،
- این کفپوش ها به طور صد در صد از چوب تولید می شوند و مواد شیمیایی در ترکیبشان وجود ندارد.
- نصب و اجرای کفپوش ترمووود بسیار راحت و آسان است.
- دارای قابلیت جداسازی و نصب مجدد هستند.
- قابلیت بازسازی و رنگآمیزی دارند.
- در برابر رطوبت مقاوم هستند و در نتیجه قابل اجرا در فضای باز و محوطه سازی میباشند.
- عایق گرما و سرما هستند.
- نگهداری آسانی دارند.
- قابلیت شستشو با آب را دارند.
- مقاومت فشاری و سایشی بالایی دارند.