انواع کفپوش پارکینگی کدامند؟
این محصولات شامل دو نوع اصلی اپوکسی و پلی یورتان هستند. هر کدام از این دو نوع، از مواد متفاوت با روشهای تولیدی مختلف و خواص ویژهای تولید میشوند. که در ادامه به تفصیل معرفی خواهند شد.
کفپوش پارکینگی اپوکسی، ماده اصلی در ساخت این محصول اپوکسی است. اما در تعریف اپوکسی باید گفت، اپوکسی خود مادهای دو جزیی است، که از دو جز رزین پایه و هاردنر یا سخت شونده تولید شده است. رزین به شکل مایع است، برای همین جهت استفاده در کف سازه، باید طبق فرمول خاص و با نسبت تعیین شده 2 به 1 به آن ماده سخت شونده یا هاردنر افزوده شود. سپس مجموعه این ترکیب را در قالبهای در نظر گرفته شده میریزند و شکل میدهند. در صورت عدم استفاده از هاردنر رزین فرم نگرفته و به فرم اصلی خود یعنی فرم مایع باقی میماند. پس در حقیقت هاردنر رزین را سفت کرده و ساختار آن را از حالت مایع به حالت جامد تبدیل میکند. ضخامت این نوع از کفپوش پارکینگی در حالت معمولی بین 2 تا 3 میلیمتر و در مواردی تا 4 میلیمتر در نظر گرفته میشود. کفپوش اپوکسی روی سطوح مختلف کف ساختمان از جنسهایی مانند موزائیک، سرامیک، بتن و سیمان قابل اجرا هستند. این کفپوشها علاوه بر فضای پارکینگ به دلیل ساختار منحصر به فرد و ویژگیهای مطلوبشان به طور گسترده در ساختمانهای مختلف مانند هتلها، بیمارستانها، فرودگاهها، کارخانجات و کارگاهها نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایا و معایب کفپوش پارکینگی اپوکسی چیست؟
این محصول دارای مزایای و معایب متعددی است، از جمله مزایای کفپوش اپوکسی به مواردی مانند
- ظاهر زیبا و چشم نواز
- مقاومت در برابر نفوذ آب و رطوبت
- مقاومت در برابر سایش و اصطکاک
- مقاومت مطلوب در برابر انواع مواد شیمیایی مانند اسیدها و بازهای قوی
- خاصیت آنتی باکتریال به دلیل عدم وجود درز و شکاف در ساختار آن
- سرعت عمل در هنگام نصب و در صورت نیاز به تعمیر
- دوام بالا و طول عمر زیاد
هر وقت شرایط مد نظر مشتری برای کفپوش پارکینگی، خواص ضد اسید، ضد الکتریسیته و ضد سایش باشد، کفپوش اپوکسی انتخاب مناسبی به نظر میرسد.
معایب کفپوش اپوکسی
در کنار مزایای متعدد این محصول ایراداتی نیز به آن وارد است که مهمترین آنها شامل موارد زیر است.
- طولانی بودن پروسه نصب محصول به دلیل ساختار چند لایه آن
- وجود خطر لغزندگی در صورت مرطوب شدن سطح
- عدم مقاومت ماده اپوکسی در حضور اشعه ماورا بنفش
- احتمال بالای آسیب دیدگی محصول در صورت بروز خش و ترکخوردگی
- دارای قابلیت نشانهگذاری، شمارهگذاری و خطکشی در فضای پارکینگ
کفپوش پارکینگی پلی یورتان یا پلی اورتان، نوع دیگری از کفپوش پارکینگی است که به وفور در این فضا اجرا میشود. از نظر ساختار کلی دوجزیی به کفپوش اپوکسی شباهت دارد اما رزین آن از جنس پلی یورتان و هاردنر به کار رفته در این محصول از نوع ایزوسیانات است. پلی یورتان جز دسته پلیمرها و ایزوسیانات ماده آلی با فرمول عمومی N=C=O-R است. ترکیب این دو جز با فرمول و نسبت خاص خود ساخته شده و روی انواعی از سطوح شامل سطوح فلزی، آسفالتی، فلزی، بتنی و سیمانی قابل اجرا است. ضخامت این نوع از کفپوش پارکینگی معمولا 3 میلیمتر در نظر گرفته میشود.
خصوصیات مثبت و منفی کفپوش پارکینگی پلی یورتان چیست؟
این محصول نیز هماند کفپوش پارکینگی اپوکسی دارای ویژگیهای مثبت و منفی زیادی است. از جمله مزایای متعدد آن به مواردی مانند موارد زیر میتوان اشاره کرد.
- وزن سبک
- دارای خاصیت نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت
- عدم نفوذ گرد و غبار در محصول
- ضد سایش و فرسایش
- ضد خش و ترک خوردگی
- سهولت و سرعت در نظافت در کمترین زمان ممکن
- دارای قابلیت نشانهگذاری، شمارهگذاری و خطکشی در فضای پارکینگ
- وجود تنوع گسترده در رنگهای افزودنی به محصول تا 256 رنگ مختلف
معایب کفپوش پلی یورتان نیز عبارتند از
- زمان بر بودن مراحل نصب به مدت بیش از 72 ساعت
- مقاومت کمتر در مقایسه با انواع اپوکسی در برابر اسیدهای قوی
کفپوش پارکینگی اپوکسی و پلی یورتان کدام بهتر است؟
پاسخ به این سوال تا حدی به شرایط محل انتخاب شده، حجم تردد پارکینگ، میزان محدودیت زمانی مورد نظر مشتری بستگی دارد. به طور کلی کفپوش پارکینگی اپوکسی محکمتر است در حالی که برای نصب کفپوش پارکینگی پلی یورتان به نیروی کار ماهر و متخصص نیاز است که این عامل خود هزینههای مشتری را بالا میبرد.
قیمت کفپوش پارکینگی اپوکسی و پلی یورتان چقدر است؟
قیمت انواع کفپوش پارکینگی اپوکسی و پلی یورتان بر حسب متر مربع حساب میشود. قیمت تمام شده این محصولات برای انواع اپوکسی از قیمت پایه ۱۲۰۰۰۰ تومان شروع میشود. این مقدار برای هر متر مربع در انواع پلی یورتان ۱۲۵۰۰۰ تومان است که البته این مقدار برای ضخامتهای کمتر از ۳ میلیمتر کمتر میباشد.