این نوع از پوشش کف نقش مهمی در ایجاد محیط سالم دارد. کفپوش آنتی باکتریال با تنوع در طرح و رنگ و کیفیت در ساختار تشکیل دهنده آن قسمتهای مختلف بیمارستان شامل اتاق بیمار، اتاق معاینه، ایستگاه پرستاران و سالنهای انتظار را به محیطی مطلوب و خوشایند برای کارکنان و بیماران تبدیل مینمایید.
کفپوش آنتی باکتریال بیمارستانی با طرحهای جذاب و مشخصات فنی عالی خواستار ایمنی، بهداشت و حمایت از راهکارهای پزشکی می باشد. این کفپوش بیشتر ظاهری مات دارد. با به کارگیری این محصول، یک سطح افقی تمیز با مقاومت مطلوب در محل مورد نظر، در برابر تردد زیاد و سایش فراهم میشود.
ویژگیها و صفات لازم برای کفپوش آنتی باکتریال
نکته اول توجه به کارایی فضای مورد نظر و رعایت الزامات مربوط به این فضا است. برای این هدف باید به نکاتی مثل میزان مطلوب کنترل عفونت، پایداری، سرعت و سهولت تمیز شدن، خاصیت ضد لغزندگی و آکوستیک توجه کرد. نکته بعدی این است که برای فراهم آوردن حداکثری بهداشت در سایتی مانند بیمارستان و درمانگاه و ممانعت از نفوذ ذرات آلاینده از قبیل گرد و خاک، میکروبها و سایر آلایندههای محیطی ضروری است تا تمام اتصالات برای فراهم آوردن سطحی یکنواخت آب بندی شود. در آخر باید به این نکته توجه کرد که تامین سکوت در فضاهای درمانی از طریق حذف سر و صدای ناخواسته از اهمیت بالایی برخوردار است، برای همین استفاده از پوشش کف آکوستیک با خاصیت عدم انعکاس صداهای مزاحم یکی از راهکارهای کاهش سطح نویز در این اماکن میباشد.
علاوه بر موارد بالا لازم است تا میزان مقاومت در برابر عوامل شیمیایی و حفظ کیفیت در برابر مواد ضدعفونی کنندهها و شویندههای بیمارستانی مورد توجه قرار گیرد.
انواع ساختار به کار رفته در کفپوش
متریال کفپوش استفاده شده تا حدودی تعیین کننده مقدار مقاومتی است که برای کف سازه فراهم میشود. بر حسب ماده تشکیل دهنده کفپوش این محصول انواع مختلفی دارد که در ادامه به اختصار معرفی میشوند.
کفپوش سخت از مواد با استقامت زیاد مانند سنگ مرمر، کاشی، سرامیک، سیمان و بتن تشکیل شده است. کفپوش نرم بر خلاف نوع سخت آن از موادی مثل مواد به کار رفته در ترکیب کف پوش کاذب، کفپوش پلی وینیل کلراید و کفپوش اپوکسی تشکیل شده است.
کفپوش آنتی باکتریال پلی وینیل کلراید
این کفپوش از پلیمر پلی وینیل کلراید تشکیل شده است. این پوشش ساختار نرم و انعطاف پذیردارد ولی در عین حال بادوام و مقرون به صرفه نیز هست. وجود ماده پلی وینیل کلراید در این محصول باعث جوش خوردن درز کفپوش و ایجاد یک پوشش یکپارچه میشود. مقاومت در برابر لکههای موجود در محیطهای درمانی مانند بیمارستانها و درمانگاهها ویژگی مثبت دیگر این نوع محصول است. همچنین از آنجایی که این محیطها از حجم بالای تردد برخوردارند، کفپوش آنتی باکتریال پی وی سی خاصیت ضد لغزش نیز دارد این کفپوشها خود شامل دو نوع کفپوش وینیل هموژن و کفپوش وینل هتروژن هستند.
کفپوش آنتی باکتریال از نوع وینیل هموژن
در این نوع کفپوش ساختار تشکیل دهنده فقط از یک لایه فشرده ساخته شده است. بنابراین شکل، رنگ و طرح کفپوش آنتی باکتریال هموژن به شکل و ساختار ترکیبی مواد تشکیل دهنده آن بستگی دارد.
کفپوش آنتی باکتریال از نوع وینیل هتروژن
بر خلاف نوع هموژن این کفپوش، ساختار آن از چندین لایه مختلف تشکیل شده است. هر لایه نقش و وطیفه مشخصی به عهده دارد. در انواع این کفپوشها سه لایه ثابت وجود دارد. این لایهها شامل لایههای زیر هستند.
Top Coat بالاترین لایه کفپوش است و نقش حفاظتی در برابر پرتوهای فرابنفش آفتاب به عهده دارد.
Wear Layer جنس این لایه از پلی یورتان تشکیل شده و نقش آن حفاظت از لایه طرحدار در برابر خط، خش و آسیبهای وارده به این لایه است.
Pattern Layer این لایه لایهای است که طرح و تصویر انتخابی توسط مشتری با کیفیت بالایی روی آن نقش بسته است.
Stability Layer جنس این لایه پلی وینیل کلراید است اما ضخامت آن در انواع مختلف متفاوت است. نقش استحکام و حفاظتی محصول را بر عهده دارد.
Backing Layer نقش این لایه حفاظت از همه لایههای فوقانی دیگر است.
کفپوش آنتی باکتریال اپوکسی و پلی یورتان
کفپوشهای آنتی باکتریال اپوکسی عبارتند از انواع پوشاننده کف سازه که از رزین اپوکسی که مایعی شیمیایی است و با اضافه کردن ماده ای تحت عنوان هاردنر به شکل جامد، سخت و مقاوم تبدیل میشود. انواع آنتی باکتریال پلی یورتان نیز از موادی پلی یورتان یا پلی اورتان که در اصل پلیمر دارای پیوند اورتانی تشکیل شدهاند. هر دو نوع این محصولات دارای مقاومت بالا و خاصیت آنتی باکتریال هستند. خاصیت آنتی باکتریال در این محصولات مربوط به عدم وجود درز و شکاف در محصولات و ماهیت مواد تشکیل دهنده که جرم پذیر نیستند، میباشد.
قیمت انواع کفپوش آنتی باکتریال به دو عامل ضخامت انتخابی و مساحت سایت مورد نظر برای اجرای کفپوش بستگی دارد.