ضرورت تولید کفپوش بهداشتی
با توجه به کاربرد این مواد ساختمانی در سازههای فوقالذکر، نیاز به طراحی و ساخت آنها در شرایطی که در برابر ضربات شدید و دفعات متعدد شستشو بادوام بوده و در عین حال دارای ساختاری یکپارچه باشند، به وجود آمد. برای همین کفپوش بهداشتی باید دارای خصوصیاتی باشد که این هدف را تامین کند. از جمله اینکه متریال به کار رفته در ساخت آن در برابر مواد شیمیایی مقاوم باشد. همچنین این نوع پوشش باید فاقد درز، شیار و شکاف باشد تا امکان تجمع میکروبها را به حداقل برساند.

مزایای کفپوش بهداشتی چیست؟
این نوع از پوشش به دلیل مواد تشکیل دهنده خاص مانند پی وی سی و پلی اورتان فاقد خاصیت لغزندگی و خطر سر خوردگی است.
در برابر ضربات مقاوم است.
در برابر رطوبت و حرارت تا 300 درجه سانتیگراد تاب آوری بالایی دارند.
فاقد درز و شکاف است.
در مواردی طبق پروتکل و مقررات ساخت مواد انتی باکتریال ساخته میشود.
کفپوش بهداشتی، علاوه بر قسمت کف سازه، در قسمتهای دیگر مانند دیوارها، نیز قابلیت به کارگیری دارند.
سرعت نصب و اجرای آنها بالا است.
تنوع زیادی در طرح و رنگ دارند.
در صورت ریختن مواد شیمیایی روی این سطوح، تغییر نامطلوبی در کیفیت آنها رخ نمیدهد.
ضریب انعکاس صدا از آنها پایین بوده که کاملا برای کاربرد در فضاهای بیمارستانی و بهداشتی مناسب هستند.
انواع کفپوش بهداشتی کدامند؟
این نوع پوشش کف سازه از مواد مختلفی ساخته میشوند برای همین انواع کفپوش بهداشتی شامل کفپوش بهداشتی پی وی سی، پلی اورتان و اپوکسی، انواع آنتی استاتیک و کانداکتیو در بازار موجود هستند.
در مورد انواع پی وی سی این محصول لازم به ذکر است که پی وی سی یا همان پلی وینیل کلراید (polyvinyl chloride) نوعی ماده شیمیایی است که ماهیتی از جنس پلیمر و پلاستیک دارد. به علت وجود این ماده خواص مورد نظر برای انواع کفپوش بهداشتی، مانند ضد ضربه و ضد خش بودن، قابلیت آنتی باکتریال و ... قابل اجرا هستند.
در مورد انواع پلی اورتان باید گفت این ماده پرمصرف، از واکنش دی ایزوسیانات آلیفاتیک با دی آمین به وجود آمده است. انواع پلیاورتانهای ترموپلاستیک، در صنعت ساخت و ساز استفاده میشوند، دلیل این امر این است که این مواد دارای خواص مکانیکی خوب نظیر استحکام کششی، مقاومت به سایش و مقاومت به تخریب شدن، به علاوه سازگاری زیستی بالایی میباشند. برای همین است که آنها کاندیدای مناسبی برای کاربردهای بهداشتی هستند.
انواع اپوکسی کفپوش بهداشتی از مواد رزین اپوکساید و سخت کننده پلیآمین به دست میآید. اپوکسی به حالت مایع و رولی به بازار عرضه میشود و درست مثل انواع پی وی سی از جنس پلیمر است. وجود خاصیت پلیمری این پوشش را برای کاربرد بهداشتی مهیا کرده است.
انواع آنتی استاتیک و کانداکتیو مناسبترین نوع پوشش کف در میان انواع دیگر کفپوش بهداشتی برای فضای اتاق عمل، اتاقهای آی ی یو و سی سی یو هستند. آنتی استاتیک بودن این مواد به عبور جریان الکتریسیته از میان آنها و عدم تجمع جریان الکتریکی حاصل از اصطکاک با کف در اثر عبور و مرور ممانعت میکند. به علاوه دارای خاصیت آنتی باکتریال نیز هست که حالت بهداشتی بودن را به صورت بهینه برای قسمت کف سازه فراهم میآورد.

عوامل موثر بر قیمت کفپوش بهداشتی
عوامل متعددی در تعیین قیمت این نوع از کفپوش موثر هستند. از جمله این موارد میتوان به نوع کفپوش انتخابی توسط مشتری، کیفیت مواد اولیه به کار رفته در ماده خام کفپوش، قیمت تمام شده محصول در واحد تولیدی، هزینههای نصب و اجرا، ضخامت و طرح کفپوش انتخاب شده و ... اشاره کرد. نمونههای آنتی استاتیک و آنتی باکتریال کفپوش بهداشتی نسبت به سایر انواع محصولات قیمت بالاتری دارند. در مورد انواع دیگر محصولات، برای مثال نمونههای اپوکسی، نوع زیر سازی کار و مواد و متریال به کار رفته در هر مرحله از نوع مواد اجرایی در مرحله پرایمر تا متریال به کار گرفته شده در لایه رویی کار در تعیین قیمت نقش تعیین کننده دارند. برای مثال قیمت نمونههای کفپوش بهداشتی از نوع اپوکسی بر حسب مترمربع از ضخامت حداقلی 1 میلیمتر تا ضخامت 3 میلیمتری بین حدودا 60 تا 130 هزار تومان متغیر بوده است. این مبالغ برای انواع پلی اورتان بین 115000 تا 155000 تومان و برای انواع آنتی استاتیک به ازا هر متر مربع 170000 تومان بوده است. البته به این مبالغ باید هزینههای پرایمر و رنگ انتخاب شده را بر حسب سلیقه مشتری و هزینه نصب و اجرا را نیز افزود.