پارتیشن بندی کاربرد های بسیاری دارد. هم میتوان از آن در منازل استفاده کرد، هم در محیط های اداری و هم محیط های آموزشی. البته پارتیشن های به کار رفته در منازل با انواع متداول اداری آن ها از نظر ظاهری متفاوت هستند. زیرا به طور معمول در محیط های اداری به دنبال تفکیک فضا های خصوصی به صورت کامل هستیم ولی در محیط خانه گاهی از پارتیشن ها فقط برای نظم دهی و جداسازی فضا های عملکردی مختلف استفاده میشود. در جداسازی فضای خانه گاها به دنبال جلوگیری از انتشار صدا نیستیم پس عایق بودن یا نبودن پارتیشن در منازل به اندازه محیط های اداری حائز اهمیت نخواهد بود. برای همین منظور است که استفاده از پاروان ها و قفسه های مشبک یا بلوک های شیشه ای به عنوان پارتیشن، بیشتر از نوع عایق صدای آن ها در منازل رواج دارد.
با این حال پارتیشن در محیط های مختلف کاربرد های متفاوتی دارد. به عنوان مثال در محل های با کاربری های عمومی مثل بانک ها و بیمارستان ها هم پارتیشن بندی زیاد به چشم میخورد. این توجه به پارتیشن بندی علل بسیاری دارد. از جمله، هزینه کمتر نسبت به دیوار کشی، هزینه نگهداری اندک، قابلیت جابجایی، امکان تغییر اندازه و کاربری فضا ها و نهایتا امکان تغییر معماری داخلی.
پارتیشن های اداری براساس جنس و متریال به کار رفته در آن نیز دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به برخی از انواع آن پرداخته می شود. لازم به ذکر است وقتی گفته می شود پارتیشن چوبی، آلومینیومی یا هر متریال دیگری، بدین معنی است که سازه و ستون های اصلی پارتیشن، از آن متریال مذکور ساخته شده است و ممکن است در سایر قسمت های پارتیشن از شیشه یا سایر متریال ها استفاده شده باشد.
پارتیشن ها دارای انواع مختلف چوبی، الومینیومی و شیشهای هستند به علاوه در محیط های اداری پارتیشن ها به دو دستهی عمده تقسیم میشوند: تک جداره و دوجداره. هر دو نوع با توجه به نیاز و هزینهی در نظر گرفته شده محسناتی دارند. اما نوع دوجداره آن بیشتر توصیه میشود، زیرا عایق صدا است و یکی از مهمترین کاربرد های جداکننده ها از جمله پارتیشن، جلوگیری از انتشار سر و صدا از بخشی به بخش دیگر است. آرامش و فقدان سر و صدا های مخل تمرکز کارکنان، از مهمترین اهداف طراحی دکوراسیون داخلی یک محیط اداری است.
انتخاب پارتیشن دوجداره
این پارتیشن ها ستون ندارند اما به راحتی بر روی زمین قرار می گیرند و از مقاومت بالایی برخوردارند. این نوع پارتیشن همانند پارتیشن های تک جداره دارای ابعاد کوتاه، نیمه بلند، بلند و یا تا سقف می باشند. این پارتیشن ها نسبت به نوع تک جداره قیمت بیشتری دارند. ضخامت شیشه ها در آن ها بیشتر است و از دوجداره شیشه تشکیل شدهاند و از نظر ساختار و عملکرد بسیار مشابه پنجره های دوجداره عمل میکنند. در بین شیشه ها هم میتوان از پردهی کرکره استفاده کرد که به این صورت هم میتوان نور را تنظیم کرد، هم فضا را زیباتر کرد، هم به فضا رنگ داد و هم محرمیت فضا را به صورت کنترل شده بیشتر کرد. همانطور که ذکر شد، این پارتیشن ها عایق صدا هستند. بنابراین نسبت به نوع تک جداره، در محیط های اداری و کاری متقاضی بیشتری دارند و بیشتر توصیه میشوند. این نوع پارتیشن ها بخصوص برای محل هایی که در آن سر و صدا و تردد زیاد است و یا نیاز به تشکیل جلسات خصوصی بیشتر احساس میشود، پیشنهاد میشوند. در مجموع، با توجه به محاسن زیاد این پارتیشن ها استفاده از آن ها سودمند تر و مقرون به صرفه تر از نوع تک جداره یا انواع متداول دیگر پارتیشن است. از دیگر محاسن این نوع پارتیشن پایداری و ایستایی آن در مقایسه با انواع مشابه است. به علاوه نصب و راه اندازی آسان و کم هزینهای دارد. طراحی انعطاف پذیری دارد و قابلیت تطبیق با هر نوع دکوراسیون فضای داخلی را داراست و این کار نیازمند مهارت خاصی برای اجرا و پیاده سازی نیست.
برای فریم دور شیشه ها هم مصالح مختلفی وجود دارد، از جمله: چوب، ام دی اف یا آلومینیوم. نوع کاملا فریم لس آن هم موجود است و با وجود اینکه از لحاظ زیبایی چشم نواز تر از نوع فریم دار است اما دوام و استحکام کمتری دارد.
پارتیشن دوجداره علاوه بر جلوگیری از سر و صدای زائد و کاهش صدای اتاق های مجاور باعث عایق بندی حرارتی نیز میشود که در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد و به نوعی می توان ادعا کرد که پارتیشن دوجداره از اتلاف انرژی جلوگیری می کند.
ارتفاع پارتیشن ها به عواملی مانند جریان گردشی هوا و عایق شدن از لحاظ صدا بستگی دارد. در پارتیشن دوجداره از جداره های شیشه نیز به صورت دوجداره استفاده می گردد که ارتفاع استفاده از شیشه ها متناسب با سلیقه مشتری و نور موجود در محل قابل تغییر می باشد.
نصب و سوار کردن قطعات هر محصول بخش مهمی از پروسه عرضه و تقاضای آن محسوب میشود. پارتیشن نیز از این اصل مستثنی نیست و ملاحظاتی برای نصب پارتیشن های دوجداره فریم لس وجود دارد. به عنوان نمونه برای نصب نوع تمام شیشهای بهتر است که حتما از شیشه های سکوریت که امنیت بالایی دارند استفاده شود. این نوع شیشه را در ارتفاع دلخواه میتوان سفارش دارد. بالاخره توصیه همیشگی ما، قبل از نهایی کردن خرید خود، حتما با متخصصان و طراحان مشورت کنید و شرایط و هدف طراحی خود را در نظر بگیرید تا بهترین انتخاب را چه از لحاظ کارایی و چه از لحاظ مقرون به صرفه بودن داشته باشید. در وبسایت ساختمون متخصصین طراحی و اجرای انواع پارتیشن در سراسر کشور حضور دارند با کمی جستجو و مشورت با این متخصصین به بهترین نتیجه در اجرای پارتیشن خواهید رسید.