مرحله سوم: لکه بری و پاک کردن دوده ها
در این مرحله شوینده ها و مواد مختلفی برای لکه گیری را به شما پیشنهاد می کنیم. در حین استفاده از شوینده ها برای تمیز کردن شومینه وسایل مختلفی مانند اسفنج، پارچه تمیز، برس زیر بلند، برس دستی زبر و در نهایت برس کوچک و یا مسواک برای دسترسی راحت به زاویه ها نیز لازم است.
برای تمیز کردن شومینه راهکار های خانگی متنوعی وجود دارد، یکی از این موارد استفاده از محلول سرکه و آب است. با استفاده از محلول یک به یک آب و سرکه و اسپری آن بر روی لکه های دوده ها، می توانید آن ها را از سطح المان مورد نظر پاک کنید. محلول را بر روی سطح اسپری و با کمک برس بر روی دوده ها برس کشیده تا جدا شوند. سپس با استفاده از دستمال مرطوب، چندین بار روی سطح مورد نظر را بکشید تا تمامی دوده های جدا شده از سطح شومینه پاک شوند. این محلول برای تمیز سازی های دوره ای شومینه در فواصل کوتاه، گزینه ای بسیار مناسب و موثر خواهد بود.
مورد دیگر، استفاده از جوش شیرین است. خمیر حاصل از ترکیب جوش شیرین با مایع ظرفشویی را با استفاده از برس به صورت دورانی بر روی سطح دوده زده بکشید، چند دقیقه صبر کرده و با پارچه ای آغشته به آب گرم دوده های جدا شده را پاک کنید. این فرایند را تا تمیزسازی کامل شومینه ادامه دهید.
برای لکه های قوی و قدیمی تر و لکه های شیمیایی، سدیم فسفات گزینه ای مناسب است. این محصول را با نسبت یک چهارم فنجان به هفت لیتر آب مخلوط کرده و با برس، سطح شومینه را به آن آغشته کنید و به صورت دورانی برس بکشید. در نهایت نیز با پارچه مرطوب چندین بار بر روی سطح مورد نظر بکشید تا پاک شود. گزینه جایگزین برای این محلول، سدیم کربنات است. رعایت نکات ایمنی برای این محلول های شیمیایی، اهمیت بسیار زیادی دارد. به منظور جلوگیری از خوردگی سطوح، به هیچ وجه میزان آب ترکیب ذکر شده را کم نکنید. توصیه می شود از این محلول در بازه های زمانی طولانی و ترجیحا برای لکه های قدیمی و قوی استفاده کنید.
در نهایت گزینه نهایی کرم تاتار است. کرم تاتار گزینه ای معجزه گر برای دوده زدایی از آجرهای شومینه ها است. برای به کار گیری آن، دو قاشق از این کرم را با کمی آب مخلوط و خمیر حاصله را با برس به آجر ها بزنید. در نهایت خمیر خشک شده را جدا و سطح مورد نظر را با آب گرم تمیز کنید.