دسته بندی ها

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه دکوراسیون داخلی

اهمیت شیشه | ساختمون

logo
Sakhtemoon
اهمیت شیشه | ساختمون

با داشتن شناخت صحیح از نور و انتخاب شیشه مناسب می توان تاثیر قابل توجهی بر زیبایی فضا، آرامش ساکنین و هزینه های سرمایش و گرمایشی فضا گذاشت.


نور خورشید از سه طیف اصلی تشکیل می شود:


1-  ماوراء بنفش
تابش بلند مدت این پرتو موجب تغییر رنگ اجسام از جمله پرده، فرش و ... خواهد شد. برای جلوگیری از تابش این طیف باید ضریب عبور اشعه ماوراء بنفش از شیشه را مورد توجه قرار داد.

2-  نور مرئی
نور مرئی اگر به صورت کنترل شده وارد فضا شود، موجب دید صحیح چشم می گردد. میزان تابش را تحت عنوان روشنایی مطرح می کنند. جهت تنظیم حداکثر و حداقل میزان روشنایی باید ضریب عبور نور مرئی از شیشه و همچنین ضریب بازتابش نورمرئی رامورد توجه قرار داد.

3-  مادون قرمز
مادون قرمز آن بخش از انرژی خورشیدی است که به صورت حرارت احساس می کنیم. تقریبا دو سوم از انرژی ورودی و خروجی از راه پنجره به صورت تابش در طیف مادون قرمز جریان می یابد. در مناطق گرمسیر و پر آفتاب تابش این طیف به داخل ساختمان موجب افزایش سریع دما شده و بار سنگینی را به سیستم خنک کننده ساختمان وارد می کند و به طبع مصرف انرژی را افزایش می دهد. با انتخاب ترکیب مناسبی از انواع شیشه رنگی، رفلکس، لمینیت و دوجداره می توان جریان نور و ورود و خروج انرژی از ساختمان را کنترل کنید.

انواع شیشه
شیشه رنگی : این شیشه ها در مقایسه با شیشه های معمولی بخش اعظمی از نور را جذب و بخش کمتر را از خود عبور می دهند.

شیشه رفلکس : این شیشه ها بخش بیشتری از طیف های مختلف نور را باز تاب می دهند و در کنترل ورود و خروج نور و انرژی بسیار تاثیرگذارند. در انتخاب شیشه رفلکس باید به محدودیت های آن از جمله آیینه ای بودن آن در شب از سمت داخل نیز توجه نمود.

شیشه Low-e : این شیشه ها پرتوهای گرمازای مادون قرمز را بازتاب داده اما نور مرئی را از خود عبور می دهند. در مناطق گرمسیر انتخاب این نوع شیشه موجب جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی داخل ساختمان به بیرون می گردد.

شیشه Laminate : این نوع شیشه مانع عبور 99 % از پرتو های ماوراء بنفش شده و همزمان نورمرئی و مادون قرمز را از خود عبور می دهند.

اساس شیشه های دوجداره بر مبنای ایجاد یک فضای داخلی پر از هوای خشک و یا استفاده از یک گاز بی اثر مانند گاز آرگون بین دو یا چند صفحه شیشه ای است که لبه ها یا درزهای آن هوابندی شده باشد و فضای بین آنها را با مواد خشک کننده ای مانند سیلیکاژل پر می کنند. پایین بودن ضریب انتقال حرارت در شیشه های دو جداره استاندارد میزان انتقال گرما و سرما را کاهش داده و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند. مقدار ضریب انتقال حرارت رابطه مستقیم با فاصله دو جدار شیشه از یکدیگر داشته و با استفاده از گازهای تزریقی بی اثر (آرگون، گزنون و ...) بین دوجداره، می توان در کاهش انتقال حرارت موثر بود.

یک شیشه لمینت دوجداره رفلکس، عایق ترین حالت شیشه دو جداره محسوب می شود .

اگر جداره رفلکس در شیشه های دوجداره به سمت خارج ساختمان قرار گیرد، تابش آفتاب و در نتیجه گرما را در همان ابتدا بازتاب داده و از گرم شدن هوای میان دوجداره جلوگیری می شود، با توجه به این موضوع می توان بسته به میزان درخواست ورود نور یا گرما در شهرهای مختلف در هنگام نصب، جداره رفلکس شیشه های دوجداره را به سمت خارج یا داخل ساختمان تعبیه کرد.

ویژگی های اصلی شیشه دوجداره
کاهش اتلاف انرژی
جلوگیری از نم زدگی میان دوجداره شیشه
ایمنی بیشتر نسبت به پنجره با شیشه تک جداره
شیشه های دوجداره با کنترل جریان انرژی، باعث کاهش 50% اتلاف انرژی بین داخل و خارج ساختمان می شود.

درصورت استفاده از شیشه های دوجداره و پنجره های عایق، می توان در ازای هر مترمربع شیشه دوجداره به میزان 40 متر مکعب گاز در سال صرفه جویی نمایید. در شیشه های تک جداره در زمستان به دلیل سرد شدن بیش از حد با پدیده تعرق شیشه مواجه می شویم، که در صورت استفاده از شیشه های دوجداره این مشکل را هم حل کرده اید.

شیشه های دو جداره ( با شیشه های 4 و 6 میلیمتری ) در کاهش میزان شدت صوت بیشتر توصیه می شوند.
شیشه های دوجداره، عایق های بسیار خوبی برای صدا محسوب می شوند. با انتخاب مناسب لایه های شیشه در شیشه های دوجداره، می توان مقاومت در برابر زلزله و پرتو های مضر خورشید را به میزان مناسبی افزایش داد و از نفوذ عوامل مزاحم حتی تا حد ورود گلوله های رگبار ژ3 نیز جلو گیری نمود و با توجه به امنیت و تنوع یراق آلات پنجره دوجداره امن ترین محیط ممکن را بوجود آورد .

عایق بودن در برابر صدا
وجود حفره های خالی در پروفیل های یو پی وی سی باعث شده تا علاوه بر سبک تر شدن سازه، پنجره مانند یک عایق طبیعی عمل نماید. در صورت استفاده از پروفیل استاندارد و شیشه های دو یا سه جداره مناسب می توان شدت آلودگی صوتی را 40 تا 75 دسی بل کاهش داد.

ضخامت های رایج در جداره های مختلف شیشه 4 و 6 میلیمتر بوده و رنگ های متداول، فلوت ساده، برنز، دودی، سبز، نقره ای، آبی، طلائی و ... می باشند. از دیدگاه باز تابش نیز شیشه ها، دارای انواع ساده و رفلکس می باشند. از شیشه های ویژه می توان به شیشه های سند بلاست، شیشه های اسید شوی، شیشه های سکوریت (نشکن)، شیشه های لمینیت، شیشه های ضد سرقت، ضد انفجار، شیشه های ضدگلوله، شیشه های خم، شیشه های طرح دار و شیشه هایی با ضریب انتقال حرارت پایین (LOW-e) اشاره کرد.

پنجره ها انرژی را از چهار طریق انتقال میدهند :
انتقال گرما به سطح سردتر (Conduction)
انتقال گرما به هوای اطراف (Convection)
بازتابش (Radiation)
انتقال دائم حرارت از درز و لاستیکهای کنار پنجره (Air Leakage)

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون
ارسال دیدگاه یا سوال در مورد این مطلب
 
 
 
 
امتیاز از ۰ رای