تعریف دوربین مداربسته تحت شبکه
در تعریف این محصول باید گفت این نوع از دوربین مدار بسته با ضبط تصاویر، انتقال آنها را از طریق شبکه اینترنت انجام میدهد. به عبارت دیگر دوربینی است که درون خود یک رایانه کوچک جا داده است که با اتصال به شبکه اینترنت تصاویر را ضبط و تحلیل میکند. این تکنولوژی که اولین بار توسط سوئد در دهه 90 میلادی به بازار عرضه شد، نسبت به انواع دیگر محصولات یعنی دوربین مدار بسته آنالوگ فنآوری پیشرفته تری محسوب میشود.
انواع دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین مداربسته تحت شبکه دارای انواع مختلفی است که در ادامه به اختصار در مورد هر کدام اطلاعاتی ارائه میشود.
انواع مجهز به تکنولوژی دید در شب که با تحت عنوان دوربین هوشمند نیز شناخته میشوند با استفاده از فیلتر نورمادون قرمز در روز و فیلتر نور مرئی در شب عمل میکنند.
انواع فاقد تکنولوژی دید در شب یا دوربینهای معمولی که فاقد فیلترهای مخصوص هستند و روند ضبط تصاویر را در هر ساعت شبانه روز به حالت معمولی انجام میدهند.
اجزای مختلف دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربینهای متعدد بر حسب مساحت فضای مورد نظر و نیاز مشتری
سرور مرکزی برای پردازش اطلاعات و انتقال تصاویر ضبط شده و تامین اینترنت مورد نیاز
با وجود این که برای استفاده از این محصول تجهیزات کمی برای نصب و راه اندازی نیازمند است، اما سیر تحولات مربوط به این فنآوری با ارتقا و پیشرفت همین اجزا میسر شد. در ابتدا تصاویر ضبط شده با کیفیت 1 پیکسل توسط دوربینها ضبط میشد، رفته رفته این مقدار به 3/1 و 2 پیکسل افزایش یافت. امروزه مقادیر وضوح تصویر در این نوع دوربینها به 5 مگاپیکسل هم رسیده است. این اعداد حاصل ضرب تعداد پیکسلهای افقی و عمودی موجود در تصویر است. در نتیجه ارتقا کیفیت تصاویر دریافت شده افزایش یافت که رضایت مشتریان را به همراه داشت. به علاوه فنآوری ضبط ذخیره تصاویر نیز فراهم گردید. این مهم از طریق طراحی دستگاهای ذخیره ساز شبکه یعنی NVR و DVR هم پای دوربینهای مدار بسته تحت شبکه به وسیله کمپانی هایک ویژن فراهم شد تا باعث ارتقا سطح امنیت شبکه و استفاده کاربری و طراحی آسانتر، شبکه گردید. در پی به کارگیری این روش امکان استفاده از نرم افزارهای به روز پدید آمد و در نهایت نتیجه همه این تلاشها تولید و عرضه یک محصول مفید و مدرن برای مشتری بود. البته تفاوت موجود میان NVR و DVR در این است که NVR بر خلاف DVR قابلیت کد گذاری تصاویر را ندارد.
مزایا دوربین مداربسته تحت شبکه
- استفاده از شبکه اینترنت به جای کابلهای مورد استفاده در سیستم آنالوگ
- امکان انتقال صوت به صورت دوطرفه و کارایی دوربین مشابه تلفن برای ارتباط با سایرین در محیط نصب شده
- قابلیت کارکرد شبکه توسط وای فای و شبکه دادههای شبکه همراه
- امنیت بالای شبکه انتقال دهنده اطلاعات برای کاربران در صورت بهرهگیری از پروتکلهای WPA یا WPA2 TKIP یا AES
- انتقال همزمان جریان الکتریسیته و تصاویر با استفاده از تکنولوژی Power over Ethernet) PoE)
- وضوح بالای تصاویر ضبط شده توسط این محصول وکیفیت مطلوب آنها در مقایسه با تصاویر دوربینهای آنالوگ
- توانایی بالای دوربین مداربسته تحت شبکه در پردازش و ذخیره تصاویر
معایب دوربین مداربسته تحت شبکه
- قیمت بالای محصول و گران بودن آن نسبت به انواع دیگر دوربینهای مدار بسته
- قابلیت هک شدن محصول توسط هکرها به دلیل کارکرد آنها با شبکه اینترنت
- امکان ایجاد اختلال و دریافت با تاخیر تصاویر ارسال شده به علت کندی اینترنت در سرور مربوطه
- امکان وجود نویز و پرش در صورت عدم استفاده از تجهیزات استاندارد
قیمت دوربین مداربسته تحت شبکه
قیمت این محصولات مانند هر محصول دیگر تابع عوامل مختلفی است. برای نمونههای شناخته خارجی موجود در بازار مانند هایک ویژن، شیائومی و ... تابع قیمت ارز میباشد. اما حدودا باید بودجهای با میزان حداقلی 500000 تومان برای خرید هر عدد آن اختتصاص داد. البته این رقم در مواردی در وضعیت حال حاضر بازار تا بیش از دو میلیون تومان هم در بازار موجود است. این میزان بسته به کیفیت دوربین و نرم افزار مورد استفاده در آن همچنین تعداد دوربین مورد نیاز بنا بر درخواست مشتری و برند شرکت تولیدکننده آن متغیر است.
توصیه میشود برای نصب و راه اندازی دوربین مداربسته تحت شبکه از کارشناسان و افراد ماهر استفاده شود تا علاوه بر تشخیص درست و دقیق زوایای نصب دوربین، از مزایای استفاده از نرم افزارهای به روز، متناسب با اهداف کاربردی سیستم امنیتی به آسانی بهره مند شوید.