خصوصیات پله گرد
پله گرد از بین سایر مدل های موجود کمترین سطح پایه ای را اشغال می کند و از این رو مناسب خانه ها و ساختمان های نقلی با مساحت کم ومحدود است. این پله ها را می توان با رعایت استاندارد در هر بخشی پیاده سازی کرد و از فضاهای مرده ساختمان، بیشترین بهره را برای اتصال طبقات برد. پله گرد برای اتصال طبقات در انواع سازه های ساختمانی با کاربرد سکونتی، تجاری و اداری و ... کاربرد دارد و قابل اجرا است.
اسامی رایج دیگری که برای این سبک پله به کار برده می شود، پله پیچ، حلزونی و یا مارپیچ است که با توجه به شباهت فرم ظاهری آن با موارد ذکر شده، در بین مردم رایج شده است.
ضوابط طراحی پله گرد | ارتفاع استاندارد پله گرد
پله های گرد محدودیت مدل های دیگر پله را از لحاظ مساحت پیاده سازی و همچنین محدودیت ارتفاع ندارند. ارتفاع استاندارد پله گرد به اندازه ارتفاع سقف تا کف است. این ویژگی متمایز کننده پله های گرد در سایر پله ها وجود ندارد و به همین دلیل برای اجرای آن ها مواردی مانند حداقل سطح پیاده سازی و حداقل ارتفاع لازم، از فاکتورهای مهم اجرایی است. از سوی دیگر این عنصر در طراحی داخلی و خارجی، سطح زیباسازی و پویایی فضا را افزایش می دهد و در صورت طراحی مناسب، می تواند نقش محوری در دکوراسیون داخلی و یا خارجی فضا را ایجاد کند.
طراحی و فرم پله گرد متشکل از قدمگاه هایی حول یک محور با فرم پایه معمولا دایره ای است که از این طریق دو یا چند طبقه ساختمان به هم متصل می شوند. البته الزاما سطح برش افقی پله ها دایره ای نیست و می تواند به فرم بیضی مانند نیز باشد که در این صورت، فرمی دلباز تر ایجاد می کند اما در مقابل نسبت به حالت دایره ای، به فضای بیشتری برای پیاده سازی نیاز دارد.
بنا بر ارتفاع ساختمان و فضای پیاده سازی، شیب و پیچش پله ها می تواند دارای زاویه ملایم و یا تند باشد. در صورت تاکید بر شیب ملایم، میزان پیچش بر حول محور افزایش پیدا می کند و بلعکس.