قدم دوم : شوینده ممنوعه و مناسب شیرآلات را بشناسید
شوینده های صنعتی مثل جوهر نمک، اسید های مختلف، جرم گیر و وایتکس را کنار بگذارید. این مواد علاوه بر این که برای سلامتی شما خوب نیستند، ممکن است سبب تغییر رنگ، خوردگی و کدر شدن شیرآلات شوند و اینکه شاید نتوان این آسیب دیدگی ها و خرابی ها را جبران کرد. همچنین اگر شیرآلات تان دارای ضمانت بعد از فروش باشد، با این کار ضمانت کالا را از بین می برید. به جای این کار سراغ تمیز کننده های طبیعی و خانگی بروید.
سرکه
یکی از مواردی که به خوبی از پس رسوب آب بر می آید، سرکه طبیعی است. سرکه طبیعی برای شیر آلات بی رنگ گزینه مناسب و خوبی به شمار می رود، اما در مورد نمونه های رنگی و یا برنجی، توصیه می شود پس از مشورت با فروشندگان این شیرآلات، مورد استفاده قرار بگیرد.
برای تمیز سازی روزانه می توانید سرکه را بر روی کار اسپری کنید و یا با استفاده از پارچه، سطح مورد نظر را به سرکه آغشته کنید. اجازه بدهید سرکه برای حداقل 5 دقیقه روی سطح شیر آلات بماند و سپس با استفاده از برس و یا مسواک، گوشه ها و درز های شیر را تمیز کنید. سپس با استفاده از پارچه و یا اسفنج آغشته به کف آن را تمیز کنید تا لک های دیگر نیز از بین بروند. در پایان کار نیز توسط دستمال مرطوب دیگری و یک پارچه خشک، سطح شیر آلات را تمیز و خشک کنید.
در صورتی که رسوب آب قدیمی تر است، دستمالی را در سرکه خیسانده و دور تا دور درز های شیر و روی رسوب ها قرار دهید. بهتر است دستمال کاملا به سرکه آغشته باشد. اجازه دهید دستمال سرکه ای حداقل 1 ساعت روی سطح رسوبات بماند. سپس دستمال را برداشته و با استفاده از برس، روی رسوب های شکننده شده بکشید تا از سطح کار جدا شوند. اگر رسوبات خیلی قدیمی باشند ممکن است در مرحله اول کاملا تمیز نشوند، اما به مرور زمان و با انجام روتین تمیز سازی با استفاده از سرکه، به خوبی تمیز می شوند.
برای ورودی شیرآلات و سردوش حمام که رسوب گرفته اند، بهترین راه استفاده از محلول آب و سرکه به نسبت یک به دو است، این محلول را در پلاستیک کوچکی ریخته و دور سردوش و یا ورودی شیر آب ببندید به صورتی که بخش های خروجی آن در سرکه غوطه ور بمانند. بگذارید محلول سرکه از شب تا صبح به شیرآب وصل باشد. سپس روز بعد پلاستیک را جدا کرده و آب را باز کنید تا رسوب های حل شده از این طریق از ورودی آب خارج شوند.