از چه موادی در ساخت دیوارپوش سه بعدی استفاده میشود؟
از مواد و متریال مختلفی شامل گچ، چرم، انواع پلیمر پیویسی، سلولز و پودر چوب برای تولید این محصول استفاده میشود.
انواع دیوارپوش سه بعدی کدامند؟
بر حسب نوع ماده به کار برده شده در تولید دیوارپوش سه بعدی انواع مختلفی از این محصول تولید و روانه بازار شده است که در ادامه به معرفی برخی از انواع آنها خواهیم پرداخت.
دیوارپوش سه بعدی گچی
این دیوار پوش که از گچ به عنوان ماده اصلی آن استفاده میشود. در طرحهای بسیار متنوع و گسترده قابل تهیه هستند. محبوبیت این پنلها به دلیل ظرافت موجود در طرح و نقش آنها وزن سبک و خاصیت ضد حریق آنها است. این محصولات همچنین قیمت مناسبی دارند. البته باید گفت این نوع از دیوارپوش در برابر ضربه آسیبپذیر است.
دیوارپوش سه بعدی چرمی
ماده اصلی به کار رفته در آن چرم (Polyurethane) است که در حقیقت از انواع مصنوعی چرم است و با نماد PU نیز نمایش داده میشود. این ماده خاصیت ضد حریق دارد و کلا بافت پنل سه بعدی چرمی سطحی یکدست را به وجود میآورد که به راحتی قابل نظافت است. این نوع دیوارپوش در ساختمانهای اداری و فضاهای رسمی کاربرد بیشتری دارد.
دیوارپوش سه بعدی پیویسی
متریال اصلی تشکیل دهنده این نوع پنل دیواری از جنس پلی وینیل کلراید یا همان پیویسی است. رنگ این نوع دیوارپوش بیشتر به رنگهای روشن است. استفاده از این نوع پنل دیواری، محاسن زیادی از جمله کیفیت مطلوب، وزن سبک،قیمت مناسب و سهولت در نظافت را به همراه دارد.
طرح های مختلف دیوارپوش سه بعدی
علاوه بر موادی که در تعیین نوع دیوارپوش سه بعدی مطرح هستند، برخی از طرحها در میان مشتریان پرطرفدارتر هستند. این طرحها شامل انواع دیوارپوش سه بعدی طرح آجری، دیوارپوش سه بعدی طرح چوب، دیوارپوش سه بعدی طرح سنگ، طرح هندسی و انواع مدولار هستند.
دیوارپوش سه بعدی طرح آجری
متریال ساختاری آن از جنس پلیمری با منظره آجر مانند است.
دیوارپوش سه بعدی طرح چوب
به جای تولید با چوب طبیعی درختان، از ورقههای ام دی اف ساخته میشوند. دلیل استفاده از ام دی اف این است که این مواد نسبت به چوب طبیعی قیمت ارزانتری داشته و همچنین نگهداری و مراقبت از آنها راحتتر است.
دیوارپوش سه بعدی طرح سنگ
از جنس پلیمر پیویسی بوده ولی در ظاهر این پنلهای دیواری با طرح سنگ مرمر و سنگ ماربل شیت آراسته شدهاند. انواع دیوارپوش طرح ماربل شیت با نام دیوارپوش بیمارستانی شناخته میشوند. دلیل این امر این است که این پنلهای دیواری فاقد درز بوده و آنتی باکتریال هستند. برای همین علاوه بر این که محکم هستند، برای نصب در فضاهای درمانی و بیماستانها مناسبند.
دیوارپوش سه بعدی طرح هندسی
از جنس پلی وینیل کلراید بوده که انواع طرحهای هندسی روی این صفحات نقش بسته است. از این نوع طرحها بیشتر در دیوارپوش سه بعدی پشت تلویزیون و سالن پذیرایی استفاده میشود.
دیوارپوش سه بعدی مدولار
در ساخت این پنلها الیاف گیاهی به کار رفته است. ولی در عین حال ضد حریق بوده وزن سبک و جنس مقاومی دارند.
دیوارپوش سه بعدی آشپزخانه چیست؟
این نوع از دیوارپوش که برای نصب در آشپزخانه در نظر گرفته شده و به عنوان تایل بین کابینتی هم شناخته میشود، برای پوشاندن سطح کاشیهای قدیمی آشپزخانه در فشای بین کانتر و قفسههای بالایی کابینت کاربرد دارد. ضد رطوبت و ضد حریق است. به راحتی قابل نصب است و به آسانی نظافت میشود.
مراحل مختلف نصب دیوارپوش سه بعدی چگونه است؟
برای نصب درست و ایده آل انواع پنل سه بعدی اصول و مراحلی وجود دارد که رعایت ترتیب آنها به یک نتیجه مطلوب ختم میشود. این مراحل به ترتیب در ادامه ذکر شده اند.
- تمیز، صاف و بدون رنگ بودن دیوار مورد نظر قبل از نصب پنل ها
- تنظیم طرح پنل ها قبل از اجرا روی دیوار
- علامت گذاری محل دقیق دیوارپوش
- استفاده از چسب مخصوص روی دیوار و قطعات پنل متناسب با متریال به کار رفته در آن
- نصب کامل پنل و برش دادن قسمتهای لازم کار
- استفاده از ترکیب شن و ماسه گچی برای پر کردن شکافهای موجود بین قطعات مختلف و صاف کردن آنها
- کاور کردن روی مفاصل با روکش پرایمر و رنگ آمیزی پنلها در مرحله پایانی کار
قیمت دیوارپوش سه بعدی به چه عواملی بستگی دارد؟
علاوه بر نوع ماده به کار رفته در ساخت پنل سه بعدی و کیفیت آن، فاکتورهای دیگری از قبیل خاصیت ضد حریق، ضد رطوبت بودن وجود قابلیت عایق حرارتی و برودتی، قابلیت نصب در قسمتهای متعدد سازه، مقدار دور ریز محصول به هنگام نصب و اجرا، وزن آوار محصول به هنگام زلزله، نوع طرح اجرا شده روی پنل، رنگ بندی آن، قابلیت ترمیم پذیری، مقاومت فیزیکی و مخاطرات سلامتی در میزان ارزشگذاری آن موثر هستند.