دسته بندی ها

دیوارپوش MDF

فروشندگان و مجریان دیوار پوش MDF ام دی اف

راهنمای خرید و انتخاب دیوارپوش MDF

دیوارپوش‌ MDF از جمله انواع مختلف دیوارپوش برای کاورکردن دیوار است. این محصولات جدید از جمله جایگزین‌های نوین، برای پوشش و تزئین دیوار در مقایسه با ابزارهای به کار گرفته شده قدیمی‌تر مانند کاغذ دیواری و سنگ‌کاری و نقاشی کردن آنها هستند. در ادامه این گفتار به معرفی دیوارپوش‌ MDF، انواع آن از لحاظ تفاوت در ضخامت، نحوه نصب دیوارپوش MDF، مزایا و معایب دیوارپوش MDF، عوامل موثر در تعیین قیمت دیوارپوش MDF و مقایسه آن با انواع دیوار پوش چوبی خواهیم پرداخت

ادامه مطلب

دیوارپوش MDF چیست؟

همان طور که از نامش پیداست، نوعی پوشش اختصاصی برای دیوار ساختمان است، که از جنس ام دی اف می‌باشد. برای درک بهتری از این محصول لازم است تا در ابتدا به تعریف ام دی اف پرداخته شود. ام دی اف یا MDF مخفف عبارت Medium Density Fiberboard به معنی تخته فیبر با چگالی متوسط است که نوعی فرآورده چوبی با کاربرد زیاد در صنعت ساخت انواع وسایل چوبی به حساب می‌آید. ساختار این ماده در اصل از تکه‌های ریز انواع چوب با بافت نرم و سخت تشکیل شده است، که به این ترکیب مقداری رزین و موم مخلوط شده نیز افزوده شده و آن را در معرض گرما پرس کرده و به تخته فیبر تبدیل می‌کنند. ملاک شاخص چگالی متوسط، ماده نئوپان و میزان چگالی مربوطه به  این محصول است. در برابر محصول MDF نوع دیگری از فرآورده‌های چوبی با عنوان HDF نیز وجود دارد که چگالی ماکزیمم تراکم و دانسیته را دارد.

انواع دیوارپوش MDF با ضخامت‌های متفاوت کدامند؟

فیبرهای تولید شده MDF برای ساخت دیوارپوش در انواع مختلف بر اساس تفاوت در ضخامت آنها در گروه‌های خیلی نازک از 5/2 تا 6 میلی‌متر و 4 تا 6 میلی‌متر تقسیم می‌شوند. بر اساس استاندارد EN-622-5 در سه کلاس ۱.۸ میلی‌متر٬ ۲.۵ میلی‌متر٬ ۲.۵ تا ۶ میلی‌متر، ۴ تا ۶ میلی‌متر تقسیم می‌شوند. انواع دیگری از این دیوارپوش‌ها با ضخامت 8 و 16 میلی‌متر نیز در بازار موجودند که در میان انواع محصولات مشابه خود، دیوارپوش MDF 8 میلی‌متری از گزینه‌های پرطرفدارتر است.

طریقه نصب دیوارپوش MDF چگونه است؟

برای نصب این محصولات، نیاز به یک سطح صاف بدون فرورفتگی و برجستگی است. اگر دیوار دارای قسمت‌هایی مانند قاب یا حالت فرورفته باشد، لازم است تا نصاب از ابزار‌های میت و تاشو استفاده کند. این تمهیداتی برای حالتی است که دیوارپوش MDF به دیواری از جنس آجری، سفالی، سیمانی، گچی و ... به طور مستقیم وصل می‌شود. در حالت دیگر یک سطح تراز شده فلزی ابتدا به دیوار متصل می‌شود، سپس دیوارپوش روی این بستر فلزی اجرا می‌شود. امروزه علاوه بر استفاده از نیروی کار ماهر برای نصب، فیلم‌های آموزشی متعددی از طریقه نصب  دیوارپوش MDF در اینترنت موجود است، که در صورت لزوم استفاده از آنها مفید است.

مزایا و معایب دیوارپوش MDF چیست؟

مانند هر محصول دیگری این نوع از دیوارپوش نیز، دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره می‌شود.

مزایای دیوارپوش MDF عبارتند از:

  • قابلیت کاربرد گسترده در انواع سازه‌های اداری، تجاری، مدارس و بیمارستان‌ها
  • تنوع زیاد در طرح و رنگ
  • دوام و طول عمر بالا
  • خاصیت ضد ضربه بودن
  • عدم خوردگی و عدم نفوذ حشراتی مانند موریانه در بافت دیوارپوش
  • عدم وجود فیبر در ساختار
  • چگالی یکدست در تمام سطوح
  • قابلیت خمش و انعطاف‌پذیری در مواقع ضروری

از جمله معایب دیوارپوش MDF هم به مواردی مانند آسیب پذیر بودن در برابر رطوبت و اشتعال‌پذیری اشاره کرد. البته در برخی موارد تمهیداتی مانند پوشاندن سطح دیوارپوش با یک ماده ضد حریق این مشکل را برطرف می‌کند.

چه عواملی در تعیین قیمت دیوارپوش MDF موثر هستند؟

قیمت این محصول بر حسب مترمربع قیمت گذاری می‌شود. فاکتورهای مهم در تعیین این قیمت، کیفیت متریال به کار رفته و قیمت تمام شده سایر موادی که به دیوارپوش افزوده شده مانند انواع روکش‌های پی‌وی‌سی، ملامینه انواع کاغذهای دکوراتیو، همچنین ضخامت این روکش‌ها بستگی دارد.

دیوارپوش چوبی بهتر است یا دیوارپوش MDF ؟

در پاسخ به این سوال باید گفت استفاده از هر دو نوع دیوارپوش چوبی و MDF برای استفاده در انواع سازه‌ها مرسوم هستند، که انتخاب هر کدام به نظر و بودجه مشتری بستگی دارد. مراحل آماده سازی برای نصب هر دو نوع دیوارپوش نیز یکسان است. تفاوت این دو در نوع متریال آنهاست، دیوارپوش چوبی از چوب طبیعی درختان با بافت متراکم و فشرده ساخته می‌شوند ولی دیوارپوش MDF نیز از مواد ام دی اف ساخته شده است. هردو نوع دیوارپوش، به دلیل منظره کم و بیش یکسان در صورت استفاده در دکوراسیون داخلی به تنهایی و یا در ترکیب با موادی مانند چرم و شیشه به فضای مورد نظر از نگاه بیننده، حس گرما را القا می‌کنند. هر دو در سبک روستیک دکوراسیون داخلی، به کار گرفته می‌شوند. انواع چوبی به دلیل ساختار متریال طبیعی به کار گرفته شده، نگهداری و مراقبت بیشتری نیاز دارند، تا در اثر مرور زمان دچار ترک‌خوردگی و تغییر رنگ نشوند. اما انواع MDF به دلیل فشردگی ساختار این مشکلات را ندارند. در حالی که دیوارپوش چوبی نسبت به دیوارپوش MDF وزن کمتر، تنوع ظاهری کمتر و قیمت بیشتری دارند. به علاوه انواع چوبی از نظر سازگاری با محیط زیست و بازگشت به چرخه طبیعت، بر انواع MDF برتری دارند.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون