بتن شفاف چیست و از چه متریال هایی تشکیل می شود؟
ساختار بتن شفاف متشکل از 96% بتن با کیفیت بالا و 4% فیبر های نوری به کار رفته در ساختار آن است. وجود فیبر های نوری در ساختار بتن این امکان را فراهم می کند که نور به سمت دیگر بتن عبور داده شود و این تصور را ایجاد کند که گویی بتن شفاف ساختاری مشابه شیشه دارد. ضخامت بتن شفاف برای کارآیی در انتقال نور، باید حداکثر 60 سانتی متر باشد که با توجه به بالاتر رفتن ضخامت، لزوم موازی و منظم تر اجرا شدن فیبر های نوری داخل بتن، افزایش پیدا می کند. البته ساختار فیبر های نوری به نحوی است که با وجود اینکه در پیاده سازی آن فیبر مورد نظر کاملا صاف نباشد، ولی نور را از خود عبور داده و به سطح دیگر می رساند.
با انقلاب بتن های شفاف، می توان از این محصول منحصر به فرد برای سطوحی مانند دیوار های داخلی و خارجی، کف طبقات ساختمان و وسایل دکوراتیو استفاده می شود. بلوک ها و پنل های بتنی شفاف این خاصیت را دارند که بتوان دیوار نهایی با ارتفاع 20 متر را با استفاده از آن ها، اجرا کرد. با توجه به ماهیت ماندگار و مقاوم بتن، هزینه نگه داری این محصول بسیار کم است و می توان به آن به عنوان سرمایه گذاری بلند مدت نگاه کرد.
فیبرهای به کار رفته در ساختار بتن، مانعی برای قرار دهی المان های کششی مانند میل گرد نمی شود و از این رو، می توان زیبایی و مقاومت بیشتر را با هم به همراه دارد. همچنین این فیبر ها به تنهایی خاصیت کششی بتن شفاف را افزایش و قدرت تحمل فشار آن را بالا می برند.
نتیجه نهایی این محصول، آن را به گزینه ای استثنایی برای نما های بیرونی ساختمان تبدیل می کند. تابش نور در بازه های زمانی مختلف و به صورت متنوع، از بیرون به داخل، سطح داخلی دیوار را زیبا و چشم نواز می کند و در عین حال، سمت بیرونی، نمایی متغیر و خیره کننده خواهد بود که در طی شب و روشن شدن چراغ های داخل ساختمان، نمایی استثنایی و بی همتا خواهد داشت.