دسته بندی ها

یونولیت سقفی

فروشندگان و مجریان یونولیت سقفی

راهنمای خرید یونولیت سقفی

یونولیت یا پلاستوفوم ماده سبک وزن از جنس پلی استایرن است که معمولا به رنگ سفید عرضه می شود و از آن برای بتن ریزی سقف در ساختمان استفاده می شود. کاربرد اصلی یونولیت سقفی عایق بندی کردن ساختمان در برابر حرارت، رطوبت و صوت است. 

ادامه مطلب

یونولیت سقفی از چه موادی تشکیل شده است؟

این ماده فیبری نوعی پلیمر از یک زنجیره طویل هیدروکربن است که در طی فرآیندهای شیمیایی تهیه میشود و به سه نوع معمولی، مقاوم و انبساطی تقسیم می شود. تخته و پانل های پلی استایرن منبسط (EPS) فوم هایی سبک با ضریب حرارتی پایین است که به عنوان عایق حرارتی عمل می کند، به صورت سیستم های پیش ساخته و قالب های تزئینی فرم گرفته به صورت بلوک های سیمانی و تایل های سفالی در بازار موجود است. این ماده به علت سبک وزن بودن و کاستن بار مرده ساختمان در مقابل زلزله از مقاومت بالاتری برخودار است. در ساختمان سازی مدرن هر چه قدر یک ساختمان سبک تر باشد، مناسب تر است. بنابراین انتخاب نوع مناسب سقف و استفاده از مصالح سبک و مقاوم در افزایش مقاومت ساختمان تاثیر بسزایی دارد.

یونولیت سقفی چه کاربردی دارد؟

برای عایق کردن سقف، پانل های یونولیت سقفی یک راه حل عالی با وزن کم، دوام بالا و قابلیت های زیبایی شناسی فوق العاده است. از کاربردهای اصلی یونولیت سقفی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • زیرسازی عایق تایل های سقفی: پانل های EPS را می توان در مقابل میله های سقفی زیر تایل های سقفی به عنوان عایق حرارت و صوت تعبیه کرد. این پانل ها به راحتی نصب می شوند و بسیار سبک هستند، چون 98 درصد از حجم کل EPS هواست. در این صورت تحمل بار در تیرهای سقفی به حداقل می رسد.
  • عایق سقف مسطح: پانل های EPS را می توان در بالای غشای ضد آب برای عایق بندی مازاد در برابر حرارت و صوت در ساختمان با سقف های مسطح به کار برد، این فوم ها باعث افزایش دوام پذیری ساختمان می شود.
  • عایق بندی سقف: پانل های سبک وزن EPS را می توان به منظور ایجاد تناسب بین خرپاهای سقفی برش داد. هم چنین این نوع عایق کاملا قابل شستشو است و نیازی به نقاشی یا استتار ندارد.

پلی استایرن منبسط دارای سطح بسیار پایینی از انتشار حرارت و رسانایی است که باعث ایجاد مقاومت عالی در برابر حرارت می شود و میزان انرژی در ساختمان های مسکونی و تجاری را تضمین می کند. این ماده در برابر اشعه های مضر ماوراء بنفش و آسیب های آب و هوایی نظیر باران، برف و تگرگ مقاوم است. یونولیت سقفی در برابر رشد انواع قارچ، باکتری، حشرات، پرندگان و ... محافظت شده عمل می کند.

برای ساختمان های صنعتی و تجاری، سیستم های عایق حرارتی ایمن در برابر حریق و آتش سوزی لازم است، به همین دلیل در صورت انتخاب پانل های پلی استایرن منبسط بهتر است از زیرسازی های جانبی استفاده شود. از جمله اصلی ترین کاربردهای فوم های سقفی پلی استایرن می توان به صنایع بسته بندی، تونل های انجماد، کانتیرهای حمل مواد، سردخانه ها و عایق های حرارتی ساختمان اشاره کرد.

سرعت اجرای یونولیت سقفی نسبت به تیرچه بلوک، سفال و ... بیشتر است و از وزن کمتری نیز برخودار است و به راحتی اجرا می شود. در واقع قرار دادن یک یونولیت سقفی معادل قرار گیری 10 بلوک سقفی است. استفاده از این محصول باعث صرفه جویی در مصرف بتن و قالب بندی در ساختمان می شود. استفاده از فوم های سقفی باعث کاهش مصرف آب و فولاد می شود، در نتیجه می توان ادعا کرد که یک محصول سازگار با محیط زیست است. سبکی این محصول باعث افزایش مقاومت ساختمان در برابر خطرات ناشی از سقوط، پرتاب یا زلزله می شود. این محصول ضایعات ندارد و حمل و نقل آن بسیار ساده و ارزان است. همان طور که گفته شد فوم های یونولیت سقفی از نفوذ گرما، سرما، رطوبت و صدا به داخل ساختمان جلوگیری می کنند. پانل های EPS در برابر حریق نیز مقاوم هستند.

وزن یونولیت سقفی

یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در وزن یونولیت سقفی استاندارد، دانیسته آن است. به جرم حجمی یک ماده، جرم آن به ازای واحد حجم دانیسته گفته می شود که با واحد کیلوگرم بر متر مکعب سنجیده می شود. میزان فشردگی ورق های یونولیت سقفی مشخص کننده دانسیته آن است. معمولا فوم های موجود در بازار بین 7 تا 8 کیلوگرم بر متر مکعب دانسیته تولید می شود. توصیه می شود به هیچ عنوان از محصولات با دانیسته کمتر از 7 کیلوگرم بر متر مکعب استفاده نشود.

بلوک های یونولیت سقفی در دو نوع قابل اشتعال و غیر قابل اشتعال در بازار موجود است. یونولیت سقفی نسوز از پلی استایرن منبسط تولید می شود و در صورت آتش سوزی شبیه به کاغذ می سوزد و هیچ گونه دودی تولید نمی کند. در صورتی که پانل های EPS در معرض دمای بالاتر از 100 درجه سانتی گراد قرار بگیرد، شروع به ذوب شدن می کند. احتمال آتش گرفتن فوم های نسوز بسیار کم است، مگر این که کیفیت آن بسیار پایین باشد.

نکاتی که در هنگام انتخاب فوم یونولیت سقفی بهتر است به آن توجه داشته باشید:

  • ظاهر سالم، یکدست و یکپارچه: ترجیح داده می شود که سطح بلوک های یونولیت سقفی کاملا صاف و یکدست باشد و بین دانه های پلی استایرن فاصله مشخص وجود نداشته باشد.
  • بهتر است بر روی بسته بندی آن برچسب حاوی نام تولید کننده، نسوز بودن آن، حداقل چگالی، اندازه، ضخامت ثبت شده باشد.

استاندارد بودن فوم، کیفیت، ویژگی های مکانیکی و ظاهری آن از عوامل موثر در قیمت فوم های یونولیت سقفی است. به کمک یونولیت سقفی می توان سازه های سبک و مقاوم ساخت که قابلیت های بسیار بیشتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارد.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون