پنل آسانسور چیست؟
پنل آسانسور، وظیفه فرمان دهی آسانسور جهت حرکت کابین را با توجه به انتخاب موقعیت طبقه مورد نظر بر عهده دارد که داخل کابین مورد استفاده قرار میگیرد. برای هر آسانسور به ازای هر طبقه و هر ایستگاه باید یک شاسی وجود داشته باشد. پنل شاسی طبقات باید دارای یک دکمه فشاری جهت اخطار، نمراتور و دو فلش جهت تشخیص حرکت کابین به سمت بالا و پایین باشد. به مجموع کلیدهایی که جهت کنترل حرکت کابین، بررسی وضعیت کلی آسانسور و ... بر روی پنل خاصی درون کابین آسانسور قرار میگیرند، شاسی داخلی کابین نیز گفته میشود. پنل آسانسور به طور کلی از دو بخش تشکیل میشود.
آشنایی با اجزای پنل کابین
شاسی احضار
شاسیهای احضار، که در داخل کابین در کنار درب طبقات آسانسور قرار دارد و وظیفه آن، حرکت کابین با توجه به موقعیت طبقه مورد نظر میباشد. این شاسی ها به دو نوع توکار و روکار داخل کابین و طبقات تقسیم میشوند. شاسی طبقات دارای یک کلید برای احضار و یک صفحه نمایشگر است که، جهت حرکت کابین و موقعیت کابین را نشان میدهد. از روشهای ساده برای بهبود بخشیدن به عملکرد سیستم حمل ونقل افراد در ساختمانهای بلند مرتبه، استفاده از چندین آسانسور در کنار هم و بهره جستن از شاسیهای احضار جهت دار است. در این روش با استفاده از سیستم مدیریت یکسان آسانسور، پردازش گر اصلی آسانسورها با توجه به این که احضار از کدام طبقه صورت گرفته و در جهت حرکت مورد نظر احضار کننده، نزدیکترین کابین را به طبقه مورد نظر ارسال میکند.
نمایشگر داخل کابین آسانسور
شاید بعد از کلید، مهمترین جز یک پنل، نمایشگر داخل کابین آن است که باعث زیبایی آن میشود. انتخاب نوع نمایشگر آسانسور تا حدودی سلیقه ای است اما بهتر است برای ساختمانهای بلند مرتبه که مدت حضور افراد در کابین طولانی تر است، از نمایشگرهای پخش فیلم و عکس استفاده گردد که حضور افراد در آن خسته کننده نشود. استفاده از نمایشگر با کیفیت مناسب جهت ارتقا جلوه داخل آسانسور بسیار حائز اهمیت است و مشاهده نمایشگرهای قابل استفاده و مناسب طراحیهای دلتا پنل میتواند به انتخاب شما کمک کند. اصولا نمایشگرها اطلاعات خود را به صورت یکطرفه از سیستم کنترل آسانسور دریافت میکنند. دو تکنیک برای ارسال اطلاعات به نمایشگر وجود دارد که این تکنیک ها شامل تکنیک ارسال موازی و تکنیک ارسال سریال میباشند.
ویژگی نمایشگر آسانسور چیست؟
امروزه نمایشگر آسانسور با قابلیتها و امکانات متنوعی عرضه میشود. در یکسر این طیف نمایشگرها، نمایشگر رقمی 7 یا اصطلاحا سون سگمنت ساده برای اعلام موقعیت آسانسور به همرا دو قطعه نورانی، برای نمایش جهت قرار دارند. از سوی دیگر نمایشگر ال سی دی گرافیکی تک رنگ که معمولا آبی هستند قرار دارد، که علاوه بر موارد فوق قادرند اطلاعات مفصلی نظیر عملکرد آسانسور، وضعیت باز و بسته شدن در، وضعیت بار گذاری کابین و تاریخ و ساعت و ... را نمایش دهند. از جمله کارآیی های این نمایشگر آسانسور ال سی دی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان تعبیه گوشی و آیفون در پشت دریچه مخصوص پنل کابین
- امکان نصب مانیتور برای پخش تیزرهای تبلیغاتی و نمایش فیلم با قابلیت تعویض فلش
- ارائه پنلهای داخل کابین به صورت لولایی سوئیچی جهت سهولت نصب
- امکان نصب بلندگو جهت اعلام طبقات و نورپردازی به صورت ال ای دی جهت پنل های داخل کابین
- پنل لمسی داخل کابین آسانسور
- درج متن به روش حکاکی لیزری و الکتروشیمیایی با شابلون
مورد بعدی نمایشگرهای آر جی بی هستند که با قابلیت پخش اسلاید یا سیگنال ویدئویی میتوانند در پس زمینه نمایش اطلاعات آسانسور، به پخش اسلاید یا تصاویر متحرک ویدیویی بپردازند. معمولا نمایشگرهایی از نوع ال سی دی یا مدل های مبتنی بر دیود نورانی در میانه این طیف قرار می گیرند.
نمایشگر آسانسور هوشمند چیست؟
نمایشگر آسانسور هوشمند جدیدترین محصول تولید شده است که در دو رنگ طلایی و نقره ای عرضه میشود و شامل یک نمایشگر ال ای دی با بهره گیری از سیستم عامل اندروید 4 و سخت افزار اندروید باکس قدرتمند 1.6 گیگ و به صورت دو هسته ای میباشد. این نمایشگر هوشمند قابلیت دریافت فیلم و عکس و نوشته و زیر نویس را بصورت وایرلس دارا میباشد. از جمله کاربردهای نمایشگر آسانسور هوشمند میتوان به آسانسورهای اداری و هتل ها و ساختمان مسکونی با قابلیت اطلاع رسانی تصویری با پخش فیلم و اسلاید و زیر نویس از طریق اتصال به شبکه، اشاره کرد. از جمله کارآیی های آن شامل موارد زیر است:
- نمایشگر آنلاین اخبار
- نمایشگر آنلاین آب و هوا
- نمایشگر اوقات شرعی
- امکان ارسال عکس و فیلم از طریق شبکه
- نمایش اطلاعات آنلاین سایت
- قابلیت مانیتورینگ از راه دور
- امکان تبدیل تمام صفحه به راهنمای نوشتار
قیمت انواع نمایشگر آسانسور چقدر است؟
قیمت نمایشگر آسانسور با توجه به نوسانات ارزی بازار نسبت به سال 98 افزایش هفتاد درصدی را تجربه کرده است و بسته به نوع استیل، صفحه نمایش آن که میتواند 7 اینچ، 10 اینچ و بالاتر باشد و نوع برند آن میتواند متغیر باشد. معمولا سون سگمنت یکی از معمول ترین و ارزان ترین قطعات نمایشگر در دنیا است.