کف سازی بتنی چیست؟
کف سازی بتنی یکی از روش های کف سازی است که عموما برای مکان هایی که رفت و آمد زیاد است استفاده می شود. از بتن های سخت و یا بتنی هایی که با رزین یا اپوکسی پوشیده می شوند برای این کار استفاده می شود. در اجرای کف سازی بتنی باید به نکات مهمی دقت کرد تا سطح نهایی صاف و بدون اعوجاج باشد. تراز بودن سطح و نداشتن ترک روی آن از موارد مهم دیگری است که بایستی به آن ها توجه ویژه شود. به طور مثال اگر از بتن نامرغوبی برای این کار استفاده شود ترک ها پس از چند ماه نمایان می شوند و مجبور به اصلاح آن و صرف هزینه های بیش تر خواهیم شد.
کف سازی بتنی صیقلی
در این روش کف با بتن صیقلی پوشانده می شود. سنگ زنی و صیقل دادن سطح بتنی فرآیندی است که در چند مرحله انجام می شود. ابزار مخصوص برای این کار هم مهم است. انجام این فرآیند به این صورت است که ماده شیمیایی نفوذ کننده که سخت کننده نام دارد مورد استفاده قرار می گیرد. بتن صیقلی مزایای زیادی دارد از جمله این که ظاهری زیباتر و البته دوام بهتری دارد. به آسانی می توان با آب و برخی شوینده های مناسب آن را تمیز کاری کرد. سطح بتن با این روش بهبود یافته است. مقاومت خوبی در برابر حشرات و قارچ ها دارد.
کف سازی بتنی محوطه
یکی از انواع بتن ریزی کف، بتن ریزی کف محوطه است که بسیار رایج و متداول بوده و برای بسیاری از مکان ها هم کاربرد دارد. کف سازی بتنی برای محوطه علاوه بر کیفیت و مقاومت زیادی که دارد هزینه اش هم مناسب و پایین است. به همین دلیل انتخاب بسیاری از طراحان است. محوطه هایی که در معرض رفت و آمد عموم قرار دارند باید دارای کف پوشی مناسب باشند که با مرور زمان آسیب نبینند. برای کف سازی بتنی محوطه ها ابتدا سطح را تمیز و عاری از آلودگی ها و ذرات می کنند سپس بتن ریخته و عملیات ماله کشی انجام می شود. و در پایان آرماتور بندی است که بسیار مهم و حائز اهمیت است.
کف سازی بتنی صنعتی
بتن مقاومت بالایی دارد و برای مکان های صنعتی بسیار مناسب است از این رو از جمله کف پوش های پرطرفدار در چنین مکان هایی است. بتن می تواند بارهای سنگین را تحمل کند و مقرون به صرفه است. هم چنین مقاومت خوبی هم در برابر سایش دارد که در محیط های صنعتی لازم است. و از همه این ها مهم تر سرعت اجرایش هم بالاست. برای رسیدن به یک کف سازی مناسب صنعتی ابتدا باید شیب بندی و تراز با دوربین به درستی انجام شود. سپس بتن را با کمک ویبراتور فشرده می کنند. بعد از مسطح شدن بتن و انجام شیب بندی، پودر سخت کننده بر روی بتن پاشیده می شود. مرحله بعدی برش درزهای انبساطی بتن است و در نهایت پر کردن درزها با ماستیک مخصوص.
کف سازی بتنی پارکینگ
در این نوع کف سازی هم استحکام و مقاومت اهمیت بالایی دارد. پارکینگ ها به دلیل ماهیت شان در معرض رفت و آمد خودروها قرار دارند در نتیجه باید کف آن ها مناسب برای این حجم بالای تردد خودروها باشد. بتن سخت رنگی دارای پودر ضد سایش است در نتیجه مقاومت سایشی آن بسیار بالا و قابل توجه است و به همین دلیل مناسب برای پارکینگ. این بتن را می توان با دستگاه ماله پروانه ای اجرا کرد. و سپس پولیش و شست و شوی کف را انجام داد و خطوط ترافیکی را اجرا نمود. هم مقرون به صرفه است و هم بسیار بادوام.
کف سازی بتنی سوله
همان طور که می دانید در سوله ها هم مانند فضای کارخانجات دستگاه ها روی کف زمین قرار می گیرند در نتیجه باری به کف وارد می کنند که باید توانایی اش را داشته باشد. از سوی دیگر بسته به کاربری سوله احتمال ریختن متریال گوناگون روی کف وجود دارد پس باید حتما این موضوع هم سنجیده شود. بتن کف پوشی مناسب برای بسیاری از سوله ها است چون کف پوش بتن سخت مقاومت بالایی دارد. به این ترتیب کف سوله بسیار محکم خواهد شد.
هزینه کف سازی بتنی
همان طور که پیش از این هم ذکر شد، کف سازی با بتن به دلیل قیمت مناسب این محصول و سرعت اجرای بالای آن مقرون به صرفه است. اما در مجموع درجه کیفی بتنی که برای این کار استفاده می شود بسیار اهمیت دارد. هرچه بتن دارای درجه کیفی بالاتری باشد در نتیجه هزینه هم بیش تر خواهد شد اما حتما باید به کیفیت توجه کرد. البته باید هزینه های استفاده از دستگاه و نیروی انسانی برای اجرا را هم در نظر گرفت.