دسته بندی ها

میلگرد (میلگرد ساده - میلگرد آج دار)

فروشندگان و مجریان میلگرد

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های میلگرد

متریال و محصولات پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی بسیار زیاد می باشند و هر کدام بسته به وظیفه ای که دارند اهمیت پیدا می کنند. یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی میلگرد است که در ادامه به معرفی آن و کاربرد هایش می پردازیم. 

ادامه مطلب

میلگرد چیست؟

میلگرد از جمله مصالح خیلی مهم و پرکاربرد در ساختن سازه ها است که در قسمت های مختلف آن مورد استفاده قرار می گیرد. اصولا برای فراهم کردن استحکام در سازه ها از بتن استفاده می شود اما مشکلی که در این میان وجود دارد عدم مقاومت بتن در برابر نیرو های چرخشی و کششی است. در این جا میلگرد مشکل را حل می کند. در مورد میلگرد های فولادی این احتمال وجود دارد فلز آهن اکسید و در نتیجه قطر محصول کم بشود. به همین دلیل باید برای نگهداری آن ها نکات مهم را رعایت کرد. مثلا از نگهداری این محصولات در فضا های روباز و یا مرطوب خودداری کنید.

انواع میلگرد ها کدامند؟

میلگرد ها از نظر شکل ظاهری و مقاومتی که در مقابل نیروی کششی از خودشان نشان می دهند یا ساده هستند یا کلاف و یا آج دار که میلگرد های آج دار عبارتند از: آج دار مارپیچ، آج دار یکنواخت، آج دار جناقی و مرکب که البته این انواع در قطر های متفاوتی تولید می شوند.

میلگرد ساده

شکل ظاهری این محصولات به این صورت است که دارای سطح صافی می باشند و شیاری روی آن ها مشاهده نمی شود. برای نما و جایی که امکان خوردگی و تغییر شکل وجود داشته باشد از این محصولات استفاده می شود. از دیگر کاربرد های آن ها صنعت قالب سازی می باشد.

میلگرد آج دار

همان طور که از نام شان پیداست سطح شان آج دارد و مقاومت کششی و فشاری بالاتری نسبت به انواع ساده دارند. از این محصولات عموما برای فونداسیون و هم چنین بالا بردن مقاومت بتن استفاده می شود. شیار ها یا همان آج هایی که در سطح میلگرد وجود دارد موجب می شود که سرخوردگی و لغزش کاهش یابد.

میلگرد کلاف

این میلگرد ها قطرشان از 6 میلی متر هم کم تر است و از آن ها که کلاف نامیده می شوند در آرماتور بندی استفاده نمی شود.

انواع میلگرد ها از لحاظ جنس

در شش دسته کلی قرار می گیرند که عبارتند از: گالوانیزه، فایبرگلاس (زنگ نمی زند و خاصیت تقویت کنندگی بالا دارد)، فولاد استنلس (گران ترین نوع است و در پروژه های زیادی استفاده می شود)، روکش اپوکسی (نسبت به زنگ زدگی خیلی مقاوم است)، فولاد کربنی (همان آرماتور سیاه که مشکل زنگ زدن دارد) و اروپایی (منگنز، سیلیکون، آلیاژ کربن و...)

استاندارد میلگرد

استاندارد متداول این محصولات A2 و A3 است. علت تفاوت در استاندارد ها تفاوت در مقاومت میلگرد می باشد. عموما اگر سایز میلگرد بین 8 تا 12 میلی متر باشد بهتر است که استاندارد A2 باشد به این دلیل که می توان به آسانی آن را خم و منعطف کرد اما در مورد میلگرد هایی که دارای قطر 12 میلی متر بیشتر می باشند استاندارد A3 بهتر است.

وزن مناسب میلگرد

این محصولات در کارخانه های مختلف عموما با وزن متفاوتی تولید می شوند زیرا وزن به آلیاژی که در فرآیند تولید استفاده شده است و هم چنین شرایط مختلف بستگی دارد ولی استاندارد هایی برای این محصولات در سایز های مشخص وجود دارد که بایستی هنگام خرید توجه داشت وزن ها مطابق با آن استاندارد ها باشد.

هزینه خریداری میلگرد ها

هنگام خریدن این محصول به قیمت تمام شده آن توجه زیادی می شود. زیرا کاربرد زیاد آن در ساختمان ما را مجبور خواهد کرد که حجم زیادی از آن را خریداری کنیم. اگر قیمت آن خیلی بالا باشد ممکن است با کمبود بودجه مواجه شویم. اما خب محصولاتی هم که دارای کیفیت پایین تر و در نتیجه قیمت مناسب تر باشند عملا به درد نمی خورند و عواقب بعدی دارند. پس بهتر است که از همان ابتدا به سراغ محصولات باکیفیت حتی با قیمت تمام شده بیش تر برویم. توجه داشته باشید اگرچه محصولات ساخته شده در ذوب آهن اصفهان و یا مثلا کویر کاشان شناخته شده می باشند و هر کسی تقریبا آن ها را می شناسد اما گاهی نیاز به یک متریال خاص و یا ویژگی های خاص است که تنها با مشاوره افرد کاربلد و متخصص امکان انتخاب درست وجود دارد. پس تنها بنابر معروفیت یک کارخانه اقدام به خرید محصولات آن ها نکنید و پیش از خرید از متخصصان مشاوره بگیرید. گاه علت بالا بودن قیمت شناخته شده بودن شرکت و کارخانه تولیدی می باشد در حالی که کارخانه های دیگری وجود دارند که محصولات مشابه و با کیفیتی تولید می کنند اما به دلیل این که برند نمی باشند کمتر مورد توجه قرار می گیرند. ختم کلام این که می توان با صرف هزینه ای مناسب و معقول، این محصولات را از رده با کیفیت تهیه کرد. حمل و انبارداری این محصولات هم هزینه های خاص خودش را دارد پس بعد مسافت هم بر قیمت تمام شده تاثیر گذار است به همین دلیل است که اگر بتوان کارخانه ای با فاصله کم پیدا کرد که محصولات باکیفیت ارایه دهد می توان به کمتر شدن هزینه ها هم کمک کرد.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون