دسته بندی ها

فروشندگان درب آسانسور

فروشندگان و مجریان

راهنمای خرید، بررسی و انتخاب انواع مدل درب آسانسور

درب آسانسور، یکی از اجزای اصلی آسانسور است که هم درگاهی برای فراهم آوردن امکان ورود و خروج است و هم نوعی پوشش ایمنی در هنگام جابه جایی آسانسور بین طبقات ساختمان. درب آسانسور در انواع درب طبقه و درب کابین موجود است. درب طبقه به تعداد طبقاتی که آسانسور در آن‌ها توقف دارد، وجود دارد. نوع و اندازه این نوع درب‌ به موقعیت قرار گرفتن آسانسور، نوع کاربری آن و استاندارهای لازم الاجرا برای نصب آن، بستگی دارد. اما درب کابین به تعداد یک عدد و روی کابین نصب شده است و همراه اتاقک آسانسور بین طبقات جا به جا می‌شود. چهارچوب، لته‌ها، سیل درب، کفشک‌ها، کنتاکت به علاوه موتور سردرب، درایو، قرقره‌ها و تسمه از اجزای تشکیل دهنده این نوع از درب‌ها هستند.

ادامه مطلب

شیوه کار گذاشتن در آسانسور هم از جنبه ایمنی برای پرهیز از خطرات جانی و هم از نظر پرهیز از خسارات مالی در صورت نصب غیر اصولی آن، اهمیت دارد.

هر دو این مدل درب‌ها هم درب کابین و هم درب طبقات، در انواع مدل‌های تلسکوپی، لولایی و سانترال در بازار موجود هستند.

انواع مدل‌های درب آسانسور

تقسیم‌بندی‌های متفاوتی برای درب آسانسور تعریف شده است، در یکی از این طبقه‌بندی‌ها، درب آسانسور به انواع اتوماتیک، نیمه اتوماتیک تقسیم می‌شود.

درب آسانسور نیمه اتوماتیک

دلیل نامگذاری این نوع از درب‌ها به نام نیمه اتوماتیک این است که این درب‌ها در طبقات در مدل لولایی که با نیروی مکانیکی یا از طریق هل دادن درب باز و بسته می‌شوند اما درب کابین اتوماتیکی از نوع تلسکوپی یا اتوبوسی است که بدون دخالت دست و به شکل اتوماتیک عمل می‌کند. پس به دلیل عملکرد یک درب به صورت دستی و یک درب با اتوماتیک به نام در آسانسور نیمه اتوماتیک شناخته می‌شود.

درب آسانسور اتوماتیک

این درب‌ها هم درب طبقات و هم درب کابین هر دو بدون دخالت نیروی مکانیکی و منحصرا به شکل خودکار باز و بسته می‌شوند. مدل این نوع از درب‌ها معمولا از نوع تلسکوپی که به سمت چپ یا راست باز و بسته می‌شوند یا از نوع سانترال که از قسمت وسط باز می‌شوند، هستند. چهارچوب، لته‌ها، سیل درب، کفشک‌ها، کنتاکت از اجزای تشکیل دهنده این درها هستند.

درب آسانسور لولایی

ساختار این درب بسیار ساده است. قسمت‌های تشکیل دهنده آن شامل یک چهارچوب، لته، دستگیره، لولاها، دیکتاتور و کنتاکت است. این نوع از درب برای آسانسورهای کوچک با فضای محدود نصب در سازه‌هایی با متراژ کم مناسب است. دلیل این انتخاب این است که این نوع از درب‌ها برای کارکرد صحیح به عرض زیادی نیاز ندارند. به عبارتی نصب این نوع از درب‌ها با عرض کم امکان پذیر است. عرض لازم برای نصب این محصولات در اندازه‌های 70، 80 و 90 سانتی‌متر اجرایی می‌شود. این درب‌ها باعث ایجاد محدودیت‌هایی برای مصرف کنندگان می‌شوند، از جمله اینکه چون با زاویه 90 درجه باز می‌شوند، باعث انسداد مسیر در راهرو ساختمان می‌شوند. هل دادن درب لولایی برای افراد معلول سالمندان و کودکان دشوار است، به علاوه پروسه فیزیکی باز و بسته کردن درب آسانسور نیز وقت‌گیر و زمانبر است.

درب آسانسور تلسکوپی 

این نوع از درب‌ها به سمت چپ یا راست باز و بسته می‌شوند. در چهارچوب بالای درب در این محصولات، سه قاب مستطیلی ناپیوسته در یک راستا واقع شده‌اند که به صورت کشویی هنگام باز و بسته شدن روی هم قرار می‌گیرند.

درب آسانسور سانترال

این نوع درب‌ها دو لنگه جداگانه دارند که در حالت بسته به صورت مماس کنار هم قرار می‌گیرند اما در حالت باز به صورت کشویی به طرفین چهارچوب آن رانده شده و درب از قسمت وسط باز می‌شود. مزیت این نوع از درب‌ آسانسور این است که در مقایسه با انواع تلسکوپی با سرعت بیشتری باز و بسته می‌شوند. از جمله معایبی که افرادی که از این درب‌ها استفاده می‌کنند کم و بیش با آن مواجه شده‌اند، این است که در صورت عدم عملکرد صحیح چشمی خطر آسیب دیدن افراد در اثر ماندن لای درب و ضربه به آنان وجود دارد.

در موارد خاص درب‌هایی متفاوت با کارایی خاص، باید طراحی شوند. این نوع درب‌ها هنگام استفاده از آسانسورهای باربر یا مسافربر بزرگ ضرورت پیدا می‌کنند. درب‌های عمودی بازشو یکی از انواع این درب‌های خاص هستند. موارد استفاده از آن‌ها در آسانسورهای باربری است که بار توسط خودرو در این نوع آسانسورها تخلیه می‌شود و درب آسانسور بر خلاف انواع معمول که به صورت افقی باز و بسته می‌شوند، به صورت عمودی و با حرکت در راستای بالا و پایین باز و بسته می‌شود. باز و بسته شدن در یا با دخالت دست و یا از طریق نیروی مکانیکی که توسط یک موتور تامین می‌شود، صورت میگیرد. ممکن است برای هر طبقه موتوری جداگانه تعبیه شود تا در هر طبقه عملکرد باز و بسته شدن درب آسانسور به صورت مستقل و اختصاصی انجام شود.

آشنایی با اجزای درب آسانسور ها

در ادامه توضیحات مختصری در مورد واژه‌های دیکتاتور و کفشک در انواع درب آسانسور جهت آشنایی بیشتر و بهتر مصرف کنندگان ارائه می‌شود.

دیکتاتور: نقش این قطعه جلوگیری از اصابت شدید و محکم درب آسانسور به قسمت کابین آن است. کاربرد دیکتاتور سبب می‌شود تا درب آسانسور به آرامی بسته شود و به کابین صدمه وارد نکند.

کفشک: نقش هدایت کننده دارد که در امتداد ریل راهنما قرار می‌گیرد. محل قرار گرفتن کفشک‌ها، معمولا در بالا و پایین کابین آسانسور است. دارای انواع مختلفی شامل کفشک لغزشی، ثابت و غلطکی است.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون