دسته بندی ها

کف سازی صنعتی

فروشندگان و مجریان کفپوش صنعتی - کف سازی صنعتی

  • مشاوره، تامین و اجرا صفر تا صد زمین تنیس هاردکورت و کلیه کفپوش های ورزشی فضای روباز و داخل سالن و سنگفرش بتنی پرسی
    آدرس: خیابان امام خمینی
  • کفپوش بیمارستانی کفپوش اپوکسی و پلی یورتان کف سازی
    آدرس:

آشنایی با انواع روش های کف سازی صنعتی و مزایای آن ها

کف سازی صنعتی این روزها برای ایجاد ایمنی بیشتر و رعایت بهداشت محیط کاری مورد توجه کارفرمایان و صاحبان صنایع قرار گرفته است. این فرآیند به اجرای استانداردهای تعیین شده برای محیط کار مطلوب کمک می‌کند. در ادامه به تعریف کف سازی صنعتی، انواع متداول و پرطرفدار آن مانند کف سازی بتنی صنعتی، کف‌ سازی سالن‌های صنعتی و کف سازی سوله‌های صنعتی خواهیم پرداخت.

ادامه مطلب

کف سازی صنعتی چیست؟

به پروسه‌ای که با هدف ارتقا کیفیت کف یک سازه صنعتی، اعم از کارخانه، سالن یا سوله انجام می‌شود، کف سازی صنعتی گفته می‌شود. کف یک سازه صنعتی محل ترددهای پرحجم کارکنان، پرسنل و همچنین محل استقرار ماشین آلات صنعتی با وزن زیاد و مسیر تردد ماشین آلاتی است که برای جابه‌جایی و انتقال کالاها و محصولات تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کار توسط هر کدام از محصولات بتن الیافی، بتن سخت رنگی، کفپوش پلی یورتان، کفپوش اپوکسی و آرملات قابل اجرا است. مقدار ضخامت کف سازی صنعتی بسته به نیاز مشتری و استاندارد فضای اجرایی از 2 میلی‌متر تا 15 سانتی‌متر متغییر است.

انواع مواد مناسب برای کف سازی صنعتی کدام است؟

با توجه به الزاماتی که در مورد هدف از ایجاد بستر مناسب در کف سازه صنعتی ذکر شد، دو دسته متریال شامل انواع کفپوش با پایه مواد بتنی و انواع کفپوش با پایه مواد پلیمری کاندیدای مناسبی برای تامین این هدف هستند.

کفپوش با پایه مواد بتنی در این دسته از مواد برای کف سازی بتنی صنعتی از ترکیبی از سیمان که با غلظت زیاد شامل انواع  سنگ دانه‌های معدنی ساخته شده، استفاده می‌شود. اما قبل از این مرحله در ابتدا یک شبکه میلگردی برای تامین یک سطح بتنی طراحی و اجرا می‌شود. در مرحله بعدی مواد سیمانی تهیه شده با غلظت مناسب روی این بستر بتنی ریخته می‌شود. سپس این لایه پرداخت می‌شود به عنوان لایه آخر از پودر سخت روی لایه سیمانی استفاده می‌شود. این لایه در حقیقت خارجی ترین لایه است. خاصیت این لایه این است که مقاومت سایشی زیادی دارد. به علاوه قادر است فشارهای مکانیکی زیادی را تحمل کند، همچنین در برابر حلال‌های شیمیایی مختلف مانند اسیدها و بازها، مواد مشتعل شونده و حتی ضد یخ مقاوم است. پرداخت لایه آخر و نازک کاری قسمت کف به وسیله دستگاه ماله پروانه‌ای یا ماله موتوری تا زمان تبدیل شدن به یک سطح صاف و صیقلی ادامه می‌یابد. البته لازم به ذکر است که سطوح بتنی برای ایجاد درزهای انبساطی توسط کاتر برش داده می‌شوند.

گاهی برای کف سازی صنعتی اهداف خاصی از جمله آنتی باکتریال یا آنتی الکتروستاتیک بودن مد نظر مشتری است، که در این شرایط کاربرد اپوکسی آنتی باکتریال و اپوکسی آنتی الکتروستاتیک توصیه می‌شود.

علاوه بر این دو دسته کفپوش برای کف سازی صنعتی استفاده از آرملات نیز برای این گونه عملیات‌ها در فضای صنعتی مرسوم است. آرملات ماده پودری شکل با ماهیت بتنی است که به یک بستر بتنی برای اجرا نیاز دارد. این ماده پس از آماده‌سازی به شکل ملات به ضخامت ۱ تا ۲۲ سانتی‌متر روی بتن تازه پخش می‌شود. به دلیل داشتن ویژگی مقاومت سایشی بالا بر روی بتن، از سایش و تخریب کف سازه صنعتی جلوگیری می‌نماید. قبل از اجرای آرملات باید به دو نکته توجه شود. اول این که بتنی که آرملات روی آن پخش می‌شود تازه باشد و دوم این که این سطح فاقد هر گونه آلودگی و گرد و غبار باشد. در صورتی که بتن تازه نباشد، برای رفع این معظل، ابتدا لایه بتنی به ضخامت 7 سانتی‌متر اجرا شده و سپس آرملات را اجرا می‌کنند.

هر سه روش نام برده شده جهت کف سازی سوله صنعتی، کف سازی سالن صنعتی و کف سازی صنعتی در انواع کارخانجات تولیدی، فضاهای ورزشی، فرودگاه‌ها پارکینگ‌ها و مرسوم است. انتخاب هر کدام از این‌ها به خواست مشتری و الزامات نوع کف استاندارد برای سازه صنعتی و سایت مورد نظر بستگی دارد.

قیمت کف سازی صنعتی

قیمت کف سازی صنعتی بسته به روش اجرایی، مساحت بنای مورد نظر، موادی که در هر نوع کفپوش به کار رفته و هزینه‌های اجرایی عملیات و نصب کفپوش‌ها متغیر است. به عنوان مثال در مورد کف سازی بتنی صنعتی بر حسب ضخامت بتنی که باید اجرا شود و مساحت فضا حجم بتن تعیین شده و قیمت آن بر حسب مترمربع محاسبه می‌شود. البته در بعضی مواقع ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود ممکن است سایت مورد نظر به عملیات اجرایی مازاد شامل آرماتور بندی و یا ترزیق فوم پای ستون‌ها نیاز داشته باشد که این ها خود بر هزینه اجرایی می‌افزاید. به همه این موارد هزینه‌های جابه جایی بتن، انتقال آن و اجرای پروژه توسط کارشناسان را نیز باید افزود.

در مورد بقیه انواع متریال به کار رفته در عملیات کف سازی صنعتی وضع به همین منوال است. نوع صنعتی که نیاز به کف سازی دارد، در انتخاب هر کدام از محصولات مناسب برای کف سازی تعیین کننده است. انواع تخصصی‌تر نیز مانند انواع اپوکسی آنتی باکتریال، اپوکسی آنتی استاتیک و پلی یورتان آنتی باکتریال مستلزم صرف هزینه‌های بالاتر هستند.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره کف سازی صنعتی