دسته بندی ها

سینی کابل - نردبان کابل

فروشندگان و مجریان سینی کابل و نردبان کابل

راهنمای خرید، بررسی و انتخاب انواع مدل های سینی کابل

سینی کابل، ابزاری برای زیبایی و مرتب سازی تعداد زیاد کابل‌های مورد استفاده در ساختمان‌ها است که اغلب در بخش تاسیسات الکتریکی از آن بهره برده می شود. کابل ها در تمام طول مسیر از درون سینی کابل عبور داده می شوند. هدف از این سیستم پشتیبانی، مسیریابی و حفاظت از کابل‌ها به عنوان بخشی از سیستم مدیریت کابل است. امروزه استفاده از سینی‌ کابل یک راه حل سریع، اقتصادی و انعطاف پذیر برای رفع مشکلات ضروری در ساخت و سازهای صنعتی و تجاری محسوب می‌شود. 

ادامه مطلب

این محصول قادر به پشتیبانی از انواع روش‌های سیم کشی است، از جمله:

  • خطوط برق با ولتاژ بالا
  • کابل‌های توزیع برق
  • سیم کشی‌ با کنترل حساس
  • سیم کشی مخابرات
  • کابل‌های نوری

سینی کابل از چه جنسی ساخته می شود؟

اغلب سیستم‌های سینی کابل از یک فلز مقاوم در برابر خوردگی (فولاد کم کربن، استیل ضد زنگ یا آلیاژ آلومینیوم) یا فلزهایی مانند روی یا اپوکسی ساخته می‌شوند. انتخاب مواد بسته به هر گونه نوع نصب و محیط از نظر خوردگی و ملاحظات الکتریکی متفاوت است و هر کدام هزینه‌ای جداگانه در پی خواهد داشت.

آلومینیوم

سینی کابل ساخته شده از آلومینیوم اکسترود شده معمولا برای نسبت‌های مقاوم در برابر وزن بالا، مقاومت بالا در برای محیط‌های خورنده و با قابلیت نصب آسان در محل طراحی شده است. این محصول آلومینیومی مزایای استفاده از یک سینی سبک وزن و نگه داری آسان را در اختیار مشتری قرار می‌دهند. از آن جایی که سینی‌های آلومینیومی غیر مغناطیسی هستند، تلفات الکتریکی در آن به حداقل می‌رسد.

سینی از آلیاژهای سری 6063 تشکیل شده است که با طراحی و به کارگیری آلیاژهای مسی برای کاربردهای دریایی بسیار کارآمد هستند. در این آلیاژها از سیلیکون و منیزیم به نسبت‌های مناسب برای تشکیل سیلیکات منیزیم استفاده می‌شود. این آلیاژ‌ها خصوصیات ساختاری خوب، قابلیت شکل گیری عالی دارند و در عین حال از مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردارند. مقاومت غیر معمول در برابر خوردگی، از جمله هوازدگی در آلومینیوم دیده می‌شود که این امر ناشی از اکسید شدن آلومینیوم در سطح آن است. هم چنین مقاومت آلومینیوم در برابر مواد شیمیایی موجود در محیط باید قبل از نصب مورد آزمایش قرار بگیرد.

استیل

سینی فولادی یا استیل از کیفیت ساختاری بالا برخوردار است که با استفاده از یک فرآیند رول شکل مداوم ساخته می‌شود. تشکیل و اکستروژن فولاد در طول فرآیند باعث افزایش استحکام مکانیکی می‌شود. از مزایای اصلی سینی استیل می‌توان به استحکام بالا و هزینه پایین آن اشاره کرد. اصلی ترین معایب سینی کابل فولادی وزن بالا، هدایت الکتریکی کم و مقاومت نسبی آن در برابر خوردگی است. میزان خوردگی بسته به عوامل مختلفی از جمله محیط، پوشش یا حفاظت اعمال شده و ترکیبات فولادی متغییر خواهد بود. به منظور بهسازی و پوشش دهی بهتر سینی فولادی توصیه شده است که از گالوانیزه، گالوانیزه گرم پس از ساخت، اپوکسی و رنگ‌های مخصوص استفاده شود.

استیل ضد زنگ

فولاد یا استیل ضد زنگ در دماهای محیطی بالا از استحکام و مقاومت خزشی بالایی برخوردار است. سینی استیل ضد زنگ از جنس استیل ضد زنگ AISI Type 316 ساخته می‌شود. فولاد ضد زنگ در دماهای بالا در برابر رنگ، مواد شیمیایی آلی و مواد شیمیایی معدنی مقاوم است. مقاومت بالاتر کروم، نیکل، کاهش سطح کربن برای به افزایش مقاومت سینی در برابر خوردگی کمک می‌کند. نوع 316 حاوی مولیبدن است که برای افزایش استحکام در برابر دماهای بالا و بهبود مقاومت در برابر خوردگی به ویژه در برابر کلرید و اسید سولفوریک مناسب است. برای تسهیل جوش کاری محتوای کربن موجود در استیل ضد زنگ کاهش داده می‌شود.

انواع سینی کابل

سینی‌های ساخته شده اغلب از جنس استیل، آلومینیوم، یا پلاستیک تقویت شده می باشند که در شش نوع اصلی در دسترس قرار دارند:

  • سینی کابل نوع نردبانی
  • سینی کابل غیر مشبک
  • سینی کابل مشبک
  • سینی کابل کانالی
  • سینی کابل سیم مش
  • سینی کابل تک ریلی

به طور کلی در کاربردهایی با دهانه‌های پشتیبانی متوسط تا طولانی از کابل‌های بین 12 تا 30 فوت استفاده می‌شود. سینی نردبانی در 75 درصد از تاسیسات سیستم سیم کشی کابلی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع سینی غالبا دارای ویژگی‌های بسیار مطلوبی است که منجر به محبوبیت استفاده از آن شده است. این ویژگی‌های عبارتند از:

  • یک سینی نردبانی بدون پوشش اجازه جریان آزاد حداکثری هوا در بین کابل‌ها را می‌دهد. این امر باعث می‌شود که گرمای تولید شده در بین کابل‌های رسانا از بین برود. در چنین شرایطی باید از عایق‌های هادی در کابل‌های سیستم سیم کشی به درستی استفاده شود.
  • نرده‌های سینی نردبانی لنگر مناسبی برای جلوگیری از گره خوردن کابل‌ها است و جایگاه افقی و عمودی کابل‌ها در سینی کابل کاملا حفظ می‌شود. این قابلیت به طور خاص در نصب کابل‌های تک هادی بسیار موثر و کاربردی است. در شرایط گسل (اتصال کوتاه) نیروهای مغناطیسی تولید شده توسط جریان در صورت عدم اطمینان از اتصال سینی کابل، از کابل‌های مجرایی منفرد عبور داده می‌شود.

سینی کابل غیر مشبک

عموما برای کاربردهای الکتریکی یا ارتباطی از راه دور با حداقل تولید حرارت و دهانه‌های پشتیبانی کوتاه و متوسط با کابل‌هایی به طول 5 تا 12 فوت از سینی‌های غیر مشبک استفاده می‌شود. دلیل اصلی انتخاب سینی غیر مشبک حفاظت از مدارهای بسیار حساس است. سینی کابل غیر مشبک با پوشش فولادی در صورت عدم وجود خرابی و سوارخ در طول نصب، درجات حفاظتی بسیار بالایی را فراهم خواهد کرد. سیستم سینی کابل غیر مشبک یک نقطه ضعف اصلی دارد، این سینی باعث ایجاد رطوبت در بین کابل‌ها می‌شود که ممکن است منجر به خرابی کابل‌ها شود.

سینی کابل مشبک

عموما برای کاربردهایی با تولید گرمای متوسط در دهانه‌های پشتبانی کوتاه و متوسط با کابل‌هایی به طول 5 تا 12 فوت از سینی مشبک استفاده می‌شود. از سینی کانالی برای نصب تعداد محدودی از سینی کابل‌ها در یک محیط نامطلوب استفاده می‌شود. به منظور برقراری ارتباط از راه دور و فیبرهای نوری از سینی کابل سیمی مشبک استفاده می‌شود که دهانه‌های پشتیبانی کوتاه برای کابل‌هایی به طول 4 تا 8 فوت برای نصب دارد. هم چنین برای نصب کابل با ولتاژ و جریان کم از سینی تک ریلی استفاده می‌شود که در آن کابل‌های آزاد هستند و به سرعت می توان آن را نصب کرد.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون