دسته بندی ها

فروشندگان و قیمت انواع مدل های اسانسور

فروشندگان و مجریان آسانسور

بررسی و انتخاب انواع آسانسور

این روزها آسانسور جزو جدایی ناپذیر ساختمان‌ها شده است. فرقی نمی‌کند خانه‌ی مسکونی سه چهار طبقه باشد یا یک برج یا واحد تجاری، اصولا مردم به بالا و پائین رفتن با آسانسورها عادت کرده‌اند و اگر ساختمانی فاقد آسانسور باشد به نظرشان بد و بی کیفیت می‌آید. این اقبال روافزون به آسانسور در حدی است که ساختمان‌های فاقد آسانسور، در مقایسه با آن‌هایی که مجهز به آسانسور هستند، بسیار قیمت پائین‌تری دارند و سخت تر معامله می‌شوند.

ادامه مطلب

اما مساله اینجاست که انتخاب آسانسور مناسب برای ساختمان هم اصلا کار ساده‌ای نیست. از یک طرف تنوع تولیدکنندها و برندها خیلی زیاد است، از طرف دیگر، قیمت‌ها نوسان زیادی دارند. اینطور معمولا خریداران آسانسور و مالکان سردرگم می‌شوند و نمی‌دانند معیار انتخاب بهترین آسانسور کدام است.

برای انتخاب درست آسانسور چند نکته را باید در نظر گرفت:

  1. اول کاربری آسانسور را در نظر بگیرید. آسانسورها از نطر کاربری به انواع گوناگونی، از جمله: مسافری مسکونی، مسافری تجاری، باربری، ترکیبی (مسافری-باربری)، بیمار بر، غذا بر و نامه‌بر تقسیم می‌شوند. لذا لازم است که دقیقا کاربردهای آسانسور را مشخص کنید تا بتوانید آسانسوری با اتاقک مناسب، قدرت موتور درخور، طراحی دقیق و سایر ویژگی‌های فنی و ظاهری مناسب برگزینید. با دانستن کاربری مورد نظر کمک و هم‌فکری بهتری از اهالی فن نیز می‌توانید دریافت کنید.

2-

  1. با توجه به فضای در اختیار، قیمت، ظرفیت و ترافیک، نوع آسانسور مورد نظر را انتخاب کنید.

انواع موتور آسانسورها

معمولا در بازار دو نوع آسانسور وجود دارد: آسانسورهای کششی و آسانسورهای هیدرولیکی

آسانسورهای کششی برای نصب موتور نیازی به فضایی جداگانه دارند. معمولا اتاقکی، به نام اتاق موتورخانه‌ی آسانسور، برای این منظور در نظر می‌گیرند. به آسانسورهای کششی گیربکسی هم می‌گویند. این نام‌گذاری به دلیل ساختار حرکت این آسانسورها و نوع موتور است. آسانسورهای گیربکسی دو نوع دو سرعته و تک سرعته دارند. این‌ها بر حسب نوع شتاب‌گیری تقسیم بندی شده‌اند. هر دوی آن‌ها سرعت شتاب‌گیری بسیار آرامی دارند، به همین دلیل، باعث ایجاد آزار برای مسافران آسانسور نمی‌شوند. اما نوع تک سرعته در مقایسه با نوع دوسرعته باز سرعت شتابگ‌یری کمتری دارد که این موضوع در نوع خود مزیتی به حساب می‌آید. آسانسورهای کششی در مقایسه با دیگر آسانسورها با محدودیت نصب کمتری روبرو هستند و برای هر فضا و هر مکانی می‌توانند مناسب باشند.

آسانسورهای هیدرولیکی یا گیرلس نیازی به فضای جداگانه‌ای برای موتور ندارند، زیرا موتور در چاه آسانسور نصب می‌شود. بنابراین، اگر شما جای بسیاری کمی برای آسانسور دارید آسانسورهای هیدرولیکی گزینه‌ی بهتری به شمار می‌روند. در زمان شروع حرکت این نوع آسانسورها خیلی نرم حرکت می‌کنند و تنشی به مسافران وارد نمی‌شود. آسانسورهای شیشه‌ای معمولا از همین نوع هستند. این آسانسورها شتاب خیلی خوبی دارند و اوزان سنگین را به راحتی حمل می‌کنند. به همین دلیل، برای ساختمان‌های پر تردد که ترافیک آسانسور در آن بالاست کارا هستند. از طرف دیگر، اگر وزن خیلی زیادی هم در طول روز جابجا نمی‌شود باز آسائسورهای هیدرولیکی گزینه‌ی مناسبی به شمار می‌روند. توان تراز شدن این آسانسورها هم بسیار بالاست. عیب‌یابی و تعمیر در آن‌ها ساده است. هزینه تعمیر آسانسورهای هیدرولیکی کمتر است. اما در مقابل هزینه مصرف برق آن ها بسیار بالاتر است.

اینطور گفته می‌شود که در مقایسه با آسانسورهای کششی امنیت اسانسورهای هیدرولیکی بیشتر است. سرعت حرکت آسانسورهای هبدرولیکی هم کمتر است. البته با یک سری تمهیدات می‌توان سرعت آن را افزایش داد، مثلا با کمک سیستم‌های خنک کننده این بهبود صورت می‌گیرد. موتور آسانسورهای هیدرولیکی قوی‌تر از نوع کششی است. به علت تمامی این ویژگی‌های برتر آسانسورها با موتورهای هیدرولیکی (یا گیرلس) در مقایسه با انواع دیگر قیمت بسیار بالاتری دارند. شرکتهای تولید کننده‌ی موتور آسانسور معروفی در دنیا وجود دارند، خوشبختانه بسیاری از آن‌ها در کشور ما هم عرضه می‌شوند. از جمله‌‌ی می‌توان به البرتو ساسیِ ساخت ایتالیا (البته این شرکت یک دفتر در اسپانیا هم دارد، ولی تولیدات کارخانه‌ی ایتالیایی مرغوب‌ترند)، الکمپِ ایتالیا، سیکور ایتالیا، آکار ترکیه و تورین چین اشاره کرد.

انواع تابلو کنترل آسانسور

تابلو کنترل چند نوع هستند:

صفحات گروهی: این صفحات آسانسورهای کنار هم را با هم مرتبط می‌کند. از این طریق، هر آسانسور، به طبقه‌ای که درخواست از آنجا صادر شده است، نزدیک‌تر باشد به حرکت در می آید. به این نوع صفحه کنترل دوبلکس می‌گویند. البته آن‌ها انواع تری‌پلکس و کوادراپلکس هم دارند.

کنترل سمتی: این تابلوها به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا در طبقات میانی توقف نکنند. یعنی در هر بار حرکت تنها از طبقه مبدا به مقصد تعریف شده می‌روند بدون اینکه بین راه بایستند. این تابلوها معمولا برای منازل مسکونی استفاده می‌شوند. به آن‌ها نام کلکتیو دان اطلاق شده است.

کنترل انتخابی: در واحدهای تجاری و اداری بزرگ، باید آسانسورها بین راه توقف کنند. زیرا به این صورت سرعت جابجایی بیشتر می‌شود. پس در تابلو کنترل آسانسور دو دکمه وجود دارد که یکی دستور بالا رفتن می‌دهد یکی دستور پائین رفتن. بنابراین مسافر با توجه به مقصد باید یکی از آن دکمه‌ها را انتخاب کند و فشار دهد. آن‌ها به اصطلاح تابلوهای کلکتیو سلکتیو نام گرفته‌اند.

ویژگی‌های نصاب استاندار آسانسور

چگونگی نصب آسانسور از مهمترین ویژگی‌ها محسوب می‌شود. ممکن است برای لوازم و تجهیزات بسیار هزینه کنید و بالاترین کیفت‌ها را سفارش دهید، اما اگر در نصب اسانسور سهل انگاری شود و درست نصب شود، متاسفانه کیفیت آسانسور بسیار نازل ارزیابی می‌گردد. بنابراین، انتخاب پیمانکار و نصاب بسیار مهم است. حتما برای انتخاب آن‌ها بررسی کنید آیا مجوزهای لازم از وزارت صنعت و معدن را دارند یا نه. حتما گواهی عصویت در سندیکا را درخواست کنید. بد نیست خودتان هم درباره‌ی استانداردها تحقیق کنید تا بتوانید بر نصب آسانسور نظارت هوشمندانه اعمال کنید.

آسانسور 
برای داشتن یک آسانسور خوب، در مرحله اول باید از اجناس مرغوب استفاده نمود و بعد توسط تکنسین با تجربه طراحی و نصب شده باشد. نکته مهم در انتخاب آسانسور این است که برای چه تعداد افراد، و در چه ارتفاعی و به طور متوسط برای چه ظرفیتی باید نصب شود. 

برخی از شاخص های طراحی آسانسور :
نوع ساختمان(مسکونی، تجاری ...) 
تعداد طبقات 
جمعیت هر طبقه 
طول مسیر حرکت آسانسور 
ارتفاع طبقه ها از هم 

طراحی ابعاد و اندازه های آسانسور: 


تعیین ابعاد چاهک 
ابعاد موتور خانه 
ابعاد کابین 
نوع درب و سمت بازشو آن 
وزن تعادل و ابعاد آن 
وزنه تعادل 

تعیین مشخصات فنی آسانسور: 
نوع استاندارد 
سرعت 
ظرفیت 
طول مسیر حرکت آسانسور (تراول) 
ابعاد و اندازه ها 
نوع کاربری 
محیط کاربری 
کیفیت حرکت آسانسور 

برخی از قطعات آسانسور: 
موتور آسانسور 
درب آسانسور 
درب کابین 
کابین آسانسور 
تابلوفرمان آسانسور 
ریل آسانسور 
تابلو فرمان آسانسور 
نمایشگر آسانسور 
پنل شاستی آسانسور 
قطعات مکانیکی 
قطعات راه اندازی 

آشنایی بیشتر با آسانسور و ویژگی های آن

یکی از اهداف اصلی پیشرفت علم فرهم کردن آسایش و رفاه بیشتر برای مردم است. به همین دلیل است که هر بار تکنولوژی وسیله جدیدی را رو می کند که برای مردم امکان راحتی بیشتری را به وجود می آورد. یکی از وسایلی که برای خیلی از افراد خوشحال کننده بود ورودش به بازار و ساختمان ها، آسانسور است. کهولت سن و بیماری های مختلف خیلی از افراد را از پیمودن پله ها عاجز کرده است. گاه وجود پله افراد را از انجام امور مهمی باز می دارد. آسانسور ها اما این امکان را فراهم کرده اند که در کمال آسایش و راحتی دسترسی به طبقات بالاتر فراهم شود. در ادامه به معرفی انواع آسانسور ها و ویژگی های شان و هم چنین به نکاتی می پردازیم که در انتخاب مناسب آن مهم هستند.

آسانسور چیست؟

آسانسور به اتاقکی گفته می شود که دارای حرکت عمودی می باشد و امکان جا به جایی بین طبقات مختلف را بدون استفاده از پله و صرف انرژی اضافی فراهم می کند. این اتاقک که به آن بالابر نیز گفته می شود دارای یک موتور است که به وسیله آن، اتاقک حرکت می کند و علاوه بر این یک تابلو فرمان هم دارد. نیروی محرکه ای که به کابین آسانسور وارد می شود دارای چهار نوع متفاوت می باشد که عبارتند از: کششی، وینچی، هیدرولیک و مغناطیسی

انتخاب آسانسور مناسب

شاید به نظرتان این موضوع ساده بیاید و در ابتدا برای همین که فقط از دردسر پله ها و رفت آمد کردن بین آن ها خسته شده اید ترجیح بدهید که یک آسانسوری برای جابه جایی باشد. در چنین شرایطی معمولا خیلی وسواس به خرج نمی دهیم. اما موضوع انتخاب مناسب این محصول بسیار مهم است و حتما باید با آگاهی انتخاب شود. اگر برای تان پیش آمده باشد که در زمان خرابی آسانسور بخواهید از آن استفاده کنید حتما حساسیت این موضوع و انتخاب خوب را بهتر خواهید پذیرفت. تصور کنید با مقدار زیادی وسیله از بیرون آمده اید و منزل شما هم در طبقات بالایی ساختمان تان قرار دارد. خب چه چیز بدتر از این است که با آسانسوری خراب مواجه شوید و مجبور باشید کل طبقات را بالا بروید. آن هم با آن همه وسیله. زیاد هستند ساختمان هایی که مدام این اتفاق می افتد و در اکثر روز های ماه تعمیرکار آسانسور مهمان ساختمان شان است. پس بهتر است برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی از همان ابتدای کار آسانسور درجه یک و باکیفیتی انتخاب کنید. در ادامه به معرفی نکات مهمی که در انتخاب این محصول باید به آن ها اهمیت ویژه دهیم می پردازیم تا به کمک آن ها بهترین انتخاب را داشته باشید و با دردسر های کمتری مواجه شوید.

اولین موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید مشخصات عمومی ساختمان می باشد مثلا این که چند واحد در ساختمان است و یا دارای چند طبقه می باشد. و دیگر این که سرعت این محصول باید چه اندازه ای باشد. این موارد در ساختمان های مختلف با یکدیگر متفاوت هستند و بر روی انتخاب شما تاثیر گذار.

آسانسور را باید متناسب با تعداد واحد هایی که در ساختمان هستند انتخاب کرد. زیرا اگر ظرفیت آسانسور و یا حتی تعداد آن کم باشد معطلی به همراه خواهد داشت.

درجه کیفی این محصول باید متناسب و هماهنگ با بقیه مصالح و وسایلی باشد که در ساختمان وجود دارد. مسلما خرید یک آسانسور با بالاترین قیمت و امکانات برای یک ساختمانی که حتی ساده ترین امکانات رفاهی را هم ندارد معقول نیست. همین موضوع به صورت برعکس هم باید رعایت شود.

حتما هنگام خرید این محصول به مدل ها و نمونه های مدرن و جدیدی که به تازگی وارد بازار شده اند دقت کنید. در اغلب مواقع این مدل های جدید اشکالات قبلی ها را ندارند و در نتیجه نمونه کامل تر و خیلی بهتری از نمونه های قبلی هستند. پس چه بهتر که شما هم از نمونه های مدرن تر با سیستم های به روز استفاده کنید.

توجه داشته باشید که انتخاب یک آسانسور با کیفیت و مناسب پایان کار نیست و موضوع مهم دیگر هم وجود دارد. آن هم کیفیت نصب  آسانسور است. حتما باید برای این کار از کارشناسان خبره و دارای آگاهی کمک بگیرید. اگر آسانسور با کیفیت مناسبی نصب نشود پس از مدتی خراب شده و شما را مجبور می کند که هزینه های بیشتری داشته باشید.

آسانسور هم مانند هر وسیله دیگری به مراقبت و نگهداری نیاز دارد. از طرف دیگر این وسیله هر روز مورد استفاده تعداد زیادی از افراد قرار می گیرد و به طور مستقیم با همه در ارتباط است. بهتر است که به صورت ماهیانه آسانسور ها مورد بازرسی قرار بگیرند. این موجب می شود که مشکل حادی برای آسانسور پیش نیاید چون به صورت مستمر عملکرد آن کنترل شده است و علاوه بر این هزینه های تعمیرات کوچک و پیوسته خیلی کمتر از هزینه هایی است که باید بابت خرابی آسانسور پرداخته شود. از این رو باید از نگهداری و تعمیرات آن غافل نباشید.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره آسانسور