دسته بندی ها

آسفالت کاری و قیرگونی

فروشندگان و مجریان آسفالت کاری و قیرگونی

راهنمای خرید, بررسی و انتخاب انواع مدل آسفالت کاری

آسفالت یکی از قدیمی ترین مواد در صنعت راه سازی محسوب می شود. کاربرد این ماده از قبل از میلاد تا زمان حال،همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و به مواد مصرفی آن نیز اضافه شده است.از آسفالت به عنوان ماده پوششی و سازنده برای ساخت جاده ها و مسیرهای ارتباطی، باندهای فرودگاه، سطح سازی محوطه های باز، پشت بام ساختمان ها و یا ترمیم و تقویت سطح آسفالته موارد ذکر شده استفاده می شود.


آسفالت از ترکیب مصالح سنگی با دانه بندی پیوسته نظیر شن، ماسه و بتن با قیرکه نقش چسباننده را ایفا می کند، حاصل می شود. ترکیب حاصله مایعی بسیار غلیظ است که بر روی سطح مورد نظر پخش شده و روی آن صاف و یکدست می شود و برای رساندن به چگالی مورد نظر، به وسیله ابزارآلات غلتک مانند مرتبط با اجرای آسفالت، متراکم و فشرده می شود. آسفالت پس از خشک شدن سطحی جامد و یکدست با مقاومت بالا را تشکیل می دهد. البته باید توجه داشت که مراحل نگه داری آسفالت به خصوص آسفات های مورد استفاده در راه سازی، به اندازه مراحل تولید و اجرای آن اهمیت دارد و بر روی کیفیت و طول عمر آن تاثیر می گذارد.


با وجود کاربرد ثابت آسفالت، امروزه نمونه های مختلفی از آن در راستای اهداف مرتبط با راه سازی ارائه و اجرا می شود که دارای خواص منحصر به فرد و متفاوتی اند.آسفالت ها را بر اساس نحوه اجرا، کاربرد و نسبت مواد تشکیل دهنده می توان به دسته های آسفالت سرد، آسفالت گرم و آسفالت حفاظتی تقسیم کردو هر کدان از این دسته ها دارای انواع مختلفی اند.

آسفالت گرم


این محصول رایج ترین و قدیمی ترین نمونه آسفالت است. آسفالت گرم از ترکیب مواد تشکیل دهنده به صورت گرم ساخته می شود و اجرای آن به صورتی که مخلوط همچنان گرم باشد صورت می گیرد. در تمامی مراحل ساخت و اجرا، قیر باید حرارتی بالاتر از نود و پنج درجه سانتی گراد داشته باشد. برخی از نمونه های آسفالت گرم برای روسازی راه استفاده می شود که از آن ها می توان به آسفالت رویه و یا توپکا، آسفالت آستر و یا بیندر، اساس قیری،ماسه آسفالتو آسفالت متخلخل اشاره کرد.تفاوت این نوع آسفالت های گرم در میزان درشتی و ریزی دانه های مصالح به کار رفته، ضخامت اجرا، نسبت قیر با سایر مواد و در نهایت سطحی از کار است که این نمونه ها بر روی آن اجرا می شوند.


هر کدام از این موارد ذکر شده در روسازی راه و به منظور به افزایش استقامت، تحمل بار، مقاومت در برابر شرایط جوی و محیطی مورد استفاده قرار می گیرند.تراکم دهی نمونه های آسفالت گرم اهمیت زیادی دارد و یکی از مواردی است که بر روی کیفیت راه ساخته شده تاثیر زیادی می گذارد.


آسفالت سرد


در این نوع آسفالت مانند آسفالت گرم مواددر محدوده دمایی ذکر شده باهم ترکیب می شوند امامخلوط حاصل در دمای محیطی اجرا، مسطح و متراکم می شوند.این ویژگی منحصر به فرد آسفالت سرد، امکان انبار کردن و حمل و انتقال آن در فواصل دورتر از محل ترکیب مواد را فراهم کرده است که برای محیط های اجرایی که امکان ترکیب مواد در آن وجود ندارد، امتیاز مهمی به شمار می آید.
از این نوع آسفالتدر زمینه های روسازی با ضوابط و معیارهای طراحی خاصی استفاده می شود. آسفالت سرد جایگزین مناسبی برای آسفالتهای گرم رویه، آستر و اساس قیری در مسیرهایی با ترافیک و تردد سبک و کم است و برای مسیرهایی با ترافیک و تردد سنگین و فوق سنگین نیز می تواند به عنوان لایه اساس و اصلی عمل کند.علاوه بر موارد ذکر شده، از آسفالت سرد برای درزگیری و لکه گیری مسیر و سطوحی که از قبل شده اند نیز استفاده می شود.به علت عدم نیاز به دمای بالای مخلوط برای اجرا، این نوع آسفالت در دسته مصالح دوستدار محیط زیست قرار می گیرد. همانند آسفالت گرم، متراکم سازی و چگالی نهایی این نوع آسفالت نیز اهمیت بالایی بر کیفیت نهایی دارد.


آسفالت سرد بر اساس محل ترکیب مواد، به دو دسته کارخانه ای و مخلوط در محل تقسیم می شود. آسفالت سرد کارخانه ای همانطور که از نام آن پیداست، در کارخانه ها تهیه و مخلوط می شود و براس اجرا به محل مورد نظر انتقال می یابد.آسفالت سرد مخلوط در محل نیز یا در امتداد راه و مسیر مورد نظر اجرایی ترکیب و مورد استفاده قرار می گیرد و یا اینکه در کارگاه های ثابت و یا موقت نزدیک محل اجرا، مواد با هم ترکیب شده و در نهایت برای اجرا به محل مورد نظر منتقل می شوند.


آسفالت حفاظتی


آسفالت محافظتی و یا حفاظتی به دسته ای از آسفالتها با هدف جزئی پوشش و محافظت راه در برابر عوامل جوی اطلاق می شود. این آسفالت به عنوان مانعی در برابر عوامل فرسایشی راه های شنی و یا آسفالته عمل می کند. اجرای این نوع آسفالت آسان تر از دو نمونه قبلی و دارایضخامت حدودا دو و نیم سانتی متر است. آسفالت حفاظتی می تواند ترکیبی از قیر و مصالح سنگی و یا تمام متشکل از قیر باشد. نکته مهم در مورد قیر مورد استفاده در این نوع آسفالت این است کهباید ضریب نفوذ پایین و چسبندگی بالایی باشد تا در لایه های زیرین نفوذ نکند و در عین حال بتواند به خوبی به لایه های مورد نظر بچسبد.

کیفیت مناسب، استفاده از نمونه متناسب آسفالت برای سطح مورد نظر، اجرای صحیح و اصولی، متراکم سازی و در نهایت نگه داری دقیقآسفالت،همگی از مواردی اند که طول عمر مفید و کاربردی بودن این محصول را پس از اجرا افزایش می دهد.
در آسفالت سازی باید به شرایط آب و هوایی و اقلیمی، میزان تردد و حجم ترافیک، نوع کاربرد آسفالت مورد نظر، ترکیب بندی مناسب مواد سازنده با توجه به موارد ذکر شده و استفاده از مصالح بازیافتی متناسب در راستای کاهش هزینه و حفظ محیط زیست توجه کرد.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون