دسته بندی ها

قیمت مناسب فروش انواع شومینه

فروشندگان و مجریان شومینه

راهنمای خرید شومینه

شومینه یک وسیله گرمابخش است که علاوه بر گرمایش منزل، زیبایی فوق العاده ایی به منزل میبخشد. شومینه یکی از امکانات خانه میباشد گرمای آن، شعله و صدای ترق و ترق آن آرامبخش است و طاقچه بالای شومینه برای دکوراسیون داخلی استفاده میشود. طراحی شومینه با توجه به نوع دیزاین خونه صورت میگیرد. مثلا شومینه های خطی در طراحی های مدرن استفاده میشود.

ادامه مطلب

امروزه شومینه به عنوان یک عنصر دکوراتیو و نقطه توجه طراحان دکوراسیون داخلی قرار گرفته است. شومینه ها طوری باید طراحی شوند که دود و آلاینده ها را به بیرون هدایت کنند. در هنگام طراحی شومینه باید به ابعاد شومینه، طراحی قطعات شومینه، پرداخت دیوار های اطراف، کف شومینه و لوازم فرعی شومینه دقت داشت. امروزه با پیشرفت تکنولوژی شومینه های نسل جدید، دیگر نیازی به تغییر دکوراسیون نداریم و شومینه های برقی بدون نیاز به از قبل تعیین کردن جایی برای آنها می توان هر جایی که بخواهیم آن را نصب کنیم. 
محل قرار گيريشومینه ها، معمولا در گوشه اتاق، وسط دیوار، بین در و دیوار که برای شومینه های دو طرفه هستند و یا در وسط فضا میتوانند قرار بگیرند. 
انواع شومینه عبارتند از 
شومینه هیزمی، شومینه سنگی، شومینه دیواری، شومینه گازی، شومینه چدنی، شومینه های الکلی، شومینه مدرن، شومینه برقی.

همه ما دور آتش نشستن بخصوص در روزهای پاییز و زمستان را دوست داریم؛ شاید به این علت که عناصر طبیعی طبیعی چهارگانه (آب، باد ، خاک، آتش) انرژی مثبتی دارند و به سبب منشأ یکسان ما با آنها، با بودن در کنارشان به آرامش می‌رسیم. تصویر یک روز برفی زمستانی نشسته بر صندلی راک، لیوانی چای یا قهوه و کتابی در دست و موزیک آرامی در حال پخش شدن، بدون گرمای آتش شومینه قطعا کامل نیست. شومینه‌ها از گذشتۀ دور نقش کاملا کاربردی و محوری در خانه داشته‌اند و در پخت ‌و پز و گرمایش خانه نقشی اساسی ایفا می‌کرده‌اند. اما امروز بیشتر به‌عنوان عنصری دکوراتیو و زیبا در معماری داخلی خانه مطرح هستند.

اجزای شومینه

شومینه سه بخش اصلی دارد: آتشدان، دودکش و تزئینات بیرونی. شومینه‌ها از نظر نوع ساخت در دو نوع پیش‌ساخته و سفارشی موجود هستند و ازنظر نوع سوخت در چهار نوع هیزمی، گازی، برقی و الکلی. هر یک از این چهار نوع شومینه انواع مختلفی دارند: شومینه برقی دیواری شیشه‌ای، شومینه برقی دیواری چوبی،شومینه برقی پرتابل، شومینه برقی با دو فریم چوبی و سنگی، شومینه گازی مدرن و شومینه گازی فن‌دار، شومینه اتانولی پریمیوم، شومینه اتانولی دکوراتیو، شومینه اتانولی فضای باز، شومینه اتانولی پایه، شومینه اتانولی استاندارد، شومینه بخاردار دیواری و پرتابل.

چند نکتۀ کاربردی دربارۀ شومینه

شومینه علاوه بر ایجاد زیبایی برای خانه می‌تواند به نقطه‌ای متمرکز برای جمع شدن و صحبت کردن اعضای خانواده در اطرافش تبدیل شود. اما در نظر داشته باشید که اگر می‌خواهید در خانه شومینه داشته باشید، می‌بایست تمهیدات مناسب هم برای آن بیاندیشید. این تمهیدات چه هستند؟ بد نیست چند تا از مهم‌ترین آنها را باهم مرور کنیم:

  1. اگر در حال ساخت خانه‌ هستید و دستتان برای جانمایی شومینه باز است، نکتۀ بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این‌ست که شومینه نقطه‌ای کانونی در فضای خانه است و محل قرارگیری آن چیدمان اتاق را تحت تأثیر قرار می‌دهد. نقطۀ کانونی مرکز توجه است و مبلمان باید به سمت آن قرار گیرند. بنابراین، بهتر است شومینه در مرکز فضا یا دیوار قرار بگیرد. اگر در جایی مجبور به استفاده از شومینه در گوشه و کنج فضا هستید حتما به طراحی پیرامون آن توجه کنید و فضایی دنج برای شومینه ایجادکنید.
  2. شومینه‌های مدرن معمولا ترکیبی از شیشه و استیل هستند و می توانند علاوه بر اینکه به‌عنوان نقطه کانونی در فضا نقش ایفا می‌کنند، کاربرد جداسازی فضاها از یکدیگر را هم داشته باشند و حتی به‌صورت دوطرفه احداث شوند تا هر دو فضا بتوانند از گرما و شعله آتش بهره‌مند شوند.
  3. اگر در آپارتمانی زندگی می‌کنید که شومینه و دودکش برای آن پیش بینی نشده است، امکان تعبیه دودکش وجود ندارد. اشتباه رایجی که بیشتر برای دودکش بخاری‌های گازی اتفاق می‌افتد این ‌است‌که با سوراخ کردن دیوار، لوله دودکش را نصب می‌کنند که نباید برای احداث شومینه جدید مورد استفاده قرار گیرد، چراکه ایمنی و سلامت‌تان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابر این اگر قصد دارید در فضای خانه‌تان از حضور آتش و تماشای آن لذت ببرید، اما دودکشی از قبل برای شومینه در نظر گرفته نشده است، باید از گزینه‌هایی همچون شومینه‌های برقی و الکلی استفاده کنید.
  4. اگر در خانه شومینه‌ای دارید که ظاهر مطلوبی ندارد یا قدیمی شده و یا ظاهر آن با سلیقۀ امروزتان هماهنگ نیست، میتوانید با افزودن جزئیاتی به ساختار قدیمی شومینه‌، ارزش ‌افزوده‌ای برای خانه‌تان ایجاد کنید. برای مثال تزئیناتی از  قبیل آجر، گچ‌بری و مانند آن‌ها که در شومینه‌های قدیمی وجود دارد را با رنگی مثل سفید رنگ‌آمیزی کنید و یا با مصالحی مثل چوب و کاشی و... بپوشانید. برای مدرن‌سازی ظاهر شومینه به جای تزئیناتی مانند آیینه‌کاری و گچ‌بری از فرم‌های مکعب، مربع و خطوطی با زوایای قائمه استفاده کرده و سعی کنید سطوحی نسبتا خالص و با جزئیات کم بسازید. افزودن قفسه‌ها و یونیت‌هایی در کنار یا بالای شومینه برای قرار دادن کتاب، لوازم تزئینی و قاب عکس‌های خانوادگی، ترکیب‌بندی جدیدی ایجاد می‌کند تا نقطه کانونی خانه‌تان جذاب‌تر شود.
  5.  شیرگاز و لوله گاز فعال‌کننده آتش شومینه را به دقت بررسی کنید تا ترک نداشته ‌باشد و به متصاعد شدن گاز به اطراف و احتراق منجر نشود.

انواع شومینه مدرن برقی و الکلی

در بخش قبل گفتیم اگر در آپارتمانی زندگی می‌کنید که شومینه ندارد و تمهیدات مناسب آن هم از پیش فراهم نشده اما دوست دارید این عنصر دکوراتیو بخشی از دکوراسیون خانه‌تان باشد، نگران نباشید گزینه‌های مناسبی برای شما هم وجود دارد:

  • شومینه‌ برقی: شومینه برقی دستگاهی است که با تبدیل نیروی برق به گرما محیط را گرم می‌کند و از آنجایی‌که این نوع شومینه‌ها نقش دکوراتیو را در اماکن عمومی و مسکونی دارند، بسیار محبوب هستند. شومینه‌های برقی بهدلیل استفاده از برق امنیت بالایی دارند. شومینه های برقی استاندارد گرمایش مناسبی فراهم می‌کنند و در شرایط استاندارد، اتاقی تا 40 مترمربع را کاملا گرم می‌کنند. شومینه های برقی فعلی از سیستم LED در سیستم نمایشی شعله استفاده می‌کنند و شعله آتش تا حد زیادی واقعی تولید می‌کنند. سعی کنید از سیستم‌های فاقد LED که از لامپ‌های رشته‌ای در آنها استفاده شده و مصرف انرژی بالایی دارند استفاده نکنید. اخیراً شومینه‌های برقی هوشمند به بازار عرضه شده‌اند که ضمن دارا بودن سیستم کنترل از راه دور، به سیستم کنترل هوشمند هم مجهز هستند و از طریق سیستم وای فای (WiFi) و گوشی‌های هوشمند، تبلت و کامپیوتر قابلیت ارتباط، تنظیم و کنترل دارند. مصرف بهینۀ انرژی در این سیستم‌ها، مورد توجه قرار گرفته و قابلیت تنظیم زمان روشن و خاموش شدن و نیز تنظیم دمای اتوماتیک (ترموستات) هم در آنها لحاظ شده است. به این ترتیب می‌توانید میزان گرمایش مورد نیاز خود و یا زمان روشن و خاموش شدن شومینه را تنظیم و از اتلاف انرژی جلوگیری کنید و مصرف انرژی را مدیریت کنید.

  • شومینه الکلی: اگر به دنبال این هستید که حتما شعله‌های واقعی آتش را ببینید و از آن لذت ببرید راهکار مناسب برای شما شومینه‌های الکلی است. شومینه‌های الکلی معمولا از یک یونیت استیل که شامل یک سینی آتشدان و یک صفحه محافظ است تشکیل‌ می‌شوند. ‌این نوع شومینهها تنها گرما تولید می‌کنند و در فرآیند احتراقشان مانند چوب و سوخت‌های فسیلی دی‌اکسید کربن و دود تولید نمی‌شود. بنابراین به دودکش و اتصال شومینه به فضای بیرونی نیاز نیست. برخی از این نوع شومینه‌ها به‌صورت پرتابل هستند، یعنی امکان جابه‌جایی دارند. 

شومینه گاز سوز و شومینه چوبی در مقایسه با سایر انواع شومینه

شومینه یا هیمه‌سوز یک مرکز کانونی گرم و لذت بخش برای گرد هم آمدن اعضای خانواده پس از یک روز کاری شلوغ در فصل سرد سال است. فضایی دنج برای استراحت که علاوه بر ایجاد حس خوشایند گرمی در خانه از نظر دکوراسیون داخلی در معماری ارزش چشمگیری دارد.

هیچ وقت برای نصب این محصول در خانه دیر نیست، پس اگر در حال ساخت خانه جدید هستید یا قصد بازسازی خانه قدیمی خود را دارید می‌توانید دست به کار شوید و یک شومینه در خانه نصب کنید. فناوری‌های جدید و بهسازی‌های صورت گرفته در تولید انواع هیمه سوزها به شما این امکان را می‌دهد که از میان انواع گوناگون شومینه‌های موجود در بازار بر حسب نیاز خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. انتخاب طرح مناسب و نوع هیمه سوزها متناسب با نیاز شما در خانه امری بسیار مهم است. در ادامه انواع شومینه را معرفی خواهیم کرد.

شومینه‌های هیزم سوز

کوره‌های سنتی چوب سوز که معمولا از سنگ یا آجر ساخته می‌شوند. این نوع هیمه‌سوز دقیقا همان شومینه‌ای است که اغلب مردم تصور می‌کنند. انواع مختلفی از شومینه‌های هیزم سوز در بازار موجود است که باید به هنگام انتخاب آن به نصب آسان، میزان تولید گرما، صرفه اقتصادی و کارکرد آن توجه کرد. هیمه‌سوزهای هیزم سوز نیاز به دودکش برای تهویه مناسب هوا دارند. از نظر زیباشناسی شومینه هیزم سوز ارزش بسیار زیادی دارد، ظاهر و صدای سوختن چوب‌ها در آتش بی‌نظیر است. این محصول فضایی دنج در خانه ایجاد می‌کند. در عین حال هزینه نصب و نگه‌داری این نوع هیمه‌سوز بالاست. نگه‌داری و تمیز کردن آن سخت است و به هنگام استفاده از آن باید بسیار جانب احتیاط را رعایت کرد.

شومینه گاز سوز

جایگزین محبوب شومینه‌های هیزم‌سوز، هیمه‌سوزهای سنتی چوبی هستند که به لوله‌کشی گاز شهری متصل می‌شود. این نوع شومینه نیز برای تهویه مناسب هوا نیاز به دودکش مستقیم دارد. هیمه‌سوز گازسوز با قیمت کمتر بیشترین گرما را تولید می‌کند. نصب این هیمه‌سوز نسبت به شومینه‌های هیزم سوز آسان‌تر است. استفاده از شومینه گازسوز آسان است. اما استفاده از گاز منجر به انتشار گازهای آلاینده می‌شود که معمولا سازگاری چندانی با طبیعت ندارند.

شومینه‌ الکل سوز (اتانولی)

امروزه با توجه به سهولت نصب و طراحی کاربردی استفاده از هیمه‌سوز الکل سوز رواج بیشتری پیدا کرده است. این محصول حاوی مشعل‌هایی هستند که از سوختن اتانول گرما تولید می‌کنند و استفاده از آن بسیار آسان است. در ساخت این نوع هیمه‌سوز از یک سینی مشعل، یک صفحه محافظ و پوست استفاده شده است. سوخت اصلی آن سوخت ژله ای است که باعث تولید دی اکسید کربن و بخار آب می‌شود، به همین دلیل در این نوع نیازی به نصب تهویه و دودکش وجود ندارد. این نوع دوست دار محیط زیست هستند. کاملا بدون بو می‌باشد. با حداقل امکانات قابل نصب است و براحتی می‌توانید درجه حرارت آن را تنظیم کنید. شومینه‌های الکلی (اتانولی) نسبت به سایر انواع گرمای کمتری تولید می‌کند، بنابراین برای گرمایش کل خانه نمی‌توان از آن استفاده کرد. سوخت این مدل نیاز به پر کردن مجدد دارد.

شومینه الکترونیکی

شومینه‌ برقی به راحتی نصب می‌شود و یکی از محبوبترین انواع هیمه‌سوزها در جهان است. به کمک کویل‌های داخلی تعبیه شده در این محصول انرژی الکتریکی به گرما تبدیل می‌شود. در اغلب مدل‌های برقی از فن‌های داخلی به منظور توزیع بهتر گرما در خانه استفاده شده است. در این نوع هیچ شعله واقعی وجود ندارد و تنها یک شعله جعلی به منظور جلوه‌دهی به ان تعبیه شده است. نصب این محصول از نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه می‌باشد. به راحتی می‌توانید درجه حرارت را تنظیم کنید یا آن را خاموش و روشن کنید. تعمیر و نگه‌داری از آن آسان است. در صورتی که در خانه فرزند یا حیوان خانگی دارید، می‌توانید از ایمنی این محصول مطمئن باشید. البته باید در نظر داشت که مصرف برق این محصول نسبتا بالاست.

شومینه رومیزی

این محصول در اندازه‌های مختلفی وجود دارد و به شما این امکان را می‌دهد به راحتی آن را با خود حمل کنید و در محیط‌های مختلف بر حسب نیاز خود از آن استفاده کنید. در محیط داخلی و خارجی کاربرد دارد. طراحی هیمه‌سوز رومیزی ساده، کاربری آن آسان و ایمن است. از نظر مصرف انرژی نیز نسبتا مقرون به صرفه می‌باشد، اما گرمای تولید شده از نوع رومیزی در مقایسه با سایر انواع به مراتب کمتر است.

شومینه دیواری

اصولا دو نوع شومینه دیواری وجود دارد: نیازمند به دودکش و  بدون نیاز به دودکش. امروزه اغلب مردم از هیمه‌سوز دیواری استفاده می‌کنند. هم از نظر طراحی داخلی زیباست و هم از گرمای آن استفاده می‌کنند. این امر باعث صرفه‌جویی در استفاده از فضا می‌شود به خصوص در خانه و آپارتمان‌های کوچک امروزی. اغلب این نوع شومینه‌ها با برق یا گاز کار می‌کنند. این مدل گرمای کمتری تولید می‌کند.

شومینه چوبی

در این مدل اجاق‌های مدرن از جنس استیل و چدن ساخته می‌شود که انواع بسیار مختلفی از آن در بازار موجود است. این نوع اجاق گاز همانند مدل‌های سنتی از دو طرفه باز و بسته می‌شود و گرما از سطح آن به بیرون توزیع می‌شود. این مدل بسیار ایمن است و درب شیشه‌ای آن تمام ذرات ناشی از سوختن شعله‌های آتش را به دام می‌اندازد. کارایی سوخت آن بسیار بالاست و دوستدار محیط زیست است. تعمیر و نگهداری از این مدل بسیار کار آسانی است. بهتر است چوب‌های آن در محل خشک نگهداری شود. از نظر اقتصادی استفاده از این چوب به عنوان سوخت بسیار مقرون به صرفه است. البته در اثر سوختن چوب ممکن است گازهای سمی و خطرناک تولید شود. هم‌چنین از سوختن چوب دود نیز تولید می‌شود.

طراحی هیمه سوزهای امروزی به شما امکان می‌دهد از سوخت کمتری برای تولید گرمای بیشتر استفاده کنید و میزان انتشار گازهای آلاینده را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد. استفاده ی بهینه از انرژی در ساختمان منجر به نوآوری‌هایی در زمینه های مختلف معماری و دکوراسیون داخلی شده است.

شومینه سیستم گرمایشی بی نظیر برای استفاده در فضا های گوناگون

زمانی که زمستان فرا می رسد و سرما وارد خانه هایمان می شود، برای گرم شدن خانه به سیستم های حرارتی نیاز داریم. امروزه سیستم های حرارتی مختلفی در صنعت ساختمان سازی وجود دارند که هر از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این میان شومینه یکی از سیستم هایی است که هنوز هم حسی فوق العاده به خانه می بخشد. استفاده از شومینه برای گرم شدن خانه، روشی راحت و در عین حال جذاب و زیباست. گرم شدن در کنار شومینه و جمع شدن دور آن یکی از تجربه های زیبای انسان هاست.

اما آیا واقعا شومینه می تواند خانه را گرم کند؟

بسیاری از خانه ها در حال حاضر از این روش گرمایشی استفاده می کنند. در نتیجه این وسیله گرمایشی خانه را به خوبی گرم خواهد کرد. اما گرم شدن خانه به عوامل متعددی بستگی دارد. برای مثال استفاده از یک شومینه اتاق ها و سالن پذیرایی خانه شما را به خوبی گرم نخواهد کرد. با این حال این نوع سیستم گرمایشی، یک گرمایش منطقه ای در خانه شما ایجاد خواهد کرد و فضای اطراف خود را به خوبی گرم می کند.

انواع شومینه

الکتریکی (برقی): این نوع وسیله گرمایشی، گرما را به خوبی در خانه پخش می کنند. سوختی که این نوع شومینه ها استفاده می کنند، برق است. این نوع سیستم گرمایشی نیازی به نصب تهویه ندارد در نتیجه یکی از گزینه های ارزان قیمت برای نصب هستند. بنابراین اگر به دنبال خرید یک وسیله گرمایشی مقرون به صرفه هستید، شومینه برقی گزینه خوبی برای شما خواهد بود. علاوه بر این، شومینه های برقی به کارهایی مانند خرد کردن چوب یا تمیز کردن دودکش نیز نیاز ندارند، از این رو نگهداری آسانی دارند.

گازی: بعد از مدل های چوبی، شومینه گازی یکی از محبوب ترین وسیله های گرمایشی مورد استفاده در خانه های ایرانی است. برای نصب مدل گازی کافیست یک لوله گاز انتخاب و یک دودکش نیز برای آن تعبیه کنید. شومینه های گازی به نگهداری زیادی نیاز ندارد و تنها کافیست گاهی اوقات وضعیت دودکش را بررسی کنید و از ایمن بودن آن اطمینان حاصل فرمایید.

چوبی: شومینه چوبی یکی از محبوب ترین روش های گرمایشی است که هنوز هم مانند گذشته طرفداران زیادی دارد. شومینه هیزمی یا چوبی همانطور که از نامش پیداست، برای ایجاد گرما چوب می سوزاند. ساخت شومینه، نصب آن و خرید چوب همگی هزینه های خاص خود را خواهند داشت. از این رو خرید این نوع سیستم گرمایشی نسبت به مدلهای قبلی گران تر خواهد بود. علاوه بر این، این مدل سیستم گرمایشی با توجه به اینکه باید مرتبا تمیز شود و به چوب نیاز دارد، هزینه نگهداری بالایی خواهند داشت.

ژلی: شومینه ژلی نسبت به سایر مدل ها محبوبیت کمتری دارد اما مزایای خاص خود را نیز دارد. سوخت آن تنها یک قوطی پر از ژل است و به هیچ گونه دودکش، لوله کشی با سیم کشی برق نیز نیاز ندارد. این مدل شومینه آماده به راحتی نصب می شود و می توان از انها در هر قسمتی از خانه استفاده کرد. البته از نظر هزینه ممکن است خرید ژل، هزینه زیادی را به همراه داشته باشد.

اتانول: این مدل سیستم گرمایشی برای سوخت از اتانول استفاده می کنند. به راحتی می توان دمای آن ها را تنظیم کرد از این رو کاربرد راحت و آسانی دارند. این نوع وسیله گرمایشی معمولا به صورت دیواری یا رومیزی استفاده می شود.

متریال های ساخت شومینه

سنگ: اگر طرفدار طرح های سنتی هستید، سنگ یکی از بهترین متریال هایی است که می توانید برای ساخت این نوع وسیله گرمایشی از آن استفاده کنید. برای ساخت آن کافیست تکه های مختلف سنگ را در کنار هم قرار دهید تا ظاهری زیبا و طبیعی داشته باشد.

آجر: شومینه آجری یکی از بی نظیرترین طرح هایی است که در دکوراسیون خانه های مدرن و سنتی از آن استفاده می شود.

بتن: بتن یکی از متریال هایی است که همخوانی خوبی با مبلمان های مدرن، سقف های بلند و نور طبیعی خواهد داشت. بنابراین اگر چنین ویژگی هایی در خانه شما یافت می شود، بتن گزینه خوبی برای شما خواهد بود.

فلز: یکی دیگر از متریال هایی که در ساخت این نوع وسیله گرمایشی استفاده می شود فلز است. فلزات با طراحی خاصی که دارند جذابیت بی نظیری خواهند داشت. از این رو با دکوراسیون های سنتی و مدرن هم خوانی خوبی خواهد داشت.

سنگ مرمر: اگر به دنبال گوشه ای دنج با ظاهری مجلل و چشمگیر هستید می توانید از سنگ مرمر برای ساخت شومینه استفاده کنید. در سبک های مدرن استقبال بی نظیری از این سبک و طرح شده است.

گچ: یکی دیگر از متریال های ساده ای که ظاهری زیبا با خانه شما می بخشد، گچ است. با استفاده از گچ می توانید گوشه دنج برای گرم شدن بسازید.

قیمت شومینه

قیمت این نوع وسیله گرمایشی به طرح شومینه، سوخت مورد نیاز و نگهداری آن بستگی دارد. متریال های مختلف برای ساخت این وسیله گرمایشی را بررسی کردیم. از آنجایی که هر یک از آن ها کیفیت و قیمت خاص خود را دارند، قیمت شومینه نیز بسته به متریال های به کار رفته در ساخت آن نیز متفاوت خواهد بود.

سوخت مورد نیاز، تعبیه دودکش و تمیز کردن این مدل سیستم های گرمایشی نیز هزینه های خاص خود را خواهد داشت. از این رو قیمت نهایی آن ها با توجه به مدل انتخابی شما متفاوت خواهد بود.

شما می توانید با توجه به موقعیت و بودجه مدنظرتان سوخت و طرح مدنظرتان را انتخاب و اقدام به خرید کنید.

آشنایی با انواع مدل های شومینه و ویژگی های هر کدام از آن ها

نام این وسیله که می آید خیلی از ما به فکر یک المان تزیینی و زیبا می افتیم که به زیباتر شدن دکوراسیون خانه کمک زیادی می کند. اما خب نباید فراموش کرد که وظیفه اصلی آن گرم کردن محیط است و در واقع یک وسیله گرمایشی می باشد که از قدیم مورد استفاده بوده است. اما در گذشته بیش تر استفاده از آن در ویلا ها و خانه های بزرگ بود در حالی که امروزه نمونه های مدرن و جدیدش در آپارتمان ها هم کاربرد دارند و بسیار زیبا هستند. اجزای اصلی تشکیل دهنده شومینه ها، دودکش، آتشدان و سطح آن می باشد که البته در تعدادی از مدل های مدرن دودکش حذف شده است و مکانیزم دیگری دارند. به دلیل استقبالی که از این وسیله گرمایشی و البته تزیینی شده است امروزه مدل های خیلی متفاوت و جدیدی به بازار عرضه شده است که طرفداران زیادی هم دارند. در ادامه به معرفی برخی از این مدل ها می پردازیم.

شومینه چوبی یا هیزمی

شومینه هیزمی در واقع قدیمی ترین نوع است که هنوز هم نمونه هایی از آن در ویلا های بزرگ کاربرد دارد. همان طور که از نامش پیداست گرمای تولید شده توسط این مدل ها از سوختن هیزم یا چوب است. گرما و شعله ای که در این نوع تولید می شود را نمی توان خیلی تنظیم کرد. تنها می توان تعداد هیزم ها را کم یا زیادتر کرد. البته نگهداری آن ها اندکی مشکل است و هزینه های تعمیرات بالایی هم دارند. از سوی دیگر سوختن چوب موجب تولید دوده می شود که از دیگر مشکلات این شومینه های قدیمی و زیبا است. اگرچه با استفاده از این مدل صدای سوختن هیزم ها را می شنویم و بسیار لذت بخش است اما خب گرمای ایجاد شده هم نسبت به مدل های دیگر کم تر است.

شومینه گازی

این مدل امروزه کاربرد های بسیار بیش تری از نمونه های چوبی دارد و در بسیاری از خانه ها و آپارتمان های مسکونی از آن استفاده می شود. همان طور که از نامش پیداست سوخت اصلی گاز است و نمونه هایی از هیزم های نسوز هم به شکل تزیینی در آتشدان قرار داده می شود. اما خب گرمای مورد نیاز از شعله گاز است. این مدل ها مانند بخاری های معمولی می باشند اما دارای ظاهری بسیار زیباتر هستند که توجه را به خود جلب می کنند. مشکل آلودگی ناشی از نمونه های هیزمی در استفاده از شومینه گازی وجود ندارد و می توان به راحتی شعله را کم و زیاد و تنظیم کرد.

شومینه سنگی

شومینه ها چه چوبی و هیزمی باشند و چه گازی، ظاهری که دارند اهمیت فراوانی در زیبایی شان دارد. نمونه های سنگی بسیار فاخر و زیبا بوده و جلوه ای قابل توجه به دکوراسیون داخلی می بخشند. سنگ های تزیینی زیادی برای ساختن آن ها وجود دارد که در کنار دیگر وسایل تزیینی نمایی فوق العاده ایجاد می کنند. استفاده از سنگ دوام بسیار بالایی دارد که موضوعی قابل توجه است. تنوعی که در سنگ های تزیینی مورد استفاده وجود دارد باعث می شود هم تناسب را بهتر رعایت کنید و هم این که دست تان برای انتخاب مدل های مختلف باز باشد.

شومینه بدون دودکش

نمونه هایی از این وسیله گرمایشی ساخته شده است که به دلیل نوع سوخت شان نیازی به نصب دودکش و دردسر های ناشی از آن ندارند. در ادامه به معرفی برخی از آن ها می پردازیم.

شومینه برقی

نمونه ای بسیار مدرن و جدید از این وسیله گرمایشی هستند که در دکوراسیون مدرن و حتی سنتی هم کاربرد دارند. این مدل ها را می توان روی زمین قرار داد و هم اگر فضای کافی نباشد قابلیت نصب روی دیوار را هم دارند. مزیت عمده ای که در مورد استفاده از آن ها وجود دارد این است که برخی مدل ها را می توان حمل و جا به جا کرد. مکانیزم این وسیله به این صورت است که انرژی الکتریکی را به انرژی گرمایی تبدیل می کند. این وسایل گرمایشی نه فقط در منازل که در ادارات و شرکت های مدرن که دارای طراحی های خاص می باشند هم کاربرد بسیاری دارند. دارای سوخت پاک است و از لحاظ امنیت هم بسیار مورد تایید است. به لوله کشی گاز و نصب دودکش هم نیازی ندارد که همین استفاده از آن را آسان تر می کند.

شومینه الکلی

سوخت های این مدل محصولات الکلی است. مزیت عمده استفاده کردن از این نوع شومینه ها این است که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشند. قابل حمل و جابه جایی بوده و استفاه کردن از آن ها آسان است. به راحتی می توان آن ها را نصب کرد و در نتیجه نیاز نیست که هزینه ای از این بابت صرف شود. از آن جایی که این مدل هم جز نمونه های مدرن می باشد دارای طراحی های زیبایی می باشند که استفاده از آن ها به زیبایی دکوراسیون داخلی کمک می کند.

شومینه ال سی دی

در خانه های امروزی که مشکل زیادی بابت کم بودن فضا داریم به راحتی می توان از این مدل ها که لزومی ندارد روی زمین باشند استفاده کرد. لامپ های ال ای دی رنگی زیبایی چشم نوازی را هم ایجاد می کنند. استفاده از این نوع وسایل بسیار ایمن بوده و نگرانی از این بابت نخواهید داشت. این وسیله در طول و عرض های مختلفی در بازار ارایه می شود که می توانید متناسب با فضایی که دارید از آن ها استفاده کنید.

قیمت شومینه

استفاده از شومینه در خانه بسته به انتخاب مدل طیف وسیعی از هزینه را به دنبال خواهد داشت. مثلا برای ساختن شومینه های دیواری که نیازمند دودکش و خروجی هستند مسلما نیاز است که هزینه بالایی صرف کنیم در صورتی که استفاده از نمونه هایی که قابل جا به جایی هستند این هزینه ها را نخواهند داشت. از بین نمونه های قابل حمل هم بسته به سوخت مصرفی و هم چنین مدل های مختلف قیمت ها گوناگون است. اما توصیه مهم این است که اگر پیش از ساخت و ساز خانه فکر شومینه نبوده اید حالا دیگر به سراغ نمونه های با دردسر نصب زیاد نروید و از بین مدل هایی که نصب راحت تری دارند و در نتیجه هزینه کم تری را برای شما خواهند داشت انتخاب کنید.

شومینه مدرن و تفاوت آن با سایر تجهیزات گرمایشی محیط

شومینه مدرن یکی از تجهیزات گرمایشی است که دارای ظاهری زیبا و البته کاربردی است. این وسیله گرمایشی دوستدار طبیعت بوده و فاقد الودگی محیطی است.

با شروع فصل پاییز و هنگامی که درجه هوا کاهش می یابد، جمع شدن در کنار وسایل گرمایشی می تواند یکی از لذت های این فصل سرد باشد. همچنین اعضای خانواده در روزهای سرد و یا بارانی می توانند با جمع شدن و نشستن کنار وسایل گرمایشی لحظات خوشی را داشته باشند. لوازم گرمایشی شامل چند نوع مختلف اعم از قبیل شوفاژ، بخاری، شومینه، گرمایش از کف و دیگر موارد مشابه هستند. در این مقاله ساختمون قصد داریم در ارتباط با شومینه های مدرن صحبت کنیم. شومینه های مدرن نسل جدید شومینه های هیزمی و قدیمی می باشند. 

شومینه ها بسته به شکل ظاهریشان دارای زیبایی مخصوص به خود بوده و می توانند به هر فضایی حس و نمای خاصی بدهند. از این میان شومینه مدرن دارای مدل های متنوعی می باشد. از انواع شومینه مدرن می توان به شومینه های اتانولی، فانتزی، گازی، برقی، دودکش دار و سایر مدل ها اشاره نمود. هر کدام از مدل های شومینه مزایای خود را دارد و می توان بر اساس نوع نیاز و کاربرد مورد نظر از این مدل استفاده نمود. این شومینه ها دارای ابعاد مختلفی هستند و قابلیت نصب در هر مکانی را دارند. شومینه مدرن می توانند مرکز توجه و یک المان دکوراتیو (مانند سایر المان‌های دکوراسیون داخلی از جمله پرده، پارتیشن و مبلمان) در منزل و یا ساختمان شما باشد.

مقایسه شومینه با سایر وسایل گرمایشی  

هر نوع از وسایل گرمایشی با نوع دیگر متفاوت می باشند و دارای مزایا و معایبی مخصوص به خود هستند. که ما در ادامه به بیان  این تفاوت ها می پردازیم.

مقایسه بخاری گاز سوز و شومینه های مدرن

*برای نصب بخاری حتما باید دودکش نصب گردد. اما در بعضی از مدل های شومینه مدرن نیازی به نصب دودکش نمی باشد. دودکش های بخاری حتما به صورت روکار نصب می گردند اما در برخی از مدل های شومینه های مدرن نظر می توان دودکش ها را به صورت توکار نصب نمود.

*سوخت مصرفی این محصول گاز می باشد. اما در مدل شومینه مدرن اتانولی، سوخت به کار رفته در شومینه، الکل اتانول می باشد. همچینن در شومینه های برقی برای سوخت مصرفی این محصول از برق استفاده می شود.

* نکته حائز اهمیت دیگر این است که برخی از مدل های شومینه ها را به صورت توکار و در درون دیوار می توان نصب نمود که در بخاری ها این کار امکان پذیر نمی باشد.

*در بعضی از مدل های شومینه های مدرن مانند شومینه برقی و شومینه اتانولی از دوده و خاکستر خبری نیست و به همین جهت برای محیط زیست بسیار مفید بوده و به نوعی دوستدار محیط زیست تلقی میشود. در مقابل بخاری ها برعکس شومینه های مدرن هستند و از معیاب بخاری ها می توان به دوده گرفتن و سیاه شدن اطراف آن اشاره  نمود.

*بخاری ها نسبت به شومینه ها میزان هدر رفت گرمای کمتری دارند و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کنند.

* در صورتی که بخاری به خوبی نصب نگردند امکان مسمومیت با گاز منواکسید کربن وجود داشته که بسیار خطرناک است. اما در مدل های از شومینه مدرن که سوخت آن ها اتانول یا برق است هیچ گونه مسمومیتی امکان پذیر نمی باشد.

*بخاری گاز سوز نسبت به شومینه مدرن از لحاظ قیمتی ارزان تر می باشند و مقرون به صرفه است

مقایسه رادیاتور و شومینه مدرن

*برای نصب شوفاژها نیازی به دود کش نمی باشد. اما در برخی از مدل های شومینه های مدرن نیاز به نصب دودکش می باشد.
* شوفاژ ها و شومینه های مدرن هر دو دارای یک مدل از نوع برقی می باشند. در شوفاژ های برقی برخلاف شوفاژهای متداول، عمل گرم کردن محیط توسط چرخش آب گرم انجام نمی گیرد بلکه به جای آب از سیالات دیگری از جمله روغن و مایعات دیگری برای گردش در رادیاتور و در نهایت گرم کردن منزل انجام می شود. 
* شوفاژ ها به وسیله گردش آب گرم در قسمت های داخلی آن کار گرمایش منزل را انجام می دهد. اما همانگونه که میدانیم شومینه ها با استفاده از شعله های آتش کار گرمایش منزل را انجام می دهند. 
* برای گرم کردن آب شوفاژ ها حتما باید موتورخانه مخصوص به شوفاژ ها تعبیه گردد و سپس آب گرم از سمت متورخانه به سمت رادایاتور ها پمپ می گردد، منتها به دلیل ساختار متفاوت شومینه ها در شومینه های مورد نظر ما اصلا چنین تشکیلاتی و سیستم هایی وجود ندارند.
* رادایاتور ها هم مثل شومینه ها قابلیت نصب توکار و روکار را نیز دارا می باشند و به هر دو طریق قابل نصب کردن می باشند.
*شوفاژ ها مدرن هم مانند شومینه ها ذکر شده دارای مدل های خاص و زیبایی بوده که می توانند به دکور خانه زیبایی خاصی ببخشند. 
*رادیاتور ها پس از نصب در جای خود ثابت می ماند. البته در برخی از مدل های شومینه های مدرن نیز چنین است یعنی پس از نصب قابلیت جا به جایی را ندارند اما مدل فانتزی این شومینه ها قابلیت جا به جایی داشته و به راحتی می توان آن ها را به هر قسمتی که مورد نظر ما می باشد شومینه را منتقل نماییم.
*شوفاژ ها قبل از راه اندازی هر ساله نیاز به عمل هواگیری داشه تا هوای درون سیستم شوفاژ ها خارج گردد. در شومینه ها اصلا نیازی به چنین کاری نیست.

با این حال انتخاب بین وسایل گرمایشی مختلف از جمله شومینه ، شوفاژ و سیستم های گرمایش از کف (که معمولا قابلیت اجرا در زیر کفپوش‌ اپوکسی و کفپوش سرامیکی را دارد) بستگی به بودجه مدنظر شما و همچنین ابعاد محیطی دارد که قصد گرمایش آن را دارید. 

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره شومینه