دسته بندی ها

فروشندگان عایق پلی یورتان

فروشندگان و مجریان

راهنمای خرید, بررسی و انتخاب انواع مدل عایق پلی یورتان

امروزه با توجه به کمبود منابع انرژی، صرفه جویی در مصرف انرژی جزو ملزومات زندگی است. عایق های حرارتی جزو تمهیدات لازم برای بهینه سازی مصرف انرژی است. این نوع عایق در کاهش مصرف انرژی و هزینه ‌های مربوط به آن نقشی موثر دارد. عایق پلی یورتان یکی ار عایق های حرارتی ساختمان است که  ضریب انتقال حرارت پایینی دارد در نتیجه گرما و سرما را حفظ می‌کند. عایق پلی یورتان بر روی پنجره و سقف نصب می‌شود تا از هدر رفت انرژی های حرارتی جلوگیری کند. پلی یورتان از ترکیب شیمیایی دو کامپوننت اولیه به همراه یک عامل خارجی با دمای جوش پایین تشکیل شده است و جزو مواد پر مصرف در جهان است.  این عایق در ابتدا در سال 1940 برای هواپیما ها به کار گرفته شد سپس در سال 1970 از آن در صنعت ساختمان سازی نیز استفاده شد. پلی یورتان از واکنش گاز ها و افزودنی ‌های مجاز، مواد ضد آتش و پلی یول به وجود می‌آید. از این ماده در سایر صنایع از جمله داروسازی، پتروشیمی و صنایع گاز استفاده می‌شود.

ادامه مطلب

کاربرد عایق پلی یورتان

از این عایق در کانال های هوایی و سیستم‌های خنک کننده استفاده می‌شود. همچنین برای مخازن و سطوح وسیع نیز گزینه بسیار مناسبی است. علاوه بر موارد گفته شده در ساندویچ پانل ها نیز از این عایق استفاده می‌شود.

پلی یورتان به جز عایق کاری در ساخت المان ‌های ضد سایش، قطعات پلاستیکی و چرخ نیز استفاده می‌شود.

انواع عایق پلی یورتان

انواع عایق ‌های پلی یورتان با چگالی های مختلف بسته به ویژگی‌ های مد نظر مشتری ساخته می‌شود. این نوع عایق ها را می‌توان به دسته‌ های زیر تقسیم کرد.

  • پلی یورتان بلوکی و تخته‌ای: این نوع عایق در ابعاد و اندازه‌های مختلف به شکلهای بلوکی و تخته‌ای ساخته می‌شود. فوم بلوکی برای عایق دیوار ها و مخازن بسیار بزرگ مناسب است. برای تولید بلوکهای پلی یورتان فوم را درون قالبهای مخصوص می ریزند و بعد از سفت شدن بلوک ها بریده می‌شوند.
  • عایق لوله‌ای و نیم لوله: در صورتی که برای لوله‌ ها نیاز به عایق کاری دارید، این نوع عایق قطعا بهترین گزینه برای استفاده است. سایز و ضخامت این عایق بسیار متنوع است
  • پلی یورتان تزریقی: در مکان های مسطح و غیر قابل دسترس به صورت دستی و به کمک دستگاه تزریق صورت می‌گیرد. برای عایق کاری از دستگاه‌ های مخصوص استفاده می‌شود.
  • پلی یورتان پاششی: در این نوع عایق مخلوط پلی یورتان که از دو نوع مایع ساخته میشود توسط دستگاه بر روی سطح مورد نظر پاشیده می‌شود. دقت داشته باشید که سطح کار باید تمیز و عاری از گرد و خاک باشد. ضخامت عایق به تعداد پاشش فوم بر روی دیواره بستگی دارد. برای جلوگیری از خطر آتش سوزی بهتر است ضخامت از 5 سانتی متر بیشتر نباشد. خود پلي يورتان پاششي به دو نوع سلول باز و بسته تقسيم مي‌شود در نوع باز امواج صوتي بهتر جذب مي‌شود و نوع بسته براي عايق حرارتي بسيار مناسب است.

مزاياي عايق پلي يورتان

  • کم وزن بودن: عايق پلي يورتان با وجود اينکه حجم بالايي دارد وزن کمي دارد.
  • مقاوم بودن: اين عايق در برابر فرسايش و خوردگي مقاومت خوبي دارد از اين رو هنگام ساخت خانه گزينه مناسبي براي استفاده است. علاوه بر اين مقاومت در برابر رطوبت و اسيد نيز جزو ديگر مزاياي عايق است.
  • ضد جانوران و حشرات: عايق پلي يورتان در برابر ميکروب، قارچ و آلودگي مقاومت بالايي دارد و ضد باکتري و جانوران موزي است به همين دليل از رشد حشرات و ساير جانوران موزي پيشگيري مي کند و نقش موثري در حفظ بهداشت خانه دارد.
  • قابليت تزريق و قالب گيري: اين فوم براي سطوح مسطح و غير قابل دسترس گزينه مناسبي است چون مي‌توان آن را تزريق يا قالب گيري کرد.
  • حجم بالا: فوم پلي يورتان پاششي حجم بالايي دارد و تمام قسمت هاي مد نظر را پوشش مي‌دهد.
  • قابلبت رنگ آمیزی: این عایق بعد از خشک شدن در محل کار قابلیت رنگ آمیزی و شکل دادن را دارد. می‌توانید آن را به هر حالتی که می‌خواهید شکل دهید و بسته به طراحی آن را رنگ کرد.
  • عایق صدا: عایق پلی یورتان علاوه بر اینکه عایق حرارت است عایق صدا نیز است و از انتقال سر و صدا به خوبی جلوگیری می‌کند. در این نوع عایق پلی یورتان سلول های باز زیادی وجود دارد و حفره‌ های هوایی موجود در آن امواج صوتی را جذب می‌کند و عملکردی بسیار عالی دارد.
  • چسبندگی بالا: تقریبا می‌توان گفت چسبندگی بالایی دارد و به هر سطحی می‌چسبد این نوع فوم به راحتی ورق های گالوانیزه و لایه ‌های پانل می‌چسبد.
  • صرفه جویی در مصرف انرژی: این نوع عایق برای جلوگیری از هدر رفت انرژی گزینه بسیار مناسبی است و به حفظ انرژی برای آینده کمک می‌کند.
  • تغییر دانیسته: دانیسته این فوم طبق نیاز مشتری متغیر است.
  • مقاومت در برابر ضربه: دوام این عایق در برابر ضربه و ترک خوردگی بسیار بالاست.

معایب عایق پلی یورتان

  • این نوع عایق را بعد از چسبیدن به سطح کار نمی‌توان جدا کرد. از این رو سعی کنید از افراد متخصص و حرفه و دستگاه‌ های مخصوص برای انجام کار با دقت لازم استفاده کنید همچنین این عایق برای مکان هایی که امکان تعمیر یا بازسازی دارند مناسب نیست.
  • فوم پلی یورتان بازیافت بسیار طولانی دارد و در واقع می‌توان گفت که تجدید ناپذیر است از این در مصرف آن باید این موارد را در نظر گرفت.
  • کار با این عایق خطراتی را برای سلامتی انسان به دنبال دارد. برای جلوگیری از ایجاد هر گونه آسیب و مشکل تنفسی سعی کنید از پوشش ایمنی مناسب استفاده کنید چون حین کار با این عایق گازی در هوا آزاد می‌شود که برای سلامتی انسان مشکل ساز خواهد بود.
تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون