دسته بندی ها

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه دکوراسیون داخلی

کف کاذب چیست | آشنایی با مزایا و کاربردهای آن

کف کاذب چیست | آشنایی با مزایا و کاربردهای آن

logo
Sakhtemoon
کف کاذب چیست | آشنایی با مزایا و کاربردهای آن

کف کاذب پدیده ای است که با ارتفاعی مشخص از سطح کف ساختمان نصب می شود و برای پنهان کردن کابل ها و تاسیسات موجود در کف بسیار مناسب است.


کف کاذب به محصولی اطلاق می شود که مانند سقف کاذب، بر روی سازه و ساختمان های آماده اجرا می شود. این محصول با استفاده از پایه هایی با ارتفاع مورد نظر، بر روی کف اصلی قرار گرفته و اجرا می شود. از کف کاذب برای ایجاد ارتفاع سطح برای افراد در حال تردد استفاده می شود. در اصل نام معادل این محصول " کف بلند شده " است که در ایران با توجه به شباهت نحوه به کارگیری آن با سقف کاذب، به اصطلاح با این نام شناخته شده است. اولین کاربرد این محصول، نیاز به بستر مناسب ساختمان ها و مراکز صنعتی برای پوشش دهی و پنهان سازی کابل های ارتباطی و سیم ها و دیگر الحاقات ماشین های صنعتی بود. محصول ذکر شده الحاقات را به روش مناسب از زیر خود عبور می دهد و علاوه بر این امکان دسترسی آسان در صورت نیاز و در مواقع ضروری (بازدید، تعمیر وسایل و دستگاه ها) را فراهم می کند. ارتفاع حاصل از این کف کاذب، بین 10 تا 150 سانتیمتر است. از فضای حاصل در بین این محصول و کف اصلی برای نگه داری و عبور مواردی نظیر لوله های آب گرم و یا سرد، سیم های برق و یا کابل های ارتباطی، انتقال هوا و موارد مشابه دیگر استفاده می شود. در این مقاله وبسایت ساختمون به موضوع کف کاذب و مسائل مربوط به آن می پردازیم.

4668

کف کاذب چیست؟

کف کاذب متشکل از سه بخش تایل، پایه و استرینگر در ساختار خود است. در ساختار این محصول روکش ها و پوشش های متنوعی مانند PVC، لمینت های H.P.L، پارکت، کفپوش های صنعتی، آنتی استاتیک و موارد دیگر وجود دارد. کف کاذب می تواند از مواد و قطعات نسوز و مستحکمی مانند فلزات ساخته شود. عمده ترین متریال فلزی مورد استفاده برای کف کاذب، آلومینیوم و فولاد است. ابتدایی ترین و عمده ترین کاربرد این محصول به دو جمله خلاصه می شود.

  • ایجاد محل مناسب برای عبور و نگه داری منصوبات و الحاقات مکانیکی و برقی دستگاه ها و امکان دسترسی آسان به آن ها
  • سبک سازی ساختمان به منظور کاهش وزن وارده ناشی از وسایل و دستگاه ها بر روی بار کلی ساختمان
4671

کاربرد کف کاذب

عمومی ترین و پایه ای ترین کاربرد کف کاذب، ایجاد ارتفاع مناسب برای سطح محیط مورد نظر است. کاربرد ذکر شده بیشتر در ساختمان کارخانه ها و مکان هایی با کاربرد صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد که از این طریق، ابزار آلات مکانیکی و برقی در ارتفاع مناسبی قرار می گیرند و امکان به کارگیری و دسترسی به آن ها فراهم می شود. در نمونه های جدید این کف الحاقی، امکان گرمایش از کف فراهم شده است و همچنین امکان انتقال آب های سطحی و کاهش رطوبت محیطی را نیز فراهم کرده اند. استفاده از امکان گرمایش کفی این محصول باعث می شود که ساختمان ها دیگر نیازی به انواع وسایل گرمایشی از قبیل شومینه ها، بخاری ها و موراد دیگر را نداشته باشند. علاوه بر این، به علت نوع ساختار کف کاذب، گزینه مناسبی برای سبک سازی ساختمان مورد نظر به حساب می آید که برای ساختمان های صنعتی با ابزار آلات سنگین، گزینه مناسبی محسوب می شود. این محصول  قادر است ناهمواری های کف اصلی ساختمان را پوشش دهی کند و دیگر نیازی به نصب کفپوش های دیگر مثل کفپوش اپوکسی، چوبی، چرمی و مدل های دیگر نمی باشد.

4672

انواع کف کاذب

کف کاذب فولادی

این نمونه کف کاذب، قیمت پایین تری نسبت به نمونه های دیگر دارد و عمده ترین مزیت به کارگیری کف فولادی، قدرت تحمل وزن بسیار بالای آن است. این نوع کف کاذب با روکش های مختلف آنتی استاتیک ارائه می شود که از این طریق الکتریسیته ساکن سطح را به حداقل رسانده و تاثیر آن را کم می کند و ایمنی محیط را بالا می برد. کف فولادی به علت ویژگی های ذکر شده، جزو گزینه های انتخابی برای مکان هایی با تردد بالا و یا نیاز به تحمل بار بالا است. این نمونه معمولا در مراکز کامپیوتر و اتاق های مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد. مزیت های دیگر این نوع کف کاذب، سهولت نگه داری، تعویض راحت آن ، طول عمر بالا و بازیافت پذیری آن می باشند. کف کاذب فولادی به دو نوع نمونه توپر و توخالی تقسیم می شود. این دو نمونه در بحث تحمل فشار بار به صورت گسترده و یا متمرکز دارای تفاوت هایی هستند. کف فولادی توپر دارای ساختاری متشکل از دو تایل است که فضای مابین آن با ماده های کامپوزیت از قبیل سیملت سبک، مواد تزریقی سیمان، فرمالدئید،، پلی اتیان و آلومینا پر شده است. این ساختار مقاومت کف کاذب مذکور را به حداکثر می رساند.

4674

کف کاذب آلومینیومی

این نوع کف کاذب، یکی از پرکاربرد ترین نمونه های کف کاذب محسوب می شود. روش تولید کف آلومینیومی طبق روش ریخته گری تحت فشار است که از این طریق، تراکم این محصول بالا رفته و به دنبال آن در برابر فشار وارده، بیشترین تحمل را ارائه می دهد. کف کاذب آلومینیومی سبک تر از نمونه فولادی بوده و همچنین مقاومت بالا تری در برابر آتش سوزی دارد. این محصول حتی در محیط های مرطوب امکان اکسیده شدن پایینی دارد. دیگر مزیت این محصول، مقاومت بسیار بالا در برابر نیرو های استاتیکی و یا دینامیکی است. این نمونه به زیر سازی خاصی احتیاج ندارد و در صورت نیاز به زیر سازی در آن از پیچ و مهره استفاده نمی شود، از این رو سطح حاصل شبکه ای به هم پیوسته و پایدار تر و در نهایت محکم تری خواهد بود.

4676

مزیت های عمده کف کاذب

  • مقاومت و ایمنی در برابر حوادثی نظیر زلزله اشتعال و انتقال آتش
  • مقاومت در برابر فشار و یا ضربه
  • قابلیت شستشو و عدم جذب گرد و غبار
  • کاهش بار مرده وارده بر وزن کلی ساختمان
  • جمع آوری و نگه داری الحاقات به صورت ایمن با دسترسی آسان
  • امکان انتقال و نصب مجدد کف کاذب به محل دیگر
در پایان، این کف کاذب پتانسیل بالایی برای به کارگیری در فضا های متنوع دیگری مانند فضا های اداری و یا محیط های آزمایشگاهی و موارد دیگر را دارد و پیش بینی می شود در آینده کاربرد گسترده ای داشته باشد.
تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون
دیدگاه ها و سوالات
avatar
جبرئیل رحیمی ۲۸-۶-۹۸ ساعت ۱۳:۴۸

برای ساختمان مسکونی امکانش هست،صرفه اقتصادی داره

avatar
بهزاد بیهقی ۸-۸-۹۸ ساعت ۲۲:۵۳

خیر . استفاده از این نوع کف معمولا برای ساختمانهای اداری، آن هم در موارد خاص توصیه میشه .

ارسال دیدگاه یا سوال در مورد این مطلب
 
 
 
 
۵ امتیاز از ۲ رای