دسته بندی ها

نمای شیشه اسپایدر

توضیحات

نمای اسپایدر چیست
نمای اسپایدر به نوعی از نماهای مدرن شیشه ای خود ایستا (نمای پرده ای curtain wall) گفته می شود که در آن شیشه بوسیله اتصالات نقطه ای به سازه متصل می گردد. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمان های تجاری و اداری بوده و در صفحه شیشه هیچ گونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمی شود ، موردی که در نماهای کرتین وال لامل بعنوان یک ضعف مطرح می گردد. بطور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازه ای از سیستم سازه های فلزی ، کابلی و شیشه ای می باشد که با توجه به کاربری ساختمان ، بارگزاری و هزینه از آنها استفاده می شود. استفاده از هرنوع ساختار شیشه در این نما بلامانع بوده که با توجه به شرایط محیطی و کاربری نما تعیین می گردد.
یراق آلات نمای اسپایدر عمدتا بر اساس دسته بندی زیر طراحی می گردند:
بر اساس نوع سیستم نمای اسپایدر
شکل و فرم موردپسند کارفرما
مقاومت طراحی یراق آلات نمای اسپایدر
ترکیبات تشکیل دهنده یراق
ضخامت شیشه نمای اسپایدر
سیستم نماهای اسپایدر یک پوشش خارجی برای نمای ساختمان می باشد به صورتی که در این نماها دیوارهای خارجی سازه ای نمی باشند اما مانع از عبور جریانات بیرونی می شود. با توجه به اینکه نمای اسپایدر از جنس مصالح سازه ای نمی باشد می تواند از مصالح سبک شود و هزینه های ساخت و ساز را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. زمانی که از نمای شیشه بعنوان نمای خارجی استفاده شود می توان نفوذ نور طبیعی به داخل ساختمان نهایت بهره را برد. نمای اسپایدر هیچ باری از ساختمان را تحمل نمی کنند و تنها باربر وزن خود و نیروهای وارد به صفحات نما می باشند. نمای اسپایدر بار باد افقی را از طریق اتصالات در کف و ستون های نما به اسکلت اصلی ساختمان منتقل می کنند. نمای اسپایدر بگونه ای طراحی می شود که مانع از نفوذ جریان هوا و آب به فضاهای داخلی شود و در برابر نوسانات ناشی از باد و زلزله و بار وزن خود نما مقاومت کافی داشته باشد. نمای اسپایدر بعلت امکان جابجایی شیشه ها بصورت مستقل امکان مستهلک کردن نیروی زلزله را تا حد زیادی دارا می باشند ، مسئله ای که همواره بعنوان یکی از نقص های اصلی نمای کرتین وال لامل شمرده می شود. سیستم نماهای کرتین وال بصورت عمومی از اعضای آلومینیم و استیل قالب ریزی شده تشکیل می گردد ، اولین نمای کرتین وال از استیل ساخته شده است.
خلاصه ای از دسته بندی ها
نوع سیستم : استفاده از هر نوع سیستم نمای اسپایدر نیاز به یراق منحصر به فرد خود دارد. به عنوان نمونه استفاده از ستون های شیشه ای جهت سازه اصلی نما نیاز به نوعی یراق دارد که علاوه بر امکان اتصال آن بر شیشه با ایجاد سطح گسترده کمترین فشار ممکن را به ستونها وارد کند. متداول ترین نوع یراق کاربردی در ایران با ابعاد ۲۰*۲۰ سانتیمتر بوده که امکان اتصال به سازه های فلزی را میسر می نماید. علاوه بر یراق آلات اصلی ، پیچ های جهت اتصال شیشه به یراق وجود دارد که اصطلاحا روتل نامیده می شود. این پپیچها عمومی بوده و بسته به تغییر سیستم نمای اسپایدر تغییری نمی کند.
شکل و فرم: یراق آلات نمای اسپایدر دارای شکل های متنوعی می باشند که علاوه بر ایجاد دامنه وسیعی از انتخاب ها از لحاظ زیبایی داراری اندکی تغییرات در مکانیزم انتقال نیرو به سازه اصلی می باشند. از فرم های اصلی و پرکاربرد نمای اسپایدر می توان به اسپایدرهای X شکل و H شکل اشاره کرد. کلمپ ها نیز با ساختاری مشابه اسپایدر را می توان به عنوان سیستمی متفاوت از لحاظ ظاهری معرفی نمود که دارای زمینه کاری محدودی در ایران می باشند.
مقاومت طراحی: مهمترین مورد در انتخاب نوع یراق می باشد. هر یراق با توجه به فرم و محل استفاده (سقف ، نما و یا نماهای شیبدار) دارای مقاومت محوری و شعاعی مشخصی می باشند. در طراحی نمای اسپایدر با توجه به مقاومت های موجود و ضرایب اطمینان لازم باید به انتخاب نوع یراق مبادرت نمود یا ابعاد آن را افزایش یا کاهش داد. دقت شود مکانیزم نیرو در نما و سقف متفاوت بوده و در صورتی که محدودیتی در تغییر نوع اسپایدر وجود دارد باید با کاهش ابعاد شیشه نیروهای وارده را در حدود مجاز نگاه داشت.
ترکیبات یراق: تاثیر اصلی ترکیبات یراق بر روی ظاهر و مقاومت طراحی آنها می باشد. یراق آلات نمای اسپایدر عمدتا از استیل و آهن می باشند . نوع آهن آن با رنگ های کوره ای پوشانیده شده و دارای طیف وسیعی از رنگ های مختلف می باشند ، دارای مقاطع منعطف تر بوده و مقاومت بالاتری دارند. نوع استیل آن می تواند از استیل ۳۰۴ یا ۳۱۶ باشد که نوع استیل ۳۰۴ آن به علت کیفیت پایینتر تولید و موارد پیش آمده مانند تغییر رنگ و خوردگی اصلا پیشنهاد نمی گردد.
ضخامت شیشه نمای اسپایدر عمدتا بر وزن نما و بصورت غیرمستقیم بر عملکرد اسپایدر تاثیر گذاشته و ممکن است باعث تغییر فرم اسپایدر گردد، اما عمده تاثیر ضخامت شیشه بر روی روتل ها می باشد بگونه ای هر ضخامت شیشه روتل مخصوص خود داشته که علاوه بر امکان درگیری با شیشه فوق می تواند نیروهای متفاوتی را تحمل کند.
نمای اسپایدر - آشنایی و شناخت نمای اسپایدر نوع لوله ای
نمای اسپایدر ۱۰۱
با پیشرفت تکنولوژی صنعت تولید شیشه ساختمانی نیز دچار تغییرات عمده ای گردیده است ، بطور کلی شیشه دارای پارامترهای اصلی بوده که مشخصات آن را برای کاربر معین می نماید ، از آن جمله می توان به پارامترهای سازه ای شیشه مانند تنش تسلیم و نهایی و ضرایب اطمینان مربوط ، عبور نور و حرارت ، رنگ و … اشاره کرد.
Architectural glass شیشه ای است که بعنوان شیشه ساختمانی بکار می رود و بصورت عمومی بعنوان یک سطح شفاف و براق در نماهای ساختمان بکار می رود که از آن دست می توان به پنجره های موجود در جداره خارجی ساختمان اشاره کرد. برای کاربری صحیح شیشه در ساختمان باید از نوع ایمن آن استفاده کرد که شامل شیشه های مسلح ، مقاوم و لمینیت شده می باشد.
نوع شیشه مصرفی در نمای ساختمان عمدتا تحت تاثیر کاربری ساختمان ، ضخامت آن بر اساس نیروهای وارده و رنگ شیشه بر پایه پارامترهای عبور نور و طراحی معماری تعیین می گردد. در زیر به انواع مختلف شیشه و کاربری آنها در نمای اسپایدر اشاره می شود.
شیشه خام : جام خام شیشه که مقاومت پایینی در برابر ضربه داشته و در ساختمانهای قدیمی استفاده می گردید. امروزه استفاده از آن منسوخ شده و از شیشه های فن آوری شده در ساختمانها بهره گرفته می شود. استفاده از این شیشه ها در نمای اسپایدر امکان پذیر نیست.
شیشه سکوریت: با استفاده از عملیات حرارت دهی و تنظیم ساختار شیشه خام علاوه بر افزایش مقامت شیشه در برابر ضربه ، شیشه ای پدید می آید که پس از شکست به قطعات ریز تبدیل شده که برندگی بسیار پایینی نسبت به شیشه خام دارند. کاربرد اصلی این شیشه به دلیل وضوح بالا در ویترین ها و نماهای کوتاه با ارتفاع حداکثر ۵ متر از سطح خیابان می باشد. بهترین ساختار برای ویترین ها استفاده از نمای اسپایدر فین گلس و شیشه سکوریت می باشد که شفافیت کامل ویترین را به همراه دارد.
شیشه لمینیت : با استفاده از یک لایه چسبنده مانند PVB یا چسب رزین دولایه شیشه را به هم چسبانده بطوریکه عملکرد واحدی پیدا می کنند. این نوع شیشه پس از شکست در محل خود باقیمانده و نمی ریزد. این نوع شیشه می تواند در ترکیب با شیشه های دیگر به عنوان شیشه اصلی در نماهای بلند استفاده گردد. عملیات سکوریت کردن لایه های شیشه در شیشه های لمینیت بلامانع است. استفاده از رزین در شیشه ها بعلت تغییررنگ و حباب زدگی ناشی از عملیات دستی در شیشه های لمینیت منسوخ گردیده است. استفاده از این شیشه ها در نمای اسپایدر ساختار امن نما را به دنبال دارد.
شیشه لمینیت پس از شکست در محل خود باقی می ماند

سایر محصولات و خدمات ما

ارسال دیدگاه در مورد این محصول / خدمت
 
 
 
 
امتیاز از ۰ رای