مولفههای گرمایشی اصلی ترین مولفههای فنی به کار رفته در سیستم رادیاتور قرنیزی است. لولههای مسی از میان حائلهای آلومینیومی واقع در قسمت بالای سیستم رد شده است. آب گرم از طریق لولههای مسی جریان پیدا میکند که باعث گرم شدن پرههای رادیاتور میشود. یک لوله برای آب گرم و یک لوله دیگر برای آب سرد تعبیه شده است. گرما از طریق واکنش فیزیکی به دیوارها ساطع میشود. به این ترتیب حجم هوای گرم در فضا جریان پیدا میکند. به این ترتیب دیوارهای خانه به یک منبع گرما تبدیل میشود و با جایگزین شدن هوای گرم با هوای سرد، هوایی مطبوع در خانه ایجاد میشود. عناصر گرمایشی را میتوان به صورت جداگانه نصب کرد یا با توجه به طراحی داخلی فضا از متریالهایی همانند فلز یا چوب استفاده کرد.
از سیستم گرمایش رادیاتور قرنیزی در ساختمانهای جدید، بازسازی ساختمانهای قدیمی، بناهای تاریخی، سیستمهای گرمایشی مکانهای عمومی مانند مسجد و حسینیهها، ساختمانهای پزشکی، ساختمان با سطوح شیشهای دارای ارتقاع بین 16 تا 30 سانتی متر کاربرد دارد. برای خشک کردن دیوارهای مرطوب استفاده از سیستم گرمایشی رادیاتور قرنیزی گزینه بسیار مناسبی است. با استفاده از این سیستم مرتبا سطوح دیوار گرم میشود، به این ترتیب از ایجاد رطوبت بر روی دیوار جلوگیری میکند.
یکی از اصلیترین مزایای رادیاتور قرنیزی صرفهجویی در فضای خانه است، به این ترتیب فضای بیشتری برای استفاده در اختیار دارید. از جمله مزایای دیگر این سیستم گرمایشی میتوان به توزیع مساوی گرما در خانه، نصب آسان، قابلیت جاسازی و مقاوم سازی بالا، کاهش میزان انرژی مصرفی، عدم تولید گرد و غبار و دوده در خانه، تمیز کردن آسان اشاره کرد. استفاده از رادیاتور قرنیزی در بیمارستانها و مراکز درمانی هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و هم نیاز به نظافت آنچنانی ندارد.
با وجود مزیتهای متعدد سیستم رادیاتور قرنیزی باید قبل از نصب نکاتی را در نظر گرفت. از آن جایی که قدرت تولید گرمای این سیستم بسیار بالا نیست و درجه حرارت گرمای تولید شده نسبت به سایر روشهای گرمازا تقریبا کم است، ممکن است برای اتاقهای بزرگ گزینه مناسبی نباشد و نتواند به خوبی یک اتاق بزرگ را گرم کند. در ساختمانهای قدیمی با توجه به وجود سیستمهای قرنیز در اطراف لبههای دیوار استفاده از این محصول ممکن است پاسخگوی نیاز کاربران نباشد. در این صورت استفاده از سیستم گرمایشی رادیاتور بهترین گزینه است.
رادیاتور قرنیزی را میتوان در قسمتهای پایین دیوار نزدیک به کف، پایین ستونها و طاقچهها نصب کرد. به این ترتیب به کاربر این امکان را میدهد که مبلمان و اثاثیه خود را در هر مکانی که دوست دارد، بهراحتی بچیند. وجود مبلمان در نزدیکی سیستم گرمایش قرنیزی هیچ مشکلی برای رد و بدل کردن جریان هوای گرم ایجاد نمیکند. البته حفظ فاصله 8 تا 10 سانتیمتری از دیوار مهم است تا گرمای تولید شده توسط سیستم به طور کارآمد پاسخگو باشد. توصیه میشود که سیستم رادیاتور قرنیزی در امتداد دیوارهای خارجی محل مورد نظر نصب شود. در 70 درصد موارد نصب رادیاتور قرنیزی بر روی دیوار خارجی کارایی بیشتری داشته است. دمای جریان در نظر گرفته شده بین 40 درجه سانتیگراد و حداکثر 55 درجه سانتیگراد ذکر شده است. معمولا پس از روشن کردن سیستم گرمایشی بسته به اندازه اتاق و نوع طراحی آن طی 15 تا 30 دقیقه فضا گرم میشود.
از جمله ویژگیهای سیستم رادیاتور قرنیزی برای کاربران میتوان به تنظیم کردن راحت، سرعت بالای تولید گرما، جلوگیری از رطوبت، مخفی کردن لولهکشی از طریق روکش قرنیز مانند، طراحی زیبا و منعطف، قابلیت نصب آسان و صرفهجویی 25 درصدی در هزینههای گرمایشی اشاره کرد.
رادیاتورهای قرنیزی در دو مدل آبی و برقی در بازار موجود است که همان گونه که در بالا ذکر شده است مزیتهای متعددی دارد. سطح بالای گرمای تابشی در کف، سطوح دیوار باعث ایجاد آب و هوایی مطبوع در اتاق میشود که برای ارتقا سلامت و رفاه عمومی موثر است. معمولا گرمای تولید شده در سیستم رادیاتور قرنیزی 3 درجه سانتیگراد نسبت به رادیاتورهای معمولی کمتر است که باعث صرفهجویی قابل توجهی در هزینهها میشود. دمای مناسب و واکنش سریع به تنظیمات کنترلی، دو فاکتور بسیار مهم هستند که سیستمهای معمول گرمایشی از آنها برخوردار نیستند.
در گزارشات دریافت شده اغلب مشتریان از افزایش فضای موجود در خانه و کاهش میزان هزینه مصرفی خود احساس رضایت داشتهاند. برای بسیاری از مردم باور قدرت گرمایش رادیاتورهای قرنیزی غیر ممکن است، اما روشی بسیار کارآمد برای گرم کردن خانه است، همیشه سادهترین ایده، بهترین ایده است. مزایای سیستم رادیاتور قرنیزی بسیار بیشتر از معایب آن است. به سادگی با حذف کردن رادیاتور در سیستمهای گرمایش مدرن شما میتوانید هم در فضا صرفهجویی کنید و هم در هزینهها.
این سیستم از رشد کپک، قارچ و باکتری در دیوارها جلوگیری میکند. حداقل سطح همرفتی برای هیترهای برد رادیاتور باید در نظر گرفته شود تا فضای گردش هوا به میزان لازم در اختیار باشد و در عین حال مانع انتشار گرد و غبار و مواد آلرژی زا در هوا شود. این سیستم جایگزین مناسبی برای رادیاتورهای پرهای و سیستمهای گرمایش از کف است. برخی از این سیستمها با انرژیهای تجدید پذیر نظیر انرژی خورشیدی کار میکنند. استفاده از انرژیهای تجدید پذیر باعث تولید انرژی با بالاترین راندمان کاری میشود.