دسته بندی ها

طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی

فروشندگان و مجریان طراحی و دکوراسیون داخلی

راهنمای بررسی و انتخاب انواع سبک های دکوراسیون داخلی

حتما شما هم تا به حال قصد بازسازی یا تغییر دکوراسیون داشته‌اید و برای اینکار با جستجو در اینترنت یا بروشور های تبلیغاتی، به دنبال افراد متخصص و قابل اعتماد برای اجرای ایده‌ های نو و به روز بوده‌اید. گاهی یک تصمیم گیری ساده مانند چیدمان مبل و میز ناهارخوری، یا انتخاب محل قرار دادن تلویزیون به مساله‌ای چالشی تبدیل می‌شود. وبسایت و اینستاگرام ساختمون بی شک مجموعه‌ای کم نظیر از انواع دکوراسیون داخلی با سبک‌ های مینیمال، امروزی و سنتی است. به علاوه می‌توان متخصصین و شرکت‌ های طراحی داخلی را در این وبسایت مشاهده و نمونه کار های اجرایی آن‌ ها را مقایسه کرد و در نهایت بهترین مجری دکوراسیون داخلی را با در نظر گرفتن بودجه مد نظر خود انتخاب کرد.

ادامه مطلب

طراحی داخلی، هنر و دانش تقویت فضای داخلی یک ساختمان برای دستیابی به یک محیط سالم تر و خوشایند تر برای افرادی که از این فضا استفاده می کنند، است. به افرادی که وظیفه چیدمان و طراحی فضای داخلی ساختمان را به عهده دارند دکوراتور یا طراح دکوراسیون داخلی اطلاق می‌شود. این افراد غالبا دارای خلاقیت و ایده پردازان ماهری هستند. این افراد معمولا ایده ‌هایی کاربردی و در عین حال زیبا و چشم نواز برای دکوراسیون داخلی منزل یا ساختمان اداری دارند.

طراحی داخلی حرفه ای چند وجهی است که در آن راه حل های خلاقانه و فنی برای دستیابی به یک فضای داخلی متناسب و دلنواز به کار برده می‌شوند. این راه حل ها علاوه بر کاربردی بودنشان، کیفیت زندگی و فرهنگ ساکنان را بالا می برند و از منظر زیبایی بصری نیز، جذاب هستند.

عناصر مهم در طراحی داخلی

در حالت کلی بین طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی تفاوت زیادی قائل نمی‌شوند. در حالی که طراحی داخلی به طراحی کل فضای زندگی از ابتدا اشاره دارد در حالی که طراحی دکوراسیون داخلی به تزئین یک فضای خصوصی اعم از فضای داخلی ساختمان یا فضای اداری با مبلمان اضافه شده و اثاثیه یا لوازم داخلی اشاره دارد. به طور کلی طراحان داخلی قائل به هفت عنصر و هفت اصل در طراحی هستند که در ادامه به تشریح آن‌ها پرداخته شده است.

فضا

فضا یکی از مهمترین عناصر طراحی داخلی است. فضا به عنوان پایه ای عمل می کند که کل نقشه طراحی داخلی در آن ساخته شده است. از این رو ضروری است که طراح از فضای موجود، ابعاد و کاربرد های آن آگاه باشد. فضا به دو نوع تقسیم می شود یعنی فضای دو بعدی که کف را در بر می گیرد (شامل طول و عرض) و فضای سه بعدی که فضای زندگی را تشکیل می دهد (شامل طول، عرض و ارتفاع).

خطوط

خطوط، اشکال را به وجود می آورند و وظیفه ایجاد حس هماهنگی، تضاد و وحدت در یک فضای زندگی را بر عهده دارند. آن ها اشکال را تعریف می کنند و به عنوان راهنمای بصری یک فضای داخلی عمل می کنند. خطوط بطور گسترده به سه نوع افقی، عمودی و پویا تقسیم می شوند. در حالی که خطوط افقی باعث ایجاد احساس امنیت به فضا می شوند، خطوط عمودی طبیعت آزاد و گسترده ای را نشان می دهند و خطوط پویا یا زاویه ای، که بر روی سازه هایی مانند پله ها قابل مشاهده می باشند. یک طراح داخلی باید بداند که چگونه می تواند از این خطوط برای تعریف فرم ها (یکی دیگر از عناصر مهم طراحی داخلی) استفاده کند.

فرم ها

فرم ها به طور کلی اشکال هستند. فرم ها با ترکیب دو یا چند شکل ایجاد می شوند و با کمک عناصر دیگر مانند بافت، الگو ها و رنگ ها می توانند برجسته شوند. فرم خوب تعریف شده هماهنگی برقرار می کند. دو نوع فرم هندسی (ساخته شده توسط انسان) و طبیعی (ارگانیک) وجود دارد. همچنین فرم ها به صورت باز و بسته طبقه بندی می شوند. اشکال باز آن هایی هستند که می توان به آن ها نگاه کرد و اشکال بسته آن هایی هستند که توسط یک سطح بسته محصور می شوند.

نور

نور یکی از بارز ترین عناصر طراحی داخلی می باشد که یا طبیعی و یا توسط انسان ساخته شده است. بدون نور عناصر دیگر یعنی رنگ، بافت و الگو اصلاً اهمیتی ندارند. نور، عناصر دیگر از جمله فضا، خط و فرم ها را برجسته می کند.

رنگ

رنگ ابزاری قدرتمند برای طراحی دکوراسیون و همچنین در طراحی داخلی است. در واقع می توان گفت هنر ترکیب و هماهنگی رنگ ها در کنار هم است که سبب می شود یک طرح چشم نواز و هماهنگ در معماری داخلی ایجاد شود.

برای طراحان داخلی ضروری است که تجربه ای عمیق با رنگ ها، درک اثرات روانشناختی آن ها و درک معنای هر رنگ در مکان ها و موقعیت های مختلف داشته باشند، تا بتوانند ترکیب های مناسبی را برای هر مکان ایجاد کنند.

بافت

بافت ویژگی است که با دیدن یا لمس کردن سطوح درک می‌گردد. در طراحی داخلی پوسته ها و سطوح فضایی معمولاً بسته به عملکرد هر فضا تغییر می کند.

الگو

الگو ها علاقه و زندگی را به طراحی داخلی اضافه می کنند و در کنار رنگ ها کار می کنند. الگو ها می توانند از هر شکلی باشند و بیشتر شامل طرح های جذاب و تکراری هستند.

در پایان امید داریم با مطالب ذکر شده شما قادر به استفاده و درک اصول اولیه و ضروری دکوراسیون داخلی باشید. با این حال توصیه می‌کنیم با جستجوی کارشناسان طراحی داخلی در شهر مورد نظر خود، بهترین مجریان این حرفه را انتخاب کنید و طراحی داخلی ساختمان مسکونی یا اداری مد نظرتان را به آن‌ ها بسپارید.

آشنایی با عناصر تاثیر گذار در دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی در اصل به ایجاد هارمونی و هماهنگی بین اشیا و فضای مورد نظر، به همراه کاربرد صحیح نور، رنگ‌ها در کنار توجه به کاربری فضا گفته می‌شود. با توجه به این تعریف هدف اصلی اجرای دکوراسیون داخلی استفاده بهینه از فضای مورد نظر به همراه خلق زیبایی است. بعید نیست اگر این کار را به منزله یک هنر بدانیم. این کار با شناخت رنگ‌ها، استفاده صحیح از ترکیب رنگ‌ها، همچنین شناخت و استفاده صحیح از وسایل دکوراتیو مثل مبلمان، پرده، انتخاب متریال و رنگ هماهنگ برای کفپوش و دیوارپوش، بهره‌گیری صحیح از نور متناسب با فضای مربوطه امکان پذیر است. برای اجرای صحیح و ایده‌آل برای این هدف باید مختصری از دانش مهندسی سازه، معماری و هنر را با هم در هم آمیخت و از آن‌ها بهره گرفت. البته در کنار این عوامل بهتر است برای کسب بهترین نتیجه و دستیابی به حداکثر کارایی، فاکتورهایی مانند نوع کاربری فضای مورد نظر برای اهداف تجاری، اداری، آموزشی یا محل زندگی، شرایط آب و هوایی منطقه، انتخاب سبک طراحی مورد علاقه ساکنان آن و هماهنگی با فرهنگ و سلیقه سکنه را مورد توجه قرار دهیم. در اینجا مختصری به معرفی عناصر مهم در دکوراسیون داخلی می‌پردازیم.

تاثیر رنگ ها در دکوراسیون داخلی

رنگ‌ها از اصلی‌ترین المان‌های تعیین کننده در دکوراسیون داخلی هستند. انتخاب و به کارگیری آن‌ها بسته به وسعت فضای مورد نظر و مقدار نور دریافتی فضا متغیر است. همچنین انتخاب رنگ‌ها با توجه به هدف و کاربری فضا صورت می‌گیرد. رنگ‌ها به سه دسته فعال، غیر فعال و خنثی تقسیم می‌شوند. رنگ‌های فعال باعث پررنگ شدن جلوه اشیا و خطوط به کار رفته در فضای اجرایی شده و به فضا جان می‌بخشند. از جمله این دسته از رنگ‌ها می‌توان به نارنجی، زرد، قرمز و صورتی اشاره کرد. رنگ‌های غیرفعال در تقابل با این دسته قرار دارند، این رنگ‌ها شامل رنگ‌های آبی و سبز و طیف‌های مرتبط با این رنگ‌‌‌‌‌‌ها هستند و فضا را تلطیف کرده و حس آرامش را القا می‌کنند. رنگ‌های خنثی شامل سیاه ،خاکستری و سفید هستند. انواع دیگر رنگ‌های مورد استفاده در دکوراسیون داخلی رنگ‌های جفت شونده یا متضاد هستند که معمولا در مجاورت هم استفاده می‌شوند مانند رنگ‌های سیاه و سفید، قهوه‌ای و سبز، زرد و بنفش.

نقش مبلمان در دکوراسیون داخلی

مبلمان از دیگر عناصر مهم دکوراتیو در مبحث دکوراسیون داخلی به حساب می‌آید. انتخاب مبلمان نیز به نوع کاربری فضا، سلیقه و بودجه مشتری و سبک انتخاب شده برای دکوراسیون داخلی بستگی دارد. انوع مبلمان موجود در بازار شامل مبلمان کلاسیک، راحتی، ال فرم، سلطنتی، استیل، مدرن، حصیری، چرمی، چوبی، شزلون، چستر و ... هستند.

مبلمان کلاسیک ظاهری باشکوه و اشرافی دارد. اغلب از چوب افرا، گردو و راش تهیه می‌شود. در قسمت پایه مبل و تاج آن از رویه‌های طلایی و نقرهای برای جلوه بیشتر استفاده می‌شود. از مهمترین مدل کلاسیک مبلمان به انواع کلاسیک مصری، کلاسیک لهستانی و فرانسوی می‌توان اشاره کرد.

مبلمان راحتی برای رفع خستگی و حس آرامش با تنوع و رنگ‌بندی و اشکال متفاوتی در بازار موجود است. مبلمان ال فرم بیشتر برای فضاهای کوچک و محدود کاربرد دارند. ضمن جاگیری کم، فضای مناسبی را برای استراحت فراهم می‌کنند.

مبلمان سلطنتی برای فضاهای بزرگ‌تر مناسب‌ هستند و همانطور که از اسمشان پیداست، به فضا جلوه‌ای لاکچری و باشکوه می‌دهند. مبلمان استیل ضمن اینکه جز اجزای دکوراتیو لوکس به حساب می‌آیند، دارای ظرافت و زیبایی منحصر به فردی می باشند.

مبلمان مدرن نیز دارای دو مدل مدرن کلاسیک و مدرن راحتی است. مبلمان مدرن با ظاهری امروزی و متنوع مورد استقبال قرار گرفته است. مدل کلاسیک آن شبیه مدل کلاسیک است با این تفاوت که در مدل مدرن کلاسیک در ساختار مبلمان منبت کاری بیشتر و ظرافت بیشتری به کار می‌رود. مبلمان حصیری بیشتر در فضای باز در مجاورت استخرها و مناطق ساحلی کاربرد دارد.

مبل‌های چرمی با متریال چرم به سهولت نظافت شده به علاوه دارای تنوع قابل قبولی هستند و دوام زیادی دارند. مبلمان چوبی از اجزای پرکاربرد در دکوراسیون داخلی است، که همه انواع کلاسیک، استیل، حصیری و برخی انواع ال فرم را نیز شامل می‌شود، دارای متریال چوب از انواع درخت‌های بلوط، راش، گردو، صنوبر و ... است. مبل شزلون دارای دسته قوسی شکل است بیشتر جنبه دکوراتیو دارد. مبل چستر نیز دارای دسته استوانه‌ای شکل اغلب با متریال مخملی و دکمه های زیاد است.

پرده ها عنصر چشم گیر در دکوراسیون داخلی

پرده‌ها نیز از اجزای اصلی دکوراسیون داخلی هستند. انتخاب مدل این محصولات با توجه به سبک انتخابی، نوع پارچه و متریال پرده، سلیقه و بودجه مشتری، ابعاد پنجره، نوع کاربری فضا و عوامل دیگر تعیین می‌شود.

از انواع مختلف پرده به مدل‌های اتریشی، رومن، پیلی‌دار، غلتکی و ... می‌توان اشاره کرد. پرده اتریشی به حالت والان چین‌‌‌‌‌‌دار از پایین به بالا جمع می‌شود. برای ایجاد چین در پرده باید 2 تا 3 برابر عرض پنجره پارچه تهیه شود و توصیه می‌شود تا در سبک کلاسیک از این مدل پرده استفاده شود. پرده رومی معمولا در فضاهایی با دکوراسیون ساده و خلوت به کار می‌رود این نوع پرده به حالت چین افقی روی هم تا می‌شود و در حالت باز پرده فاقد چین است و به ساده‌ترین شکل برای پوشش پنجره‌ها استفاده می‌شود. در مدل پیلی‌دار پرده، ترکیبی از دو پارچه ساده و طرح‌دار به کار می‌رود. از شکاف‌های پارچه اصلی پارچه دوم را رد می‌کنند و در کناره‌های پرده از ریسه برای جمع کردن آن استفاده می‌کنند. در این مدل از پرده  هنگام باز و بسته کردن آن، از یک غلتک فنری در بالای پرده استفاده می‌شود. حسن این نوع پرده این است که از حداکثر نور در موارد دلخواه می‌توان استفاده کرد.

چیدمان صحیح المان های دکوراسیون داخلی

آخرین و مهمترین قسمت در مبحث دکوراسیون داخلی چیدمان و قرار دادن صحیح همه این اجزا از نظر انتخاب ابعاد، رنگ‌ها و ترکیب صحیح آن‌ها و انتخاب دیگر اجزای دکوراتیو مثل گلدان‌ها کوسن‌ها و ... است. این قسمت نمایش نتیجه نهایی همه انتخاب‌هایی است که برای این هدف انجام شده است. تمام این مباحث البته با انتخاب نوع سبک‌های موجود برای دکوراسیون داخلی اعم از سبک‌های کلاسیک، مدرن، سبک‌های ایران باستان، یونان باستان، شرق دور، ساحلی و ... کامل می‌شود.

با بهره‌مندی از دکوراسیون داخلی می‌توان ضمن رضایت‌مندی و آرامش بیشتر، از صرف اوقات شبانه روز در فضاهای سربسته ساختمان با هر نوع کاربری، لذت برد.

آشنایی بیشتر با دکوراسیون داخلی و سبک های گوناگون آن

از آن جایی که دکوراسیون داخلی خانه نشان دهنده سلایق و روحیات افرادی است که در آن زندگی می کنند لذا بسیاری از افراد روی این موضوع حساسیت ویژه دارند و دل شان می خواهد زیبایی خانه در نظر اول توجه دیگران را به خود جلب کند. البته اهمیت دادن به طراحی دکوراسیون داخلی منزل از جانب دیگری هم قابل بررسی است. خانه برای ما محل امنیت و آرامش است که پس از روز کاری به آن پناه می بریم. باید آن جا مطابق با سلیقه مان باشد تا احساس آرامش داشته باشیم. به دلیل مواردی که گفته شد طراحی دکوراسیون داخلی از موضوعات مهمی می باشد که در سال های اخیر خیلی بیشتر از گذشته به آن توجه می شود و طراحان سعی می کنند پیوسته مدل های جدید و نو را اجرا کنند تا بتوانند پاسخگوی نیاز افراد مختلف با سلیقه های متفاوت باشند. در ادامه به بررسی برخی از سبک های دکوراسیون داخلی و ویژگی های هر کدام و اصول انتخاب سبک مناسب می پردازیم.

دکوراسیون داخلی چیست؟

منظور از دکوراسیون داخلی این است که رنگ ها، اسباب و وسایل و اشیای خانه را به گونه ای هنرمندانه و زیبا با هم و دارای پس زمینه ای مشخص هماهنگ کنیم. اگرچه خیلی از افراد طراحی دکوراسیون داخلی منزل شان را خودشان بر عهده می گیرند اما طراحی دکوراسیون هم اصول مختص خودش را دارد که برای این که به درستی انجام شود رعایت آن ها الزامی است. البته وجود این اصول سبب نمی شود که شما خودتان منزل تان را طراحی نکنید بلکه دانستن اصول دکوراسیون داخلی به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.  در طراحی دکوراسیون ما فضا های مشخصی خلق می کنیم. اما خلق این فضا ها باید به گونه ای باشد که کاربرد و استفاده از وسایل هم به بهترین شکل خود باشد. استفاده از مدل ها و طرح های دست و پا گیر تنها به این دلیل که زیبا هستند گزینه مناسبی نخواهد بود.

سبک دکوراسیون داخلی

سبک های خیلی زیادی برای طراحی دکوراسیون داخلی وجود دارد. که هر کسی بسته به سلیقه و نظر شخصی خود و البته فضا و مکانی که در دسترس دارد از بین انواع مختلف انتخاب می کند. از جمله پر کاربردترین سبک های داخلی که بیشتر از بقیه نام آن ها را شنیده ایم عبارتند از: سبک مدرن، سبک سنتی و قدیمی، سبک فرانسوی، سبک هندی، سبک مصری، سبک چینی و...

در ادامه به معرفی دو سبک پرطرفدار مدرن و کلاسیک و ویژگی های آن ها می پردازیم.

دکوراسیون داخلی به سبک مدرن

با مدرن شدن زندگی های امروزی و ارتباط هایی که با کشور ها و فرهنگ های دیگر به وجود آمده است اصلا عجیب نیست که سبک های دکوراسیون جدیدی که در دنیا طرفدار دارند وارد کشور شوند و خیلی ها آن ها را برای خانه شان انتخاب کنند. دانش به روز و معماری مدرن پیوسته در حال جست و جو و ارایه مدل های جدیدی است که در سراسر دنیا معرفی می شوند. حالا دیگر نیازی نیست که مدت زمان زیادی بگذرد تا طرح های جدید به دست معماران داخلی برسد و بتوانند از آن ها ایده بگیرند بلکه دنیای مجازی امکان ارتباط های تنگاتنگ و استفاده از دانش روز را فراهم کرده است.

در این سبک وسایل و اشیا را در ساده ترین حالت ممکن انتخاب می کنند. و معمولا رنگ هایی که برای طراحی در این نوع دکوراسیون انتخاب می شوند رنگ های خنثی می باشند. تزیینات پیچیده و وسایل تجملاتی در سبک دکوراسیون مدرن استفاده نمی شوند. می توان به آسانی با وسایلی ساده و در رنگ هایی ملایم و خنثی فضایی دل چسب و پر از آرامش ایجاد کرد. در طراحی به سبک مدرن هم مانند سایر طراحی ها باید هارمونی بین اجزای مختلف دکور و وسایل در نظر گرفته شود. به همین دلیل پرده های ساده در این طراحی کاربرد زیادی دارند.

دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک

در این سبک می توان از رنگ های مختلف استفاده کرد. طرح ها و نقش های روی سطوح با ظرافت تمام طراحی می شوند و به جزییات اهمیت ویژه ای داده می شود. حتی ساده ترین شکل ها و طرح ها را هم باید با هدف و دقت انتخاب کرد. رنگ های ملایم در طراحی کلاسیک جایگاه ویژه ای دارند و کاربرد شان زیاد است.

نکات مهمی که در طراحی دکوراسیون داخلی باید در نظر گرفت این است که خانه را همان طوری طراحی کنیم که در آن آرامش مان حفظ شود. به طور مثال اگر در یک سبک طراحی به نورپردازی خاصی احتیاج است که برای شخص ما و یا فردی از اعضای خانواده مان مناسب نیست روی آن پافشاری نکنیم که مثلا طراحی به هم نخورد. یا مثلا گاهی برخی افراد در یک طراحی خاص افراط می کنند و کاربری منزل و یا هر جای دیگری تقریبا دچار تغییر می شود. نکته دیگر این که حتما بسنجید به چه چیزی علاقه دارید و تنها به دلیل مد و این که در حال حاضر چه چیزی عمومیت دارد سبک خاصی را انتخاب نکنید. فراموش نکنید این ما هستیم که در آن خانه زندگی می کنیم و احساسی که داریم از همه چیز مهم تر است.

آشنایی با تاثیر نحوه چیدمان و فاکتورهای تعیین کننده بر دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی (Interior Decoration) دانش کاربردی و تلفیقی ایجاد حداکثری هماهنگی بین اشیای متعلق در یک مجموعه با توجه به شرایط بنای ساختمان و بهره گیری از رنگ‌ها و نور و دیگر عوامل موجود است. این کار یا هنر، هدفش بهینه سازی استفاده از فضای سازه در محتمل ترین و بهترین شکل ممکن و خلق زیبایی در فضای مربوطه است. اجرای درست، صحیح و دقیق طراحی داخلی و ایجاد نتیجه مطلوب از طریق دانش و شناخت کافی در به کارگیری رنگ‌ها، استفاده صحیح از ترکیب آن‌ها، شناخت و کاربرد به جای وسایل دکوراتیو مثل مبلمان، پرده، انتخاب جنس و رنگ هماهنگ برای دیوارپوش، کفپوش و استفاده درست از نور متناسب با امکان پذیر است. برای این مهم لازم است تا با دانش‌های مهندسی سازه، معماری و هنر آشنا باشیم و از آن‌ها به طور همزمان استفاده کنیم. با این حال تنها این تمهیدات کافی نیست همچنین لازم است برای دستیابی به هدف نهایی و دستیابی به استفاده مطلوب، عوامل مختلفی مانند نوع کاربری ساختمان مورد نظر اعم از استفاده تجاری، اداری، آموزشی، مسکونی، شرایط اقلیمی منطقه، کاربرد سبک طراحی موردپسند و دلخواه ساکنان و عدم تناقض با فرهنگ بومی منطقه اجرای پروژه را مورد توجه قرار دهیم. در اینجا مختصری به معرفی عناصر مهم در دکوراسیون داخلی می‌پردازیم.

آشنایی با عناصر و فاکتورهای تعیین کننده در دکوراسیون داخلی

از اساسی‌ترین فاکتورهای تعیین کننده در مبحث دکوراسیون داخلی رنگ‌ها هستند. انتخاب و به کاربرد آن‌ها بسته به مساحت فضای مورد نظر و حجم نور دریافتی بنا متفاوت است. به علاوه عامل دیگر در انتخاب رنگ‌ها توجه به هدف بهره برداری از فضای مورد نظر است. طیف‌های مختلف رنگ‌ در سه دسته فعال، غیر فعال و خنثی جا می‌گیرند. هر کدام دارای اختصاصات ویژه‌ای هستند.

تاثیر رنگ‌های فعال در دکوراسیون داخلی

رنگ‌های فعال باعث می‌شوند تا جلوه اشیا و خطوط به کار رفته در فضای مورد نظر پررنگ تر دیده شوند و علاوه بر آن به فضا هم جان می‌بخشند. از رنگ‌های فعال پر طرفدار به نارنجی، زرد، قرمز و صورتی اشاره کرد.

تاثیر رنگ‌های غیرفعال در دکوراسیون داخلی

رنگ‌های غیرفعال درست برعکس رنگ‌های فعال و در نقطه مقابل آن‌ها قرار دارند، از نمونه رنگ‌های غیر فعال به رنگ‌های سبز، آبی و طیف‌های مربوط به آن‌ها هستند. این قبیل رنگ‌ها علاوه بر تلطیف فضا کرده و القا کننده حس آرامش نیز هستند.

تاثیر رنگ‌های خنثی در دکوراسیون داخلی

رنگ‌های خنثی جز هیچ‌کدام از تقسیم‌بندی‌ها قرار نمی‌گیرند. سیاه، خاکستری و سفید جز رنگ‌های خنثی هستند.

علاوه بر این‌ها انواع دیگری از رنگ‌ها تحت عنوان رنگ‌های جفت شونده یا متضاد در دکوراسیون داخلی به کار می‌روند. رنگ‌های سیاه و سفید، قهوه‌ای و سبز، زرد و بنفش، جز این دسته از رنگ‌ها هستند. روش کاربرد آن‌ها به طور همزمان و در کنار هم است.

مبل‌ها المانی تاثیر گذار در دکوراسیون داخلی

از دیگر فاکتورهای قابل توجه به عنوان اجزای دکوراتیو در مبحث دکوراسیون داخلی، مبلمان است. نوع کاربری فضا، سلیقه و بودجه مشتری و سبک انتخاب شده برای طراحی داخلی، از مجموعه فاکتورهای موثر در انتخاب نوع مبلمان توسط مشتری یا مجری دکوراسیون است. مبلمان انواع مختلف و متنوعی دارد. مبلمان کلاسیک، راحتی، ال فرم، سلطنتی، استیل، مدرن، حصیری، چرمی، چوبی، شزلون، چستر و ... از انواع پر کاربرد و مشتری پسند در زمینه دکوراسیون هستند.

اگر به دنبال ظاهری باشکوه و اشرافی برای فضا هستید انواع مبلمان کلاسیک توصیه می‌شود. جنس چوب مبلمان کلاسیک بیشتر از درختان افرا، گردو و راش تهیه می‌شود. برای جلوه بیشتر از رویه‌های طلایی و نقره‌ای در قسمت‌هایی از مبل، مانند تاج و پایه آن استفاده می‌کنند.

انواع کلاسیک مصری، کلاسیک لهستانی و فرانسوی از شناخته ترین انواع مبلمان کلاسیک در بازار هستند. علاوه بر این محصولات به منظور رفع خستگی و فراهم کردن آرامش مصرف کنندگان انواع مبلمان راحتی با تنوع، رنگ‌بندی و اشکال مختلفی به بازار عرضه شده است. از جمله انواع مبلمان راحتی به مبلمان ال فرم می‌توان اشاره کرد. این نوع محصولات برای دکوراسیون فضاهای کوچک و محدود در نظر گرفته شده اند. ضمن اشغال کم فضا در بناهای کوچک، فضای مناسبی را برای استراحت ایجاد می‌کنند.

برای فضاهای بزرگ و اتاق پذیرایی، گزینه مناسب‌تر استفاده از مبلمان سلطنتی است. این محصولات همان طور که انتظار می‌رود فضا را با ابهت، لاکچری و باشکوه‌تر نمایش می‌دهند. این محصولات جز اجزای دکوراتیو لوکس هستند، در عین حال دارای ظرافت و زیبایی خاصی است.

انواع مبلمان مدرن خود به دو دسته مدرن کلاسیک و مدرن راحتی تقسیم می‌شوند. مبلمان مدرن به دلیل این که ظاهری امروزی و متنوع دارند، پر طرفدار هستند. انواع مدرن کلاسیک آن تشابه زیادی به مدل کلاسیک دارند. تفاوت این دو در این است که در مدل مدرن کلاسیک مبلمان ظرافت و منبت کاری بیشتری نسبت به انواع مبلمان کلاسیک دارد.

در مجاورت استخرها و مناطق ساحلی از انواع مبلمان حصیری استفاده می‌شود. مبل‌های چرمی همان طور که از اسمشان پیداست از چرم تهیه شده اند. این محصولات به آسانی نظافت شده، متنوع هستند و طول عمر مناسبی دارند. مبلمان چوبی از چوب انواع درخت‌های بلوط، راش، گردو، صنوبر و ... تهیه می‌شوند. در دکوراسیون داخلی به وفور از این نوع مبلمان استفاده می‌کنند، البته انواعی از محصولات کلاسیک، استیل، حصیری و برخی انواع ال فرم هم جز زیر مجموعه مبلمان چوبی قرار می‌گیرند.

از دیگر انواع مبلمان‌های دکوراتیو به مبل شزلون می‌توان اشاره کرد که دارای دسته قوسی شکل است. مبل چستر با دسته استوانه‌ای شکل اغلب با جنس مخمل و دکمه‌های زیادی که در دوخت آن استفاده شده، از دیگر مبلمان‌های دکوراتیو به حساب می‌آید.

چیدمان اجزای دکوراسیون داخلی چگونه باید باشد؟

در دکوراسیون داخلی مهم‌ترین قسمت کار چیدمان و قرار دادن صحیح همه اجزای قدیمی و انتخاب اشیا جدید دکوراتیو مثل گلدان‌ها، کوسن‌ها و... به نحوی که حداکثر هماهنگی و هارمونی را داشته باشند. برای نیل به این هدف باید در ابعاد، رنگ‌ها و ترکیب صحیح وسایل با همدیگر در نظر گرفته شود. انتخاب وسایل و چیدمان آن‌ها، ارتباط مستقیمی با  انواع سبک‌های موجود برای دکوراسیون داخلی شامل سبک‌های کلاسیک، مدرن، یونان باستان، شرق دور، ساحلی، سبک‌های ایران باستان، و ... دارد.

دکوراسیون داخلی منازل ایرانی

برای دکوراسیون داخلی منازل کوچک ایرانی بسته به خواست مشتری استفاده از انواع سبک‌های مدرن و تلفیقی وانواع رنگ‌ها از رنگ‌های روشن تا رنگ‌های گرم استفاده میشود. برای نتایج مطلوب‌تر استفاده از رنگ‌های روشن برای بزرگ‌تر نشان دادن فضا و ارایه سبک‌هایی مانند سبک مینیمال و مدرن با حداقل وسایل توصیه می‌شود. استفاده از انواع میزهای کم جا و تاشو در آشپزخانه و تختخواب‌ها و وسایل کم جا، در اتاق خواب و دیگر قسمت‌های منزل نیز امروزه فراگیر شده است.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون

مطالب مفید درباره دکوراسیون داخلی