دسته بندی ها

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه دکوراسیون داخلی

دیوار کاذب | ساختمون

logo
Sakhtemoon
دیوار کاذب | ساختمون

اولین و مهمترین کاربرد دیوار کاذب، تقسیم فضا به قسمت های مورد نیاز است. زمانی که به واسطه جنس و فرم خاصی این تقسیم صورت می پذیرد، فضای داخلی دستخوش تغییراتی در ابعاد و اندازه، فرم نهایی، سیرکولاسیون، نور مبادله شونده از نورگیرها،سبک طراحی داخلی و در نهایت طراحی محیط موردنظر می شود.



سیستم سازه های خشک و سبک که سابقه ای چندان طولانی در ایران ندارند چندی است در بازار داخلی قابلیت های خود را به ظهور رسانیده است. یکی از انواع دیوارهای کاذب که از پیش طراحی و ساخته شده و در محل نصب می شوند با نام plaster boardازمجموعه دیوارهای خشک و سبک( dry wall ) شناخته می شوند. درای وال ها به عنوان جداکننده فضاها و سقف کاذب، قابلیت اجرا و نصب بر همه اسکلت های اجرا شده با هر نوع سازه را دارد. بنابراین به راحتی در محیط های اداری، تجاری و مسکونی بدون نیاز به عملیات بنایی و صرف هزینه های گزاف اجرا شدنی است.

این سیستم به دلیل ایجاد بار کمتر، در بازسازی فضاهای موجود، می تواند مفید باشد و به خاطر نصب سریع و مقرون به مورد توجه طراحان و استقبال مردم قرار گرفته است. دیوارهای کاذب، از آن جایی که به محیط اضافه می شوند و تقسیم فضا و در عین حال دکور و طراحی فضا را به عهده دارند، لازم نیست همانند دیوارهای حمال عمل کنند و تا سقف ادامه یابند. این ویژگی، این امکان را به طراح خواهد داد تا از شرایط فرمی به وجود آمده در جهت طراحی اطراف دیوار و هماهنگی آن با بقیه فضا استفاده کند.

دیوارهای کاذب لازم نیست حتما به شکل چهار گوش های منظم و صلب استفاده شوند. بلکه می توانند در شکل ها و فر م های متنوع، در ایجاد فضایی پویا سهیم باشند. بافت رویه این گونه دیوارها در ترکیب با فضای داخلی نیز بسیار با اهمیت است. این دیوارها با تنوعی قابل توجه در زمینه بافت از نوع سنگ آنتیک، آجر، کنیتکس و ... در بازارهای داخلی در دسترس است.
از دیگر استفاده های دیواره ای کاذب، صرفه جویی در مصرف مصالح ساختمانی به خصوص فولاد و سیمان است. در ساخت این دیوارها نیازی به موادی مانند خاک رس نیست. فرم پذیری پانل ها حتی به صورت قوس جهت استفاده های دکوراتیو و موثر در ایجاد سیرکولاسیون مطمئن تر و مطلوب تر نیز اهمیت دارد. این قوس ها، این امکان را به طراح می دهند که پویاتر عمل کند و از دو سوی دیوار استفاده بهینه ببرد. در اجرای پروژه هایی که حمل و نقل مصالح مستلزم طی مسافت زیادی است، در طراحی داخلی، استفاده از این دیوارها مناسب است و بسته بندی مناسب و ساده آن، حمل و نقل مطمئن و راحتی فراهم می آورد.
در استفاده از دیوارهای کاذب، باید به اندازه دیوار و نقش اثاثیه موجود در فضا نیز توجه شود. دیواری که کوتاه باشد شرایط خاصی به محیط تحمیل می کند؛ مثلا پیشنهاد می شود که در صورت استفاده از دیواره ای کاذب، از پرده های سرتاسری، لوسترهای بلند و دراز آویخته، بردرهای بالای پرده، شرابه ها، گچ بری های دورتادور دیوار استفاده نشود.

پس از نصب سازه های فلزی، پیچ کردن آنها به هم و پیچ کردن صفحات گچی روکش دار، نوبت به رنگ آمیزی یا نصب کاغذ دیواری یا افکت های مختلف دکوراتیو بر روی آن می رسد. یکی از استفاده های مورد توجه در دیوارهای کاذب، دسترسی آسان به سیستم الکتریکی و تاسیسات فنی است. به این ترتیب که با ایجاد باکس و حفره های دلخواه بر روی دیوار کاذب و نورپردازی درون آن، می توان به صفحه دکوراتیو فعالی در محیط منزل رسید. این نوع نورپردازی برای آن که در داخل دیوار انجام می پذیرد و منطقه خاصی از آن را روشن می سازد، به طور موثر در طراحی محیط مورد توجه قرار می گیرد.

به غیر از دیوارهای کاذبی که همراه با بافت خاصی به صورت آماده و از قبل طراحی شده ارائه می شوند، می توان بعد از نصب دیوار کاذب، با استفاده از بتونه، مصالح ساده چون خرده شیشه و سنگ، پارچه و غیره بافت دلخواهی بر روی آن به وجود آورد. در عین حال از بلوک های شیشه ای، کامپوزیت ها، گچ و پنل های دیگر نیز می توان به صورت تلفیقی در قسمتی از دیوار کاذب استفاده کرد. تزئینات قابل استفاده بر روی دیوارهای کاذب نیز همانند دیوارهای ساده، در صورتی که عمودی باشند، ظاهری فعال به دیوار می دهند و تزئینات افقی، ظاهری غیرفعال، دقیق و منظم بر روی دیوار ایجاد می کنند. از تکنیک های رنگی و پتینه نیز به راحتی می توان در سطح این دیوارها استفاده کرد. دیوارک ها ( دیوارهایی که تا سقف امتداد ندارند) از لحاظ فرمی تاثیر دیداری قابل توجهی بر محیط می گذارند و فقط خودشان و اشیاء مربوط به خودشان را بهتر نشان می دهند و از دیوارهای کاذب، ساده تر و متنوع ترند. دیوارهای مجازی می توانند از سطوح و ارتفاع متغیر کف و سقف ها پدید آیند و یک فضای ساده و بدون آرایه معماری را به قسمت های کاملا مجزا از لحاظ فرمی تقسیم کنند. این دیوارها در قسمت هایی به صورت کف کاذب عمل می کنند و در جاهایی می توانند به صورت سکوی کوتاه و دکوراتیو پشت کاناپه ها و مبل ها ( وقتی پشت مبل ها قرار گیرند) باشند.

یکی ازاستفاده های قابل توجه دیوارهای کاذب، به عنوان سازه تقلیل دهنده صدا است که در اتاق های موسیقی، آپارتمان های کوچک با دیوارهای نازک و دیوارهای مشترک اتاق کودکان با فضای دیگر می تواند استفاده شود.

این سازه تقلیل دهنده صوت، روی سازه های عمودی در هنگام نصب دیوار کاذب پیچ می شود. با وجود آن که دیوارهای کاذب قابلیت انعطاف زیاد در طراحی و پذیرش تزئین از سوی طراح داخلی دارند، نباید این نکته را از نظر دور داشت که این دیوارها مقداری از فضای محیط را به دلیل ضخامت خود تقلیل می دهند که البته این میزان در مقایسه با فضای کل متراژ محیط بسیار ناچیز است اما در فضاهای زیر 50 - 60 متر بایستی از قبل مورد توجه و بازبینی قرار گیرد. همچنین در راهروهای کوچک و کم عرض و فضاهای ورودی، استفاده از دیوارهای کاذب نیازمند بازنگری منطقی و استفاده از استانداردهاست.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون
ارسال دیدگاه یا سوال در مورد این مطلب
 
 
 
 
امتیاز از ۰ رای