ترکیب رنگی خنثی به مقدار قابل توجهی بر وسعت و دلبازی فضا می افزاید و اگر در کنار این ترکیب رنگی از خطوط عمودی و افقی نیز استفاده شود این تاثیر بسیار زیاد تر می شود.
تمی با ترکیب رنگی خنثی برای دکوراسیون فضایی وسیع و روشن با پنجره های بزرگ انتخابی بسیار ایده آل با تاثیر بالاست و از آن جایی که اتاق نشیمن بزرگ ترین فضای یک خانه است و معمولا پنجره های نور گیر دارد، تم رنگی خنثی، یکی از مناسب ترین تم ها برای دکوراسیون این فضا به شمار می رود.
ترکیب رنگی خنثی به مقدار قابل توجهی بر وسعت و دلبازی فضا می افزاید و اگر در کنار این ترکیب رنگی، از خطوط عمودی و افقی نیز استفاده شود این تاثیر بسیار زیادتر می شود. استفاده از خطوط عمودی روی دیوار از کف تا سقف و نصب بنرهایی از جنس پارچه های قلمکاری شده یا هر نوع پارچه زیبای دیگری با ترکیب خنثی روی دیوار، ایده زیبایی برای زینت بخشیدن به دکوراسیون خنثی در فضای نشیمن است. زیرا به این ترتیب رنگ های خنثی با بافتی متفاوت وارد دکوراسیون شده و بر جذابیت بصری فضا افزوده و آن را از بی روح و سرد شدن دور می کنند. رنگ آمیزی دیوار به صورت راه راه با دو رنگ خنثی اما متمایز یا با دو تناژ سیر و روشن از رنگ خنثی نیز می تواند دقیقا همین تاثیر را در دکوراسیون بگذارد و بدون اضافه کردن بافتی متفاوت به فضا روح دهد.
هنگام استفاده از یک ترکیب رنگی خنثی در دکوراسیون اتاق نشیمن باید از خط مشی های دکوراتیو پیروی شود. برای مثال زمانی که از تناژ ملایم قهوه ای و بژ کنار هم استفاده می کنید باید برای تاکید و برجسته سازی آن ها از تناژ تیره این دو رنگ نیز به مقدار کم در دکوراسیون کمک بگیرید تا تناژهای ملایم بیشتر به چشم آیند. روش دیگر برای برجسته سازی رنگ های خنثی در دکوراسیون فضا این است که از رنگ های خنثی با تضاد بالا کنار هم کمک بگیرید. برای مثال می توانید دکوراسیونی سفید و مشکی و بسیار دراماتیک بسازید. برخی از ترکیب های رنگی خنثی و بافت دار نیز در دکوراسیون اتاق نشیمن می توانند کنار هم بسیار زیبا و متعادل جلوه کرده و احساسی گرم در فضا خلق کنند. ترکیب گندمی، تنباکویی و زردآلویی روشن از این دسته ترکیب های رنگی به شمار می رود.
در یک اتاق نشیمن خنثی با استفاده هوشمندانه از بافت ها و عناصر دکوراتیو متنوع می توان به مقدار زیادی بر جذابیت و غنای دکوراسیون افزود. در اصل در دکوراسیون اتاق نشیمنی که تم رنگی خنثی برای آن انتخاب شده باید بیشتر از فضاهای دیگر از اکسسوری ها و عناصر دکوراتیو زیبا استفاده کرد و این زمینه خنثی باید زمینه ای مساعد و زیبا برای درخشیدن و به نمایش در آمدن عناصر دکوراتیو باشد. این عناصر به خصوص زمانی که نیاز به تغییر و تنوع بافت در دکوراسیون دارید می توانند بسیار مفید و موثر واقع شوند.
هنگامی که تم رنگی خنثی را برای دکوراسیون اتاق نشیمن خود انتخاب می کنید، مراقب باشید رنگ های خنثی طوری استفاده نشوند که خطوط و مرزهای بین عناصر و متریال مختلف را محو کرده و جلوه فضا را تخت و یکدست کنند. این اتفاق مخرب توسط رنگ های خنثی در اتاق نشیمن می تواند بیش از هر فضای دیگری رخ دهد و به مقدار زیادی از زیبایی و جذابیت بصری دکوراسیون فضا بکاهد. یکی از روش های موثر برای پیش گیری از بروز این اتفاق استفاده از رنگ های خنثی اما متضاد برای المان هایی است که در دکوراسیون کنار هم قرار می گیرند. اگر تمایل به داشتن دکوراسیونی تک رنگ دارید نیز می توانید برای جلو گیری از ایجاد جلوه ای تخت و به هم پیوسته، با تناژهای مختلف یک رنگ به خوبی بازی کنید یا از رنگ مشکی یا قهوه ای تیره برای کادر بندی و تفکیک مرز عناصر بهره ببرید.
یک نور پردازی متعادل و مناسب نیز نقش مهمی در فضای نشیمنی خنثی دارد. نور پردازی یک اتاق نشیمن خنثی نه تنها باید کاربردی و راحت باشد و فضایی مساعد و راحت را برای مطالعه و تماشای تلویزیون و استراحت فراهم کند، بلکه باید به نحوی باشد که رنگ های خنثی را همان طور که واقعا هستند جلوه دهد و باعث از بین رفتن تاثیر این رنگ ها نشود..
برگرفته از مجله منزل