دسته بندی ها

ورق پلی استایرن

جستجوی ورق پلی استایرن نتیجه ای نداشت.

راهنمای خرید و انتخاب انواع مدل های ورق پلی استایرن

ماده اولیه ورق پلی استایرن، استایرن نام دارد. پلی استایرن یک پلیمر مصنوعی معطر از مونومر استایرن است. استایرن خود مایعی بی رنگ و بودار است که همانند مواد آروماتیک است. ورق پلی استایرن در ایران بنام پلاستوفوم، آکاسیف و یونولیت شناخته می‌شود که نام اصلی آن پلی استایرن انبساطی است. این ماده سفید رنگ و متخلخل است و به آن عامل فوم کننده اضافه شده است پس از این فرایند به آن یونولیت یا فیبر سفید اطلاق می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت یونولیت از ریختن مواد پلی استایرن در داخل قالب و منبسط کردن آن‌ها به دست می‌آید. 

ادامه مطلب

ورق پلی استایرن با وزن حجمی پایین و دانه بندی های درشت و ریز است که به شکل گرانول، ورق و بلوک در اندازه ها و ضخامت‌ های مختلف وجود دارد. بلوک های یونولیتی پلی استایرن به علت سبکی و کم هزینه بودن مدتی است که مورد توجه انبوه سازان قرار گرفته است که خود به دو نوع قابل اشتعال و غیر قابل اشتعال تقسیم بندی می‌شوند. با توجه به بحران خیز بودن در ساختمان سازی نباید از بلوک های قابل اشتعال استفاده کرد.

تاریخچه پیدایش ورق پلی استایرن

ورق پلی استایرن اولین بار در سال 1839 توسط ادوارد سایمون کشف شد. در همان دوره مشابه این فرآیند مراحل تکمیلی خود را در آلمان غربی می‌گذراند. تجربیاتی که باعث شد در سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم پلی استایرن به عنوان یک پلاستیک ارزان با خواصی کاربردی معرفی شود. در نهایت شرکت BASF در ابتدای سال 1950 یک فرآیند دو مرحله ای برای تولید فوم پلی استایرن را گسترش داد. کمپانی کوپر در سال 1959 پلی استایرن انبساطی یا همان ESP را گسترش داد. ورق پلی استایرن از 5 درصد پلاستیک و 95 درصد هوا تشکیل شده است و این حجم زیاد هوا باعث سبکی این ورق شده است. ورق پلی استایرن تنها پلی اتیلنی است که امروزه در زندگی روزمره و صنعت بسیار پرکاربرد است.

انواع ورق پلی استایرن یا یونولیت

  • بلوک سقفی یا همان یونولیت سقفی
  • یونولیت سقفی استاندارد
  • یونولیت دیوار
  • یونولیت تیرچه کرومیت
  • یونولیت فشرده با چگالی بالای 40 و وزن بالا

کاربرد ورق پلی استایرن

بسته بندی، تولید ظروف یکبار مصرف خانگی، عایق سازی، ساخت یخدان جهت نگهداری دارو و یا حمل محصولات دریایی، در تولید کلاه ایمنی، ساخت ماکت و تابلو اعلانات، فضاسازی و تبلیغات شهری، عایق سازی دیوارها، ساخت وسایل نیازمند عایق حرارتی، صندلی معمولی و صندلی کودک، ساختن استودیوهای صدا برداری و عایق صوتی در محیط هایی که دارای آلودگی صوتی هستند.

از کاربردهای مهم یونولیت در صنعت ساختمان استفاده ی آن در سقف است و از ویژگی های بلوک سقفی می‌توان گفت یک عدد بلوک پلی استایرن جایگزین ده عدد بلوک سفالی می‌شود.

مزایای استفاده از یونولیت درسقف ساختمان ها

کاهش حجم بتن، مقاومت در برابر زلزله، حمل و نقل سریع و آسان، کاهش مصرف فولاد و آهن، صرفه جویی در مدت زمان اجرا، کاهش مصرف قالب بندی تیرچه، ضریب عایق یونولیت و در نهایت کاهش وزن ساختمان، عایق حرارتی، برودتی و صوتی، بطوریکه می‌‌توان گفت یونولیت معمولی در برابر صوت 42 دسی بل و گرمای 35 درصد عایق است.

ازدیگر کاربردهای آن می‌توان به این موارد ساخت نما، دیوار، سقف و کف ساختمان ها اشاره کرد.

مزایای ورق پلی استایرن

  • عایق در برابر آب و رطوبت
  • مقاوم در برابر ضربه و حرارت
  • پایداری در برابر زلزله
  • غیر قابل اشتعال
  • سبک بودن
  • سرعت زیاد در اجرا و کاهش هزینه ها
  • طول عمر و دوام بالا
  • امکان تبدیل شدن به اشکال و اندازه های مختلف

معایب ورق پلی استایرن

  • عدم مقاومت در برابر حلال‌های آلی
  • قابل اشتعال در صورت رنگ آمیزی با رنگ روغنی
  • امکان آسیب به لایه ی اوزون در صورت استفاده از کلروفلوروکربن موجود در آن

مقایسه ی EPS و XPS در ساختمان سازی

پلی استایرن منبسط شده یا EPS و پلی استایرن اکسترود فشرده یا XPS دو ماده ی صنعتی بسیار مناسب برای ساخت انواع ورق یونولیت، یونولیت سقفی و فوم سقفی می‌باشند. همچنین این ترکیبات با محیط زیست بسیار سازگار هستند و نه تنها برای تولید یونولیت بلکه برای بسیاری از کارهای حساس نظامی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هستند.

XPS با توجه به تغییراتی که در ساخت آن داده می‌شود ویژگی های برتری نسبت به EPS دارد. به همین علت ورق عایق XPS جایگزین مناسبی برای پشم شیشه و پشم سنگ می باشد ولی EPS جهت عایق کاری ساختمان‌ها استفاده می‌شود. XPS از ماده ای به نام GPPS ساخته شده است که بافتی خالی ازحفره دارد به همین علت مقاومت آن را در برابر جذب آب بالا می‌برد. در حالی که فضای خالی در ساختار EPS باعث می‌شود آب در آن نفوذ کند. مقاومت حرارتی EPS پایین تر از مقاومت حرارتی XPS است. ضریب حراراتی در XPS در مقایسه با EPS بالاتر است. به این معنا که هرچه ضریب حرارتی عایق بیشتر باشد صرفه جویی بیشتری در مصرف انرژی ساختمان رخ می‌دهد. به علت داشتن تحمل بالا در برابر وزن‌های سنگین از XPS در سردخانه استفاده می‌شود. با وجود شباهت های بالای این دو نوع عایق، نوع فشرده آن کارایی های بسیار بالاتری در برابر نوع منبسط دارد. به عنوان مثال XPS به علت مقاومت بسیار بالایی که در برابر جذب آب و رطوبت دارد. در مناطق مرطوب کارایی بالاتری نسبت به EPS دارد و در مورد مزایای EPS می‌توان گفت این عایق هزینه های مصرفی برق و انرژی را در قسمت های یک صنعت کاهش می‌دهد.

قیمت ورق پلی استایرن

برای تعیین قیمت ورق پلی استایرن باید به چند عامل توجه کرد.

اولین عامل چگالی فوم های ورقه ای است. عامل بعدی ابعاد، طول و ضخامت ورق پلی استایرن می‌باشد.

به طور کلی می‌توان گفت قیمت یونولیت با افزایش ضخامت و چگالی افزایش پیدا می‌کند. هزینه حمل ونقل این محصول را نیز به قیمت این ورق ها اضافه می‌کنند. ضخامت های مختلفی از این مصالح حدود 3 تا 5 اینچ در بازار موجود است و بستگی به این دارد مشتریان به چه فوم و یا ورقی احتیاج داشته باشند.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون