دسته بندی ها

کابینت آشپزخانه MDF

فروشندگان و مجریان

راهنمای خرید و انتخاب کابینت آشپزخانه MDF

دکوراسیون و چیدمان وسایل خانه ظاهر و جلوه بصری هر خانه را مشخص می‌کند. یکی از مکان‌هایی که برای افراد خانواده به‌ خصوص خانم خانه بسیار اهمیت دارد، آشپزخانه است. از قدیم باور بر این بوده است که آشپزخانه قلب هر خانه است. روزانه همه افراد خانواده به دفعات متعدد به آشپزخانه مراجعه می‌کنند، به خصوص کدبانوی خانه که زمان زیادی از وقت خود را در آشپزخانه سپری می‌کند.

ادامه مطلب

یکی از مهم‌ترین المان‌های موجود در آرایه‌گری آشپزخانه، کابینت است. سبک و طرح کابینت انتخاب ‌شده تا حد زیادی آرایه‌گری آشپزخانه را مشخص می‌کند. امروزه ‌روز با پیشرفت صنایع، مدل‌های مختلفی از کابینت‌های آشپزخانه در انواع طرح و رنگ به بازار عرضه شده است. انواع کابینت‌های ام دی اف، کابینت‌های گلاس، کابینت‌های ملامینه و چوبی در بازار موجود است. این دسته از کابینت‌های در میان مشتریان محبوبیت بسیاری پیدا کرده است.

وسایل ضروری مانند اجاق‌گاز، یخچال، هود و ... نقش چندانی در آرایه‌گری خانه ندارند و بیشتر از لحاظ کاربردی و عملکرد مورد بررسی قرار می‌گیرند؛ اما کابینت، کف‌پوش، سنگ پیشخوان و دیوارپوش آشپزخانه از المان‌های اصلی طراحی آشپزخانه محسوب می‌شوند.

اگر قصد خرید کابینت برای آشپزخانه خود را دارید، ممکن است با نام‌های متفاوتی مواجه شوید که هرکدام ویژگی‌های منحصر به خود دارد. این طیف وسیع از گزینه‌های انتخابی موجود باعث ایجاد سردرگمی در خرید می‌شود؛ اما کابینت یکی از اجزای هزینه ‌بر در طراحی است و لازم است دقت کافی در هنگام خرید داشته باشید تا هم متحمل ضرر مالی نشوید و هم زود از آن خسته نشوید. پس با توجه به بودجه تعیین‌شده، سلیقه و فضای منزل خود نوع کابینت خود را انتخاب کنید. شما در انتخاب رنگ، نوع و جنس کابینت هیچ محدودیتی نخواهید داشت.

انواع کابینت آشپزخانه

در حال حاضر کابینت آشپزخانه MDF، کابینت ممبران، کابینت های‌گلاس و کابینت ملامینه از بهترین گزینه‌های موجود در بازار هستند. قیمت مناسب، کیفیت بالا، تنوع در طرح و رنگ و زیبایی از ویژگی‌های اصلی این کابینت‌های به شمار می‌آید.

یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین  مدل‌های کابینت مورد استفاده کابینت آشپزخانه MDF است. ام دی اف مخفف (Medium Density Fibreboard) است که از ذرات خردشده چوب تشکیل‌شده است. این الیاف توسط چسب یا رزین در یک دستگاه متراکم و فشرده می‌شود. سپس تحت حرارت خشک می‌شوند و در قطعات مختلف بریده می‌شود. اصلی‌ترین متفاوت این تخته با تخته‌های دیگر چوبی اندازه الیاف‌های آن است. کابینت آشپزخانه MDF یکی از رایج‌ترین کابینت‌های مورد استفاده است. علت اصلی محبوبیت کابینت آشپزخانه MDF قیمت مناسب، راحتی ساخت و نصب است. کابینت چوبی بسیار گران ‌قیمت است، به همین دلیل همه افراد توانایی خرید کابینت چوبی را ندارند؛ اما از آن جایی‌که کابینت آشپزخانه MDF ظاهری مشابه با چوب دارد، توانسته است مقبولیت بالایی در میان خریداران کسب کند.

پس از توسعه استفاده از ام دی اف در ساخت کابینت امروزه صنعت گران برای افزایش کیفیت و زیبایی از دستگاه‌های سی ان سی استفاده می‌کنند.

مزایای کابینت آشپزخانه MDF

ام دی اف به دلیل قیمت نسبتاً مناسب و شباهت ظاهری با چوب بسیار مورد توجه قرار گرفته است، از جمله مزایای دیگر استفاده از کابینت آشپزخانه MDF می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت مناسب
  • برشکاری و ابزار خوری مناسب
  • در دسترس بودن در انواع اندازه و مدل‌های مختلف
  • دوام بالا
  • عدم داشتن نقص طبیعی مانند گره‌های موجود در چوب
  • زیبایی طرح‌ها
  • تمیزی راحت
  • عدم‌ تغییر شکل

معایب کابینت آشپزخانه MDF

بزرگ‌ترین مشکل کابینت آشپزخانه MDF مقاومت پایین آن در برابر رطوبت است. لایه رویی پوشش ام دی اف با وجود آن که ضد آب است اما در صورت مرطوب شدن، آب به درون آن نفوذ خواهد کرد. هم‌چنین در محل‌های برش ام دی اف امکان نفوذ آب وجود دارد. با نفوذ آب به داخل ورقه‌های ام دی اف متورم می‌شود و به‌تدریج غیرقابل استفاده می‌شود. ازجمله معایب کابینت آشپزخانه MDF می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آسیب‌پذیری در برابر رطوبت
  • حساس به حرارت
  • شل شدن جای ابزار و پیچ و مهره
  • انواع کابینت آشپزخانه MDF

انواع ام دی اف

از آن جایی‌ که قطعات ام دی اف در دستگاه‌های پرس وکیوم روکش می‌شوند، ام دی اف را می‌‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

ام دی اف مات: برای مات کردن صفحات از رنگ و روکش استفاده می‌شود. طیف رنگ‌های زیادی دارند که بنا سلیقه شما در آشپزخانه اعمال می‌‌شود.

ام دی اف براق: برای براق کردن قطعات ام دی اف دو راه رنگ و یا روکش PVC وجود دارد. رنگ‌ها صیقلی‌تر و تمیزتر هستند و به نسبت گران‌تر از روکش می‌باشند. در روکش کردن یک ‌طرف ملامینه شده و یک طرف روکش پلاستیکی براق دارد که نسبت به رنگ ‌کاری کیفیت پایین‌تری دارد.

رنگ بندی کابینت آشپزخانه MDF

رنگ ‌بندی کابینت ام دی اف یک عامل مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه شماست. بهتر است قبل از انتخاب رنگ کابینت به نکات زیر توجه کنید:

  • اگر نور طبیعی آشپزخانه شما کم است، از رنگ تیره استفاده نکنید.
  • اگر بیش ‌از حد نسبت به تمیزی حساس هستید، طرح یا رنگی انتخاب کنید که به ‌آسانی تمیز می‌شود.
  • اگر آشپزخانه شما کوچک است، از کابینت با رنگ روشن استفاده کنید.

بهترین و محبوب‌ترین رنگ برای کابیت آشپزخانه ام دی اف رنگ سفید و رنگ‌های روشن است. رنگ سفید فضایی روشن، بزرگ و گرم به خانه می‌بخشد.

عوامل تاثیر گذار در قیمت‌ گذاری کابینت آشپزخانه MDF

قیمت ام دی اف بستگی به موارد مختلفی دارد که باید مدنظر قرار دهید:

  • جنس بدنه انتخابی
  • روکش(مات یا براق)
  • طرح سفارشی
  • نوع صفحه انتخابی
  • نصب و آب ‌بندی
  • یراق ‌آلات به ‌کار رفته همانند دستگیره، لولا، ریل و جک

کابینت آشپزخانه MDF مزایای متعددی دارد، با توجه به قیمت مناسب، دوام بالا از لحاظ اقتصادی استفاده از ام دی اف مقرون ‌به ‌صرفه است. شما می‌توانید بنا به سلیقه، بودجه و شرایط خاص خودتان رنگ و طرح مورد نظرتان را انتخاب کنید و یک خانه ایرانی با ذایقه ایرانی را طراحی و چیدمان کنید.

تهیه و تدوین توسط تحریریه ساختمون